Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba ZAKUPOHOLICZKAA

Czy jest tu jakaś zakupoholiczka?

Polecane posty

madzik- noo ładnie, daj proszę linka do tych spodni w kwiaty:) Gdzie je ubierzesz najpierw? Ja kto ostatni dzwonek???Wiele dzwonków jeszcze zadynda:D ciekawe- a po co tyle jadu, kobieto?! Mamy się umartwiac z tobą wspólnie? Nasze pieniądze ,nasza sprawa! Nie zabralismy ani nie ukradliśmy tobie ani nikomu, więc nie rób nam uwag.Może lepiej wyjść i zrobic coś co poprawiłoby syt. materialną anie wylewać gniiew przed kompem!:P:P:P

madzik82 - proszę nie sprawiać, że się czerwienię! ;) Ja nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy Ty nie pisałaś coś przed końcem roku o zakończeniu zakupowego uzależnienia? :x A jak wrażenia z jazdy? - ile koni? :) xxx MK - co tam link, niech madzik wskakuje w te jeansy i ... ;) xxx ciekaweeeee - pozdrawiam(y) serdecznie! 🖐️ Jaki świat byłby nudny ...

MK: hmm na stronie ich nie widzę. zresztą wątpię aby były jeszcze w sklepach - za ładne i za duża okazja cenowa (199 na 79). JM: moje noworoczne postanowienie uległo zmianie - jestem realistką: wiem że z jednym dam radę, a z dwoma może być tak, że żadnego nie spełnię - zakupy zatem zostają, a postanowiłam stać się pełnoprawnym wykształciuchem: dokończę przerwane studia, pozdaję egzaminy i napiszę w końcu tą cholerną pracę :) na razie trzymam się i dzielnie siedzę przy kompie ale nie na kafe :D Konie mechaniczne? na Boga zlituj się - jestem kobietą. Najważniejszą nową funkcją, którą zachwycamy się razem z Truskawą, jest podgrzewanie foteli. Konie się zupełnie nie liczą, dla nas ten grzejnik przy tyłku to podstawa :) wracam do książki :*

"wiem że z jednym dam radę, a z dwoma może być tak, że żadnego nie" - madzik ... czy Ty jakieś podświadome przekazy nam serwujesz? ;) "napiszę w końcu tą cholerną pracę" - eee, w ten sposób chcesz? A może - "napiszę pracę, dzięki czemu będę bliżej ..." - to ciut bardziej optymistyczne, nie sądzisz? ;) No to inaczej :) ... jak wciśniesz mocno pedał gazu to przyspiesza tak sobie, całkiem nieźle, wbija w fotel? - no to ja już będę wiedział ile ma koni ;) Podgrzewane są fajne, ale samochody powinny być na tyle inteligentne, żeby je włączały 3 minuty przed przyjściem właściciela! ;) A Truskawę pozdrawiamy, aż chciałoby się ją uścisnąć! ;) xxx Ja swoje uzależnienie kontynuuję :classic_cool:, ostatnio mnie naszło by mieć każdy kolor 501-ek :o Plan jest taki, żeby dokupować "parę" co miesiąc, ale nie wiem czy wytrzymam tak długo. Najgorsze jest to, że 32/32 (domowe) i 32/34 (na zewnątrz) mają kompletnie różny krój i się boję, że ostatecznie będę miał 2 pary tego samego koloru w 2 rozmiarach, bo nie lubię chodzić po domu w noszonych "na zewnątrz" :o Proszę pisać więcej o swoich ciągotkach ... bym nie czuł się przegranym (daję pole do popisu zawistnym ;) ).

Przeanalizowałem na spokojnie problem "spodniowy" i wyszło mi, że potrzebuję 3 pary tego samego koloru, 2 x 32/32 (dom + na zewnątrz) + 1 x 32/34 (1-y raz w domu + na zewnątrz). 32/34-ki użyte pierwszy raz w domu mogą zostać później wykorzystane na zewnątrz, przy czym wykorzystane poza domem nie będą mogły zostać już w domku użyte, ale do swobodnego noszenia będą 32/32-ki, których to nie mogę używać na zewnątrz, dlatego muszę mieć drugą taką samą parę - "zewnętrzną", bo czasami są one lepiej dopasowane niż 32/34-ki. xxx Tak, to jest pół żartem, pół serio, odrobina rozrywki nie zaszkodzi ;) ... przy czym znając siebie ... pewnie będę posiadał po 3 pary tych spodni, zgodnie z powyższą analizą :o :D A za ten temat serdecznie dziękuję, to dzięki niemu tworzę idealne rozwiązania dotyczące wyrobów garderobianych :classic_cool:

Tylko jak ja później rozróżnię 32/32-ki domowe i na zewnątrz? :o Na dzisiaj już wystarczy, jutro rozwiążę ten problem :classic_cool: :D ;)

Gość Agnieszka kkkkkkkk
boże jestem chyba uzależniona od zakupów ale nie tak normalnie tylko na poważnie ciągle kupuje i wydaje pieniądze których nie mam mam ogromne długi, jestem już nawet prostytutką sypiam z facetami za kasę, mam pond 30 tys długów, pożyczyłam kasę od kolesia od którego nie powinnam była pożyczać teraz nie mam jak oddać i z nim sypiam, rodzina nic nie wie nawet nic takiego nie podejrzewa i mój chłopak też nie, jego to mi najbardziej żal bo jest ze mną a ja ciągle robię takie świństwa, ja mam już obsesje chodzę i ciągle kupuje już nie mam gdzie dawać tego wszystkiego a nadal potrzebuje PILNIE POTRZEBUJE RADY !!!!! mam 20 lat pisałam wcześniej ale ciągle pisali że to prowo więc może tu

Gość xxx000000000
temat dla mnie. uwielbiam kupować. najlepszy jest moment w domu, gdy stoję przed lustrem i mierzę wszystkie nowości. głównie chodzę do sklepów z ubraniami, i najwięcej wydaje na sieciówki. ALE JA W KAŻDYM SKLEPIĘ ZNAJDĘ COŚ DO KUPIENIA! NIEWAŻNE CZY TO BĘDZIE SKLEP SPORTOWY, CZY DROGERIA...JAK JUŻ PRZEKROCZĘ PROGI SKLEPU TO JUŻ NIE MA ODWROTU, MUSZE COŚ WYDAĆ!

JM: akurat w tym przypadku chyba to Ty dajesz upust swoim skrytym myślom... Ty internetowy zboczeńcu :P ;) jak wbija - porównując do mojego poprzedniego "rumaka" Aygo - to ten wbija. ale ja raczej z tych strachliwych jestem, którym powyżej 90 km/h ręce mi się trzęsą jako kierowcy, a jako pasażer zasłaniam oczy krzycząc - "nie chce jeszcze umierac" ;) tak wiem... ale websto ciężko spotkać w tym modelu, a że bardzo mi się spodobał to mam grzejnik. zle nie jest, bo jest lepiej :) uszczypnę Ją od Ciebie ;) ta Twoja sprawa ze spodniami jest bardzo skomplikowana - 2 rozne rozmiay, to za duzo na moj mały rozumek :) ja kontynuuje mój nałóg: przecenili kozaki o ponad 50 % :) wczoraj je zamówiłam... mimo iż jestem teraz 1500 km od domu. jak to mówią prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie :) mysle ze to moj ostatni zakup ubraniowy na ta chwile. marynarka kupiona... kozaki tez. moze niepotrzebnie kupilam te krotsze, też brazowe ale no co zrobie? oddac ich juz nie moge, a z mostu sie nie rzuce :) Agnieszka - hmmm sorka ale moze JM cos ci doradzi bo ja za słaby bolek jestem na taki kaliber problemu :( xxx0000- dobrze ze ja tak mam tylko z ubraniami; kiedys mialam tak z kosmetykami jeszcze ale przeszło mi zupełnie. jeden nałóg wystarczy ;) miłego weekednu :* ytyty - zyjesz Słonce?

No niemozliwe ... że ja zboczeniec? oO - madzik, mnie o postanowienia chodziło, o czym Ty pomyślałaś? - pisz szybko! ;) yyy ... nie wierzę, to Ty sobie jeszcze nie zafundowałaś ostrej jazdy? ;) "a jako pasażer zasłaniam oczy krzycząc - "nie chce jeszcze umierac"" - rozumiem, że zasłaniasz oczy kierowcy? ;) "a że bardzo mi się spodobał" - nie no ... wybór na podstawie odpowiednich przesłanek to podstawa! ;) A co się spodobało najbardziej? - chyba nie to, iż sprawia, że Twoja pupa ma ciepło? - może to, że łatwo się go prowadzi albo, że ... nie, no chyba nie to, że jest niski? - lubisz niskich? ... tzn. niskie?! :x Może to, iż tworzycie ze sobą jedność? :) xxx Moja sprawa spodniowa została definitywnie rozwiązana, muszę tylko zamówić z 4-5 par i spodnie "odhaczykowuję" ;) Tylko, że ... nowy problem się pojawi - wszystkiego mam już dosyć ... to co ja będę teraz kupował? Nałóg wygaśnie śmiercią naturalną? :( ;) xxx "ja kontynuuje mój nałóg" - nie, no pewnie, co tam sobie będziesz odmawiała, nie ma to jak świadomość siebie ;) xxx xxx000000000 - ale mówisz wówczas na głos do lustra "boska jesteś?" i je całujesz? ;)

pomyśleliśmy o tym samym mój drogi :P swojego kierowcę często gładzę po głowie, albo...uszczypnę w ucho jak mam kompleks wyłączonego radia itd. samo życie :) spodobał mi się wizualnie, no i to że jest bardzo bezpieczny. jakiś czas temu miałam "lekką" przygodę na drodze z której mogłam nie wyjść w jednym kawałku gdybym jechała swoim poprzednim bączkiem :( teraz - pod wzgledem bezpieczeństwa - mam czołg :P jako 170 cm kobieta lubująca się w obcasach uwielbiam niskich :P co mi się spodobało? to że moja Truskawa z fotelem tworzą jedność - to była miłość od pierwszej przejażdżki ;) fotel - jako że jest sportowy - trzyma ją w ryzach :P a Ty tez lubisz być trzymany w ryzach? ;)

madzik - to dobrze, bo już myślałem, że zeszłaś na dobrą drogę ;) W ryzach to nie, ale za rączkę - to tak! ;) xxx Żeby nie było, iż topik upada - tydzień zaliczam do udanych, 3 x spodnie, 2 x kurtki, 2 x buty :) Taka cena, że ... no, normalnie nie można było nie kupić: http://www.brand.pl/product_info.php?category=buty&gender=meskie&brand=big-star&sp=sh&product=buty-big-star-l174057-brown http://www.brand.pl/product_info.php?product=buty-big-star-l174056-grey - a co, nie ma to jak odpowiednia wymówka uzależnieniowa ;) No i złamałem zasadę - nie kupować "tych samych rzeczy" w różnym kolorze, ale ... no, taka okazja?! ;) xxx Tylko nie "mówcie", że zostałem sam na placu boju :(

no nie, mi takie "zejście" nie grozi ;) rączka, rączką czasem trzeba złapać za coś innego :P ja trzymam się choć powoli naturalnie ze wzgl. na koniec wyprzedazy wyhamowuję; w Zara kupiłam jeszcze jedne letnie spodnie coś a la piżama i malinową bluzkę na lato. całość 99 zł. także ligh. buty - brązowe - mrrrr.... JM jak masz dostęp do Carry to wejdź sobie - w sob. kupiłam tam boską męską kurtkę coś a la budrysówka, z kapturem, granat - do tego brązowe buty i lecim :D http://www.bonprix.pl/produkt/budrysowka-903621/?type=image podobna tylko "moja" ma mniejsze te klamry. facet w niej wyglada bardzo ale to bardzo .... ;)

yyy, ale czy Ty pisząc coś takiego: "no nie, mi takie "zejście" nie grozi" - nie powinnaś czuć się zawstydzona? :P A Tobie tak łatwo to poszło :x Patrząc na powyższe, myślę, iż nie mam tyle odwagi by zapytać, za co? madzik - za co innego czasem trzeba złapać? :D xxx O ja! - dziękuję Tobie za to, że jesteś! - już wiem czego mi w życiu brakuje! :) Poluję na budrysówk ... chciało by się napisać "ę" - ale, znając siebie, będzie "i" ;) Coś takiego mnie usatysfakcjonuje, tylko "mniejsze te klamry", najlepiej bez :x http://www.faslook.pl/media/cache/29/3e/293e0e353979b03c2ba9043f459bf6b2.jpg madzik - a Ty wolisz z, czy bez? :) xxx A Twój link "nie wchodzi" :( xxx To teraz coś z myślą o cieplejszych czasach, madzik, proszę o podpowiedzi :) http://www.brand.pl/product_info.php?sort=price&category=buty&gender=meskie&subcategory=polbuty&sp=sh&product=buty-guess-forest-black - ostatnie zdjęcie. Mnie się takie zestawienie okropnie nie podoba, pewnie dlatego, że te jeansy takie jakieś nijakie, szerokie. A pytanie - co do "takich butów"? Ja dopiero raczkuję w tej materii, bo jak do tej pory byłem "sportowy", ale coś mi się w zeszłym roku odmieniło i chętnie się poradzę ... jednak jeansowo należy, co nie, tylko lepiej dobierać spodnie? - tak na co dzień.

Gość ytyty
Cześć, żyję, żyję :) E,a - nie ma się czym chwalić :) a zdjęć nie chce mi się robić, no chyba, że jakoś bardzo będziecie nalegać :) Ostatnio kupiłam tylko 2 biustonosze i Pure Poison, ograniczam się, ale Wy róbcie co chcecie. Co do hejtera z poprzedniej strony - niemal całe życie żyłam w biedzie i stąd, podejrzewam, mój zakupoholizm. A teraz mnie stać, odkładam na konto i jeszcze ludziom pomagam, więc nic Ci do tego!!! Sobą się zajmij!!!

Tzn. jakoś bardzo nalegam! - bardzo, bardzo, bardzo, tak bardzo, że bardziej już się nie da, bo gdyby dało się bardziej, to ja bym nalegał jeszcze bardziej, niż tak, jak by się dało, gdyby się dało ;)

Gość gośka stąd
..cześć :(.... ja mam już wszystkie telefony do kurierów w mojej okolicy. A wyrzuty sumienia jak rów mariański... wiadomo od czego..

Gość ytyty
Sorki, Midnight Poison kupiłam. Doszło do mnie w piątek i jeszcze nie rozpakowałam. To jak naładuję baterię, zrobię, ale nie wiem po co :) Za biustonosze wczoraj zapłaciłam, nie wiem, kiedy dotrą. Na moje fotki nie licz :) a nie pomyliłeś mnie z Magdzią...? :D

gośka - e, to podziel się telefonami - wyrzuty sumienia zmaleją! ;) xxx ytyty - nie :P Doskonale rozróżniam, dlatego takie zapytanie o fotki, bo wiedziałem, że nie otrzymam ;) Nie, że madzik by mi takie przesłała :( I smutno mi się teraz zrobiło :( - to może teraz prześle ;)

Gość gośka stąd
oni mają rejonizację...to chyba, że ktoś mieszka w mojej okolicy mu się przydadzą mam wyrzuty

No nie, co tu sie o mnie wygadujecie?! jakie fotki? :D "Nie, że madzik by mi takie przesłała... smutno mi się teraz zrobiło - to może teraz prześle" JM Ty mnie pod włos nie bierz :D "zawstydzona?" JM jestem w takim wieku, że nie mam się czego wstydzić ;) Ty i brak odwagi, no proszę Cię.... ;) z tego co pamiętam to jakiegoś świerszczykna miałeś u siebie na biurku :P xxx "O ja! - dziękuję Tobie za to, że jesteś!" cała przyjamnośc po mojej stronie :D kupuj granat; mam fazę teraz na ten kolor ;) uniwersalny ale nie nudny jak czerń. myślę o połączeniu tej "mojej" granatowej kutrki z karmelowymi butami typu timerland, czy jak to sie pisze, to tego spodnie niedbale wlozone w buty, jakas bawłniana bluzka z nadrukiem i masz strój na codzień. "a Ty wolisz z, czy bez?" raz tak, raz tak. grunt to sobie urozmaicać prozę życia :D xxx "ostatnie zdjęcie" prawidłowa reakcja: beznadziejny kolor, przetarcia, za luźne i przede wszystkim za długie te spodnie. co do "takich butów"? te buty dla mnie są już bardziej eleganckie niż sportowe; nie do garnituru pod kant ale do casulaowej marynarki z materiału lub sztrusku, do kurtki skórzanej, albo do swetra, np. czerwonego :) dół: mogą być jeansy byle bardziej przy ciele, bez przetarć, jednolity kolor - np. ciemny jeans albo z materiału spodnie - buty są takie popielate, to możesz też zaszaleć z kolorem - jak bede miec chwile to Ci poszukam coś w necie... błagam - nie noś nigdy takich spodni jak na ostatnim foto :D jeansy ze zdjęcia z budrysówką - super, facet - mniam :D ytyty: witaj Kochanie :) ja też juz nic nie kupuje :) wąchnę sobie ten poison jak będę w sklepie; ja kupiłam teraz hugo bossa deep red bo mi sie dzienne skonczyły; w empiku sa teraz w promocji za 120 zł. polecam bo warto ;) co do fotek: ja nie umiem wrzucac do netu na tego fotosika :( zresztą czy nam potrzebny jest rehab? ;)

madzik - ale to teraz musisz wrzucić! - jak możesz żyć z poczuciem, że nie wychodzi z fotosikiem? :( - a fotki takie, żeby było można ujrzeć mniej, aniżeli więcej! ubrań na Tobie :x A ytyty perfumy ... zapodała :( Ja być zły! ;) madzik - jak nie pod włos - to w jaki sposób mam Cię brać? ;) granat - mhm, ale czarna i szara też muszą być! ;) - na powyższe pytania / zaczepki ;) może lepiej nie odpowiadaj :( - bo będzie trzeba się - no właśnie - pewnie wkrótce rehabilitować. xxx Buty ... "doszły". Fajne są :) - tylko mam problem ze spodniami :o - bo wszystkie proste, ale od wczoraj powiększam kolekcję o takie ze zwężanymi nogawkami - 2 "pary" w drodze ... no i jeszcze buty sobie zamówiłem :x Muszę porobić zdjęcia garderoby dla celów ubezpieczeniowych - żeby w razie "W" mogli odpowiednio wycenić moją "szafę" :D

"jak możesz żyć z poczuciem, że nie wychodzi... " wole aby "nie wychodziło" niż sytuację, że nie "wchodzi" - to dopiero dramat! ;) Jeśli chodi o perfumy to zmowu w empiku jest promocja - tym razem na męskie... zastanawiam się czy nie kupić takich jednych... pensjo przybywaj bo jestem spłukana :( JM brać mnie można tylko pod włos :P dlatego myślę nad wyzwaniem Cię na pojedynek, nad podjęciem tego "wyzwania" ;) jest tylko jeden problem - dalej jedynym moim lustrem jest to w łazience :D "granat - mhm, ale czarna i szara też muszą być!" granat i szara - mniam. wczoraj w pracy widziałam chłopaka w musztardowej bluzie z takimi zapięciami z budrysówki, nie powiem aż się obróciłam za nim :D trzeba by poszukać gdzieś takiego "cuda" ;) Butów gratuluje - bo ładne. ja kupiłam sobie czapkę szarą (taką ciepłą po basenie), 2 pary rękawic, bluzkę ala grzeczna Madzia i brązową spódnicę - matko boska - mini. na starość odbija mi ;) JM zaczynam dietę i ćwiczenia - z parówami w mini biegać nie mogę. liczę na Ciebie - inaczej pójdę w jabłka ;) Ja mam inne problemy niż obawa włamania - dostałam pismo z gazowni że mnie odetną jak w ciągu 14 dni nie zapłacę za gaz :D mamo ratuj!!!! :D

Niebiosa sprzysięgły się przeciwko mnie i PGNIGa ;) "Drogi Kliencie, odwiedź nasz sklep w dniach 22 - 24 lutego i skorzystaj z oferty specjalnej obejmującej cały dostępny w naszym sklepie asortyment! W tych dniach od cen na metkach odejmujemy aż 50%!! Przyjdź i zrób zakupy za połowę ceny! Serdecznie zapraszamy, Pracownicy Jackpot&Cottonfield". iść czy nie iść? oto jest pytanie ;) miłego weekendu :*

Gość -ta co kupiła-
Napiszcie mi, czy jest tu ktoś, kto długie lata zmuszony był do oszczędności i nie miał ubrań. Czytałam niektóre wypowiedzi chyba tutaj i z tego co pamiętam to ktoś pisał, że kupił coś, bo drugi raz się taki ciuch nie trafi. Ja mam tak, że jest kilka rzeczy, o których od zawsze marzyłam a poza tym pracując żyję tak intensywnie, że codzień muszę mieć czystą rzecz (nie po poprzednim dniu). Ewentualnie sweterek czy spodnie mogą być noszone.

Gość -ta co kupiła-
a ponieważ dopiero od jakiegoś czasu dałam sobie pozwolenie na to, żeby spełnić swoje marzenia chociaż w tej sferze no to wydałam kupę pieniędzy. A wyrzuty sumienia mam większe niż przyjemność z tych zakupów. Tylko tak sobie tłumaczę, że całe życie nie można chodzić do kolejnych prac w dżinsach, kiedy bardzo często ludzie na moim poziomie zawodowym ubierają się juz tak, żeby było widać, że mają trochę ubrań. Kobiety to już w ogóle się przebierają. Nie przeszkadzało mi, że chodzę jak żołnierz w jednym mundurku, bo ogólnie pracowałam tak intensywnie i pod taką presję, że na niczym mi nie zależało. Ale kiedy mam sobie kupić? Jak będę stara i całkiem brzydka? :(

Gość -ta co kupiła-
co do kurierów: ja już sprawdzam, czy można odebrać paczkę w punkcie, żeby nikt w domu nie dostał zawału :o Mama się ostatnio zdenerwowała..chociaż ja już mam dużo lat, ale szukam pracy i stąd jej reakcja. ... Ostatnio racjonalizuję sobie (jak typowy nałogowiec), że nigdy tak nie zrobiłam, żeby mieć tyle ciuchów, które mi się podobają to może te ciuchy i w znalezieniu lepszej pracy mi pomogą. To mój bat na wyrzuty sumienia, ale niewiele to daje Właśnie podsumowałam wydatki z ostatnich 9miesięcy.