Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_21

PIERWSZA CIĄŻA, MŁODE,PRZYSZŁE MAMY ŁĄCZYMY SIĘ !!

Polecane posty

Gość magdusia899
sorki ze pytam ale nie chce mi się czyta wszystkich postów :D ile macie lat dziewczyny ?:)

Ciekawe czy mój Szkrabik 3 sierpnia pozwoli zrobić sobie zdjęcie bo bardzo bysmy chcieli mieć :) Nemira dotarłaś już do lekarza? :) Magdusia899 Mam 21 ;) Przyszła_mama_21 odezwij się ;) Jetsem ciekawa czy to już czy jeszcze nie. Niech nam nie upada topik :) U mnie te skurcze to skurcze macicy która powoli przygotowuje się do porodu, Młody ułożony główką w dół, jejku jak już blisko :)

Gość przyszła_mama_21
Na ostatnim usg ciężko jest zrobić ładne zdjęcie ;) Moja niunia nie chciała pokazać buźki, bo była już ułożona główką w dół.. ;] Nie chciała zostać next top model ;)) :)Ja się odzywam. Nie pozwólmy żeby temat upadł ;) Fajnie będzie za kilka miesięcy kiedy zaczniemy dzielić się wrażeniami z statusu bycia mamą :) Niestety jeszcze nie urodziłam.. ;p Ale podano mi 3 terminy.. Dziś mija pierwszy ;) Następny wypada 22 lipca ;) ... Chciałabym dziś urodzić, ale coś się nie zapowiada ;]

Kurcze bo my tak chcielibysmy zdjęcie, mamy tylko z potwierdzenia taką malutką fasolkę. No ale jak się nie da to nic nie zrobimy. To się teraz niecierpliwisz no ale trzeba liczyć 2 tygodnie do przodu i do tyłu.

Gość przyszła_mama_21
Doskonale Cię rozumiem. Też chciałam jakąś pamiątkę i zdjęcie z ostatniego USG, ale lekarz pokazał mi, że nie ma sensu robić fotki, gdyż maleństwa nie było widać.. A po co mi obwód główki w portfelu ;) Też mam jedno jedyne zdjęcie.. I na nim widać przede wszystkim kręgosłup ;) Nawet nie wiesz jak się niecierpliwię. Chciałabym już, teraz.. Ale jakoś nie wyczuwam objawów porodu.. Jedynie przybyło wydzieliny z pochwy.. i brzuch mi troszkę opadł. Ale nic poza tym.

Polcia, tak dotarłam... :( Oczywiście potwierdził ciążę, z tym że beta rosła za wolno... dał mi leki na podtrzymanie i kazał się oszczędzać... kolejna beta spadła o połowę więc powiedział wprost "ciąża martwa, nie rozwija się i trzeba ją usunąć". dostałam od niego jakiś zastrzyk na krwawienie i jutro mam USG na którym oceni czy organizm sam się oczyścił czy muszę iść do szpitala na łyżeczkowanie...

hej chcialabym sie przylaczyc ale tu widze wszystkie kobietki juz w wysokiej ciazy. ja dopiero 9 tydz. ale moze wspomozecie mnie skoro macie juz prawie calosc przed soba. GRATULUJE WSZYSKIM MAMUSIA Ja tez jestem 91 rocznik tak jak wiele z nas. w tym roku my dominujemy:)

Gość Asia2100
Cześć:) Dołączę się do was , jestem w 6 tygodniu dopiero ale co tam:D Mam 21 lat :)

A proszę bardzo :) Witam ;) Pewnie, że wspomożemy, dobrze jest mieć zapytać się kogoś o podobne dolegliwości itd. Dziewczyny jak przeżywacie pierwszy trymestr? Jakieś dolegliwości już są?

Gość Asia2100
Fakt , nasz rocznik zaszalał same 21 latki na porodówce będą:D Ja nie mam żadnych objawów prócz zatrzymania miesiączki.Mokro mi tam na dole, wcześniej myślałam, że mam dni płodne pod koniec cyklu ale nie:D Po za tym , nic.. :P

mdlosci mdlosci mdlosci i tak wkolo... pozatym piersi bola jak cholera i waza chyba z tone. pisalyscie wczesniej o zdjeciach. ja dostalam tylko jak bylo 2 mm a jak ostatnio bylam i juz slicznie bylo dzidziusia widac to pipa mi nie dala bo powiedziala ze na nfz takich luksusow nie ma... ale chociaz na ekranie mi pokazala jak ja poprosilam bo sama na to nie wpadla. niestety przeprowadzilam sie niedawno z mojego rodzinnego miasta do zupelnie obcego i musze sie zadowolic tym co mam... ale narzeczony niestety nie zobaczyl dzidziusia

to asia zazdroszcze. nawet zapachy cie nie draznia? ja lodowke na wdechu otwieram... jak sie raz zaciagnelam to od razu zaprzyjaznilam sie z kibelkiem

Gość Asia2100
A fakt Kasiu jeszcze zapachy , pamiętam ostatnio w sklepie tak mi mielonka intensywnie pachniała i szampon którego wogóle nigdy nie czułam , wczoraj poczułam po raz pierwszy:D A lodówkę to czuję w innym pokoju już... :)

Też to przeżywałam myślałam, że się wykończę. Piersi już z samego poczatku były gigantyczne i nie zmalały. Teraz nie mogę się doczekać kiedy wrócą do rozmiary B. Jak takich luksusów nie ma? Płacisz po prostu. Ja też chodze na nfz i gdyby nie to, że Młody nie pozwala sobie zrobić zdjęcia to bym miała. Dziwne babsko. Asia ciesz się bo te objawy to nic miłego.

A zapach smażonego mięsa? U mnie wystarczyło jedno pociągnięcia nosa, a wszyscy usuwali mi się z drogi :P

Gość Asia2100
Polcia cieszę się :) Tylko martwi mnie fakt , że wogóle mnie nie bolą piersi ;/ a widzę , że tu każdą z was bolą

Gość Asia2100
Polcia cieszę się :) Tylko martwi mnie fakt , że wogóle mnie nie bolą piersi ;/ a widzę , że tu każdą z was bolą

poprostu ta lekarka robi niezly interes na prywatnym i dala mi chyba do zrozumienia ze mam dac jej zarobic w jej gabinecie... no tak juz bywa. przeniosla bym sie do innego ale ona zaplanowala juz na 10 sierpnia to wazne usg i boje sie ze tamten tego nie zrobi. myslicie ze lepiej sie przeniesc? ja z zapachami juz nie wyrabiam. wszystko tak drazni... normalnie bym mogla teraz w policji pracowac jako pies tropiciel bo w poniedzialek nawet wyczulam ze gdzies tu robia lakiery do samochodow a chlopak mowi no pol kilometra dalej hihi... a tak poza tym powiedzcie mi czy moge teraz bra omega3 takie w kapsulkach?

Gość Asia2100

Gość Asia2100

Gość Asia2100

smazone probowalam zrobic tylko w 5 tyg od tamtego czsu ze smazonego to moge tylko albo kotleta albo kebab smazone z piersi kurczaka. teraz tylko gotowane. ale nawet wczoraj zrobilam bialy sos ryz i nalozylam sobie pol paczki ryzu to nie zjadlam nawet polowy... wczoraj np pomidory jadlam ja glupia a dzis jakos tak mnie odrzucily. ale najlepsze jest to ze sok pozeczkowy wali mi kocimi sikami a wiecie jak siki kota wala...

Gość Asia2100
wybaczcie tyle wiadomości , coś z komputerem;/

asia kazda ciaza jest inna nie musisz sie martwic tymi piersiami. widzisz np moja siostra zadnych objawow nie miala a ja tu umieram momentami

nie kazda kobiete musza bolec piersi ciesz sie bo to nic milego. kazda ciaza jest inna. moja siostra np nie miala zadnych objawow a ja tu momentami umieram. nic sie nie martw

Gość Asia2100
No może masz rację Kasiu , aby z dzieckiem było wszystko w porządku:) Widzę , że Ty też na począdku:) w którym tygodniu się o ciąży dowiedziałyście kobitki:)

to kafe szaleje nie twoj komp asiu. ja sie dowiedzialam w 3 teraz juz 9 w sobote wchodzimy w 10. a to przepraszam wyczekane dzidziusie czy spontaniczne?

Gość Mała czarna kawka 21
Cześć dziewczyny :) podczytuje was od jakiegoś czasu. Jestem rocznik 91. Po ślubie rok będzie we wrześniu. Mąż rocznik 86 czyli ma już 26 lat. Staramy sie o dziecko ale nie wychodzi :( cieszcie się że macie swoje pociechy bo naprade ciężko czasem zajść. Ja mam brak pękania pęcherzyka dominującego z którego co miesiąc robi się kilkucentymetrowa torbiel która znika po miesiączce i od następnego cyklu znów się tworzy i tak w kółko- od sierpnia będę miała stymulacje lekami. Nie wiem czemu tak jest jestem sczupła zawsze sport uprawiałam dobrze sie odżywiam a tu taki klops. Mam nadzieje że do was dołączę-w sumie już dołączyłam-ale dołącze jak zaciążę.-teraz jakbym zaszła to rodząc miałabym 22 lata a mąż 27-czyli chyba ok :)-mąż też bardzo chce maleństwo :( mówi o tym cały czas.. Ja Studiuję zaocznie i pracuję a mąż pracuje. No i mamy ślub kościelny. 10 września 2011 roku :)