Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorneta i meduza

Pamięta ktos lata 90?

Polecane posty

Gość Miiikesh
KASIEŃKAA__ Bardzo fajne rzeczy wymieniłaś :-) Widzę że też mieszkałaś w mieście bo napisałaś o zabawie w piwnicy, windach a przy okazji w okolicy ogródków działkowych (podkradanie owoców z działek). . . To samo u mnie było :) Dzisiejsza "dzieciarnia" raczej tego wszystkiego już nie przeżyje...

Gość rherhy
super czasu ktore juz ni wroca :(

Gość zoui.
no no to były czasy :P !

Gość he he he rocznik 90 ^^
Tak czytam i czytam te wasze wpisy......... Też uwielbiałam lata 90 :D !!!!!!!

Gość pamietacie program
rozowa landrynka :) ?

Gość :):))))))))
świetne czasy mojego dzieciństwa

Gość elektryczny mundek
A ja pamiętam jak miałem 7-8 lat wychodziliśmy ze szkoły i darliśmy ile sił "dzieci wesoło wybiegły ze szkoły..." :D nauczyciele tylko kiwali głowami :D

Gość Lukash
Disco Polo Live, Disco Relax , Idź na całość... Zajebisty POLSAT a nie to co teraz POL SZMAT. Disco Polo Live jest na ipli jak by ktoś chciał powspominać. Nie to co teraz, ta muzyka sie wulgarna i denna zrobiła. Kasety i płacz po tym jak magnetofon niszczył taśmę. I co źle było ? Było super. A teraz ? Początek nowej ery, matoły i komputery.

Gość hehe :D
pamietacie program rozowa landrynka ? TAA WALENIE KONIA PO NOCACH :D

Gość sper było ... :)
Oj działo sie działo :)

Gość 4ggdsfgv
LAYS BEKON ! :p cheetos wanilia, czekolada i truskawka :) I bajka "Super świnka" na tvn! achh... albo lizak "stopa" z strzelajaca oranżada, guma boomer z pacłapką .. ech. Gdzie te czasy?

Gość 8rrrrr
ja pamietam...pieknie bylo..oprocz tego co napisala Kasienka to jeszcze dyskoteki w remizie na wsi,gdzie zjezdzalo sie pol wojewodztwa,gry w siatkowke w wakacje,chodzenie cala banda na basen...super

Gość Morelka.
to były super czasy ktore juz nie wroca :((

Gość skoro wam lata90 kkojarzą się
tylko z disco polo przynajmniej większości to ja wam współczuje Bo w latach 90 była najlepsza muzyka jaka powstała do tańca power dance polski i zagraniczny masę lokalnych rozgłośni które to grały dzisiaj tego już nie ma w radiu sama komercha i syf i wogóle było łatwiej np o zajebisty amerykański rap gdzie nie cenzurowano fuck i madafaka i mase nawet komercyjnego popu typu lista hop bęc na RMF fM która 100 razy byla lepsza od tego co jest dzisiaj W telewizji jeden program godny uwagi polonia 1 gdzie było wszystko teraz mam dekoder 120 stacjii i gówno tam jest latam po kanałach i w zasadzie na tym sie kończy po kilkoma stacjami typu extreme sport,mtv, discovery itd gdzie czasem cos znajde ciekawego Gry to jedno co jest lepsze ddzisiaj ale pegazus czy sega saturn lub play 1 gameboy lub nawet głupi tetris tamagochi miało swój klimat nie porównywalny np z GTA IV Po za tym flipery zarcie było 100 razy smaczniejsze np fast foodami mogłem sie objadać na okragło dzisiaj na kurczkowe hamburgery patrzec nie moge,lub była jedna pizzeria która oferowała taką pizze,że lepszej nigdy nie jadłem w zasadzie ciezko jest zanleśćc coś co by mi smakowało długo szukam czegoś jadalnego za nim kupie Dziewczyny były inne ładniejsze naturalne nie to co teraz co 2 to solarka imprezowiczka myslaca tylko o BMW i sponsorze i ogólnie wymagania takie,że szok ciuchy kidyś gdy się miało buty np nike lub adasie za 4, 5 baniek co było przecietna pensją to byłeś gosiu buty maja 15 i nic nie znisczone mimo że smigałem w nich blisko 5 lat jakieś te fasony tych ciuchów markowych były inne łądniejsze dzisiaj to wieksza tandeta niz na uwczesnych bazarach z lat 90tych miałem jedną bluze nike jedną koszulke buty, czpeczke i spodnie dresowe i wtgladałem jak bym ze stanów przyjechał wszyscy sie gapili komóra w 1997 sprawiłem sobie nokie z anatenka co kosztowała tyle co słąbej kalsy auto i mogłem na nią bajerować laski dzisiaj mam iphone i na zadnej to nie robi wrażenia Wogóle lepiej było w polsce pod każdym wzgledem chodz wydawało sie,że gorzej być nie może, bo przyanjmniej ceny były adekwatne do zarobków za 400 mozna było wyrzyć

Gość egwweg43
:) racja!

no i ludzie sie bardziej szanowali... nie bylo tel komorkowych,internetu(no bynajmniej na taka skale jak teraz),ogniska,prywatki..tak sie ludzie integrowali. muzyka to juz nie wspomne....zwlaszcza pl rock-pop. ktos tam pisal o oranzadzie na miejscu?hehehe taaaaa i wata cukrowa..choc to juz b lata 80te.;)chocby edukacja-skonczyc studia to bylo cos..teraz?magisterke kupujesz doslownie i w przenosni.(zrzyna sie referaty z netu-matura to raczej pikus!) wyjazdy za granice np-no kogo bylo stac ok-ale pl klimaty natura byly naj ...i wszedzie bylo blisko i bylo czlowieka stac...teraz lecisz samolotem 2 godz i cie to taniej kosztuje niz bilet na pociag np ze szcz do krakowa..cholera! swiat zwariowal. ale mamy co wspominac...zaj czasy jak dla mnie- dobrze spiewa anna maria jopek,,niech ktos zatrzyma swiat-ja wysiaaaaaaaaaaadam,,;P dobra uwaga-400zl na zycie i dalo sie zyc..teraz sie ledwo egzystuje.. ok sa wyjatki. szkoda ze ich co raz mniej........;)

Po za tym w latach 90 za 10 zł przejechałem tam i spowrotem z poznania do wrocławia Teeraz za 10 zł dojedzam do pracy a to jakieś 3km wliczam korki i stanie na światłach

aha nie było głupich punktów karnych:)

kiedyś prawko można było staracić tylko w jeden sposób jesli kogoś przejechałeś ale jesli zył to była szansa ze jak bedziesz miec dobrego adwokota prawko zachowasz a taka to jechałąś sobie np 150 w terenie zabudowanym i ładny mabdacik, mogłeś sobie wyprzedzać na podwojejnej ciagłej, miec w dupie znaki,jakies przejscia dla pieszych, swiiała, mogłes nawet jeździć po chodniku i cofać na jezdni trzeba było miec tylko worek kasy

ejjj no sorry...zasady ruchu drogowego musza byc-swirujesz i to konkretnie.:/

kiedyś był tylko mandat bez punktów, jak kogos zabiłeś to wtedy prawko tracileś i szłeś siedzieć, i to chyba była jedyna obcja stracenia prawka tak na prawde

Gość Pamiętam że za
Za 10 zł była reklamówka słodyczy. Ech.

Gość helwqa
A kto oglądał "GĘSIĄ SKÓRKĘ", "Z ARCHIWUM X", "OPOWIEŚCI Z KRYPTY" ? :D

Gość JołAsiaaa
pamieta ktos "MINI PLAYBACK SHOW" ? ;D

Gość gedycs
:))))))))))

Gość stare dobre czasy:)
Wtedy kaucja za butelke wynosiła 50gr :) pamietam ze szukalo sie z 2 szt butelek i wymieniao na chipsy, slodycze itd