Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Dieta 500-600 kcal do wakacji.

Polecane posty

Gość
srednia ja : moze to Cie wlasnie podbuduje..te kg mniej, gratuluje malutka :* ja sie zwaze w piątek bo waze sie co tydzien hehe ;pp DZIEWCYZNY PYTANIE. JAK MYSLICIE ILE KCAL MA MAŁY PLASTEREK SZYNKI DROBIOWEJ TAKI OKRĄGŁY ? NA NECIE PISZE ZE 10 KCAL MA JEDEN, WSZEDZIE, A DZIEWCZYNY W SKZOLE MI DZISIAJ ZACZELY MOWIC ZE AZ 80 ;O PRZERAZILO MNIE TO..ALE MOZE SPECJALNIE TAK GADAJA, ... WKONCU NA NECIE PISZE ZE 10 NAWET JEST ZDIECIE POKAZANE TAKIEJ JAK JA KUPUJE. dzisiejszy jadłospis : 5 kromek pieczywa lekkiego wasa = 100 kcal. 2 małe plasterki szynki drobiowej = 20 kcal + 3 średnie plasterki = 75 kcal. 1.5 jabłka małego = 110 kcal pół serka białego wiejskiego = 60 kcal. 1/4 opakowania szpinaku = 20 kcal < całe ma 70 > Razem : 345 kcal. kolejny dzien na plus..dzisiaj mi sie w szkole w glowie zakreicilo lekko i wogole taki dzien do dupy troche ;/ dzisiaj znow aerobik godzinka.. mam nadzieje ze dam rady, bo cos slaby dzien dzisiaj ... ;/

Gość kaytah
1 wasa ma 35 kcal

Gość Marlena Lewandowska
Rzeczywiście ten portal, który wcześniej ktoś podał http://sukcesosobisty.pl/ Jest SUPER! Dzisiaj byłam na wykładzie prowadzonym przez dietetyczkę i po prostu bomba!! Super cenne informacje można zadawać pytania w dodatku na portalu masa przepisów i innych cennych informacji. A jak ktoś poda swój adres email oraz imię to dostaje extra prezent! Polecam I trzymam kciuki za Was i za siebie w odchudzaniu

U mnie dziś podsumowując: Szpinak+jajko, kawa, muesli, warzywa gotowane z mięsem :) Nie wiem ile to kcal, ale raczej optymalnie :) Wieczorem stepperek i brzuszki :) Nie wiem ile to kcal Diomendi, ale nie wydaje mi się, by to było aż 80, bliżej 20-30 bym obstawiała.

Oby tak dalej. ;) hm plasterek szynki ma do 20 kcal;p zjadłam kopytka z maselkiem ;/ aale zyje sie dalej ;d pychotka ;)

Gość
kaytah : ja nie mam wasy ale to jest podobne do wasy wiec tak na to mówie..to jest pieczywo SONKO. Tutaj link i potwierdxzenie ze faktycznie jedna kromka ma 20 kcal. przeciez ja sama siebie nie oszukuje i wiem ile co ma kalorii bo je dokladnie licze. i przejmuje sie kazda 1 kalorią.. http://www.sonko.pl/e4u.php/1,ModPages/ShowPage/406 tutaj link do pieczywa. !

Gość
sabalka007 : wyszlo Cie chyba 500 kcal, zalezy jakie muesli jadlas. Bo jajko ma 70 kcal małe, szpinak w ma malutko 1/4 opakowania ma 20 kcal. a muesli maja duze to kupne..kolo 350 z tego co sie orientuje..ale zalezy czy domowe jadlas muesli czy zwykle :):) ale to i tak dobre menu :) mogla bys jesc duzo wiecej rzeczy zamiast tego muesli :)

Gość
ja dzisiaj zjadłam 340 kcal. ale zielona herbata mi sie skonczyla, musze zakupic jutro..ja to moge pic litrami :):) dzisiaj siostra przyjezdza o pólnocy i ma mi przywiesc tabletki na bazie zupy kapuscianej, na 2 tygodnie kuracji :) zobaczymy co to bedzie ;p fajnie ze nie musze za nie płacic, bo ona od chlopaka wzieła a on je stosuje..podobno dzialaja..przekonam sie sama ;p;p hehe ;p a ja dzisiaj godzinka aerobiku..wsumie dzisiaj aerobikiem nie mozna tego nazwac, bo tanczylismy dzisiaj mambo, salse, tango i ' dżajfa ' nie wiem jak sie to pisze ;d no i babka mnie dala do przodu i pochwaliła i spytala czy ja na tance chodzilam bo niby swietnie tancze..ale nie chodzilam ;p i wsumie to wiem ze swietnie tance, mam takie murzynskie ruchy.szczegolnie w tancach tych gorących dobrze mi idzie, od dziecka to mam ;p no i droga powrotna do domu to bieg ;p no i jest okejka..na noc zrobie pare brzuszków..kolo 200 ;p;p seriami po 50 :D no i tak jak powiedzialam laseczki, tak zorbilam, pije duzo wody, cwicze, i znow wrocilam do tych moich 300-350 kcal i duzo juz dla mnie to jest ;p ;p hehehe wbilam sie w rytm.. :):):):) i bardzo mnie to cieszy.. pojutrze wazenie..trzymajcie za mnie kciuki ;):):):):)

Jeszcze z 4 kg;) powiem wam z teraz gdybym tyle nie jadła to pewnie wazyla bym kolo 59. dzisiaj zjadlam okolo 1500 kcal masakra.

DIOMENDI ja uwielbiam tanczyc ale Ci fajnie ;D ze chodzisz na taki areobik ;D a szczegolnie jakies samby salsy itd ;D

Gość
SredniaJa : ja tez uwielbiam.. :) szczególnie kocham te latyno-amerykańskie, te takie bardzo kobiece z pazurkiem..dancehall też lubie, loocking, popping, hip-hop, zroznicowane hehehe :) chcialam sie zapisac teraz na towarzyskie, ale pieniazkow nie mam narazie..z kasa u mnie juz od paru tygodni straszny zastój, poza tym narazie szkoła, i tak juz narzekam na brak czasu hehehehe ;p ale będą wakacje to będzie okejka :). Hehehehehe

Gość
http://www.youtube.com/watch?v=PoUOu7Vhdxg&feature=related ta piosenka mnie motywuje do działania, a nie słucham hip-hopu, tylko czasem Peji , PFK i ogolnie MAGIKA, i sumastyli i glaca.. tak to evanescence, the analogs, guns'n rosess, beatels, nirvana, metalica, hunter, monstrum, brown, 3 doors down, nightwish , iron maiden, slipknot itd.. same mocne kawalki ;p;p ale ta piosenka mnie w chu chu chu motywuje ! :)

Internet jest przepełniony wszelkimi filmami instruktażowymi :D Często z nich korzystam ;p W domu można sobie zrobić naprawdę bardzo fajne zajęcia z tańca latino. Jak skończę opakowanie muesli (jeszcze jedna porcja), to nie kupuję przez najbliższy czas, bo to rzeczywiście za dużo kalorii mnie kosztuje :P

ja dzisiaj tak 9:30 2 kromki razowego chleba (myśle że około 200 kcal) pół puszki tuńczyka (70kcal) ogórek małosolny 16:00 zupa zrobiona z włoszczyzny i przecieru pomidorowego trochę mrożonki z warzyw chińskich z łyżką oliwy (około 180 kcal) razem coś poniżej 500, tak myślę w piątek chyba wybieram się z koleżanką do Istebnej, będziemy chodzić po górach i w ogóle, miło że taki długi weekend przed nami ^^ Co do słodyczy to rezygnuję chyba też z owoców czy dżemu żeby się odzwyczaić od słodkiego. Kiedyś jak tak zrobiłam to nawet mleko wydawało mi się strasznie słodkie. Natomiast po głodówce (od czasu do czasu robię taką oczyszczającą) wszystkie jarzyny. Po prostu wydawało mi się, że ktoś do nich dosypał cukru. Miałam po tygodniu dość tego smaku. A po głodówce nie można solić więc byłam na to skazana. Jeśli chodzi o alkohol, niby wino wytrawne czerwone nie powoduje tycia, ale kto to wie, jak jest naprawdę... sabalka Architekturę wnętrz na politechnice śląskiej, czasem zastanawiam się po co ja to studiuję, ale nvm W pure płaciłam około 130 zł miesięcznie, można za to siedzieć ile się chce na siłowni oraz uczęszczać na wszystkie zajęcia, a sporo ich tam jest. Jest jeszcze karnet na samą siłownię około 100 zł na miesiąc. Głównym mankamentem jest to, że podpisujesz z nimi na rok umowę, najłatwiej podać po prostu nr konta i sami to 130 zł pobierają co miesiąc. Da się wcześniej zrezygnować choć są temu raczej przeciwni, mogą np poprosić o zwolnienie od lekarza jeśli chcesz odejść wcześniej. Jest jeszcze wpisowe około 200 zł, ale zawsze w którymś miesiącu jest promocja, że można bez niego się zapisać. Nie powinno też być problemu, żeby raz, czy dwa wpuścili cię, żebyś zobaczyła sobie jak wyglądają zajęcia

Diomendi, fajnej muzyki słuchasz: ) ja ostatnio głównie scieżek dźwiękowych z różnych filmów, gier oraz trójki bo tam nie puszczają w kółko tego samego muszę w sierpniu pojechać na koncert Placebo do Krakowa, świetni są http://www.youtube.com/watch?v=WO9ewCO7TYI&ob=av2n mam też nadzieję kiedyś się wybrać na the Cure, jak będzie gdzieś w pobliżu, w pobliżu Polski :)

Ayanami rei całkiem zachęcająca jest oferta pure :) Pewnie się w końcu skuszę, bo naprawdę tanio wychodzi, myślałam, że jest drożej :P U mnie dziś: -kanapka z wędliną, ogórkiem i masłem (ciemne pieczywo) -naleśnik z nutellą -szpinak z jajkiem A teraz od dzisiejszego słońca boli mnie głowa :)

Gość
ja dzisiaj zjadłam : jabłko srednie = 70 kcal. pół serka białego = 60 kcal. 6 kromek piezywa lekkiego = 120 kcal. jajko srednie = 70 kcal. 3 plasterki szynki drobiowej = 30 kcal razem : 350 kcal jutro odpisze wam, bo dzisiaj glowa mnie boli i musze zreszta mame na neta puscic.. :)

a ja dzisiaj mam okres i brzuch troszke boli ale sa tabletki i jest lepiej. 30 min biegania . dzisiaj zwiekszylam dawke do 3 min bieg 2 min marsz. i bylam nieźle spocona;D najlepsze jest uczuciu takie ze myslisz sobie ze chudniesz. ale dzisiaj zjadlam kopytka na masełku to byl moj pierwszy grzech z drugi z 500 ml lodów ;d na obiad xd to byl kolo 16 i byl to moj ostatni posilek za kare;);/ teraz będzie dużo wolnego i chciałabym tak codziennie biegać och marzenie. czuje postepy w bieganiu. to też jest cudowne. pozdrawiam ;)

ja dzisiaj tak 09:00 kromka razowego chleba z tuńczykiem, trochę ugotowanej białej fasoli, 1/4 papryki ok. 300 16:15 200g szpinaku z jajkiem ok 140 kcal ważyłam się dziś i schudłam 2kg prawie :) mimo tych wpadek z winem, a też wczoraj jeszcze zjadłam kilka nadprogramowych plasterków sera z ketchupem i dwa jabłka, dość późno, wyszło wczoraj chyba z 1000 kcal, więc tym bardziej nie jest źle, że taka waga ^^

Gość
ayanami rey : no z dzemu mogla bys, a wlasnie jak nie bd miala cukru nic to chwile bedzie okej, a potem bd mialanapad na slodkie.. ;p 1 owoc dziennie wskazany np grejpfrut albo jablko lub pomarancza..np rano ;p;p a co do alkoholu to ja bym nie piła. ja nie pije , bo wiem ze to kalorie same.. ;p no ja tez slucham muzyki z roznych filmow..czasem ogladam cos mi wpadnie w ucho i moge sluchac 24 na dobe i mi sie nie nudzi :):):) Placebo tez lubie :):):) mowilam ze bd chudly na tydzien 2 kg albo okolo 2 ;p ja tak wlasnie chudnę ;p sabalka007 : mi od slonca jest zle..tzn zle samopoczucie mam, zmeczona jestem itepe..jakbym nie spala wogole w nocy :) taki urok tej pogody..bo bylo chlodno i nagle 27 stopni.. ;p A JA DZIEWCZYNKI SIE DZISIAJ WAZYLAM. od piątku schudłam 2 kg ;p czyli swietnie :):) ja chudne zawsze okolo 2 kg tygodniowo, czasem rowne 2 a i tak sie wazylam odrazu po jedzeniu, jutro pojde na kibelek bedzie moze troszke mniej albo tak samo ;p razem 10 kg mniej, 42 dzien diety :):):):) Waze teraz 63 przy wzroscie 167 :) jeszcze zostalo mi 8 kg czyli 4 tygodnie dietki hehehehe ;p;p zobaczymy jak to bedzie ale humorek mega dobry mam :P:P:P

Gość
ayanami rei : widze ze tez malutko jesz :) zblizone kalorie do mnie :) tyle ze ty jesz mniej rzeczy ale ktore maja wiecej kalorii np nalesnik a ja jem wiecej rzeczy chyba ale mniej kalorycznych :) ale na to samo wychodzi :):):):) fajnie ze dobrze ci idzie w dietce :):):):) jestesmy twarde i zawziętei o to wlasnie w tym wszystkim chodzi :) dzisiaj bylam z chlopakiem o18.00 na fast-foodach, on jadl kebaba i frytki i kurczaka i tortille, a ja salatke lodową.. hehehehehe :) co ma malutko kalorii bez oliwy i bez sosu i bez przypraw, z jednej strony dolujace bo tak pachnialo wszystko a zdrugiej tysiac razy lepsze samopoczucie.. :):):)

Gość
ja dzisiaj zjadłam duzo rzeczy ale mało kalorycznych :D 7 pieczyw lekkich sonko = 120 kcal. pół serka białego = 60 kcal. 3 plasterki szynki drobiowej tej co ma warzywa w srodku = 60 kcal. pół grejpfruta małego = 40 kcal. sałata lodowa : jakies 3 liscie sałaty 15 kcal, 3 pomidorki malenkie koktajlowe = 10 kcal , 2 ogórki małe konserwowe 15 kcal , pare ziarenek kukurydzy = 20 kcal liczmy ;p bo nie wiem dokladnie :D Razem : 340 kcal. :):):):):) dzien na plus, ale ta salatke lodowa zjadlam o 18.00 takze mala wpadka ale w chuj dlugo chodzilam dzisiaj z 4 godziny :D to spalilam to na bank :D zycie jest piekne :):):):)

Hmm, a co ja zjadłam? niech no sobie przypomnę :P knopers jogurt kanapka z serem i szynką kasza z mięsem oraz wypiłam 3 filiżanki wina :P Ładnie chudniecie dziewczyny :) U mnie waga się waha obecnie pomiędzy 58,5 a 59 przy wzroście 168 cm :) Mam nadzieję, że uda się zejść do 55 kg, bo naprawdę się nie objadam tak jak wcześniej. Nigdy nie wychodziłam poza wagę 63,5, choć jadłam wszystko-bułki z serem zółtym topionym, później na deser jakieś wafle, batony lub ciastka, nawet dwa obiady i jeszcze dodatki przeróżne. Tylko czułam się beznadziejnie, tak ciężko i miałam boczki, nie czułam się komfortowo :) Teraz się odtłuściłam i jest lepiej :) Tylko boję się, że to wszystko wróci, bo u mnie efekt jojo przychodzi niespodziewanie, nagle przestaję się kontrolować i wszystko wraca do pierwotnej postaci :)

Gratulacje diomedni;) ostra z Cb zawodniczka.:):):) sabalkaa ja tez sie boje o jojo ale narazie o tym nie myśle. zjadlam z 1000 kcal i poznniej 30 min biegania. Jak bylam u taty w pracy jego kolezanka powiedziala mi ze ''wysechłam'' ale pewnie jej siee wydawało bo mialam czarna bluzke chociaz mama mowi ze nie wydawalo jej sie ale mi trudno przyjac to do wiadomości:) zmeczona, glodna jestem ale jest ok;D najgorsze ze mam straszne wzdecia;/ dziesiejsze moje menu: 9.00 kawałek sera feta plus polowa pomidorka 11.00 jogurtcik maly pitny 12.00 duzy lód wloski ;d 14.00 kanapka mała (razowiec) 16.00 bułka biała :( 20.00 3 plastry kielbasy smazonej. i czasami cole popijałam takze z 1200 pewnie wyszlo ale wazne ze spalam;p

Kiedyś kupiłam sobie serek taki naturalny ale mial troche duzo kcal taki do chleba, posmarowałam sobie nim wase i na to pomidorek no dosłownie pychotka! jak to jadłam nie potrafiłam sie opanować ;p ale znudził mi się troche już chleb razowy i myślę żeby go zastąpić wasa. Teraz dużo będzie wolnego więc do szkoły nie bede chodzić także bedzie lepiej;) Tylko boje sie tego żebym potrafiła sie opanowac :D

Gość
hehe no ciesze sie bo jeszcze 8 kg i bede laska zczyli 4, 5 tygodni :):)):) do 1wszego czerwca bede chuda, tak jak myslalam ;p;p :):):) poza tym wasa jest pyszna albo pieczywo lekkie sonko, wpisz sobie w goggle, jedna kromka ma 20 kal, :) i zapycha przynajmniej mnie, chociaz ja duzo jem tych kromek, ale 5 tych co ja jem to ma tyle kalorii co jedna kromka razowca wiec jest roznica ;d

Gość
dziewczyny nie wiem jak WY ale ja uwiebiam ogórki konserwowe, caly słoik ma 160 kcal po odsączeniu zoctu :) a jeden mały ma tutaj link : http://www.ilewazy.pl/ogorek-konserwowy a są pyszne dosłownie !! bede je jadla 2 razy w tygodniu, zeby nie przesadzic, mimo ze maja bardzo bardzo malo kalorii.. :) pisze ze 1 10gramowy ma 2 kcal, ale ja bede liczyc ze moj ma 5 , bo cos mało mi sie towydaje mimo ze ogorki to praktycznie sama woda ;pp u mnie narazie dzisiaj : 7 ogórków konserwowych małych = liczmy 30 kcal na około. chociaz mniej maja niby > 7 kromek pieczywa lekkiego + 4.5 plasterki szynki drobiowej < ta z warzywkami> = 140 kcal + 90 kcal . małe jabłko = 60 kcal. chrupki z marchewkowo serowe 20 gramów z błonnikiem ze zrodlem wapnia = 80 kcal . Razem : 400 kcal. dzisiaj o 50 więcej bo ładna pogoda, to potem bede cwiczyc a oslabiona dzisiaj jestemwiec bylam glodna, a teraz jestem najedzona strasznieaz brzusio boli :( ... bo ja bardzo duzo zjadlam, tyle ze to co jadlam to malo kaloryczne jest, xd mozna zjesc za to co ja zjadlam paczke chipsow np ;p ale to dieta wiec jednak nie.. ;p

Gość
dziewczyny wogole to jak wasze samopoczucie w diecie ?? chodzi mi o to psychiczne raczej nie fizyczne :) i napiszcie mi ktory dzien jestescie na diecie i ile kg mniej, wspominajcie o tym czasem, latwiej sie bedzie polapac :) u mnie dzisiaj 43 dzien diety, 10 kg mniej, z wagi 73 kg na 63 kg, jeszcze 8 kg przede mną, zeby dojsc do 55 kg :) Teraz wasza kolej :)

Gość
ja wlasnie zachwycam sie pogoda, mimo ze siedze w domku :) pije zieloną herbatke, pale papierosa i bede sie zabierac do ogladania dwoch moich ulubionych seriali