Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredka3

Rekonwalescencja po operacyjnym face liftingu - praktyczne porady

Polecane posty

Gość JoMar1961
gość9999 Efekt zabiegu związany jest z wieloma czynnikami - wiekiem, rodzajem skóry, ilością tkanki tłuszczowej, przebytymi i obecnymi chorobami - no i trochę genetyki. Mam 62 lata. Przed zabiegiem wyglądałam nieźle jak na wiek. Jeszcze troszkę za wcześnie na pełna ocenę efektów zabiegu. Po 3 miesiącach bedzie wiarygodna. Ale - i to bardzo ważne, nie oczekiwałam, że zrobi się ze mnie 30 latka. Pewne zmiany w strukturze skóry są nieuchronne w tym wieku, nawet przy korzystnych warunkach. Ale ..... różnica - przed i po - KOLOSALNA. plusy: lifting - owal twarzy bez chomików - minus 10/15 lat. Cała twarz jest wygładzona. Ja nie miałam głębokich zmarczek tylko drobne przy kacikach ust. I są ale cieńsze . Ja maluje sie w lusterku powiększającym, wiec widzę bardziej. Ale tak normalnie nie widać. Całość minus 10/ 15 lat. Szyja - zliwidowana tzw. dwururka i nadmiar skóry. Podbródek - super gładziutki. Oczy - Ja nie miałam dużych worków ale jednak , plus mocno podkrażone oczy nadawało twarzy wyraz zmęczenia. Tzw. kurze łapki zostają. Natomiast te pod oczami są, ale co ważne, inaczej się układają i są delitatniejsze. Na razie jeszcze jest lekkie opuchnięcie i zobaczymy po 3 miesiacach. Ale cały oczodół jest jakiś inny, wygładzony. Usunięcie lekkich przpuklin, bo w tym wieku prawie każdy je ma i usuniecie nadmiaru skóry, poprawiło całość. Miałam zawsze duże oczy i mam takie jak kiedyś, z powrotem, duże. Ale sama skóra nie jest jak u 30 latki i to jest naturalne. Zmarszczki, zwłaszcza te mimiczne nie dadają lat tak jak, chomiki, opadnięcie, worki i podkrążone oczy. - Ale WARTO!!. Tylko jak już będziesz dużo wiedzieć o zabiegu musisz dobrze sprecyzować swoje oczekiwania. To jest bardzo ważne. pozdrawiam wszystkie Panie

Gość gość9999
JoMar Dziękuję za kolejne info i wszystkie poprzednie, dzięki którym dostałam ostatecznego "kopa" do zrealizowania "cofnięcia' wyglądu twarzy o kilka lat. Dokładnie za tydzień jadę do Ostrawy. NIECH SIĘ DZIEJE> Cieszę się, że jesteś zadowolona z efektów zabiegów. Interesuje mnie jak teraz wyglądają blizny i czy były z nimi jakieś problemy. Serdecznie pozdrawiam.

Gość JoMar1961
gość9999 Pisz jak u Ciebie wszystko przebiegło. Trzymam kciuki. Pozdrowienia

Gość gość9999
JoMar Przepraszam, że nie odzywałam się ale wydarzyła się bardzo przykra sprawa rodzinna i zmuszona byłam odwołać zabiegi w Ostrawie. Kiedy powrócę do tego tematu nie wiem. Może w połowie grudnia jak wszystko się ustabilizuje. Jeszcze raz gorąco dziękuję za wszystko. Odezwę się. Serdecznie pozdrawiam.

Gość gość9999
JoMar Kochana jestem już PO. Sprawy rodzinne zakończyły się pomyślnie, więc "uderzyłam" do Ostrawy o termin. Na pierwszy wolny zostałam przyjęta. Będę wdzięczna jeżeli się odezwiesz, ponieważ mam jeszcze kilka pytań. Zadam je gdy nawiążemy ponownie kontakt. Serdecznie pozdrawiam.

Gość JoMar1961
gość9999 Witaj. To dobrze, że problemy za Tobą. U mnie juz póltora miesiaca po zabiegu. Opuchliza z twarzy w zasadzie zeszła, pozostaje jeszcze "nieczułośc" części twarzy przy uszach, ale zmniejsza się z każdym tygodniem. To jest tak u wszystkich. Blizny z przodu sa widoczne dla mnie i tych co wiedzą. Nakładam jeszcze troszke korektor, ale mogłoby juz obejśc sie bez. Trochę gorzej wygladają blizny za uszami. One sa w ogóle tak zwyczajnie zszyte (no bo ich tak bardzo nie widać) i z tym zejdzie troche dłużej. Pod oczami też jeszcze lekko nieczułe i są lekkie nierówności , ale widać, że się wygładzi. Zmarszczki wychodzą ale inaczej sie układają, sa płytsze i w ogóle jest inaczej pod oczami. Oczy otwarte, dużo większe. Ogólnie jestem bardzo zadowolnona. Dopóki była opuchlizna byłam bardziej naciągnęta, ale to trochę zmieniało twarz. To normalne. Teraz troszkę mniej, ale jest naturalniej. Chomiki poszły w siną dal, szyja bez nadmiaru skóry. Podbródek gładziutki. WARTO! Jak bedziesz juz po zabiegu, na sciaganiu szwów przypilnuj sobie aby sprawdzono czy wszystkie szwy (za uszami) są wyciągnięte. Mnie szwy usuwał sam dr Zakout i niestety zostawił mi jeden. Napisałam o tym do niego i bez problemów je usunie. Nic mi sie nie dzieje, tylko kłopt bo trzeba jechać. Jak jeszcze coś potrzebujesz napisz. Pozdrawiam

Gość gość9999
JoMar 1961 Dziękuję za odzew. Byłam zaniepokojona, że straciłam z Tobą kontakt. Kochana może teraz ja Tobie doradzę - nie musisz jechać do Ostrawy. Zgłoś się do szpitala lub pobliskiej kliniki na usunięcie pozostałych szwów. Na pewno to wykonają, Oszczędzisz kasę i czas. Jeżeli chodzi o mnie - wiele wrażeń, które nie chciałabym przekazywać na tym forum. Czy będzie nietaktem jeżeli poproszę o Twój numer telefonu. Wolę rozmawiać bezpośrednio. Czekam na Twoją decyzję. Serdecznie pozdrawiam.

Gość Aleka
Witajcie....tez planuje usunac zmarszczki pod oczami ale w grudniu ..z ciekawoscia czytam wasze opinie...Pozdrawiam!

Gość JoMar1961
gość9999 Wolałabym podać adres e-mail. Mogłabym załączyc zdjęcia szwów. MoniBryk72@wp.pl. Jak Ci to odpowiada napisz. Pozdrawiam serdecznie

Gość gość9999
JoMar 1961 Dziękuję. Jutro napiszę. Będę wdzięczna za fotki. Miłych snów.

Gość gość
Aleka Zdecydowanie odradzam korektę powiek dolnych w Ostrawie. Sama i inne znane mi dziewczyny bardzo żałujemy że tam robiłyśmy ten zabieg. W moim przypadku "poduszeczki"od razu były większe od tych przed zabiegiem a u dziewczyn bardzo szybko odrosły. Zastanów się.

Gość JoMar1961
Aleka Jestem prawie dwa miesiące po korekcie dolnej powieki w Ostrawie u dr Zokaut. Jestem zadowolona. Owszem zaraz po zabiegu były nierówne "wałeczki". Nawet wydawało mi sie, ze cięcia mam niesymetryczne. Ale na dzień dzisiejszy prawie wszystko sie wchłonęło, wyrównało. Jeszcze ciut jest nieczułe ale to tez stopniowo ustępuje. Cięć prawie nie widać. Owszem zmarszczi wróciły, ale zupełnie inaczej sie układają. I pod okiem jest ładnie bez poduszek. Oczy i "otoczenie" wyglądają korzystniej pomimo zmarszczek. Pół roku to czas na osteteczna ocenę. Pozdrawiam

Gość IviKam
Jestem 3,5 miesiąca po zabiegu powiek górnych i dolnych w Ostrawie u dr Zakout Oczy zrobił po mistrzowsku !!! Polecam na milion % Zadnych blizn, żadnych wałeczków, żadnych worków pod oczami (były moją zmorą)

Gość gość63
a ja robiłam powieki górne i dolne w PROFESORA kOBUSA i... TRAGEDIA !!! minęły cztery miesiące. Oczy są różne i nieciekawe. W jednym oku wyciął za dużo przy dolnej powiece - czego efektem jest odwinięcie powieki dolnej. W drugim oku wyciął za mało w górnej powiece, czego efektem jest nawis... Korespondowałam z nim, namawiając do poprawki, niestety nie uznał swoich błędów i olał mnie zupełnie... przestał odzywać się. Muszę poprawki dokonać u kogoś innego i pewnie zdecyduję się na Ostrawę.

Gość gość
gość63,to przykre gdy lekarz nie chce poprawiać swoich błędów,niestety nagminne,zwłaszcza u tych utytułowanych i znanych

Gość gość89
gość 63 ZDECYDOWANIE ODRADZAM ZAKOUTA W OSTRAWIE. W ubiegłym roku robiłam u niego korektę powiek. Powieki górne nierówne, fałdy. Powieki dolne - złe nacięcia około 7 mm pod rzęsami. Widać ****ardzo i nie mogę wyjść bez mocnego makijażu. Nacięcia powinny być 2 mm od rzęs. Ponadto jak jak pisała - gość z 27.10 bardzo szybko pojawiły się ponownie' poduszki'. Na moje uwagi reagował grubiańsko. Był miły tylko do momentu otrzymania kasy. Zastanówcie się dziewczyny.

Gość JoMar1961
Jak czytam poprzedni wpis nie moge uwierzyć, że to ten sam doktor. Ja robiłam powieki u Zokauta trzy miesiace temu i moge wypowiedzies sie w samych superlatywach. Cięcia precyzyjne, równiutkie, w tej chwili zupelnie niewidoczne. Pod oczami wygładzone, zmarszczki mniejsze i lepiej sie układaja. Opieka bardzo dobra, wszystko profesjonalcie, sterylnie. Nie miałam się do czego przyczepić. Więc skąd taka różnica ?

Witam wszystkich.Przeciez drogie panie,kazda ma swoje doswiadcze z lekarzami[jesli ma]ja mam,ale narazie za wcześnie żeby pisac o efekcie,mam duzo zastrzeżen,miałam lifting szyji,ale chce powiedziec ze dany lekarz nie bedzie dobry dla wszystkich,tez popełnia błedy,i też wiele innych czynników sie na to składa.Kazdy ma prawo wyrazic swoją opinie,swoje doswiadczenia.Pozdrawiam

Gość Aleka
Dziewczyny 3 dzien po liftingu pod i nad oczami....nieciekawie wygladam jakby cwiczyl na mnie bokser :) wczoraj zimne oklady...dzisiaj szalwia co jeszcze zaproponujecie...najgorsze jest ze slabo sie widzi jak za mgla

Gość gość89
Gdzie teraz jesteś w domu w Polsce czy na kwaterze w Ostrawie. Rób kilka razy dziennie okłady z zaparzonej herbaty, roztwór trzymaj w lodówce, namaczaj nim sterylne gaziki i przykładaj. Pod powiekami dolnymi stosuj Arcalen na wylewy podskórne. Po wyjęciu szwów stosuj na blizny Sutrikon, który jest o wiele lepszy od Bliznasilu /bardzo tłusty/. Sutrikon szybko się wchłania i potem można blizny pokryć makijażem. Napisz więcej o przebiegu zabiegów. Trzymaj się. Pozdrawiam.

wczoraj odbylo sie zdjecie szwow ... coraz lepiej wygladam ale nadal nie moge sie pokazac ludziom

Gość gość
Aleka,ty juz chyba miałas jeden lift?

Witam ponownie ..dzien 10..wlasnie sie podmalowalam, troche fluidu i kredka do oczu....jestem troche spuchnieta ale to wynik wylegiwania sie w lozku..oczy maja matowy blask wiem ze to przejdzie, kazdego wieczoru wkladam Corneregel, ogolnie nie jest zle Pozdrawiam!

Gość gośćLena
Aleka Witaj Jak teraz wyglądają cięcia, czy są bardzo widoczne. Na jakiej odległości od rzęs na powiekach dolnych miałaś cięcia. Czy czujesz jeszcze ból. Jak przebiega taki zabieg. Proszę opisz. Ile teraz kosztuje korekta powiek. Mam wątpliwości czy skorzystać z usług Kleopatry. Pozdrawiam

Gość gość
Witam...dzisiaj jedno oko w kaciku jest zaczerwienione i troche piecze chyba podraznilam malowaniem... szwy mialam na powiekach gornych zaraz na ich zgieciach,prawie nic nie widac tylko na jednym oku dzisiaj ze wzglegu na podraznienie ...pod dolna powieka szwy przebiegaly od polowy oka zaraz przy dolnych rzesach i tutaj nie ma zadnej blizny, tylko rzesy sa jakies sztywne Zabieg mialam robiony w Grecji gdyz tutaj mieszkam

Gość Aleka
zapominialam sie zalogowc...wyzej to ja Aleka

Gość gość
Chciałabym wrócić do pierwotnego wątku tego forum: „Rekonwalescencja po operacyjnym liftingu twarzy „. Jestem dokładnie rok po liftingu twarzy. I piszę w tym momencie tylko o swoim doświadczeniu. Pewnie u każdej z nas wygląda to inaczej. Bardzo długi okres rekonwalescencji ! Taka uroda i natura. 1.opuchlizna w końcu zeszła- długo to trwało ! W niektórych klinikach rzetelny lekarz mówi prawdę – końcowy efekt operacji i ułożenia się twarzy na nowo -to 12 miesięcy,a nie 2 tygodnie !!!! I to jest PRAWDA ! 2.ciągle jeszcze czuję mało sympatyczne zciągnięcie twarzy, które ciągle mi przypomina o przebytej operacji. Codziennie wieczorem smaruję miejsca cięć tłustym kremem. Szczególnie za uszami. 3.blizny są już białe, ale nie zniknęły ! Są i pozostaną już na zawsze. Bystre młode oko z pewnością je dojrzy. Maskuję je podkładem przy makijażu. 4. Czy jestem zadowolona z efektu operacji ? Niby tak, ale twarz jakaś taka inna i ciągle nie mogę się do niej przyzwyczaić. Przed operacją twarz miałam bardzo szczupłą,tylko te wiszące chomiki.Kiedy wszystko,włącznie z mięśniami zostało podciągnięte do góry,to buzia zrobiła się okrągła. Po nowym roku mam kontrolę.