Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grace.

35-latki - stare czy jeszcze jare???

Polecane posty

Gość njhjh
ja mam 16 i jestem chyba stara dupa ; (

Gość njhjh
jedna kobieta napisala ze ja juz jestem stara dupa mam 16 lat to prawda> pomocy!

Stara to jest wlasnie dupa,bo lysa i bez zebow :P A Ty dziewczyno rozkwitac dopiero zaczynasz skad ten pesymizm?

Gość njhjh
ale ona napisala '' 14 lata to na maxa mloda a ty stara dpa jestes'' i rycze!

Gość Wooly
Co robie tu? Mieszkam sobie w Ystad, nad samym morzem, jem sniadania na plazy ( chyba, ze jest sztorm - wtedy kicha, bo kawa szybko stygnie). Mam swoja firme - moje zadanie to ksiegowosc i informatyka. No i ucze sie :) Szwedzkiego, angielskiego, ekonomi przedsebiorstw, informatyka itp. Jak to sie teraz mowi - rozwijam sie :D.

Wooly wez bo w kompleksy popadne.. ;) Rozwojowa dziewczyna z Ciebie,a tej kawy nad morzem zazdroszcze,mi brakuje wlasnie morza (chociaz na wyspie mieszkam :P ) Bo pochodze z Pomorza na plaze mialam rzut beretem,a teraz juz nie ejst tak fajnie,no ale cos za cos. Wrocilam wlasnie z miasta wyhaczylam fajne buciki i kurteczke Uwielbiam wyprzedarze hehe ;)

Gość Wooly
Ja tez uwielbiam wyprzedaze;) U nas sa takie meega do -90% :D

U nas tez wlasnie sa takie :) Ja to mam tak, ze laze po sklepach i wypatruje jakiej,s perelki i czekam az bedzie wyprzedaz,bo szczerze mowiac troche szkoda mi kasy zeby tak odrazu kupic,a wiem ze za miesiac czy dwa ta rzecz bedzie o polowe tansza albo i lepiej, wiec sobie tak czekam,nie zawsze jednak jest mi dane to cos wypatrzonego wychwycic taniej,ale dosyc czesto sie jednak udaje.

Ciekawe gdzie reszta laseczek sie podziewa...Chyba zapracowane mega sa :( A mnie glowa cos boli,pogoda sie troche zmienila i chyba dlatego,ja to jak mi cos dolega zawsze na pogode zwalam :P Ide kawencje zrobic moze jest chetna ktora mi potowarzyszy?

Gość Wooly
Robie dokladnie tak jak Ty - jesli chodzi o wyprzedarze, a kawe juz pije :). Wlasnie za polowe ceny udelo mi sie kupic wymarzony zegarek dla mojej cory:). Jak znalazl, bo pojutrze ma 18-stke!

Gość Wooly
zaraz musze uciekac, postaram sie wpasc wieczorkiem. Moze wiecej dziewczyn zajrzy? Milego popoludnia Azja :)

O no to impreza sie szykuje :) Mnie dwie imprezy w kwietniu czekaja jedna cora konczy 22 lata a druga 21,a co im kupic to pojecia nie mam...

jak będziecie to mnie zawołajcie :) Wooly ja tez w księgowości :)

Gość Wooly
Gagitaaaa!!!!!!

Gość Wooly
My nie jestesmy za stare na prace fizyczna, tylko juz nie musimy jej wykonywac - a to roznica ;)

Gość Wooly
Gagita - szacunek, ja zajmuje sie ksiegowoscia, ale do ksiegowej mi daleko. Kazdego kto to robi z zamilowania ( ja nie znosze ) podziwiam szczerze.

no halo :) praca z zamiłowania lubię te moje cyferki

Gość Wooly
Ja tego do konca nie ogarniam, ale robie co moge :). Mam problem z balansem miedzy kontami - nie za dobrze idzie mi ich odczytywanie. Wole informatyke - moim zadaniem jest strona internetowa naszej firmy. To lubie najbardziej.

Gość Wooly
Balansu :( Zawsze mi cos umknie, nigdy strony mi sie nie chca zgodzic i spedzam godziny nad znalezieniem bledu.

a na jakich zasadach ty tę firmę prowadzisz ? gdzie ją macie zarejestrowaną ?

Gość Wooly
Nie wiem - ja sie tego tu ucze, wiec nie wiem jak to jest po polsku :(. Chodzi o to , ze mamy tu takie konta - kazde zdarzenie ma swoj numer. Np. zakup, sprzedarz, pozyczka - kazdy inny. I nie chce mi sie zgodzic strona prawa z lewa. Nie wiem jak to wytlumaczyc, bo nie znam tych slow po polsku :(.

ok ogólnie zasady są u standaryzowane masz aktywa i pasywa , musisz zacząć już od tego że jak rozpisujesz np . zakup czegoś to masz np 3 konta i ty to wszystko robisz sama ? wiesz co mogę ci podać email mój i jak coś to ci mogę pomagać :) mam bilans po angielsku a ty to robisz ręcznie czy w programie komputerowym ? lcdmcc@interia.pl

Gość Wooly
Firma jest spolka, zarejestrowana w szwecji. Od wiekszej pracy( wypelnianie deklaracji) mamy ksiegowa, ale takim codziennym wprowadzaniem faktur do rejestru zajmuje sie ja.

Gość Wooly
Nie no zapis samej faktury to jeszce ok, ale balans w raporcie np. miesiecznym to juz mnie wykancza. A ja tu musze sie meczyc z kwartalnymi (buuuu)

to po co robisz bilans ? ANet revenues from sales of products, goods and materials, including: - from related parties takie masz zapisy ? czy rozpisujesz to po kontach księgowych tylko ? 200-020 zakup paliwa 130-10 zapłata kartą 220-10 podatek

Gość Wooly
Chyba tego sie nie da robic recznie, nie wyobrazam sobie tego ;) Mam program, ale wiesz jak jest - program sie nie myli, myli sie czlowiek.