Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość wrzesniowa**
Fajny skrót KMSU :D dobrze Ci dziewczyny mówią, nie każda kobieta odczuwa ból, możesz odczuwać go dużo później :) a brak @ to najlepsza oznaka :) np. wiele kobiet przed @ odczuwa mdłości i całą resztę, a prawdę mówiąc to są dolegliwości ciąży chyba od 6-7tyg. no, więc sama widzisz :) rób test, bo wytrzymać nie mogę :P a śluzu może prawie wcale nie być i będziesz w ciąży. Ile kobiet tyle objawów :) mój mąż rano zrobił mi kawę, jest ohydna, gorzka i od razu stw. że jestem w ciąży :D zaczął gadać do brzucha, bo niby zrobił taką jak zawsze, ale nie chce mi się wierzyć, bo ja nie cierpię mocnej kawy i mogę się założyć, że trochę więcej dosypał ;)

Cześć dziewczyny. Ale żeście się rozpisały. Jeden dzień mnie nie było i tyle czytania. Witam nowe koleżanki na forum. Majka88 i KMSU- póki @ nie ma jest szansa. Ja powtórzyłam dziś test i nadal 2 kreski. Test czułość 10. Brzuch mnie lekko pobolewa ale co dziwne tylko z prawej strony a owulkę miałam z lewej. Sluzu też jakoś nie specjalnie dużo. Piersi- też żadnych rewelacji. W zasadzie czuję się normalnie jak zawsze. I zastanawiam się czy aby naprawdę jestem w ciąży.

Gość wrzesniowa**
Gagkan a kiedy robiłaś pierwszy test? w dniu @ ?

Nie wcześniej. Ja miałam IUI i w związku z tym miałam wywoływaną owulację. Owu była 2.09 wieczorem czułam to wyraznie, a następnego dnia rano IUI. A jak wiadomo okres przychodzi 14 dni po owu. U mnie dziś 13 dzięń po IUI. Pierwszy test robiłam 11 dnia po IUI. Po zabiegu lekarka dała mi skierowanie na HCG, progesteron i estradiol które mam zrobić po 2 tyg. od zabiegu o ile @ nie przyjdzie. No i jak na razie jej nie ma. Więc jutro śmigam na krew a rano zrobię jeszcze test 25 czułość.

Gość Firankaa
Witajcie kochane! Ja dzisiaj od rana znowu w robocie :/ Nie wiem czy to ma znaczenie ale dzisiaj temperatura poszla mi do gory po dwoch spadkach... tylko nie wiem czy moge to interpretowac jako jeszcze szanse ze jednak sie udalo... to mój wykres temperatur http://ovufriend.pl/graph/ecc488ac6d0800ad709a3790c166fe7b Serio ciesze sie ze mamy tutaj miejsce do pogaduszek :), fajnie byloby gdybysmy jeszcze mieszkaly w jednym miescie i mogły spotykac sie w realu heheh no ale to szczyyyyt marzeń ;) KiedysMozeSieUda no widzisz jednak jest wielkie prawdopodobienstwo ze jestes w ciąży, rob tescik :) gagkan tez pisze ze nie ma objawów tak jak i ty a jest w ciąży :) i to jest zupelnie normalne... na objawy jeszcze przyjdzie czas :P Poprostu każda kobieta ma inaczej. Gagkan napisz mi czy ty ten test czuly na 10 kupowalas tez na allegro, czy w normalnej aptece i jak sie nazywa. ambaje oby ten cykl był twój :) wrzesniowa hehe rozbawilas mnie tymi podejrzeniami ze mąż dosypal wiecej kawy :P, ale slodki jest z tym gadaniem do brzucha :). Moj już dzien po owulacji tez glaskal brzuch i mówil do niby juz dzieciątka... zero wyobraźni hehe

Gość wrzesniowa**
Eh fajnie masz :) mam nadzieję, że będzie wszystko u was ok. jeszcze raz gratuluję i dbaj o siebie - a raczej o WAS :)

Gość wrzesniowa**
Firanka nie wiem może mam urojenia, ale na bank dał więcej, bo później jak mi ją obrzydził zrobiłam sobie drugą, ale z mlekiem (on dał czarną, bo taką piję) i już była słaba :) w pierwszej ciąży odrzuciło mnie od kawy, ale dużo dużo później. Też mam tą stronę u siebie :) ale zaszokowałaś mnie taką ilością objawów :D ja to nie mam praktycznie żadnych już .

Gość wrzesniowa**
Ja dzisiaj sobie rano zmierzyłam temp. przed wstaniem z łóżka niestety dopiero 1 raz :( więc nic mi to nie powie.. i było 36,8 więc mamy podobnie.. hmm ?

ja dziś 13 dc czuję już po wilgotności że owu idzie.. co do objawów u mnie mdłości występują jeszcze nim zdąrzę test zrobić hehe.. więc u każdego jest inaczej.. śpiąca jestem że hej.. zarwałam noc na imprezie z koleżanką i chyba nie odeśpię już..

Gość Firankaa
wrzesniowa kochana a moze nam sie udalo... byloby super :) No faktycznie kazdego dnia mam jakies objawy... z tym ze wiekszosc z nich jak dla mnie to nie są objawy ciąży u mnie... np ból glowy, czy pleców, zmeczenie, wzdecia... to są normalne stany u mnie... czesto boli mnie glowa wiec nie moge tego interpretowac jednoznacznie... no ale skoro jest miejsce by to wpisac wpisuje :). Jedynie jajniki mnie wczeniej tak nie bolaly, a teraz kują czasami... to jest zastanawiające heh no i jak dotykam sutków to pobolewają... no nie wiem

Gość wrzesniowa**
Generalnie to najwięcej ciąż jest bezobjawowych :D no bo jak możemy mieć objawy skoro organizm nawet nie wie, że jest w ciąży, przecież ten proces długo trwa zanim komórka się zagnieździ i zacznie wytwarzać hormony :P

Gość wrzesniowa**
Firanka życzę tego Tobie i sobie :D zobaczymy jak dalej pójdzie nam z temp.

Test nazywa się BABY TEST. Różowe opakowanie z buzią dziecka. Pisze na nim, że wykrywa ciążę 2 dni przed ewentualną @. Ja nie mieszkam w polsce a test kupiłam w drogerii.

Gość wrzesniowa**
Firanka te testy z allegro nie zawodzą :) bynajmniej mnie nigdy nie oszukały.

Gość Firankaa
no dzieki dziewczyny w takim razie kupie na allegro i zrobie juz 2 dni przed @ bo jestem niecierpliwa :P

Moje testy były paskowe, takie jak na zdjęciu co wstawiłam. W pudełku były 2 testy. Jutro zrobię płytkowy.

Gość Firankaa
kupiłam... te ostatnie co pokazałam, byla opcja 10 testow owulacyjnych + 1 test ciążowy wlasnie ten najczulszy -10 za 19 zl... i dodatkowo 2 pojedyncze ciążowe 10. To ze tanie przeciez nie musi oznaczac ze jakies gów..o :P Ja ostatnio kupilam w normalnej aptece opakowanie 5 test ów owulacyjnych za 35 zl... masakra jak drogo... Kupilam teraz te testy owulacyjne bo jakoś mam przeczucie ze nie jestem w ciąży...

Gość wrzesniowa**
Firanka mi te testy po 1zł wykazały ciążę - każdy jeden, bo zrobiłam kilka dla pewności w odstępach kilku dni :D

Gość wrzesniowa**
Firanka jakie masz długie cykle? ja 27, już nie mogę się doczekać ;)

Gość wrzesniowa**
Testy owulacyjne też kupiłam po 1zł i pokazały przez 2 dni owulację, a 3 dnia już brak, niestety przez pocztę otrzymałam je później, więc nie mogłam testować przed owulacją.

Gość wrzesniowa**
*znaczy wynik pozytywny, że owulacja odbędzie się w ciągu 24-48h

Ja za testy owu (7 szt) w opak. płaciłam w aptece jakieś 45 euro. To dopiero cena:/ A test ciążowy to 10 euro.

Gość wrzesniowa**
Gagkan matko kochana, za takie testy tyle kasy.. szok!

Hej dziewczyny ale sie rozpisalyscie :) hehe :) u mnie bez zmian nadal brak @ :))) klucie od czasu do czasu jajnikow i troszke mi nie dobrze teraz jak wypilam kawe jak juz mowilam jutro najpozniej we wtorek rano zrobie test i zobaczymy dziewczyny czuje ze ten cykl bedzie dla nas owocny gagkan ja sie czuje tak jak ty wiec moze kto wie oby :) gratuluje :) Firankaa jak na ta chwile temp masz bardzo dobra :) Ja dzis rano mialam temp 37,3 :)

Gość Firankaa
wrzesniowa ja mam cykle 30dniowe... KMSU super ze nie pojawila sie @ :) jest ogromna szansa ze masz juz fasolinke :) zrob jutro test, to juz kilka dni po terminie :) nie moge sie doczekac ;P No ja mam nadzieje ze ta moja temperatura juz teraz bedzie szla tylko w górę :)

Gość wrzesniowa**
Kiedyśmożesięuda ja to bym nie wytrzymała na Twoim miejscu do jutra albo pojutrza hoho podziwiam za wytrzymałość :D mam nadzieję, że zobaczysz II kreski :) a temp. obiecująca chociaż wiadomo jak to jest w każdej chwili może spaść na @. Fajnie masz :) niedługo się dowiesz co i jak.. a my musimy jeszcze poczekać. Ja to będę testować jako ostatnia.

Gość Firankaa
dziewczyny wpisujcie sie do naszej tabelki, wtedy łatwiej bedzie nam wszystko zobaczyc :) dziewczyny co już są dopiszcie jeszcze termin nastepnej @ :) Nick.................Wiek......ostatnia@....następna@...Cyklstarań...woj Firankaa.............28..........23.08.........22.09.........1........śląskie KiedysMozeSieUda..22.........17.08.........................5........śląskie Majka88..............24..........13.08........................2.......wielkop Wrzesniowa**........25..........30.08.........26.09........1.......pom ambaje83............29...........03.09......................16..dolnośląskie