Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

Gość Firankaa
gagkan jak sie czujesz?

Gość Firankaa
KiedysMozeSieUda wiem, ale nie potrafie czasami sie powstrzymac :P wrzesniowa ja pierwszy cykl mierze... wiem wlasnie ze potrafi temperatura spasc dopiero w dniu @... ale chyba jak spadnie wczesniej to juz tez bedzie wiadomo, czy tak?

Gość Firankaa
kurcze cos mi sie zdaje ze zapalenie pęcherza mnie bierze.. boli i piecze mnie pęcherz :(

Czuje się dobrze. Brzuch lekko nabrzmiały i już tak nie boli. Piersi bolą ale tylko przy dotykaniu. Łapię się na tym, że kiedy stoję przed lustrem to sama do siebie mówię, że jestem w ciąży bo czasem zapominam:)

gagkan strasznie się ciesze i tak samo Ci zazdroszczę :) a co byś wolała chłopca czy dziewczynkę ? Tak tylko pytam wiadomo ze byle by było zdrowe :)

hej dziewczyny, ale jesteście produktywne;) tyle tekstu do czytania miałam znów.. ja póki co na luzie czekam na @.. nie miałam nawet czasu pomyśleć bo mam tyle pracy w pracy, a potem dom, obiad, zabawy z synem, kąpanie i spanie.. dziś 15 d.c. cały dzień mnie brzuch bolał.. śmiałam się do męża, że może plemniki się z jajeczkiem biją bo w sumie tak mnie boli, że mało do śmiechu.. ale to może ze stresów z pracy bo trochę mi się nazbierało a jak nie będę oschła i zasadnicza to spychologia od innych zawali mi biurko robotą hehe.. ja mam @ dostać 3.10. dopiero ale coś czuję, że jak poczytam Was to będę mega przygotowana. KMSU ja tak miałam w marcu, że miałam bardzo późną owulację i test mi pokazał II kreski dopiero 2 tygodnie po planowanym terminie @! nie wiem od czego to zależy.. ale ja miałam wtedy nieregularne cykle..

Oboje z M chcielibyśmy dziewczynkę. Bo dziewczynki są fajniejsze. Mój M to wogóle preferuje żeńskość. Nawet chomiki mamy 2 samiczki:):):) ambaje83 musisz częściej zaglądać to będziesz miała mniej do czytania:)

ambaje83 może u mnie jest tak samo nie wiem na razie 2 testy za mną jeden 2 dni po okresie a drugi dzisiaj i oba negatywne zaczynam świrowac bo nie wiem co jest grane:(

Gość zebra z klasa+9
dziewczyny napiszcie prosze co myslicie dzisiaj jest moj 21dc. wczoraj bolaly mnie piersi dzisiaj strasznie sie czuje caly dzien jakbym pijana chodzila. mam wrazenie ze ciagle mam sline w buzi. dostalam plamienia lekkiego. glowa mnie boli i ogolnie bleee. jak vos zjem to blee. okres mam dostac 28-29wrzesnia.

Gość zebra z klasa+9
wszystkie spicie no trudno

Gość zebra z klasa+9
jeszcze 10 dni zazwyczaj 3 dni przed mialam jakies oznaki.

Gość wrzesniowa**
Staraczka musisz mieć jakąś instrukcję od testów, więc na nią spójrz od opakowania to się wszystkiego dowiesz :) ja na oko nie chcę określać, bo nie wiem jakie on ma normy czy jak 2 grube to pozytywny jak w teście czy tylko jedna kontrolna lub testowa.

Gość wrzesniowa**
* jedna gruba, a druga blada, no i gdzieś czytałam, że starania zaczyna się od chwili pokazania pozytywnego testu, bo w ciągu 24-36godz. może nastąpić owulacja.

wrzesniowa musza byc dwie tego samego koloru albo testowa ciemniejsza.ale ciezko to okreslic bo nie u wszystkich kobiet tak wychojdzi no i wczorajsza byla duzo jasniejsza czyli pewnie 23 dc byla owu

kasiula86 trzymam kciuki daj znać zaraz jak tylko odbierzesz wyniki :) Dziewczyny u mnie już wszystko jasne czyli dostałam okres dziś rano tak jak czułam wczoraj wieczorem no ale cóż mam wizytę :) ale za was kochane nadal trzymam kciuki żeby wam to zdecydowanie szybciej poszło niż mnie :)

kasiula trzymam kciuki daj znac od razu jak poznasz wynik ! kiedysmozesieuda moze ten nowy cykl bedzie owocny ;) mnier wczoraj tak bolalo podbrzusze jak na @ zobaczymy czy sie uda czy nie.. nawet nei wiem kiedy @ ma byc.

Firankaa mam do ciebie pytanie skoro kres dostałam dziś. To kiedy powinna zrobić pierwszy test owulacyjny? Nigdy wcześniej nie robiłam takich testów stąd moje pytanie :) z góry dzięki za pomoc :) staraczkaa oby następny cykl był owocny bardzo tego pragnę jak zresztą wszystkie tutaj :) A Ty który cykl się starasz i ile masz lat wpisz się do tabelki znajdziesz ja kilka stron wcześniej chyba że już się wpisałaś :)

Nick......................Wiek.....Ostatnia@.....Cyk< /a> l starań...woj...ciąża... Firankaa.................28.......23.08.................1 ..............śląskie.......... KiedysMozeSieUda.....22.......19.09................6.......... .....śląskie......... Majka88.................24.......13.08...............2.. .............wielkop.... Wrzesniowa**..........25.......30.08............1...... ..pom... przew. termin @ 26.09

Witam Was wszystkie po długiej przerwie. Net mi nawalił i bez końca trwało naprawianie :(. Ale już jestem :). Gratuluję tym, którym się udało i zapewne dołączam do grona powtarzających starania w kolejnym miesiącu ;). Nabawiłam się zapalenia przydatków i leczą mnie teraz :o. Ale tak jakoś dziwnie, bo dostałam leki przeciwzrostowe i witaminę E. Żadnego antybiotyku. Chyba się przejdę do innego lekarza :o. Objawów ciążowych brak - wszystkie bóle podbrzusza są związane raczej z tym zapaleniem przydatków, lub nadchodzącą @. KiedyśSięUda - ja stosuję te testy owulacyjne, powiedz ile trwa u Ciebie cykl, to napiszę Ci kiedy powinnaś zacząć testować :).

O, KiedyśMożeSięUda - znalazłam tabelkę. W zależności od czasu trwania Twojego cyklu masz zaznaczony pierwszy dzień testowania: 21 dni dzień 6 22 dni dzień 6 23 dni dzień 7 24 dni dzień 7 25 dni dzień 8 26 dni dzień 9 27 dni dzień 10 28 dni dzień 11 29 dni dzień 12 30 dni dzień 13 31 dni dzień 14 32 dni dzień 15 33 dni dzień 16 34 dni dzień 17 35 dni dzień 18 36 dni dzień 19 37 dni dzień 20 38 dni dzień 21 I testujesz dopóki dwie krechy nie będą równie intensywnego koloru :). Od tego momentu masz jakieś 24-36h do owulacji.

MamaTruja Cześć witaj z powrotem :) Dobrze że wróciłaś :) jak już zapewne wiesz z wcześniejszych wypowiedzi miałam mieć okres 14 września.Jednak dostałam dopiero dziś rano. Nie licząc tego opóźnienia w tym miesiącu to jakichś 3 miesięcy miałam zawsze okres regularnie co 28 dni dlatego też nie wiem jak w tym miesiącu stosować testy owulacyjne bo się u mnie poprzestawiał i w tym miesiącu zamiast dostać okres co 28 dni dostałam co 33 i sama się już zgubiłam :( Mam nadzieję ze leki Ci pomogą na to zapalenie przydatków dla spokoju może faktycznie skonsultuj się z innym lekarzem :)

te krechy muszą być jednakowego koloru nie może być jedna ciemniejsza a druga jaśniejsza ? W takim razie u mnie to może być trudne zastanawiam się czy zacząć testować 11 dnia od cyklu co 28 skoro do tej pory tak miałam czy raczej trochę później ? :)

Hmmm... możesz spróbować zacząć testy tak, jakbyś cykl miała 28dniowy - zużyjesz więcej pasków, ale będziesz miała pewność, że Cię nic "nie ominęło" ;). Ja pamiętam, że w pierwszym miesiącu stosowania tych testów to mierzyłam cały cykl :o. Chciałam się upewnić, że owulacja nie występuje wcześniej, niż wszyscy sądzą :). A wyszło, że jest bardzo późna. Podjęłam męską decyzję - idę do innego lekarza w piątek. Z tego co czytam na necie, to nie są żarty z tymi przydatkami, a bez antybiotyku to "samo" nie przejdzie :o.

KMSU (nadrabiam zaległości forumowe - :) dobry skrót), testy owulacyjne nie działają tak jak ciążowe. Krechy muszą być takiego samego koloru, albo choć bardzo zbliżonego. Nawet testowa powinna być nieco ciemniejsza od kontrolnej. Jak jedna jest zdecydowanie jaśniejsza, to do owulacji jeszcze czas.