Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorneta i meduza

Pamięta ktos lata 90?

Polecane posty

Gość fanka lat 90
Xena wojownicza księzniczka

Mazi :D, od tego w szkole średniej nazwali mnie pazi, piątkowe popołudnia z pankracym kto pamięta? kto dogoni psa, kto dogoni psa :D Powinienem mieć nick "Posępny czerep" :D

Gość fanka lat 90
- old spice - zawsze mnie dziwiło dlaczego nie ma zatyczki, - tamagoczi, miałam chińską podróbę, najpierw wykluwał się kurczak który zmieniał się w dinozaura :O - karteczki, najpierw takie jasne, potem kolorowe z postaciami z bajek (dzwonnik z notre damme) potem zespoły i filmy, - oczywiście segregatory i koszulki, - gumy z naklejakmi do zbierania w albumach, pamiętam NBA, Scooby-doo (nikt nie miał naklejki nr 17), - fiat CC - nikt praktycznie nie potrafił wypowiedzieć :P - koszulka z Andrzejem Gołota i piosenka "Gołota, gołota, gołota" - Marek Citko z widzewa łódź - "prawdziwa lalka barbie tylkoz firmy matel" - figurki z kinder niespodzianki (Lwy na wakacjach hipcie) - kakao COLACAO niedostepne teraz w Polsce ale za to w Hiszpani, - skandalista Anastazja P., która opisała w swojej książce pikantne kawałki z sejmu, - chustka bandana, - białe skarpetki ściągne do kostek, - adidasy z diodami (ale obciach) - piwo Bosman, 10,5, EB - Świat Lalek, Świat wiedzy i inne tytuły do kolekcjonowania w segregatorach wydawnictwa deagostini, - deawoo tico, lanos, sąsiad szpanował a nie potrafił wymówić marki, - deskoroli, łyżworolki, kólka koniecznie z kauczuku, - Denver - ostatni dinozaur, - czyste kasety magnetofonowe, na które nagrywało się utwory z radia, lub przegrywało się w dwukasetowcach, które notorycznie wciągały taśmę:P - perfumy exclamation (nie iwem jaka pisownia) - pachnieć krzykiem z wykrzyknikiem i pies dalamtyńczyk, - koszule flanelowe w kratkę, - zabawka Furby, - takie plastikowe przezroczyste zegarki G-shok od casio, - gepard chester i najsmaczniejsze chitosy pod słońcem, hod dog, pizza, hamburgery to są smaki nowej ery, - harlekiny!!!! do dziś w domu mam kolekcję, pamiętam cenę 10 000 zł (dziesiejsza złotówka) - he - man i szkieletor:) - kalendarz szalonej małolaty, i te dowcipy: co musi zrobić łysy aby podrapać się po włosach? dziurę w kieszeni, oczywiście horoskopy i love testy, - karty telefoniczne (mam spora kolekcję) i automaty telefoniczne na zetony i notoryczne telefonowanie na 998,999, na policję nie dzwoniłyśmy, - jak telefony to 0 700 i sex telefony a potem rachunki na 18 milionów :O - serial :klasa na obcasach" - koło fortuny i ten sklep, zawsze marzyła mi się kronika XX wieku, - kukuruku jest śmierdzące i kosztuje 2 tysiące, raz wałęsa go spóbował no i w kiblu wylądował, - lara croft, - zabawka lasery, w kształcie misia, trupiej czaszki, kwiatka, kupowane na targu u chińczyków, - liroy i przebój scyzoryk, - telegazeta i łaczka telezajączka - namiastka fb, można było poznać nowych ludzi, pamiętam stronę 400, - gazeta Machina, - big cyc i makumba, - DD reporter i małe wiadomości dd, był też tygodnik, - podkładki pod piwo, - pierwszy mcdonald i zestaw happy meal, - mini play back show z Sandrą Walter, - od przedszkola do opola, - wypożyczalnie kaset VHS, na ulubiony film trzeba było się zapisać w kolejce, - proszek do prania: Polenna 2000, Lanza, OMO - bajki na Polonii 1- Gigi, kapitan Jastrząb, Tygrysia Maska, Yattaman i te beznadziejne filmy z jeszcze gorszym lektorem, - polskie zoo na jedynce w poniedziałki, - przypinki zespołów muzycznych, na pielgrzymkach obowiązkowo się dostawało, takie religijne, mam do dziś, - różowa landrynka na polsacie po 23, - simpsonowie w sobotę na TVP1 - smerfne hity, - śmiechu warte, bardzo lubiłam:) - serial wow, nie pamiętam dokładnie tytułu, o takiej świecącej kulce wow, - no i serial tajna misja (pamiętam odcinek, który miał miejsce w Polsce i był o uratowaniu konia), złota włócznia, tajemnica sagali, wciągły jak żadne inne, - serial Jacek, o takim chłopcu, który wiecznie wpadał w tarapaty, - muzzy jedzący zegarki jak ktoś wspominał, zawsze żałowałam, że te odcinki trwały tylko 15 minut i gośc na rowerze, - tazosy z laysów, z postaciami z gwiezdnych wojen, - projekt Traperzy z nad wisły i poczet krółów poslki, mieszko mieszko mój koleszko, gdzie ta muza z tamtych lat? - reklama podpasek always ze skrzydełkami, - szampon "wash and go" - szampon head&shoulders i mycie połowy głowy w tym szamponie a połowę w zwykłym, pic na wodę ale prawie każdy robił ten test:P -

Gość takatiki
ech to byly czasy, jaka szkoda ze juz tego nie ma disco relax przed kościołem soczki w kartoniku och gumy shock opiekanie bułek nad gazem nie do wiary z archiwum x - ta melodia przyprawiała mnie o dreszcze pegazus i mario bros walkman muzyka lat 90 titanic zbieranie karteczek do segregatora britney spears latające po niebie balony w najrozniejszych kształtach1 maja power rangers pokemony lody jumbo, konsuela, kalypso, panda oranżada w proszku gumy z naklejkami bywanie w cyrku było niezwykłą atrakcją i wiele innych

Gość a seriale...
Emil ze smolandii Janka serial o kolesiu - szklarzu - ktoś kojarzy? ponadto: ojciec prać i margaryna KAMA - miej serce jak dzwon

Gość g34g
KTO MI POWIE DLACZEGO WTEDY BYŁO WIĘCEJ RZECZY W SKLEPACH A POTEM WYCOFALI? I ZOSTAWILI TYLKO NA ZACHODZIE ?:( nie mogę tego zrozumieć :(

Gość a gdzie Fanta egzotyczna? :((
A kto pamięta śmieszną reklamę FANTY EGZOTYCZNEJ że jechały 2 auta i stanęły obok siebie na światłach i w 1 byli chyba chłopaki same a w 2 same dziewczyny i jakaś śmieszna akcja (zboczona) tam się działa ?:D z resztą chyba nie ma już tego smaku, a to była NAJLEPSZA FANTA !!!

Gość gdzie są dawne napoje ??
O właśnie gdzie są napoje z pod szyldu COCA-COLI / PEPSI / LIPTON tamtych lat !? Takie jak; - Fanta egzotyczna - Fanta grapefruit - Cherry Coke 2L. - 7up ICE (biała etykieta) - Napoje PEPSI i COCA-COLA w butelkach 0,33 L - Napoje PEPSI "BIG ŁYK" 0,6 L z szerokim gwintem - Lipton ICE TEA w kartoniku ze słomką - PEPSI BLUE (niebieska pepsi cola) - Woda BONAQA - Woda AQUA Minerale Pamiętacie je??

Ja pamiętam kartki na żywność i kolejki w sklepach :D

W latach 90 byłam szczęśliwa teraz nie jestem nie wiem dlaczego.

Gość czipsożerca lat 90 ;d
Ja pamiętam Lays papryka, zielona cebulka, solone, fromage( to już trochę później) i nie istniejące już od dawna (bardzo smaczne) z prosiakiem na opakowaniu - bekonowe:), cheetosy; ser, ketchup, pizza "na 102", hamburger, hot-dog, truskawka, czekolada, wanilia :D, Lays MAX (grube) w takich smakach jak wszystkie zwykłe laysy + piekielnie ostre, niebiańsko śmietankowe i pieczony kurczak z pieprzem. Pringelsy - czipsy w tubie za ok 6-7 zł wtedy - szpan :], ich smaki; solone , papryka i takie w fioletowej tubie chyba czerwona cebulka - najlepsze były. Przed Lays MAX były chyba chipsy Ruffelsy - też chyba ten sam producent co Lays. I jeszcze "Chio, chio, chio, chio chips!" - chipsy chio, chipsy crunchips, peppies becon - chrupki :), chrupki currly - orzechowe, chrupki Monster Munch - chrupki duszki...:) I jeszcze dużo smaków chrupków Star Food's (m.in pomidorowe w kształcie zębów wampira) i dużo smaków chipsów star food's .

A i jakbym mógł zapomnieć o innych wspaniałych chrupkach lat 90; MACZUGI ! i FLIPSY w dużych żółtych pakach i w wielu smakach od czekoladowych po grzybowe :D

jednak były lays max bekonowe teraz pamiętam i były też kurczakowe (bez pieprzu). :p

Nic dodac nic ujac , kocham lata 90 to moja mlodosc, najszczesliwsze czasy ,(Rocznik 76), pamietam poczatek mleka w kartonach. Brak jogurtow w sklepach, komputer Atarii z magnetofonem i kaseta. I ten spokoj , zabawy w bandy i walki na kije , skakanie po drzewach, caly dzien na dworze, nikt sie nie martwil, jakos zawsze sie wiedzialo gdzie sa wszyscy koledzy . Pierwsze owoce poludniowe, mandarynki to byl rarytas.

Gość rf32
A istnieje jeszcze napój LIFT? Dawny napój z lat 90 w paru smakach produkcji Coca-Cola, ale było wiele tańszy, chyba 1zł z groszami za 2L ??? Kojarzycie?

Gość gość serwisu
co do napojow to ja pamietam jak Red&Bull wszedl na polski rynek :D Pierwszy energetyk na polskim rynku :D:D:D:D a chwyt reklamowy że dodaje skrzydeł tak się sprzedał że polaczki ruszyli do sklepów po red&bulla i myśleli że serio im skrzydła wyrosną:D hahaha

Gość takijeden,
tak, napój lift cały czas istnieje ....... czy zna ktoś tytuł tej piosenki ? http://www.youtube.com/watch?v=232zowPLgzQ od 46:54 leci w tle coś jakby pump up get get get... co to za piosenka ? ...... będę wklejał to pytanie na każdej nowej stronie, jeśli tu będę, może przyjdzie ktoś, kto będzie wiedział

Gość takijeden,
red bull to tak naprawdę dziadostwo, nic po nim nie ma

Gość werośka
eejjj, a jest jeszcze NESCAFE frappe? Że wystarczyło zalać zimnym mlekiem albo wodą, dodać kostki lodu i była gotowa kawa mrożona?? :) Czy też przepadło jak wszystko?

Gość takijeden,
a smolenia słuchał ktoś ? miałem kasety magnetofonowe ze smoleniem, które bardzo lubiłem słuchać :)

Gość oglądacie jutro disco relax
o 10:20 ?

Gość rgw
Co tu dużo pisać... lata 90 były superrrrrrr! :-)

Gość ja tez pamietam a co
buazeria (albo błazeria??- w każdym razie drewniany element) lamperie w kuchni i ubikacji takie słomiane maty na ścianie przy łózku pomaranczowy kolor pokoju plus do tego wałki ze wzorkami z góry na dół dywan - im bardziej pstrokaty tym lepiej meble świecące, na których odbijał się kazdy paluch