Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miiiśkaa

*******PAŻDZIERNIK 2012*****

Polecane posty

LEonka u mnie wyglada to identycznie jak opisujesz. Mala pada okolo 4 albo 5 rano. W dzien albo lezy na kanapie albo xisie z nia bawie albo spi w sciagnietej gondoli wozka. Dzisiaj robimy krok przyzwyczjenia do spania nocnego czyli zaniesiemy ja do lozeczka z gondola... moze boi sie duzej przestrzeni tam... przynajmniej do karmienia zadziala moze....

natalie daje z puszki konserwowa, nic malemu nie jest... Leonka moj maluch od poczatku przesypia nocki tak od 21 do 7 rano, co najwyzej posteka se przez sen, wiadomo jak glodny to tez steka, a jak kupa to mu pampka zmienie ale potem idzie dalej spac, ale karmie na lezaca,ze jak se pocycka i usnie to juz go nie ruszam, bo jak karmilam i odkladalam to sie budzil i dalej chcial cyca:) a u mnie tez czasami pospi godzine a czasami 4 po karmieniu w dzien... Viviii szacun pozycz troche energii :)

ale cisza, no niezle..... ja dzisiaj nawet pospałam, mój aniołek wiedział że byłam zmęczona:) jak dałam jeść o 22 to do 4 rano spał:) a potem 0 6.30 i do teraz sobie spi:) mam nadzieje ze kawe zdaze wypic:) piszcie cos bo topic umrze smiercia naturalna :P świnka pigi trzymam kciuki :)

hej, byliśmy wczoraj u lekarza - ta wysypka to uczulenie i tak jak podejrzewałam to najprawdopodobniej oliwka. W poniedziałek rano wysypka była mniejsza, dziś też ale jeszcze trochę jest. Lekarka powiedziała, żeby dokarmiać jak najmniej a najlepiej po prostu karmić co 2 godziny, żeby pobudzić laktację. Ale weź tu nie dokarmiaj jak on wrzeszczy bo w cycach mało i najchętniej to ssał by co pół godziny. Mówiła, żeby w nocy robić dodatkowe karmienie - tyle, że ona ma to w nosie. Próbowałam mu dać cyca w nocy, nawet buźki nie chciał otworzyć tylko się krzywił. No więc dałam mu spokój. Zostaliśmy z Tadeo sami - mąż dziś poszedł do pracy. Udało mi się umyć i zjeść śniadanie. Tadeo dostał cyca po 6 i śpi obok mnie robiąc dziwne minki :) Świnka powodzenia!

Test gondolowania w lozeczku sprawdzil sie, przynajmniej tej nocy. Czyli problemem jest przestrzen w lozeczku, nie cisza czy brak towarzystwa i glosow....Mala czuje sie lepiej w ograniczonej przestrzeni. Dzieki gondoli przyzwyczai sie do miejsca nocnego odpoczynku bo nie chce jej nauczyc spac gdzie indziej albo z nami w lozku. Za kilka dni zastapimy gondole moze jakims ogranicznkiem łóżeczka typu poducha.... a poza tym wali kupy jak armata, od wczoraj to juz normalne kupisko, kolorystycznie...nie ta czarna maź...brawoooooooooooo hehehehe....gadam o kupce, nieeeeeeeeee

Jeśli chodzi o jedzenie to też zjadłam ogórka, kukurydzę z puszki również. Wczoraj nawet zmierzyłam sobie cukier po kawałku szarlotki i było w normie :) Mam nadzieję, że to dobry znak. Czy któraś zbiera punkty payback? Ja wczoraj przeglądając leżaczki na stronie smyka i zobaczyłam, że można nimi płacić za produkty. No i zamówiłam leżaczek, mate i kilka zabawek dla dzidzi :)

Hej :) Graga jak ja Ci zazdroszczę takiego śpiocha w nocy. ja jestem cała szczęśliwa jak mały śpi 4 godziny.. albo raczej ma taką przerwę między jedzeniem, bo on nie śpi 4 godzin. czasami pobudka co godzinę, dwie :/ a to jedzenie, pielucha, a to brzuszek boli i ma problem z bączkami i trzeba pomóc. Mimba, teraz temat kupki to standard :) mąż śmieje się ze mnie że insektor jestem, bo gdy przebiera małego zawsze pytam się, czy kupa była :)

Graga a nie odbijasz po jedzeniu? Mój też zasypia jak karmię ale jak biorę go do góry, żeby mu się odbiło to zazwyczaj się budzi.

monis, nie w nocy nie odbijam - nic mu nie jest, czasami troche uleje, ale troche bo w nocy zazwyczaj mniej zje i to tylko z jednego cyca (na wieczor oproznia dwa) ja wam laski powiem ze jak odstawilam ten nabial to u nas skonczyl sie problem ze wzdeciami i bolem brzuszka, juz nawet kropelek nie daje a Dominik ma taki sen w nocy jak ma:) Monis dziki za to info o tych punktach:) ja nie wiedzialam o tym, co prawda nie mialam wiele punktow ale starczylo na prezent dla starszaka na mikolaja - klocki lego:) a ty to niezle mialas tych punktow jak tyle zamowilas :D

Ja jak karmie na spiaco to nie odbijam bo on spokojnie je przez sen i nie lyka lapczywie.. A i klade go na boczku.. Ale maluch spi z nami wiec mam go na oku w razie czegos.. A jak go karmie to i mi sie czasem usnie :) :)

Graga 24 tys punktów więc się obkupiłam :D Chciałam pójść z małym na spacer i zakupy a pada :( Teraz sobie leży i się rozgląda. Wstał o 10:30, najadł się a zaraz musi iść pod kran bo strasznie narobił w gacie :)

monis to niezle:) to rzeczywiscie wyprawka niezla :) no ja patrze caly czas na podworko by nie padalo bo tez chcialam isc z malym po starszego do przedszkola,ale znajac moje szczescie to sie rozpada przed wyjsciem :D

Monis my tez musielismy malego kiedys pod prysznic wsadzic :) hahaha ale sie uznialam dobrze ze byl na miacie nieprzemakajacej bo tyle co zdjelam pieluche to i kupa i sik byl i po pachy byl umorusany bo zaczal. Plakac i wiercic on plakal bo go chyba dupal zaczal szczypac a my z moim nie moglismy sie powstrzymac od smiechu... :) :)

ja też w nocy nie odbijam. graga tobie opróżnia 2 cyce dlatego tak długo śpi :) u mnie jednego na noc. dziewczynki a jak same jedziecie z maluszkami autem to gdzie dajecie fotelik, z przodu czy tylu? bo jutro może będę miała pierwszą wyprawę i wydaję mi się, że z tyłu powinien być, ale znowu fotelik tyłem i nie będę miała na niego oka :/

A ja to pochwalić się nei mam czym jeśli chodzi o spanie, nie napiszę nic :( i aż trudno uwierzyć,że Wasze maluchy przesypiają całą nockę - oczywiście super i zazdroszczę. :P Byliśmy dziś na badaniu bioderek, miałam stresa bo córcia niestety kilka miesięcy spędziła w tzw. frejce i to była ostra męczarnia. Ale na szczęście wszystko jest ok, kontrola za 2 miesiące. I szeroko pieluchować nie musimy. xxxxx galbiii (o ile nie pomyliłam się) i swinkaPiggy powodzenia, mam nadzieję,że zaraz urodzicie i zaczniecie z nami temat kupek :) xxxxx Uciekam zjeść śniadanko, rano nie było jak a w cyckach mało co mleczka niestety, jakoś raz jest dużo a raz bardzooo mało i trzeba dokarmić. Nie wiem co może być nie tak. No mam nadzieję,że się unormuje. xxxx Co do jedzenia to ja nie jem jeszcze niczego takiego "innego". Na razie nie wprowadziłam nic nowego, maluch i tak ma problemy z brzuszkiem, więc sumienia nie mam.... xxxx

Hej...podczytuje czasami, ale czasu brak na dłuższe wywody. Grunt, że u Was dobrze.. też nie narzekam, ale moja Liwia od 2 dni ma problem z brzuszkiem, a dokładnie, pręży się i strasznie płacze przy robieniu kupki. Zjada wieczorem ok. 19-20 z obu cyców i śpi ładnie do 1-2 a nawet 3 w nocy. Potem karmienie, usypia po 20 min przy cycu, odkładam ją do łóżeczka i śpi równo godzinę, po tym stękanie, jęki i płacze, a raczej to wrzask...koniec snu do 6-7 rano. Kurcze, nie wiem od czego to - jem cały czas delikatnie, nic nowego nie wprowadzam, jej kupki są takie jak zawsze...nic niepokojącego W dzień czasem śpi po 1,5-2 godz, a czasem nie śpi przez 4-5 godzin, ale nie płacze wtedy, tylko taki kaprys by nie spać i już. Co mogę zrobić by jej pomóc w tych nocnych mękach? Jutro zapisałam ją do pediatry, bo mi jej szkoda. xxxxxxx Całusy dla Was! xxxxxxx Świnko POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rzodkiewa ja dziś nie lepiej ;) On w kupie, ja, podłoga, potem umywalka - ja nie wiem jak to się w nim zmieściło ;) Musiałam go całego przebrać - ale na szczęście był grzeczny i pozwolił nawet ubranka uprasować :) Natalie ja nie mam prawa jazdy więc... Ale jak nie masz poduszki albo masz możliwość jej wyłączenia to ja bym na przednim zamontowała fotelik.

Diana mi doktor zaleciła kropelki biogaja na brzuszek. Już nie ma takiego marudzenia jak na początku.

natalie taj jak monis pisze jak nie masz poduszki to wyjatkowo mozesz na przednim zamontowac tylem do kierunku jazdy.... ale wedlug mnie i tak bezpieczniej jest na tyle wiec ja mojego tam montuje jak sama z nim jade i nie ma problemu z nim - dzieci lubią podrózowac i jezeli jest pojedzony i ma czysta pieluche to przesypia cala podróz:)

natalie taj jak monis pisze jak nie masz poduszki to wyjatkowo mozesz na przednim zamontowac tylem do kierunku jazdy.... ale wedlug mnie i tak bezpieczniej jest na tyle wiec ja mojego tam montuje jak sama z nim jade i nie ma problemu z nim - dzieci lubią podrózowac i jezeli jest pojedzony i ma czysta pieluche to przesypia cala podróz:)

hej babki ktos mi dziecko podmienil dzis od 2giej w nocy,od tamtej pory je i spi ,je i spi... teraz spi od 11ej az nie moge uwierzyc,latam do wozka i patrze czy to sen czy moze moja wyobraznia... jestem wyspana,w nocy pospalam moze ze 4godz a potem od 6 do 10 wiec ok...maly spal jak susel,powiedzcie mi bo moj maluch nie zawsze odbija,to prawda ze jak dziecko nie odbije to bedzie mial kolke ,tak mi nagadala koleznanka i nie wiem czy prawda?mi zawsze odbicie kojarzylo sie z tym by sie mu potem nie ulalo czy nie zwymiotowalo... Graga zazdroszcze Ci takiego spiocha,mam nadzieje ze moj Mati z Twojego Dominika wezmie przyklad:)

No właśnie mam poduszkę powietrzną. też myślę, że bezpieczniej z tyłu, tyle że nie bedę widziała maluszka co tam wyprawia, czy śpi itd. my po spacerku, Kuba spał jak zabity, a tylko do domu i już ryk.. ech.

natalie a masz balkon ? to niech spi na balkonie :) nie martw sie, nic mu sie nie stanie w foteliku, moj zasypia jak go sie tylko wlozy do srodka:) a jak poczuje swieze powietrze to tez zasnie:) milucha no niech bierze przyklad - moj dzisiaj tez caly dzien lezy i ani razu go na rece nie musialam wziasc :) he he zebym tylko nie wykrakala :D co do bekania, to se wyobraz ze moj wlasnie dzisiaj jak go wzielam zeby beknal - zwymiotowal wszystko to co przed chwila wypil wiec jaki tu sens? ja go tak czy siak musze na chwile zostawic w spokoju zeby mu sie to wszystko w brzuszku poukladalo.... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale sie wkurzylam dzisiaj..... obdzwonilam chyba wszystkie przychodnie, poradnie i szpitale bo sie chcialam umowic na usg stawow biodrowych i sobie wyobrazcie ze na ten rok juz nie ma nigdzie miejsc bo wszystkie punkty maja wykorzystane.... masakra jakas, tylko prywatnie nam zostalo, bo zdrowie dziecka dla mnie jest najwazniejsze, kij z tymi pieniedzmi... ale powiedzcie mi czym jest dziecko winne ze sie pod koniec roku urodzilo?co ja mialam w czerwcu juz zapis robic na usg? po co sie te skladki na NFZ robi? po wizycie do nich pojade i powiem zeby mi kase zwrócili :P a co jak niektórzy na prawde kasy nie maja zeby isc prywatnie? parodia....

Ja jeżdżę ze swoim Małym autem i z racji tego że mu się ulewa montuje go na przednim siedzeniu....mąż odłączył poduszkę powietrzną-przynajmniej tak mówi.nie mogłabym prowadzić spokojnie nie widząc Małego-nie wyobrażam sobie tego.....jak on płacze z tyłu-jeszcze tyłem do jazdy a ja jadę na całego:\ na szczęście uwielbia jazdę i zasypia zanim ruszymy:) a swoją droga niesamowite jakie my kobiety jesteśmy silne,bez snu na pełnych obrotach.....codzienne obowiązki wyzwania typu zakupy....wizyty w przychodni u mnie już samodzielne....bo mój M w pracy..... jutro kończymy 6 tygodni:D a dziś Marysieńka......kończy tak-najlepszego Malutka:) Agusia ucałuj ją od Antosia:) Coś Tusia nam się nie odzywa.....hmmmm? ciekawe jak tam Dyśka???i Ninka.....odezwij się kochana......PRZYNAJMNIEJ NAPISZ SMSA.....CO? ElIiotka tez zawiesiła działalność....i mamusia córeczki.....-czyżby nadmiar obowiązków? ja tez czuje że wysiadam.....z tego powera co miałam na początku po porodzie uchodzi systematycznie powietrze.....eh i coraz trudniej mi się dobudzić w nocy:P zmęczenia i braku snu się nie oszuka już taka nasza natura...... Także mamusie które teraz jeszcze lataja w euforii tez czaka załamanie.....heheheeheheh każda to przechodzi tylko nie każda się przyzna:) bo chcemy być silne i twarde coooo?:classic_cool:

Marla ja nie jestem twarda,czasem poplacze z bezsilnosci jak dlugo marudzi,dzis jest pierwszy dzien gdzie moge wszystko zrobic...szkoda ze sie opic nie moge z radosci:) Graga a ile kosztuje prywatnie usg bioderek?

Ja nie Graga ale u nas 150 ......z wizyta-promocja:) a u ordynatora z Otwocka uwaga:120 usg i 170 wizyta -obczajacie???w głowach im ise poprzewracało!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OGÓLNIE TAK OK 120-150 CHYBA......

milucha zalezy gdzie, średnia to 80-90zł u mnie w miescie akurat za 50zł, ale to ze miejsce bylo to cud - nawet prywatnie... moze i nie wielkie pieniadze,ale paka pampersów by byla... no nic, bedzie mial bardzo zdrowy prezent na mikołaja :D