Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

speed_korba

SZUKAM KOLEŻANEK DO ODCHUDZANIA, WYTRWAŁE ZAPRASZAM

Polecane posty

Hej dziewczyny,szukam chętnych,ktore beda mi towarzyszyc w odchudzaniu.....Chodzi mi o wspolne dzielenie sie doświadczeniami o dodawanie otuchy i wsparcia w cieżkiech chwilach.Jak na razie udzielałam sie w topiku http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5223489 autorka pięknie schudła :-) Ja bynajmniej bede tu opisywac codziennie moje zmagania i mam nadzieje sukcesy..... Nie mam moze nadwagi ale przeszkadza mi zwłaszcza moj brzuch,talia,boczki.... Wiem ze takich dziewczyn jest wiecej dlatego serdecznie zapraszam :-)

Dzis dzien zaczełam od kawki i 500 skokow na skakance :P Na sniadanie troszke sałatki z tuńczyka ok 100 kcal i serek wiejski 200 kcal

Gość pomaranczowy agrest
Heeej:) jasię przyłacze bo temat na ktorym sie idzielałam umarł w maju i teraz błąkam się samotnie:D Napisze coś o sobie: mam 22 lata, 161 cm i waże 53 kg, chciałabym schudnać najpierw do 50 i wtedy zadecydować czy potrzebna mi dalsza utrata kg czy nie:) Kiedyś ważyłam 49kg i czulam sie swietnie, przy mojej budowie ciała wyglądałam optymalnie, nie za chudo, bez boczków które teraz mam:)

Ja mam 24 lata :P No widzisz,ja bym najpierw chciała schudnac do 55 kg bo ważyłam tyle całkiem niedawno a róznica była kolosalna przynajmniej dla mnie......Widze po ciuchach ze nie jest za dobrze ...:-0 Ja nie chce zeby ten topik umarł ,przynajmniej dotad bede go prowadzic dokąd bede walczyc z kilogramami.

Gość córka alkoholików
a nie prosciej jest po prostu mniej zreć?

Gość hfxb
Jemy mniej

Gość Bicia
To też się przyłącze. Wszystkie wątki na których byłam umarły. Byłam na diecie mai błaszczyszyn schudlam 3 kg. Słodyczy mi nie brakowało tylko mięsa ;) teraz też się staram jeść nie tak dużo i nadal chudnę. Dodaje sobie wątek do zakładek

Oooo jak miło ze jest nas wiecej :-) Piszcie laski co u was ,co jecie,czy cwiczycie itd.....Bardzo mnie to motywuje!!! :-) Ja mam kolejne 700 skokow na skakance za soba :-D Na obiad sałatka : 100 g piersi z kurczaka -100 kcal 5 oliwek zielonych -50 kcal ??? (szukałam ale wszedzie pisza inaczej wiec wysrodkowałam ) 4 korniszonki - 30 kcal 4 pomidorki koktailowe- 25 kcal odrobina serka fety -30 kcal łyzeczka oliwy z oliwek - 44 kcal 50 g bobu -ok 40 kcal łącznie +/- wyszło 320 kcal Najedzona jestem mega bardzo bo suma sumarum talerz miałam pełen a kalorii jak widac tak strasznie duzo nie wyszło :-)

Gość pomaranczowy agrest
Ja na sniadanie zjadlam miseczke kaszy manny na mleku rozrobionym z woda, mialam bardzo duza ochote na takie sniadanie wiec nie mialam zamiaru sobie odmowic:) ja na diecie jestem ok miesiaca i schudlam 2 kg dopiero:) nie zalamuje mnie brak szybkich efektow bo na tym mi nie zalezy, po rpostu chce zmienic sposob zywienia i to wszystko:) Jem mniej, troche sie ruszam, nie jem po 19 i zyje (tak, da sie:D ) bez slodyczy, aczkolwiek jak mam na cos ochote jak np. na ta kasze manne to po prostu to jem:) Nigdy nie odzywialam sie jakos okropnie bo jedzenia typu fast food nie tykam, slodyczy w duzych ilosciach tez nie jadlam, lubie warzywa i owoce. Głownie chcę wprowadzić do swojego odzywiania regularnośc i zdrowsze produkty, zamiast makaronu bialego to razowy, ryz brazowy, troche wiecej miesa bo jem go za malo( zdarza mi sie 2 razy w tygodiu moze bo nie lubie). Juz pare rzeczy udalo mi sie osiagnac: wprowadziłam kasze gryczaną, chleb razowy, makaron razowy, nauczylam sie przemycac do jedzenia otreby i kielki, no i zaczelam pic wieksze ilosci wody wreszcie czyli 1,5-2 l/ dzień:) Kolejną rzeczą teraz z którą walcze to zwiększenie aktywności fizycznej i regularnośc posiłków a tak to ogólnie nie mam większych zastrzeżeń do siebie:)

ja zjadłam jeszcze banana i jabłko i troszke jogurtu naturalnego.Miałam straszna chcice na słodkie i tak jak jakos zaspokoiłam owocami..... Ja tez bym chciała jesc regularnie,niestety jest to prawie nie mozliwe przez moja prace.... :-( jabłko-50 kcal jogurt -50 kcal banan 100 kcal 300 + 320 + 200 =820 zjedzone Planuje jeszcze wieczorem zjesc serek wiejski i na tym chciałabym zakonczyc. Moze jeszcze cos poskacze o ile bede miała sile bo dzis pobiłam rekord :P

Polecam Wam stronę ilewazy.pl. Fajna stronka, możecie sobie tam liczyć "na oko" bez ważenia produktu, bo są podane obrazki jakiej wielkości jest produkt i ile ma kcal. I możecie sobie dodawać do kalkulatora. Macie też zawartość tłuszczu, błonnika, białka i węgli. Powodzenia w odchudzaniu :)

Ja też mam zawsze pełen talerz, policzyłam sobie tak z ciekawości a tu szok. 300 kcal. No ale faktycznie prawie cały talerz to warzywa. Jak się odejmie ziemniaki, makarony i ryże to kcal wychodzi niewiele.

Gość pomarańczowy agrest
Mam zamiar tutaj sie udzielac i rozmawiać o wszystkim , nie tylko o odchudzaniu i sprawch z tym zwiazanych:D pewnie niedlugo uksztaltuje nam sie grono aktywnych i wytrwalych tutaj:) Ja dzisiaj niewiele zjadłam ale za to wgl sie nie ruszałam, caly dzien nic nie robilam;/

Gość Bicia
Ja na śniadanie zjadłam ser wiejski a na obiad gołąbka i nektarynke.ruszać też się nie ruszalam nic

Gość MarikaAMZ
czy wiesz wszystko o odchudzaniu? Jak wytrwać na diecie i jaki rodzaj diety będzie dla Ciebie najwłaściwszy, jak motywować się w odchudzaniu aby otrzymać maksymalne efekty, jakie ćwiczenia będą odpowiednie dla Ciebie, przydatne informacje znajdziesz na: http://trening-fitness.pl/category/odchudzanie?lang=pl_pl

Gość pomaranczowy agrest
Witam witam:) Sniadanie już za mną: polowa puszki rybnej, szproty w pomidorach-115 kcal i kromka chleba licze 100 kcal, herbata z cytryna i troszeczke malin:) ogolnie to sniadanie plus minus 250 kcal:) Na obiad beda nalesniki, wiem ze malo dietetyczne ale robie bez mleka, sa samej wodzie mineralnej:) i lubie jesc bez naczego wiec moze nie wyjdzie az tak duzo kcal:) mam silne postanowienie zeby dzisiaj pojsc pobiegac, wczoraj jedynie bylam na godzinnym spacerze a to zbyt malo:) Milego dnia!

witam dziewczyny :-) Ja własnie popijam kawke a pozniej mam w planach obiadek ,pewnie taki jak wczoraj :-) Bo nic innego nie chce mi sie kombinowac :P Jejku jaka dziwna dzis pogoda ...jestem taka znurzona ze nic bym nie robiła tylko spała....... A tu trzeba sie ogarnac i wziac do zycia...... :-( Mam mały problem bo odkąd chce sie odchudzic moje mysli krąża tylko wokoł jedzenie....Wczesniej tak nie miałam ...Czuje jakbym sama na pędzała ten mechanizm i przez to chyba nawet czuje sie bardziej glodna ciągle! :-( Musze troszkę wrzucic na luz..... :P Miłej niedzieli wam życze i piszcie co tam u Was ,jak sobie radzicie :-) pomaranczowy agrest ---> ooooooo napisz jak smakuja takie nalesniki bez mleka?czuc jakas zasadnicza roznice??????? Tez bym moze zaczerpneła Twoj pomysł czasem :P

Gość pomaranczowy agrest
Ja dzisiaj zgrzeszyłam dietetycznie, mam jakiegos dołka, zjadłam te nalesniki i na drugie sniadanie batonika;/ a nie jadłam już dłuuuugo słodyczy;/ Od jutra będę się bardziej pilnowała :) a dzisiaj juz mam zamiar się trzymać diety:) Też jestem senna dzisiaj, jakaś taka mało przytomna i położyłabym się spać:) Naleśniki bez mleka smakują nieźle chociaż zawsze możnatroche dodać mleka 0,5 % tłuszczu i nie będzie to jakiś wielki grzech, też nie popadajmy dziewczyny w paranoje:)

165cm/85kg /20lat doprowadziłam się do tego stanu, kiedy ważyłam 68kg i chciałam schudnąć stosując różne diety, żadnej nie kończąc, przytyłam 20kg w 2lata ;(( od piątku trzynastego 13.07.2012 zwyczajnie zdrowiej jem i stosuję dodatkowo koktajle Dr Bardadyna, a Wasza historia jak stało się to, że źle Wam z kilogramami, z ciałem, z samym sobą ? Trochę tu nie pasuje :( Wy chcecie o siebie zadbać, ja muszę walczyć o zdrowie, taka prawda, niestety

Hej dziewczyny :-) Ja własnie szykuje sie do długiej kapieli ,potem standardowo masaż bankami chinskimi,jakies maseczki itd .Ogolnie czuje potrzebe zadbania o siebie :-) Jutro cały dzien spedze w pracy wiec dzis mam troche czasu tylko dla siebie :-) Pomaranczowy agrest ----->masz racje nie popadajmy w paranoje :-) Ja tez sie staram stronic od słodyczy ale czasami mam taki jakby spadek cukru ze musze i juz...:P ale raz na czas nie zaszkodzi :P Zartuje ,na pewno nie :-) A ja dzis mam banana ,gruszke i jajecznice z dwoch jaj za soba .Na kolacje sledzie beda :-) Aaaaa i robie postep,staram sie siegac po jedzenie jak naprawde czuje głód a nie tylko "smaka" na cos.A to mi sie zdarzało czesto :-/ To jest chyba głowny powod tycia i odkładania sie kg :-/ Nie mam dzis siły na skoki na skakance ......(jestem zła) ale to dlatego,ze ostatnio sie przeforsowałam i mnie "strzeliło" w plecach,karku.....:-( lafedibon----> pewnie ze pasujesz tu do nas!!przeciez odchudzanie to tez dbanie o siebie! nie jest wazne ze masz wiecej kilo do zrzucenia ,tylko to ze tez chcesz schudnąc i byc zadbana do czego i my dązymy!!! :-) Mi chodzi o to zeby stworzyc taka wieksza grupe wsparcia gdzie bedziemy pisac o tym jak walczymy o siebie i o swoje cele ,no w tym wypadku poprzez diete,wiec jak najbardziej tu pasujesz i pisz do nas jak ci idzie,jak sobie radzisz,co jesz i jak spadaja kilogramy ,:-) Mi bedzie miło jak tu pozostaniesz :-)

Gość lafedibon
W sumie to będziecie moją motywacją ;D Dziękuję za przygarnięcie. Dzień rozpoczęty godziną ćwiczeń, ( mix brzuszki, nożyce, wymachy nóg i rąk, skręty, rozciąganie) właśnie może macie propozycje ćwiczeń, jakiś zestaw ? : > Jestem od dziś na diecie strukturalnej, kupiłam książki, czytam i robię koktajle, na obiad pomidory z kaszą kuskus, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :D Najważniejsze, że jest motywacja.

Gość pomaranczowy agrest
Hej Kobietki:) Ja jak na razie juz po obiedzie- kasza gryczna i kurczak z pomidorami:) jak na razie dzisiaj mi dieta dobrze idzie, nic tylko sie cieszyc:) Od zawsze miałam problemy z pomysłem co ugotowac na obiad , może napiszcie co Wy jecie to mi ułatwicie sprawe:) Postaram sie odezwac jeszcze wieczorem:)

Gość paulinkabe85
ja tez sie przyłaczam!!! waże 69kg przy wzroście 166. dzien od kawy zaczełam, potem 4 wafle ryzowe i serek wiejski ze szczypiorkiem. na obiad kotlety mielone i micha sałaty z ogorkiem, pomidorkiem i cebulą czerwoną (uwielbiam).kolacja-2 brzoskwinie. chce schudnąc do 60kg...

Gość paulinkabe85
do: pomaranczowy agrest... ja ostatnio duzo czytam o diecie niełaczenia.ogolnie to nie jestem zwolenniczka diet.nie lubie nawet tego słowa, wiec jakby co to uzywam "zdrwe odchdzanie".ale wracajac do tematu to jem prawie wszytsko oprócz: chleba, ziemnaików, napojów gazowancyh nie pije i nie jem słodyczy...a co do obiadów to zawsze jakies miesko smazone bez tłuszczu i do tego warzywa, sałaty roznej masci np. brokuły gotowane, albo kalafiory, sałaty z octem jabłkowym...

Gość pomaranczowy agrest
No a ja samymi warzywami i miesem sie nie najem, musze miec chociaz odrobine kaszy albo ryzu brazowego:D ziemniaków też nie jem, już dobry miesiąc chyba albo i ponad:) Ogólnie to mam lenia i nic mi sie nie chce, nawet gortowac;/ caly czas u mnie pada,sa skoki cisnienia i zle sie czuje, jedyne co dzisiaj zrobilam to posprzatalam kuchnie a taksiedze i plaszcze tyłek

Mój dzień zaliczony, a na obiad, pomidor faszerowany kaszą kus kus, taki jeden pomidor ma 180kcal, a tak mnie zapchał, szok. Twarożek ze szczypiorkiem, zjadam na każde śniadanie, szybko zdrowo, dodaje do niego, otrębów, ziaren słonecznika i metabolizm ruszył od razu. Tylko gorzej z ruszaniem się, rano godzina ćwiczeń, ale jak tu się zmotywować do wieczornych ćwiczonek ? :>

Gość ballonik
W lodowce lody i inne smakolyki, a ja siedze z herbata puerh i mysle, ze trzeba wziac sie za siebie. A zmniejszenie apetytu i zoladka to dla mnie zawsze katorga. Niby cwicze regularnie, ale bez diety nic to nie daje. W pasie ciagle 78 cm, w udzie jakies 54cm co przy wzrosice ponizej 1,6 to duzo za duzo. Moze z wami bedzie mi latwiej :)

witam dziewczynki :-) Ja dopiero teraz sie pojawiam ale nie miałam kiedy...cały dzien w pracy :-( Dietowo mysle ze całkiem dobrze sobie poradziłam :P Wy widze tez dajecie czadu,dietka ,cwiczenia :-) Super !!! :-)Jutro mam zamiar poskakac troche na skakance bo kilka dni nie uzywałam tego wspaniałego przyrzadu :P lafedibon-->ja do cwiczen nie ma siły ,jestem tak oprna ze uuuuuuu :-/ jedyne co to skakanka ,ale popadam ze skrajnosci w skrajnosc,albo sie przeforsuje ,albo nie cwicze :P :-) a tu trzeba regularnosci..... :-) pomaranczowy agrest-----> ja na obiad zazwyczaj jem sałatke z kurczaakiem.Rwe sałate lodową,daje pare pomidorkow koktailowych,ogorków ,troszke oliwek ,serka fety ,rzodkiewki,podsmazam piers z kurczaka pokrojona w kosteczke na łyzeczce oliwy i robie taka sałatke .Jest naprawde pyszna i polecam ja :-) Czasami robie tez zupe z warzyw ,kalafior,groszek ,marchewka ,brokuły ,ogolnie mnostwo warzyw,miksuje je i dodaje troche jogurtu naturalnego zamiast smietanki ,tez jest super. mustchange------> jak robisz tego pomidorka faszerowanego ? brzmi....smacznie :p :P :-) A jak sie zmotywoeac do wieczornych cwiczen???? tez bym chciała wiedziec :-) Ja co wieczor masuje sie bankami chinskimi na cellulit i traktuje to jako cwiczenia heheh :-))))) ballonik------>zminiejszenie zoładka ........najchetniej czasami sama bym go sobie zawiązała na jakis supeł,zeby sie tam prawie nic nie miesciło i nie czuc było głodu :-/ A najgorsze to nawet nie jest uczucie głodu ,tylko te cholerne zachcianki,bo zapachnie jakies swiezo pieczone ciasto....albo kebab , czy placki ziemniaczane.... Albo patrzysz jak ktos wcina lody z bita smietana.....:-0 masakra ile pokus...... Dziewczynki miłej nocy i do jutra ,mam nadzieje ze kolejny dzien bedzie jak njbardziej udany :-) pod kazdym wzgledem ,dietetycznym rowniez :-) Mi zbliza sie okres i zaczynam byc nerwowa,mało tego ,mam wysyp pryszczy ,zawsze mam gładka cere bez krostki a w tym czasie mam mase wulkanow i truskawek na twarzy :-( :P tak to nazywam :p na dodatek mam zachcianki na rozne glupie przekąski...:-( Boze,daj mi siły :-) :P do jutra :-)

Gość paulinkabe85
witam dziewuszki, dzien zaczełam od kawy.teraz wcinam ACTIVIE z musli.ok 11 zjem 3 wafle ryzowe z serkiem i pomidorkiem.jeszcze nie wiem co na obiad. ja tez nie potrafie zmotywowac sie do regularnych cwiczen.zreszta jak sie ma prace za biurkiem to ciezko gdziekolwiek ruszyc tyłek po całym dniu.