Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Iza1508

Kraków, pierwsza ciąża-przygotowania do porodu i takie tam

Polecane posty

No widzisz Angelmi tez sie to w glowie nie miesci, tymbardziej ze ja maluchy nie budzilam co 3h tak jak mi dr kazala tylko jak wstaly to karmilam i nie wiecej niz 120ml. Od wczoraj dostaja po 100 i woda je dopycham, ciezka noc mialam bo woda szybko sie wchlania i za chwile znowu krzyk bo glodne. A zeby bylo malo to u malej w kupce pojawila sie krew... ale nie byly to niteczki krwi tak jak czytalam na necie ze zwykle tak jest tylko taka jak by rozrzedzona z woda. Ale mala zachowuje sie calkiem normalnie nie wygina sie nie placze ze ja cos boli i pry robienia kupki tez spokojna i nie steka, bo akurat ja przewijalam jak zaczela mi robic. Zobacze co mi dzisiaj na strzeleckiej powiedza bo jedziemy tam na usg na 11 a pozniej do dr tez tam w poradni wad i rozwoju. Aaa i jest jeszcze mozliwe ze ja w ciazy moglam miec toksoplazmoze alb to drugie o podobnej nazwie i przez to uklad limfatyczny malego moze byc zaburzony ale niestety moj dr nie raczyl mi dac skierowania na badania ktore sa standardem w ciazy a teraz juz za pozno bo te choroby lubia pokazywac sie w ciazy i pozniej znikaja. Lekarka byla zla ze on to tak zaniedbal tym bardziej ze to blizniaki.

moze o listerie Ci chodzi ? no woda zapcha na chwile, a są za młe zeby im kaszke dawac do mleka ;/ wody z glukozą tez nie moga ? a młoda też bierzesz przez ta krew ? No pewnie lekko sie jej kupkę robi jak jest miekka . Ja sie zaczynam bac coraz bardziej jak to bedzie w styczniu . W każdym razioe głowa do góry i jestem dobrej mysli, że to tylko jakies przejściowe problemy.

Hej dziewczyny :) My znowu pospaliśmy :) Spóddniczka wygrana ;) Asia trzymam kciuki !!!!!!!! Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :*

Asiu bardzo Ci wpółczuję;/ Mam nadzieję, ze wszystko bedzie ok. Swoją drogą dziwny ten Twój lekarz. Brak mi słów. Umówiłam Anię do poradni rehab na 4.12 dopiero bo coś jej się asymetria zrobiła i mamy to skonsultować. jutro niby szczepienie ale mam stracha, że nie będę nawet opisywać. Znosu jej się pogorszyło. Trzeci dzień ją gazy męczą nie wiem dlaczego. W każdym razie padam na nos. A już tak fajnie było... Tyle, że w nocy ładnie śpi. Dzisiaj od 22-4.30

Ania fajnie, ze udało ci się wygrać aukcje! a nasza mała Ania - co to znowu, nic nie przechodzi ten brzuszek!? Mam nadzieję, że szybko jej układ pokarmowy dojrzeje! i nie tylko noce będą piękne przesypiane, ale również dzień będzie piękny! Co do tematu karmienia piersią, to sprawa bardzo indywidualna! Ja jestem jak najbardziej za tym, żeby karmić piersią. Po pierwsze, bo najzdrowiej dla dziecka, po drugie zawsze gotowe na czas, o właściwej temperaturze, sterylne itp. Po trzecie ekonomiczne! Karmiłam piersią ponad 9 miesięcy i jak przestałam widzę jak leci kasa na mleko mm... i pewnie jest jeszcze wiele innych aspektów typu - nawiązywanie więzi emocjonalnej itp. ALE...nie za wszelką cenę!!!!!!!!!! Jakbym miała walczyć sama ze sobą, padać na twarz z niewyspania i zmęczenia, mieć obgryzione brodawki i chodzić z tego powodu sfrustrowana i poirytowana, to uważam, że bezpieczniej dla siebie i dziecka jest odpuścić! Bo nikt mi nie wmówi, że dziecko na mm nie będzie zdrowe itp. oczywiście, że będzie - są 1000 dzieci karmionych sztucznie i mają się dobrze! To pewnie sprawa genetyki. Dlatego nie dajcie sobie wmówić (jeżeli tego nie czujecie), że musicie karmić piersią! Ja karmiłam oboje moich dzieci piersią i uważam, że było to dla nich dobre, ale nie miałam większych problemów, co nie oznacza, że żadnych ;-) ale długo by tu pisać!

Dziewczyny ciężarne ;) nie wiem czy któraś potrzebuje i nosi taki rozmiar ale znalazłam spodnie ciążowe (mam je i jestem super z nich zadolowona) w sklepie kosztują 179 a tu można dobrą cenę wylicytować ;) http://allegro.pl/ciazowe-jeansy-hm-mama-proste-38-m-jak-nowe-i2714789988.html ja nie biorę bo mam już 2pary, leginsy i spódnicę to chyba już mi styknie ;)

kurde a ja wiem czy one beda dobre na mnie :( narazie mam 36 i sa jesczez ok pytanie jak długo. Powazyłam sie i tak 65,5 czyli na plusie 8,5 kg, a w pasie mam 91 :)

ja mam 63 czyli 3,5+ ... lekarz mi powiedział że jak Dzidzi będzie tak przybierało na wadze jak przybiera to będzie w okolicach 3400 czyli już chyba przekroczę 10 a myślałam że nie przytyję więcej ;/ no ja mam rozmiar 36/38 (sprzed ciąży) wzięłam 38 i są troszkę luźne jestem z nich zadowolona ale na Ciebie to one będą za duże chudzielcu ;)

To mniej tyjes zniż ja bo ja miałam wyjściową 57 20 tydz -61,2 22 tydz 62,5 24 tydz 63,8 26 tydz 64 28 tydz 65,5 :d Ja wziełam 36 bo lubie obcisłe, a teraz mi na dupsku wisza i sięw kurzam ;/;/ Ania nawet jak przytyjesz 13 czy 15 kg to i tak te końcowe kg zrzucisz :) Ile Twój maluch teraz wazył ?

To mniej tyjes zniż ja bo ja miałam wyjściową 57 20 tydz -61,2 22 tydz 62,5 24 tydz 63,8 26 tydz 64 28 tydz 65,5 :d Ja wziełam 36 bo lubie obcisłe, a teraz mi na dupsku wisza i sięw kurzam ;/;/ Ania nawet jak przytyjesz 13 czy 15 kg to i tak te końcowe kg zrzucisz :) Ile Twój maluch teraz wazył ?

zaraz wrzucę zdj na skrzynkę ale wydaje mi się że jak sama sobie robię to ten brzuszek jest większy w lustrze niż w realu ;)

a to mi sie znowu wydaje na odwrót ze w lustrze jest mały a wrzeczywistości duzy :d teraz zaraz zrobie :D

hehehehehhe no mój taki okrąglutki mi się wydaje na tych zdjęciach ;) a tak to taki normalny ;) odstający ;)

dobra :) coś mi tyłek zaczyna się powiększać ;/ zastanawiam się nad jakimś fitness chociaż raz w tyg ;/

pfii przesadzasz tez miałam iśc :d Malutki masz brzuszek , i zupełnieni inny kształt niż :) Tobie bardziej od góry idzie tak mi się wydaje :) A jak masz bluzke to nic nie widac :d

Inny inny ale mamy też inne budowy ciała ;) Ty jesteś drobna, a mnie się wydaje że przez te cyculki on się taki wydaje, jak ubiorę spodnie z pasem to już widać okrąglutki ;) Twój to taki wymalowany :) tak mnie się wydaje :)

Ania ja jak ten pas mam to tez bardziej wixdac on podkręsla :) Kurde rosna rosną :d Odpukać rozstepów brak na razie,ale laska ze stycznia mi pisała ze jej teraz na łydkach wyszły ;/

ja zawsze miałam brzuszek delikatnie odstający. 7 lat temu jak poznałam mojego to schudłam dużo bo ok 15 kg i wtedy nie miałam a że lubię sobie zjeść to mam efekty ;)