Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Hi-za-ga

wdowa

Polecane posty

Witajcie. Dzisiaj wrocilam do domu ze slicznymi doniczkami do zakupinych w ubieglym tygodniu dwoch wiszacych sukulentow. Mam fajne miejsce na scianie dla takich kwiatow. Nie moge sie doczekac, az je tam ulokuje. Byly dzieci na obiedzie, zjadly i poszly. Teraz ja musze isc na drobne zakupy. Dobrze ze sklepy mam niedaleko. Niesty juz jest calkiem ciemno. Nie lubie tego, ale nie ma wyjsca, jak trzeba to trzeba. Spokojnego wieczoru zycze.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Andi14
Witajcie! Kolejny dzie艅 "zmarnowany". Z posiedzenia wr贸ci艂am dosy膰 wcze艣nie z nadziej膮, 偶e termometr drgnie ku g贸rze i doko艅cz臋 mycie okien. Nic bardziej mylnego. Temperatura jak zakl臋ta wci膮偶 na minusie, dzisiaj maksymalna przy s艂onecznej pogodzie to a偶 -4 stopnie. Prze艂kn臋艂am t膮 gorzk膮 pigu艂k臋 i zrobi艂am prasowanie. Jutro tylko na p贸艂ki i w taki spos贸b kosz b臋dzie przez par臋 dni pusty. Smutna 40tko, dzi臋ki za nazw臋 tego 艣rodka do emaliowanych powierzchni. Mam nadziej臋 jutro go kupi膰. Teraz po kolacji, gary umyte a ja pe艂en relaks.Troch臋 ju偶 poczyta艂am. Chwil臋 popatrzy艂am na marsz Kaczy艅skich i jestem u nas. Co艣 mi w tym roku nie bardzo id膮 przygotowania 艣wi膮teczne. My艣l臋, 偶e przyczyna tkwi w oknach. Zrobi艂am ju偶 drobne 艣wi膮teczne zakupy; susz na kompot, bakalie do ciast, mak i przyprawy bo ju偶 prawie "wysz艂y". Czy Wy te偶 tak macie, 偶e jak si臋 co艣 ko艅czy to hurtem. Np. Kremy od razy wszystkie trzy; na noc, na dzie艅 i pod oczy. Wydatek oko艂o 100z艂, przyprawy zazwyczaj kilka.W艂a艣nie us艂ysza艂am, 偶e czai si臋 przy naszej granicy wy偶 i ma by膰 u nas oko艂o 0 stopni. Hura! doko艅cz臋 okna i b臋d臋 ko艅czy膰 porz膮dki. W przysz艂ym tygodniu planuj臋 zrobi膰 uszka i pierogi z kapust膮 i grzybami. Kt贸ra艣 z Was Babeczki pisa艂a co艣 o kluskach z makiem. Pami臋tam z dzieci艅stwa ich smak ale nie by艂a to potrawa mojego rodzinnego domu. Jak si臋 je robi i jakie to maj膮 by膰 kluski? Ja pami臋tam chyba 艂azanki albo podobne. Jutro planuj臋 kupi膰 flaki i wo艂owin臋. Zrobi臋 je na drugi dzie艅 艣wi膮t. Przyjdzie do mnie brat z bratow膮 a oni bardzo lubi膮 moje flaki. Przysz艂y tydzie艅 to b臋dzie istny sza艂 zakupowy. Ludziska b臋d膮 m艂贸ci膰 a偶 mi艂o, nie zastanawiaj膮c si臋 czy to wszystko aby konieczne. Gorzej po 艣wi臋tach, kiedy zobacz膮 p艂贸tno w portfelach i ca艂膮 mas臋 jad艂a, kt贸rego domownicy nie b臋d膮 mieli ochoty zjada膰. Ale c贸偶, tradycji stanie si臋 zado艣膰. To najwi臋kszy grzech Polak贸w od niepami臋tnych czas贸w.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki Kaddarka-pos艂ucham. A ja dopiero za tydzie艅 si臋 odezw臋. Jutro rano jad臋-偶yczcie mi szerokiej drogi bo tak si臋 z艂o偶y艂o,偶e b臋d臋 g艂贸wnym kierowc膮 a droga d艂uga - bo ok1000km . Wszystkiego dobrego Wam 偶ycz臋, samych pomy艣lnych my艣li i czyn贸w i brak nieprzyjemnych niespodzianek.

Udost臋pnij ten post

Witajcie kobietki. Reenka szerokiej drogi - ale te 1000 to w dwie strony czy w jedna - strasznie daleko tak czy siak. Andi znalazlam w necie - daje ci adres zebys wiedziala jak butelka wygl膮da: http://www.sklep.zino.pl/spray-crafts-400ml-cat-42-id-1349.aspx, wczesniej kupowalam w tubce taka farbe ale tubka to bardziej nadaje sie jakby ryse czy dziurke zalatac bo jak mialam cale dno porysowane to musialam cale dno zamazac. Ja na zakupy swi膮teczne i po prezenty udaje sie w niedziele, chocia偶 wiekszosc prezent贸w juz jakos udalo mi sie zgromadzic, ale jeszcze duzo do kupienia bo rodzinka duza i z wszystkimi sie spotkamy i sie obdarowujemy. A sobie zrobilam dosc bogaty prezent bo kupilam i kozaki juz z wyprzedazy i perfume i torebke - ale pod choinke aloze tylko perfumke. Corce starszej perfume z kosmetyczka, synusiowi oczywiscie auto i do tego puzle, mysle jeszcze o jakims samolocie bo cos zafascynowal sie ostatnio samolotami i helikopterami, zostalo z wiekszych prezentow jeszcze cos mlodszej corce. Mamie kupilam kapsulki do pranie 40szt Dasha - bo obie bardzo je lubimy i takie kapsulki zawioze tesciowej jak pojedziemy w rodzinne strony m臋偶a, a dla szwagrow i ich rodzin jeszcze nic nie mam ale chyba cos z alkoholu lepszego bo nie mam jakos konceptu. Zostaly jeszcze dzieciaki siostr i brata, i siostry z mezami i brat z zona - dla nich myslalam o fajnych jakis filizankach zeby mogli spedzac przy herbatce wiecej ze soba czasu bo jak tak na nich patrze to widze ze marnuja swoje wspolne lata zamiast korzystac ze wspolnej obecnosci to mezowie siostr pracuja za granica - siostry do tego sie przyzwyczaily i tylko kase licza jak przyjezdzaja a brat z zona to wogole szkoda gadac, ale moze kiedys to sie zmieni. Milego dzionka wam kobietki 偶ycze, mnie dzis czeka zaszpachlowanie sufitu w lazience i zamalowanie - ale zamaluje chyba jutro jak wyschnie - nie wiem jak to wyjdzie ale dam znac na pewno, a jutro od rana biore sie za kuchnie i bede miec juz mieszkanko jako tako przygotowane na swieta.

Udost臋pnij ten post

andi- patrze 偶e ta stronka sie nie otwiera- nie mam pojecia czemu- ale jak wpiszesz w wyszukiwarke te nazwe to sie otworzy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witam,upora艂am si臋 z oknami chocia偶 marz艂y mi szyby troch臋.Dzisiaj posprz膮tam troch臋 gruntownie jeszcze,a w sobot臋 jad臋 po prezenty razem z c贸rk膮.呕eby si臋 jeszcze ociepli艂o troch臋 bo samoch贸d musz臋 umy膰 z tej soli i brudu bo wygl膮da okropnie i wstyd nim jezdzi膰.Mi艂ego dnia wszystkim 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Pracowite dziewczyny jestes, az jestem pelna podziwu. Ja tez powinnam zabrac sie za robote przedswiateczna, ale sie przeziebilam i zamierzam weekend spedzic w lozku. Jestem w pracy, ale glowa mi peka i w ogole fatalnie sie czuje. Gdyby nie to, ze mam terminowe sprawy, to juz dawno bym poszla do domu. Ide robic herbatke. Pa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! U nas dzisiaj halniak. Wieje jak na dworcu w Kielcach. Zamiast wieje powinno by膰 inne bo niecenzuralne s艂owo. Wiecie jakie. Temperatura podskoczy艂a do -1 st. Nie zabiera艂am si臋 za robot臋 w domu, zaplanowa艂am zakupy. No i prawie wszystko do przygotowania jedzonka 艣wi膮tecznego ju偶 mam. Jutro mamy mie膰 dodatni膮 temperatur臋 wi臋c od rana b臋d臋 wisie膰 na oknach. Kaddarko, je偶eli dobrze pami臋tam to przed kilkoma dniami te偶 Ciebie "艂ama艂o" przezi臋bienie. Wtedy nie wyle偶a艂a艣 i wr贸ci艂o. Uwa偶aj, 偶eby nie roz艂o偶y艂o Ci臋 na same 艢wi臋ta. My z m臋偶em kilka lat temu z艂apali艣my wirusowe zapalenie p艂uc. M膮偶 rozchorowa艂 si臋 w tygodniu przed 艢wi臋tami a mnie po艂o偶y艂o - dos艂ownie - w nocy z Wigilii na I-szy 艣wi膮teczny dzie艅. Po wyj艣ciu go艣ci pomy艂am gary, ogarn臋艂am dzienny pok贸j i kuchni臋 a rano ju偶 si臋 nie podnios艂am z 艂贸偶ka. Le偶eli艣my jak dwa worki. Po 艢wi臋tach zam贸wi艂am wizyt臋 lekarza do domu i oboje dostali艣my zastrzyki. Dobrze, 偶e by艂 to okres 艣wi膮teczny i wszystkiego do jedzenia by艂o du偶o. W ka偶dym b膮d藕 razie nikomu nie 偶ycz臋 takiej przyjemno艣ci. Tak samo by艂o jeszcze wcze艣niej ale z jakim艣 grypowym epizodem. R贸wnie偶 wtedy m膮偶 z艂apa艂 to paskudztwo pierwszy a ja od niego. 呕y艂 jeszcze w贸wczas nasz kochany piesek. By艂 bardzo zdziwiony, 偶e jego ludzie w dzie艅 le偶膮 w 艂贸偶ku. Zima by艂a bardzo 艣nie偶na i mro藕na. Pies potrzebowa艂 wyj艣膰 na dw贸r przynajmniej 3 razy w ci膮gu dnia. Mierzyli艣my oboje temperatur臋 i to, kt贸re mia艂o j膮 ni偶sz膮 w danym momencie, wychodzi艂o z psem. Oj by艂y to ciekawe a czasem bardzo zabawne zdarzenia. Smutna 40tko zaraz sprawdz臋 ten specyfik do zlewozmywaka i rusz臋 w poniedzia艂ek po jego kupno. Aleksandro70, ja te偶 mam bardzo brudny samoch贸d (grafit metalik) na kt贸rym wszystko wida膰 a teraz zw艂aszcza s贸l. Pojad臋 na mechaniczn膮 myjni臋, wezm臋 karnet z woskiem ale to dopiero w przysz艂ym tygodniu jak troch臋 stopi si臋 艣nieg z poboczy i wiatr osuszy jezdnie. Prognozy plusowej pogody pokazuj膮 dla Dolnego 艢l膮ska na prawie ca艂y przysz艂y tydzie艅. Dzieweczki a co z przepisem na KLUSKI Z MAKIEM? Czekam na podpowiedzi. Prosz臋 o sprawdzony przepis.

Udost臋pnij ten post

Ale ju偶 przed艣wi膮tecznie,okna pomyte,firany czy艣ciutkie w k膮ciki pozagl膮dane i teraz zajmujemy si臋 meni wigilijnym. Makie艂ki w moim domu zawsze by艂y i s膮. Mak zostawiam gdy robi臋 makowiec i dodaj臋 mi贸d orzechy i rodzynki .podgrzewam go.Robi臋 艂azanki gotuj臋 i p贸藕niej mieszam razem z makiem.Mysl臋 zrobi膰 sa艂atk臋 sledziow膮 -matjasy solone-.ale te偶 nie mam pomys艂u.Pozdrawiam. I jeszcze kaddarko jak robisz flaki?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie po raz drugi! Przepis na 艣ledzie marynowane w pierzynce. Pokroi膰 filety ( ok. kg) na kawa艂ki (niewielki filet na p贸艂). Obra膰 i zetrze膰 na grubej tarce 4 jab艂ka. 2 cebule pokroi膰 w cienkie pi贸rka. Jab艂ka i cebul臋 wymiesza膰 z 4-5 艂y偶ek majonezu i 2-3 艂y偶ki 艣mietany. Uk艂ada膰 warstwami w salaterce. Pierwsza i ostatnia warstwa to jab艂ka. Pyszne. Smacznego.

Udost臋pnij ten post

Witajcie, az mi slinka cieknie jak czytam Wasze posty. Andi, moja mama co roku na kolacje wigilijna robi kluski z makiem, to ulubiona potrawa mojego brata. Zadzwonie i zapytam o dokladny przepis i dzisiaj Ci go podam. Hi-za-ga, w zyciu nie robilam sama flakow, chociaz bardzo je lubie. Teraz niestety w ogole ich nie jem ze wzgledu na problemy z cholesterolem. Ciagle mi skacze, a ja sie uparlam zeby nie brac lekarstw i probuje obnizac jego poziom dieta, dlatego unikam tlustych potraw. Podam Wam przepis na moja ulubiona salatke sledziowa: platy sledzi pokroic w kostke , dodac pokrojone w kostke ogorki kiszone, dodac fasole czerwona z puszki i pokrojona w plastry czerwona cebule. Zalac oliwa. Pychota. Z tym ze nie kupuje matjasow, bo dla mnie sa za slone, wole sledzie Lisnera, szczegolnie "Wiejskie" sa super. Andi, masz racje, przechodzilam to przeziebienie i teraz jest gorzej. Dlatego wlasnie ten weekend zamierzam wykorzystac na intensywna kuracje. Nie bede wychodzic z domu, poleze i sie wygrzeje. Szkoda byloby chorowac w Swieta. Aleksandro, ja tez jeszcze nie mam wszystkich prezentowycze powodzenia w szukaniu. Wpadne na pewno jeszcze tu dzisiaj. Milego dnia, Dziewczynki.

Udost臋pnij ten post

Witajcie:) Pochwale sie 偶e uporalam sie moze nie na 5 z sufitem w lazience, ale jestem z siebie dumna bo zrobilam sama cekol, zacekolowalam i pomalowalam - no nie caly sufit ale ten kawal nad wanna, gdzie przeszkadzaly mi sznurki bo ich nie zdejmowalam bo to pewnie wyzsza filozofia - chociaz mam w planie bo bym chciala je wyk膮pac zeby odswiezyc i odbielic te sznurki ale juz po swietach. fakt ze lazienke musialam jeszcze raz dzis myc wlacznie z kafelkami ale jestem naprawde z adowolona z efektu, chociaz sie smialam w duchu do m臋偶a 偶e pewnie tam w niebie malo nie fikn膮l koziolka jak mnie widzial przy tej robocie bo remonty to bylo cos czego nie znosilam i zazwyczaj albo wynosilam sie z dziecmi do mamy a jak cos mniejszego to m膮偶 uoral sie jak bylkam w pracy a teraz do czego to doszlo. Teraz jeszcze grzebie sie w kuchni, mam czas do 18.30 bo potem jade po malego bo nocowal u mamy zebym sie ze wszystkim wyrobila, no i mam nadzieje 偶e sie wyrobie. Andi co do klusek z makiem to moja ulubiona potrawa wigilijna ale robi j膮 moja mama - kluski sama przyrzadza, mak tez trze przez maszynke, mysle 偶e podobnie to robi jak podala Hi-za-ga bo daje miod, rodzynki orzechy - tylko nie wiem czy podgrzewa czy nie az przy okazji zapytam. Co do chorob to naprawde kobietki wazne jest zeby chorobe wylezec bo nie wylezana lubi wracac w gorszym wydaniu. Co do auta - na moim tak brudu nie widac - mam jasny seledynek ale przed swietami bede chciala i umyc i odkurzyc. Na zakupy jak wczesniej pisalam jade jutro z mlodsza corka wiec troszke poszalejemy, jak nie bedzie slisko to do s膮siedniego miasteczka podjedziemy bo tam lepsze sklepy i wiecej marketow. To 偶ycze milego popoludnia Wam wszystkim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Jestem jak sflacza艂a d臋tka. Okna w mieszkaniu wszystkie l艣ni膮ce i ze 艣wie偶ymi firankami. Zdj臋te firanki wyprane ju偶 si臋 susz膮. Nie zrobi艂am tylko okna na klatce schodowej a przyczyn膮 by艂a dzisiejsza pogoda. Wyobra藕cie sobie, 偶e nie mog艂am usn膮膰 do oko艂o 1,3o w nocy. Ale to nie tylko ja tak dzisiaj mia艂am. W nocy "przyszed艂" do nas ciep艂y wy偶. Ci艣nienie spad艂o. O 8,oo rano mieli艣my ju偶 3 stopnie plus. Deszcz pada艂 do po艂udnia. Po 艣niegu pozosta艂y wspomnienia. Le偶y sobie gdzie艣 w zak膮tkach, zmaltretowany przez wczorajszy halniak i dzisiejszy deszcz. W ci膮gu dnia temperatura uros艂a do + 5 stopni. Za to oko艂o 15,oo zrobi艂o si臋 szaro jak wieczorem i po powrocie z cmentarza ju偶 si臋 nie wyg艂upia艂am z ostatnim oknem. Umyj臋 je w poniedzia艂ek i te偶 b臋dzie dobrze. W mieszkaniu zosta艂y mi do zrobienia 艣ciany w 艂azience (kafelki) a to ju偶 pryszcz. Meble, parkiet i kuchnia to te偶 nie za wielki wysi艂ek. Jednym zdaniem 艢wi臋ta tu偶, tu偶. Jutro b臋d臋 mia艂a go艣ci. Upiek艂am ju偶 ciasto, kt贸re jutro wymaluj臋 polew膮 czekoladow膮. Od teraz tylko relaks a na zako艅czenie dzisiejszego dnia pole偶臋 sobie troch臋 w wannie i poczytam zaleg艂膮, dzisiejsz膮 pras臋. Mi艂ego wieczorku Mr贸weczki kochane.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Aleksandro 70, je偶eli Tw贸j nick jest r贸wnie偶 Twoim imieniem to wszystkie zas艂ugujemy na nagan臋. 12 grudnia w 艣rod臋 by艂y Twoje imieniny. Z tej wa偶nej i mi艂ej okazji przyjmij od nas wszystkich ( mam nadziej臋, 偶e wszystkie nasze Babeczki mi wybacz膮) najserdeczniejsze 偶yczenia pomy艣lno艣ci w 偶yciu, du偶o zdr贸wka, powodzenia u p艂ci przeciwnej, pociechy z rodzinki i bardzo du偶o tak bardzo potrzebnego optymizmu. G艂owa do g贸ry nasz kochana Aleksandro 70. 呕yj nam sto lat albo i d艂u偶ej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Andi14,tak to moje imi臋 dzi臋ki za pami臋膰, chocia偶 w maju te偶 jest Aleksandry,kupi艂am dla ka偶dego prezent i mam to za sob膮.S膮siedzi zaczyna j膮 stroi膰 swoje ogrody ozdoby 艣wi膮teczne a ja nie wiem co mam zrobi膰 w tym roku.Chyba tylko postawie choink臋 w domu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Z g贸ry dzi臋kuj臋 wszystkim za 偶yczenia

Udost臋pnij ten post

Przylaczam sie oczywiscie do tych zyczen:) Andi, obiecalam Ci przepis mojej mamy na kluski z makiem. Oto i on: kluski wg uznania, mozna zrobic albo kupic. Moja mam robi sama, kroi je dosyc grubo. Suchy mak sparzyc, a najlepiej pogotowac 5 min, odcedzic, zmielic 2 razy, dodac troche miodu, cukru, rodzynki, orzechy, skorki z pomaranczy - wg uznania, wymieszac z kluskami. Pycha deser. A ja caly dzien leze w lozku, juz mnie wszystkie boki bola. Nie wiem, czy jutro dam rady tak samo. Spokojnej nocy.

Udost臋pnij ten post

Aleksandro, ja te偶 si臋 przy艂膮czam do ,偶ycze艅, ale nie jestem w stanie nic wi臋cej z siebie wi臋cej wykrzesa膰, bo jestem um臋czona sprzataniem ,myciem okien, praniem i prasowaniem firanek, a tak偶e pieczeniem ciasteczek. Kr臋gos艂up i r臋ce mnie bol膮. Zaraz id臋 do 艂贸偶ka. Do jutra!

Udost臋pnij ten post

Aleksandro du偶o du偶o zdr贸wka, si艂y na dalsze 偶ycie i troszke szcz臋scia na tym 艂ez padole. Ja tez juz odpoczywam, mieszkanko cale l艣ni, milej nocki kobietki

Udost臋pnij ten post

Smutna, zazdroszcze posprzatanego mieszkania. To wszystko jeszcze przede mna, ale co tam, do Swat jeszcze mnostwo czasu. Kta ma ochote na poranna kawe?

Udost臋pnij ten post

Ja w艂a艣nie wypi艂am, tym razem z mleczkiem sojowym, poniewa偶 unikam laktozy. Mleczko sojowe jest bardzo smaczne, mo偶e by膰 o smaku waniliowym. U nas, na wschodzie pejza偶 zimowy, 艣nieg ca艂y czas pada. 艢wi臋ta zapowiadaj膮 te偶 bia艂e. Martwi臋 si臋, jak przywioz臋 mam臋 z innego miasta (sto kilkadziesi膮t kilometr贸w st膮d).Mo偶e jednak drogowcy si臋 postaraj膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ALEKSANDRA70
Witajcie jeszcze raz dzi臋ki za 偶yczenia i pami臋膰 .U mnie na po艂udniu s艂o艅ce ciep艂o i prawie zero 艣niegu.Ale ja za 艣niegiem nie przepadam to dla mnie jest w sam raz.M贸wi膮c szczerze t臋sknie ju偶 za wiosn膮 i latem.Mi艂ego dnia 偶ycz臋....

Udost臋pnij ten post

Hisako, ja bardzo lubie mleko sojowe czekoladowe. Jest naprawde pyszne. Zreszta lubie wszystko co jest czekoladowe. Nawet plaszcz zimowy mam koloru czekoladowego. Wlasnie leci w tv "Dynastia". Juz chyba Andi wspominala, ze zaczela sie emisja tego filmu. Z ciekawoscoe zaczelam ogladac, ale.....moje upodobania zmienily sie chyba jednak znacznie. Cos, co kiedys ogladalam z zapartym tchem, teraz wydaje mi sie mocno nudnawe. Ale za to znowu zaczeli pokazywac stare polskie komedie. To nigdy mi sie nie znudzi. Dzisiaj bedzie "Poszukiwany, poszukiwana". Z pewnoscia pamietacie ten film, z doskonala rola W. Pokory. Wieczor juz, trzeba zaczac myslec o przygotowaniach do pracy. Lece myc glowe i zrobic paznokcie. Spokojnego wieczoru Wam zycze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie, nieco p贸藕nym wieczorkiem. Moi go艣cie poszli do swoich dom贸w, gary pomyte i posk艂adane na swoje miejsca a ja zacz臋艂am odpoczywa膰. Piszecie o zimie i o roztopach. Pogoda r贸偶na w r贸偶nych miejscach naszego kraju. U mnie nie ma ju偶 艣ladu 艣niegu. Wko艂o zielona trawa, nic jej si臋 nie sta艂o pod 艣niegiem i podczas mrozu. Dzisiaj mieli艣my +6 stopni ale rano i popo艂udniu pada艂 deszcz. W tej chwili te偶 kropi. Istna wariacja. Kaddarko, dzi臋ki za przepis na kluski z makiem. Zrobi臋 na pewno. B臋dzie to te偶 niespodzianka dla mojego brata. W moim domciu b臋dzie l艣ni艂o dopiero w 艣rod臋. Jutro zrobi臋 klatk臋 schodow膮 ( moje pi臋tro; od I-szego do parteru), wtorek mam zaj臋ty wi臋c zostaje 艣roda. W czwartek planuj臋 na kucharzenie, uszka, pierogi z kapust膮 i grzybami no i piernik. W sobot臋 obgotuj臋 flaki i pewnie jeszcze co艣 wymy艣l臋. Zastanawiam si臋 czy to rozs膮dne szykowa膰 tyle jedzenia, kiedy jestem sama a go艣cie b臋d膮 u mnie tylko w jeden dzie艅. W niedziel臋 przygotuj臋 艣ledzie i sa艂atki, kt贸re mam przynie艣膰 na Wigili臋 do brata. Zanios臋 te偶 ciasta. No i same Babeczki widzicie jakie my wszystkie jeste艣my g艂upie. Mimo, 偶e ka偶da z nas dba na co dzie艅 o porz膮dek w domu to na 艢wi臋ta musi by膰 przewracanie domu do g贸ry nogami. Jedzenia te偶 szykujemy tyle, 偶e p贸藕niej przez tydzie艅 kupujemy tylko pieczywo. Ech, tradycjo! Tak robi艂y nasze mamy i my te偶 wariujemy chc膮c przekaza膰 to naszym dzieciom. Dobrze, 偶e ten dzie艅 ju偶 si臋 sko艅czy艂. Id臋 do 艂azienki a p贸藕niej sprawdzi膰 czy mnie nie ma jeszcze w 艂贸偶ku. Kolorowych sn贸w Wam 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Witajcie! Pusto, cicho, czyli przed艣wi膮teczny spok贸j. Wszystkie Babeczki zapracowane albo w pracy. Ja r贸wnie偶 po kawie i 艣niadaniu chwila relaksu. Odwiedzi艂am ulubione strony, poczyta艂am co w kraju i 艣wiecie, przygotowa艂am "front rob贸t" i za par臋 minut bior臋 si臋 do dzie艂a. Tym, kt贸re s膮 w pracy 偶ycz臋 dobrego dnia a tym, kt贸re w domu r贸wnie偶 dobrego dnia i udanych prac domowych. Do wieczorka Kochane.

Udost臋pnij ten post

Andi ja w robotce, w pi膮tek biore wolne i po 艣wi臋tach czwartek. U mnie na mazurach prawdziwa zima, ciekawe czy do 艣wi膮t sie utrzyma taka aura, chocia偶 przez te od艣niezanie gara偶u to i tego 艣niegu ju偶 mi sie nie chce. Wczoraj od艣nie偶alam wieczorem z corka a dzis juz zn贸w zasypane wej艣cie do gara偶u, auta dzi艣 nie bralam wiec wieczorkiem na spokojnie p贸jde poodwalam troche tego sniegu, tym razem wezme malego bo chce pomagac mamausi:), a pomoc pewnie bedzie taka 偶e obturla sie w tym sniegu i balwanka bede musiala zaprowadzic do domu:). Musze dzis na spokojnie powypisywac kiedy co pitrasi膰, i oczywiscie nie za du偶o ale 偶eby tradycji stalo sie zadosc wiec w piatek na pewno bede robic pierogi z grzybami, w niedziele sernik, a o reszcie musze pomyslec. 呕ycze milego dzionka kobietki

Udost臋pnij ten post

Wszystko, jak widac, musi byz zaplanowane. Ja zawsze sobie pisze jakie potrawy bede robic, potem rozpisuje je na skladniki, ktore trzeba kupic. Zakupy przedswiateczne zawsze robil maz, teraz spadlo to na mnie. Cale szczescie ze mieszkam z synem, ktory zrobil troche zakupow w weekend, a dzisiaj pojechal do sklepu razem ze mna i kupilismy juz cala reszte. Przed swiatami zostanie tylko do kupienia chleb, owoce i warzywa. Ja pracuje caly ten tydzien, za to wzielam wolne po Swietach i zamierzm odpoczac. Pojde do kosmetyczki, bede chodzic na spacery, poczytam. Juz sie ciesze na sama mysl o tym, ze bede mogla poleniuchowac. U mnie po sniegu nie ma sladu. Temperatura na plusie. I niestety dzisiaj padal, ale deszcz, a nie snieg. Mam nadzieje, ze nie trzeba bedzie kozakow zamienic na gumowce, bo to byloby okropne. Zycze Wam wytrwalosci w ten pracowity czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fili-pinka
Witam wieczorkiem ! Widz臋 kobietki, 偶e przygotowania do 艢wi膮t id膮 pe艂n膮 par膮. Dobrze ,偶e taki nat艂ok spraw, to sie tak nie my艣li. U mnie to tak po po艂owie wszystko zrobione. Troche zakup贸w jest ju偶, prawie posprzatane. Dzisiaj robi艂am stroik m臋偶owi, jeszcze bukiet zrobi臋 do wazonu taki 艣wi膮teczny oczywi艣cie. Do domu jaki艣 stroik zrobi臋, nie wiem czy choink臋 ubiera膰 czy nie. Tak si臋 zastanawiam , wcze艣niej my艣la艂am, 偶eby nie, ale teraz nachodz膮 mnie w膮tpliwo艣ci. Smutna ta zima posz艂a ode mnie do Ciebie. W ubieg艂ym tygodniu nie nad膮偶a艂am z od艣nie偶aniem , a teraz takie roztopy , 偶e a偶 przykro patrze膰 i wychodzi膰 z domu. Andi, ja na 艣wi臋ta te偶 robi臋 艣ledzie pod pierzynk膮 , ale w innym wydaniu. M膮偶 bardzo je lubi艂, wi臋c zawsze robi艂am, a w tym roku to ju偶 nie mam dla kogo. Podam przepis , bo bardzo dobre. Matjasa ok 0,5 kg pokroi膰 w kostk臋- roz艂o偶y膰 w salaterce, na to warstwa cebuli pokrojonej w kostk臋- to popieprzy膰 nast臋pnie warstwa ziemniak贸w startych na tarce z grubymi oczkami-ok. 2 szt. warstwa marchwi te偶 startej- warzywa oczywi艣cie ugotowane nast臋pnie warstwa jajek startych. Na wierzch warstwa majonezu wymieszanego ze 艣mietan膮. Mo偶na posypa膰 偶贸艂tym serem. Mi艂ego wieczoru .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Andi14
Ju偶 p贸藕ny wiecz贸r, wszystkie jeste艣my na pewno bardzo zm臋czone ale jak tu nie zagl膮dn膮膰 do naszego k膮cika. To wci膮ga jak nie przymierzaj膮c narkotyk. Ten narkotyk to taka metafora. My jeste艣my powa偶nymi kobietami. Piszecie o pogodzie, u nas dzisiaj prawie ca艂y dzie艅 pada艂o. O 艣niegu i mrozie ju偶 zapomnieli艣my. Dzisiejszy dzie艅 wg starych przepowiedni to zapowied藕 pogody na przysz艂oroczny maj. Znacie to, od 13-go grudnia ka偶dy kolejny dzie艅 zapowiada kolejny miesi膮c przysz艂ego roku. A tak w og贸le to od 22-go grudnia zacznie dnia przybywa膰, s艂oneczko nie艣mia艂o ale jednak b臋dzie zachodzi艂o co raz p贸藕niej. Najwa偶niejsze, 偶e do wiosny ju偶 tylko 93 dni. Id臋 si臋 my膰 i lulu. Kolorowych sn贸w Babeczki. Jutro mam ci臋偶ki dzie艅.

Udost臋pnij ten post