Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bfdsdsada

Dlaczego to mezczyzni musza podrywac kobiety?

Polecane posty

Gość gdzie Rzym a gdzie Krym?
Hej autor, Nie chcesz, nie masz ochoty podrywać kobiet, to ich nie podrywaj( proste jak budowa cepa), po co się tłumaczysz i piszesz epopeje na ten temat?

Gość Zuzanna Amelia & 14
Ale ja dzemowi nie mam zamiaru nic tlumaczyc. Ja juz napisalam co mysle. Ja moge troche o tym podyskutowac jesli ktos chce ale tlumaczyc ???? Sorry . Na pewno nie.

Zuza, chciałaś coś ustalać, to musiałoby być wynikiem dojścia do consensu z dżemem, chciałabym to widzieć :)

Gość Zuzanna Amelia &14
njun - my nie gesi. Swoj wlasny jezyk mamy. Po polsku mowi sie porozumienie. takiego slowa mozna spokojnie uzyc zamiast sztucznych wyrazow obcojezycznych. Co niby takiego chcesz "ogladac" i po co ?

zuza - gęsi z tego co wiem to dużo się przemieszczają, więc nic dziwnego, że język polski to jedna wielka zlepka języków całej Europy :P

łacina to nie jest język zaborców, ani zatracająca charakter polskiego-angielszczyzna, nie ma powodów aby jej unikać.

Gość loloooo
zuzia, chyba cos ci sie pokielbasilo z tymi gesiami. Polacy mają swoj jezyk, a nie gęsi język. bo to ze nie jestesmy gesiami to chyba widac ;)

Gość Zuzanna Amelia & 14
Nie ma powodu unikac laciny ale nie ma tez powodu wciskania jej tam gdzie mozna rownie dobrze uzyc polskie okreslenie. A angielski akurat ma bardzo wiele z lacicy. Przynajmniej z tego co ja wiem na ten temat. No ale mozliwe , ze ktos inny uwaza inaczej.

DKW - no cóż, jeżeli nie widzisz nic wartego ryzyka to oczywiście nie ma w tym nic fajnego.

Stresu i obciachu? Oberwania w morde? Ja nie mowie o jakims nachalnym przystawianiu sie po pijaku, tylko o zabieganiu o warta tego kobiete. To jest zwiazane z pewnego rodzaju niepewnoscia owszem, ale moze to byc ekscytujace:) Aha i duza satysfakcja w przypadku sukcesu

niech narody postronne wżdy tą prawdę znają że Polacy nie gęsi i swój język mają. nie chodziliście na polaka?

Gość hmmmmmmm.........
ja jestem kobieta i mialam z zwiazki i za kazdym razem to ja robilam ten pirwszy krok.................. to zalezy do czlowieka tak mysle przynajmniej to ja jestem osoba dominujaca............

Gość loloooo
oj chodzilismy no.... tylko zuzia napisala tak jakby ten cytat znaczyl, ze Polacy nie sa gęsiami ;)

Zuza, mnie polonistka uczyła, że łacina jest klasyką, a klasykę trzeba znać, nie nadużywam, więc sie nie czepiaj, o co Ci chodzi, nie można stosować synonimów?

no najwyraźniej nie :) Ktoś na forum miał jakieś powiedzonko anglojęzyczne to też go/ją zjechali - stawiam piwo, że pierwsza wkurzyła się osoba która nie zrozumiała :P

Gość Zuzanna Amelia & 14
Njun - ja nie napisalam , ze nie mozna. Ja napisalam, ze uwazam to za zbedne skoro mamy takie piekne wlasne polskie slowa.

Gość Zuzanna Amelia & 14
Szczerze mowiac to Ja slyszalam , ze poziom nauczania polskiego coraz bardziej sie obniza ale myslalam , ze to tylko plotki.

ok, to już wiem, co uważasz, niestety nie będę dla Ciebie unikać w pisaniu tej łaciny, którą stosuję w swoim słowniku, a stosuje śladowe ilości. Epistolografia moim zdaniem powinna być ciekawa i bogata rónież w formie, a zapożyczenia, łacina i wszelkie zabiegi stylistyczne, stosowane w odpowiedniej proporcji, moim zdaniem świetnie sie do tego nadają.

Miałam bardzo wysoki poziom nauczania polskiego, ale to było wieki temu, obecnej sytuacji nie znam, tez słyszałam, że szkołe swoim dzieciom trzeba mądrze wybrać.

C.K.Norwid to mój ulubiony romantyk i chyba najprostrzy do zrozumienia z nich wszystkich :)

Gość Zuzanna Amelia & 14
DKW - nie rozumiesz Norwida? Moim zdaniem on jest akurat bardzo latwy do zrozumienia.

Moorland, nie idź, ja tylko przeczekuję do powrotu dżema- small talks practice