Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna754568

PYTANIE DO NIEWIERZĄCYCH W BOGA

Polecane posty

Gość jawnna ateistka
the human no oddaj ta kase co mas zlkudziom biednym,zrobisz dobry uczynek. GŁUPCEM EJST ETN KTO MÓWI,ZE DLA NIEGO PEINIĄDZ NIE JEST BOGIEM.

Szkoda że wasz wyimaginowany per Bóg śpi i kiedy ludzie drugim ludziom zło wyrządzają,obibok i tyle Zło rządzi swiatem

nie pytałam czy łatwiej leczyć sie za pieniądze tylko czy twój bóg może cie uzdrowić ? obdarzyć pokojem ? spokojnym sercem i sumieniem ?

Gość wiecejwiem
boga nie ma, a chrzescijanie to chamskie skurwysny co mysla ze sa najlepsi, a ksieza to pedofile. koniec tematu

Gość jawnna ateistka
the human ZŁY CZŁWIEKU,ZNALAZŁES PORTFEL TO \TRZEBA BYŁO GO ODDAC ,ZANIESC NA POLICJĘ,A NIE PRZYWŁASZCZAC SOBIE .

per Bóg śpi i kiedy ludzie drugim ludziom zło wyrządzają,obibok i tyle to ludzie ludziom wyrządzają zło - a pretensje do Boga ? widzisz tu dysonans ? Twoim zdaniem Bóg powinien osobiście interweniować jak ktoś kogoś np. bije ?

Gość the human
Oj ateistko z klapkami na oczach. teraz mozna porownac wypowiedzi ludzi wierzacych a twoje. I wyjdzie ze ludzie wierzacy sa bardziej otwarci, inaczej patrza na swiat i sa szczesliwsi i spokojniejsi, a ty zaslepiona rzczami materialnymi i tymi twoimi pieniedzmi. A gdy pieniedzy miec nie bedziesz to co wtedy ?? bedziesz krzyczec "Boze czemus mnie opuscil" ?? Smutne to.

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) oczywiscie ,ze moze z niektórych,nawet powaznych chorób ozdrowiec,bo jak nie amsz kasy,mto zdychasz,a jak ja masz tos tac cei na przeszczep szpiku lubb narzadów i dzeki etmu zyjesz jeszcze kilka ładnych lat,a modfliwtwa bez pienierdzy tyo moze cie tylko szybko do trumny i to w bolesciach połozyc. A co do pokoju,to tez mozna zdizłać kasą,bo mozna kogos przekupic nią i miec pokójlub uzbroic sie w taki sposób,z ebedziesz silniejszy i wtedy mozesz ostrzegac,ze jezeli ktos wojne wywoała to go po propstu zniszczysz,bo masz mnówstwo kasy i jestes super uzbrojona,patrz zimna woja w latach 60 tych.

Gość jawnna ateistka
the human ty nie human,tylko tuman :-)

Gość jawnna ateistka
the human jestem juz dojrzała osoba,wychwoałams ie w rodzinie wierzacej,sama wierzyłam. Teraz podałam sie apostazji.

Gość the human
Jesli chodzi o portfel to byly tam tylko pieniadze i to w kwocie ok 30 zl . Nie bylo zadnych dokumentow. Nie sadze ze gdybym go zaniosl na Policje znalazlby sie wlasciciel, inna sprawa jesli bylyby w nim dokumenty, wtedy jestem zobowiazany oddac ten portfel wlascicielowi. druga sprawa to taka ze owszem pieniadze ulatwiaja mi zycie i pomagaja ale w zadnym wypadku nie sa dla mnie Bogiem i nigdy nie beda. Wiem ze i tak tego nei zrozumiesz.

Gość the human
Jesli chodzi o portfel to byly tam tylko pieniadze i to w kwocie ok 30 zl . Nie bylo zadnych dokumentow. Nie sadze ze gdybym go zaniosl na Policje znalazlby sie wlasciciel, inna sprawa jesli bylyby w nim dokumenty, wtedy jestem zobowiazany oddac ten portfel wlascicielowi. druga sprawa to taka ze owszem pieniadze ulatwiaja mi zycie i pomagaja ale w zadnym wypadku nie sa dla mnie Bogiem i nigdy nie beda. Wiem ze i tak tego nei zrozumiesz.

Gość aga # 33
A ja napisze tylko,że Pan Jezus naprawdę jest miłością.Kilka lat temu przeżyłam bardzo ciężki wypadek samochodowy.Miałam ciężki uraz głowy.Dlatego ponad miesiąc byłam w śpiączce,a pózniej kilka tygodni leżałam na neurologii,bo mi świadomość nie wracała.Lekarze rozkładali ręce.Najpierw mówili mojemu mężowi,że żona na pewno umrze.Pozniej jak przez długi czas nie mogli mnie wybudzić powiedzieli,że będę jak roślina.Jak nie wracała mi świadomość mówili,że tak już niestety ze mną tak będzie do końca mojego życia.Na końcu jak już wróciła mi świadomość byli zdziwieni, że ja widzę,słyszę i mówię chociaż pani logopedka uczyła mnie mówić,bo ja nic nie pamiętałam i wszystkiego musiałam się uczyć na nowo.I pomimo tego dramatu jaki przechodził mój mąż razem z moją rodziną i przyjaciółmi modlili codziennie się do Pana Jezusa o uzdrowienie mnie.I tylko dzięki Panu ja żyję,w miarę normalnie egzystuje a lekarze ze szpitala do dzisiejszego dnia(bo jeżdżę na kontrole) mówią,że to prawdziwy cud,ze ja tak super funkcjonuję po tym wszystkim co przeżyłam i wiedzą,że to nie medycyna mi pomogła.

ateistko - bardzo musisz się bać. podejrzewam ,ze strach jest nieodłącznym elementem twojego życia . A szkoda , bo mozesz być wolna i spokojna a nie zniewolona i przestraszona . Jest ktoś kto jest właścicielem wszystkich pieniędzy świata ,ale i tak oddał za ciebie coś co było od tego cenniejsze . Bo bardzo cię kocha .

Gość the human

...Twoim zdaniem Bóg powinien osobiście interweniować jak ktoś kogoś np. bije ?.... ­­­ A to jaką on role w naszym zyciu ma odgrywac jak nie chronić nas przed złem? w takim razie po co ten Bóg bierze udzial w waszym zyciu modląc sie do niego? w jakim celu te modlity jesli sama piszesz że nie ma jego ingerencji ?

Gość jawnna ateistka
the human Tumanie :-) niestety,ale bogiem był i bedzie pieniadz ,tylko,ze tacy jak ty sie nie przyznaja nawet przed samym soba,ze tak ejst.

Gość the human
ateistko strasznie glupia i naiwna jestes. typowa glupiutka materialistka. Zal mi takich ludzi. Ograniczonych i slepych z wlasnego wyboru.

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) weź ty idź do psychiatry lepiej :-) Boje sie jak akzdy ,os woje zdrowie,o zdrowie swojej rodziny etc. Głupolem dla meni ejstes i tyle.:-)

nigdzie n ie napisałam , że nie ma Jego ingerencji - zapytałam tylko o twoje wyobrażenie osobistej ingerencji .

To nic tylko wspolczuc ludziom dla ktorych Bog to pan z zolta aureola na tronie lub krasnoludki" dla tego wspolczuje - publicznie na forum;-)

ROR nie zakochałam się jeno rozszyfrowałam żeś projekte już Ty sama wiesz dlaczego :classic_cool: nie ma się czym jarać, kolejny projekt więcej na kafe ;)

Gość the human
pamietaj ateistko zeby jeszcze isc do kosciola i powiedziec zeby cie wypisali z ksiag . To bardzo wazne. No bo jak wyglada ochrzczona ateistka. Ateistka na 50 %.

"the human Fajnego masz Boga ateistko" moze warto zeby kazdy sie skoncentrowal na wlasnym bogu a nie cenzurowaniu bogos innych, hm?

Gość jawnna ateistka
the human Tumanie :-) jak nie było dokumentó to nei trzeba było hipokryto brac tych 30 zł dla sibei,tylko oddac np. na hospicjum ,na umierajcych ludzi.,a Ty po prostu przywłaszczyęłs sobie nei swoja rtzecz.Jezli wierzysz w boga,to ten buczek sprawdził cie i niesztety okazałes sie draniem,bo wybrałes swopje dobro.

Gość aga # 33
A ja napisze tylko,że Pan Jezus naprawdę jest miłością.Kilka lat temu przeżyłam bardzo ciężki wypadek samochodowy.Miałam ciężki uraz głowy.Dlatego ponad miesiąc byłam w śpiączce,a pózniej kilka tygodni leżałam na neurologii,bo mi świadomość nie wracała.Lekarze rozkładali ręce.Najpierw mówili mojemu mężowi,że żona na pewno umrze.Pozniej jak przez długi czas nie mogli mnie wybudzić powiedzieli,że będę jak roślina.Jak nie wracała mi świadomość mówili,że tak już niestety ze mną tak będzie do końca mojego życia.Na końcu jak już wróciła mi świadomość byli zdziwieni, że ja widzę,słyszę i mówię chociaż pani logopedka uczyła mnie mówić,bo ja nic nie pamiętałam i wszystkiego musiałam się uczyć na nowo.I pomimo tego dramatu jaki przechodził mój mąż razem z moją rodziną i przyjaciółmi modlili codziennie się do Pana Jezusa o uzdrowienie mnie.I tylko dzięki Panu ja żyję,w miarę normalnie egzystuje a lekarze ze szpitala do dzisiejszego dnia(bo jeżdżę na kontrole) mówią,że to prawdziwy cud,ze ja tak super funkcjonuję po tym wszystkim co przeżyłam i wiedzą,że to nie medycyna mi pomogła.

wolę być głupia dla ludzi ale mądra dla Boga niz na odwrót :) Ale ty skoro dokonałaś wyboru swojej wiary - wierzysz w mamonie - to masz ację , że masz powody obawiać ise o wiele spraw .

Gość jawnna ateistka
the human tmananie,.akurat poddaje sie apostazji,tylko ,ze głupie klechy nei chca meniw ogole wypisac z ksiag,tylko zostawią notatke,ze odrzuciłąm wiare.

[zgłoś do usunięcia] LICENCJA:) Choc wiadomo ze nie ma takiego czegos jak niebo i pieklo po smierci skąd to wiadomo ?" zgadzam sie;-) byc moze jest i pieklo i niebo rzadzone przez krasnoludki, a moze nie ma piekla ani nieba a a sa same krasnoludki, hm?;-) nie widze powodu dlaczego trzymac sie jednego zlaozenia skoro rozwiazan jesli nieksonczona liczba;-)

Gość jawnna ateistka
LICENCJA:) jestes głupia,nawiedzona :-)