Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 praca...praca...praca

W Polsce tak naprawde pracy nie ma!

Polecane posty

Go艣膰 232131223
wy wog贸le wiecie, jakei jest faktyczne bezrobocie w Polsce? MAmy 38 mln ludzi, a pracuje wliczaj膮c w to ju偶 szara stref臋, 16 mln... Wiekszosc os贸b jest niezarejestrowana w PUP. Jakby wszyscy si臋 zarejestrowali, bezrobocie formalne wynosi艂oby nie 13, ale ok. 42 % lub wi臋cej.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 co wy pierdolicie
faktycznie godna wyplata aby zyc normalnie to sa dla was wygorowane pensje:O ja sie zastanawiam jacy ludzie tutaj pisza?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a dlaczego nie wyjedziecie
hmm no w艂a艣nie ja wyjecha艂am. Poczytaj poprzednie posty M膭DRALO

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
ha, jasne lepiej popierac od panstwa bo to sie bardziej oplaca czy to tak trudno zrozumiec? nikt nie pojdzie do pracy za 1000zl jezeli moze byc bezrobotnym lub na l4 i dostwac mniej wiecej tyle samo proste jak drut niech panstwo zapewni ludziom godna prace, na normalna umowe , i godna pensje to nie bedzie problemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 regres jest g艂upi
taaaaaaaaa a przez ca艂y rok nie b臋de sobie w stanie kupi膰 nawet antyperspirantu czy perfum bo mnie sta膰 nie b臋dzie, super 偶ycie no zajebiste :D no ale 1200 rocznie odk艂ada膰 to ja nawet prawka za to bym nie zrobi艂a poza tym nie mam nic do pracy w galerii handlowej, je艣li jeste艣 z miasta, nie mieszkasz sama i masz z kim podzieli膰 wydatki to jak najbardziej a jechac na krzywy ryj i natyra膰 si臋 po to 偶eby mie膰 1200 z艂 w skali roku od艂o偶one to naprawd臋 trzeba mie膰 nasrane w bani co wy pierdolicie - oni tak pierdol膮 bo maja robot臋, jak by nie mieli to by inaczej ptaszki spiewali

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciacho,ciacho
no i co bedziesz robila za granic膮?myla gary czy podcierala dupe ludziom? nie twierdze,ze to cos uwlaczajacego,ale tez nic nobilitujacego. wiesz co,za granica tez bedziesz musiala oplacic mieszkanie,jedzenie,dojazd itp.i wystarczy ci te 4 tys(po przeliczeniu)?a jaka umowe dostaniesz na obczyznie?na czas nieokrslony?:) no i zdziwisz sie,ale te 4x po 1000z艂 co zarobisz nie robia na mnie wrazenia.

Udost臋pnij ten post

niech pa艅stwo da mieszkanie, niech pa艅stwo da prac臋 za oczywi艣cie du偶e pieni膮dze, bo b臋dzie wiecznie ma艂o, niech pa艅stwo poprowadzi za r膮czk臋! Co Wy gadacie. Z czego to pa艅stwo ma bra膰 jak sam piszesz tylko 16 mln ludzi odprowadza podatki!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
z czego panstwo ma brac???????????????????? :D:D o chryste:D

Udost臋pnij ten post

regres zrozum puste cv nie zapewni Ci pracy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 232131223
Ludzie, na co si臋 k艂贸cicie? Jak kto艣 ma mozliwosc wyjazdu to jest to moim zdaniem najlepsze co moze zrobic, lepsza praca, p艂aca, w tym kraju zycia nie ma. Tylko tez nie mozna kazdemu dawac takiej recepty: to wyjedz, zw艂aszcza jak ma dzieci, brak pieni臋dzy, bo na wyjazd na pocz膮tek tez trzeba sporo kasy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciacho,ciacho
hm 38mln.z czego czesc to dzieci,emeryci i roznego rodzaju rencisci.czesc z tych 38mln wyjechala za granice.tak wiec mysle ze bezrobocie nie wynosi wiecej niz 15%.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
ale czy wy nie rozumiecie ze ilosc bezrobotnych w Pl znacznie przwyzsza ilosc miejsc pracy? czy to jest az takie trudne do zrozumienia dla was? czy moze jestescie na tyle tepe ze tego nie rozumiecie?

Udost臋pnij ten post

Widz臋 nie dogadamy si臋. Brawo! Ja musz臋 si臋 przygotowa膰 na jutro do pracy, 偶eby艣 Ty m贸g艂/mog艂a pobra膰 zasi艂ek od pa艅stwa. Ponarzekajcie sobie jeszcze z 7 godzin na necie zamiast ruszy膰 ty艂ek i i艣膰 do pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 regres jest g艂upi
"no i zdziwisz sie,ale te 4x po 1000z艂 co zarobisz nie robia na mnie wrazenia." pff:D m贸j post nie mia艂 na celu tego aby jaka艣 anonimowa owieczka mia艂a mi czegos zazdro艣ci膰 :D oczywi艣cie jest to praca przy truskawkach i szczerze to bardziej op艂aca si臋 natyra膰 2 miesi膮ce i mie膰 to 7 ko艂a (po odliczeniu koszt贸w 偶arcia i domku -3 euro) ni偶 tyra膰 i oszcz臋dzi膰 1200 z艂 w skali roku :D g艂upich nie siej膮, jak s艂owo daj臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
ciacho nie rob tego wi臋cej, nie mysl.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w zesz艂ym roku skonczy艂am
studia i jak wi臋kszo艣c absolwent贸w by艂am przerazona perspektyw膮 bezrobocia. W czasie studi贸w pracowa艂am, jakie艣 sta偶e, dorywcze prace itd, dopiero z tytu艂em mgr mog艂am pracowac w zawodzie, co by艂o moim marzeniem. Szuka艂am pracy 2 m-ce, znalaz艂am j膮 bez 偶adnych protekcji/plec贸w itd. Praca 1/2 etatu, za 艣mieszne pieni膮dze ( dok艂adnie 600 z艂 na r臋k臋 :D ), ale zacisne艂am z臋by i pracowa艂am, ca艂y czas szukaj膮c czego艣 jeszcze. Z czasem znalaz艂am, w dotychczasowej pracy awans i umowa na sta艂e+ wi臋ksza kasa. Dzisiaj, po niespe艂na roku pracuje duuuu偶o, ale mam pieni膮dze( nie dok艂adam :P) i wci膮偶 rozwijam si臋 zawodowo ( a raczej dopiero). Do czego zmierzam.. patrz臋 na znajomych ze studi贸w i rozumiem te wszystkie has艂a pt "nie ma pracy" . Praca jest , ale nie ka偶demu chce sie pracowac. Przeci臋tny polski absolwent studi贸w wy偶szych nic nie umie ( czesto nawet czytac ze zrozumieniem ), za to aspiracje i 偶膮dania ma niebotyczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
patrzac na to forum i ten temat to moze jednak sieja, co?:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 232131223
Ja tez nie winie za ten stan rzeczy poliktyk贸w, czy konkretnych os贸b. To ludzie tworza miejsca pracy, prywatni przedsi臋biorcy, nie pa艅stwo. nie zmienia to faktu, 偶e w POlsce zyje si臋 fatalnie. Przynajmniej na stanowiskach publicznych nepotyzm powinien byc scigany z urzedu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 regres jest g艂upi
"regres zrozum puste cv nie zapewni Ci pracy" a praca za 100 z艂 za miasi膮c nie zapewni mi normalnego 偶ycia tylko wegetacje jak膮艣 a i jakby艣cie nie byli u艣wiadomieni to wi臋kszo艣膰 bezrobotnych nie pobiera 偶adnych zasi艂k贸w, no chyba 偶e maj膮 dzieci to na dzieci dotaj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciacho,ciacho
a dlaczego nie wyjedzieci,oni nie zrozumieja ze trzeba od czegos zaczac.mysla ze oferte pracy przyniesie im psolaniec na zlotej tacy.:)do tego w pracy ebda przed nimi rozkladali czerwony dywan i calowali ziemie po ktorej chodza. skoro wam tak dobrze na bezrobociu,to siedzicie dalej. oczekujecie od panstwa nie wiadomo czego,a sami co dajecie z siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
ale politycy tworza prawo ktore jest albo laskawe dla polskich przedsiebiorcow albo nie, a w naszym przypadku jest laskawe tylko dla zagranicznych ale to temat rzeka, dla Ciebie za trudny , jak widze po ostatnim poscie:O brak wiedzy nt. rynku pracy zalosny wspolczuje glupoty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
ciacho ile Ty masz lat? serio pytam?

Udost臋pnij ten post

co wy pierdolicie -> wa偶ne, 偶e Ty jeste艣 tak m膮dry, 偶e ze swoj膮 wiedz膮 nie mo偶esz znale藕膰 pracy..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
18?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 232131223
[zg艂o艣 do usuni臋cia] w zesz艂ym roku skonczy艂am- to zrozum dziewczynko, 偶e mia艂as szcz臋艣cie ko艅czyc studia kiedy bezrobocie jest znacznie mniejsze niz 12 lat temu, jak nie byli艣my w UE. Od razu po studiach znalaz艂as cokolwiek ( b. dobrze), i teraz si臋 pniesz do g贸ry. Jednak wyobraz sobie, ze sa ludzie kt贸rzy ko艅czyli studia dawno, nie byli w stanie znalezc nic, nar贸s艂 im staz bezrobocia i maj膮 przejebane. Wyobraz sobie tez, 偶e sa ludzie co musza szukac pracy po 50...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
a kto powiedzia艂 ze jej szukam?:O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 regres jest g艂upi
"Praca jest , ale nie ka偶demu chce sie pracowac. Przeci臋tny polski absolwent studi贸w wy偶szych nic nie umie ( czesto nawet czytac ze zrozumieniem ), za to aspiracje i 偶膮dania ma niebotyczne. " tak tak praca jest,czekaj膮 na nas z otwartymi ramionami, tyle

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ciacho,ciacho
oj,regres jest g艂upi-nie musze ci zazdroscic.bo mam prace i to nie przy truskawkach.do tego,kasa kt贸ra dostaniesz na czysto nie robi na mnie wrazenia.nawet kwota brutto nie jest dla mnie czyms niezwyklym.ja,nie narobie sie jak dziki osio艂 za tak nedzna kase:)))w ogole co to za kobieta ,ktorej rece wygladaja jak u wyrobnicy?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co wy pierdolicie
wa偶ne, 偶e Ty jeste艣 tak m膮dry, 偶e ze swoj膮 wiedz膮 nie mo偶esz znale藕膰 pracy.. przynajmniej nie wypisuj臋 g艂upot ,偶e to nie wina polityk贸w a pracodawcow, oj chyba dzieciaczki nam sie wypowiadaja tutaj aha, i jak juz to madrA:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 232131223
ciacho, ciacho- jestes z tych co si臋 brzydza praca fizyczn膮?

Udost臋pnij ten post