Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość (nie)mądra*

byc w ciazy po raz pierwszy -zapraszam szczesliwe mamusie

Polecane posty

MauraFrog93 wiem o czym mówisz... mieszkam w UK z moim facetem i wiem,że pieniążki można odłożyć i się w miarę ustabilizować aczkolwiek idealnego czasu na dziecko nigdy nie ma ... a to bo chce się nowe auto, a to dom kupić a nie wynająć itd. Co do sytuacji z położną to ile km jechałaś do Niej ? Ja rozumiem położną bo teraz masz siłę do Niej jeździć i nic się nie dzieje ale co będzie pod koniec ciąży ? Gdy nagle coś się wydarzy i będziesz potrzebowała wizyty u Niej na gwałt ? Położne mają pewne przepisy i muszą się ich trzymać... Jej błędem jest to,że nie sprawdziła tego jak dzwoniłaś...Już wtedy powinna Cię uprzedzić, że nie ma takiej mozliwości ... Podejrzewam,że połozna w Twojej miejscowości teraz będzie bardzo zdziwiona jak Cię zobaczy dopiero w 20tc. U położnych jest tylko badanie krwi,moczu, ciśnienie i ogólny wywiad więc dużo nie straciłaś...ale połozna powinna skierować Cię do szpitala na USG połówkowe bo to jest własnie termin 20-22tc gdzie robi się prenatalne badania ... Potem jest za późno.

Szoszo co do idealnego czasu na dziecko to ja jestem innego zdania ale może dlatego że staraliśmy się dwa lata o dziecko i zdążyliśmy się przyzwyczaić do tej myśli i jesteśmy pewni że to odpowiedni czas :)

andziulka007 nie o to mi chodzi :) Chodzi mi o ludzi, którzy mówią: teraz nie, bo nie mam auta, bo dom nie taki, bo wesele kuzynki za 3 mies. .... No własnie też zaczęłam się zastanawiać o jakie echo chodzi?

ale właśnie dużo takich ludzi później już nie mogą mieć dzieci... bo okazuje się że coś jest nie tak :/

Dokładnie...dlatego mówię: nigdy nie ma tego idealnego, w 100% odpowiedniego czasu i nie ma co czekać, szczególnie jak latka lecą :P Ide się zdrzemnąć bo nieprzespana nocka za mną...

Gość Majowa_Kreseczka
Witam, Od kilku dni wiem, że jestem w ciąży .... Sprawdzałam położenie szyjki macicy - zazwyczaj była ona u mnie w innych cykach - twarda, natomiast obecnie mam ją jakby miękką / rozpulchnioną , delikatnie otwartą ... Powinnam się martwić, czy jest o normalny objaw i też tak miałyście na samym początku ciąży? Będę zobowiązana za odpowiedź!

Gość Majowa_Kreseczka
bardzo się przejmuję i jest to kwestia dla mnie ważna, dlatego, jeśli coś wiecie w tej kwestii drogie forumowiczki, to będę wdzięczna za odpowiedź ! :)

Gość Majowa_Kreseczka
:)

MajowaKreseczka, taka szyjka jaką opisujesz jest na pewno w czasie dni płodnych, a czy w ciąży to nie wiem... W każdym razie jeśli już wiesz, że jesteś w ciąży to nie martw się takimi rzeczami, bo co to będzie później :) I przestań sobie tam grzebać, bo jeszcze jakiejś infekcji się nabawisz ;) Jak Cię to bardzo męczy to idź do gina :)

hmmm jak dla mnie to za głęboko wsadzasz tam palce to zostaw może lekarzowi do oceny jaka jest Twoja szyjka... XXX Dziewczyny przyszedł podgrzewacz jestem zadowolona :) moja kotka właśnie łapie muchę hehe

Wróciłam :) Dzidzia zdrowa :) Serduszko w porządku, cała reszta też jak najbardziej :) Myślałam, że się nie dowiem co będzie bo znów maluch złożył nogi, ale lekarz powiedział, że może zrobić mi dopochwowe jeśli bardzo nam zależy na poznaniu płci, więc zrobił. Dziewczynka !!!! Powiedział, że na 100% :) Miałam wrażenie, że Tomek ma łzy w oczach... Ja miałam :)

MAMA2013LUTY ok dzięki za odpowiedź, uspokoiłaś mnie trochę. Mail Zabcia20061993@interia.pl (nie mam na tlenie) xx Szoszo prawda, bo często pojawiają się jakieś zachciankowe wydatki :P Jechałam do Niej 18km. Wiem, że mają swoje przepisy i nie o to mam pretensje, tylko o to, że mnie zarejestrowała osobiście (dzwoniłam bezpośrednio na Jej nr tel) i wiedziała, że mieszkam w Maasdijk'u..Ja się wstawiłam, wzięłam wolne w pracy, załatwiłam dojazd i czekałam na tą wizytę od 10 kwietnia. :( Oby tylko udało się mnie zapisać szybko do kogoś, już nawet do holendery. Nie wybaczyłabym sobie gdyby było coś nie tak, ale nie mogę się dołować, trzeba myśleć pozytywnie. xx andziulka007 tak o echo serca, bo mi ta Monika z biura nagadała, że teraz powinnam mieć w 20tc. xx Carolajna87 moje gratulacje :) Twój Tomek przeczuł, że będzie córcia. Macie już imię? Słodkie jest jak nasi mężczyźni mają łzy w oczkach na usg :D

Majowa_Kreseczka ludu ale po co Ty sobie tam grzebiesz ? Mi by do głowy nie przyszło :/ Potwierdzoną masz ciążę to się ciesz,nie szukaj problemów :/ xxx andziulka007 sprawdzałaś podgrzewacz? Też będę musiała pomyśleć... ale to zobaczę jak będziemy stać z butlami... xxx Carolajna87 gratulacje :) I piątka! Kolejny babiszonek na forum:P Nareszcie , bo dominowali chłopcy:P Moja królewna też na usg miała nogę na nogę.... :D xxx Czytam o zwiastunach porodu :D

Gość pamm
hej dziewczynki! jestem szczesliwa mamusia 2 miesiecznej corki :>

MauraFrog93 wysłałam Ci maila z loginem i haslem. No nie dziwię Ci się,że wkurzyłaś się, błąd baby. Mam nadzieję,że Cię przeprosiła. A co do echa serca to nie mam pojęcia o czym ta kobieta mówi :P Okolice 20tyg. to tak jak pisałam jest ostatni czas na badania prenatalne bąbla.

Szoszo dzięki, jakie Wy macie wielkie brzuszki dziewczyny :) Przeprosiła przeprosiła.

wiara masz buldożka fran? xx Chyba też zrobię sobie któregoś dnia jakieś zdjęcie z brzuszkiem i się pochwalę :P

Pamm, no to gratulacje :) XXX Carolajna, super! :) Jeju, ale Ci zazdroszczę, mam nadzieję, że drugą będę miała dziewuszkę i wtedy będę spełniona :) Jednak potwierdzają się przeczucia ciężarówek! Ja zawsze chciałam najpierw dziewczynkę, ale od początku miałam przeczucie że będzie chłopak i się potwierdziło :)

nadal doczytuje :p Szoszonowa po pierwsze to dasz rade ze swoim dzieckiem wszystko umiesz naturalnie a po drugie ja tez jestem domatorka. impreza raz w miesiacu i nie dluzej jak do 2 bo mi sie spac chce a mimo to, szkoda mi wolnosci, ktora stracilam, bo moglam wtedy wybrac czy pojde spac czy do pubu a teraz ani jedno ani drugie plus amela wybiera

Mam, mam. Slodziak z niego, ale potrafi znaleźć za skórę. Muszę wejść na pocztę i was obejrzeć co tam dodalyscie ostatnio :)