Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Betku

ostateczne starcie z kilogramami - ZACZYNAMY :)

Polecane posty

Gość Betku

Witam ;) zaczynam od dzisiaj swoją walkę z kilogramami.. obecnie ważę ok. 67 kg i mam 175 cm wzrostu... obecnie moim marzeniem jest 60kg ! Stawiam na ruch i dietę zdrową, z obniżoną znacznie kalorycznością :) Jest coraz chłodniej, więc coraz rzadziej mamy chęć ubierać się na cebulkę i biegać. W tym momencbiie stawiam na ruch w domu: rowerek stacjonarny i fitness DVD :) Jeżeli chodzi o dietę, na pierwsze 2 tyg. odstawiam: - białe pieczywo, makarony, słodycze, sery żółte, kaloryczne napoje i soki... Stawiam na zdrowe, spore śniadanko, potem owoce i warzywa, obiad zdrowy, ciepły obiadek i na koniec dnia jogurt, serek wiejski :) Mam problemy z utrzymaniem się na diety więc mam zamiar wszystko sobie rozpisać, plan diety, ćwiczeń i pielęgnacji :) Chciałby ktoś się przyłączyć i ze mną gubić kilogramy? Zapraszam serdecznie, na pewno szybko się nie poddam i osiągnę swój cel ! :)

Betku witaj i trzymam za Ciebie kciuki :) Ja jestem na mż,ale takie to mż o doope rozbic. Waga stanela na 67,5,ani drgnie.

Gość Betku
hej Paranoja00 też mam 23 lata i podobną wagę :) ile już jesteś na mż? jakie masz zasady? pozdrawiam ;)

Betka, ja tez zawsze wszystko lubilam sobie rozpisac. Kiedys nawet pisalam jadlospis na nastepny dzien i trzymalam sie tego. Nie wiem co ze mna sie teraz stalo.

Gość Betku
Paranoja00 może razem będzie łatwiej? rozpiszmy sobie plan i trzymajmy się tego, zważymy się w pon. i sprawdzimy efekty :) chce ktoś się może przyłączyć do wspólnego zrzucania kg?

Gość Betku
super ;) ja rozpisze sobie jak znajdę chwilę w pracy wszystko i wydrukuje, powieszę w domu nad biurkiem ;) co najbardziej przeszkadza Ci w Twoim wyglądzie? Z czego najbardziej chciałabyś zrzucić?

Ja tez w pracy teraz :P:P Ja jestem na szczescie proporcjonalna, jedynie posladki mam kraglejsze i uda,ale nie rzuca sie w oczy az tak. Chcialabym ogolnie poczuc sie lżej. Skąd jestes?

Gość Betku
okolice W-wy... też raczej jestem proporcjonalna, mam płaski brzuch, szerokie biodra, nie lubię ! swoich ud, szczególnie wewnętrznej strony ud! i cellulitu!! nie mam go dużo, ale mnie dobija! no to bierzemy się do roboty :)

Gość Betku
widzę że też jesteś wysoka :) jej, jak chciałabym nie krępować się swojej figury np w samej bieliźnie :)

Gość Betku
ja też :) wszyscy mi mówią, że jestem szczupła ale, sama widzę to inaczej... naprawdę największą moją zmorą są te udziska - a, przeszkodą w schudnięciu - brak konsekwencji! koniec z tłumaczeniami, do końca listopada chciałabym warzyć te 60kg :)

No to jedziemy na tym samym wozku" po co ty sie odchudzasz,jestes taka szczupla". W glowie kazdy sobie po swojemu uklada. 60kg :)

Gość Betku
:) dopiero im pokażemy :) od jutra ruszam z planem diety, ćwiczeń i pielęgnacj

Gość Betku
jak będziemy wszystko tu sobie pisać, motywacja będzie większa :) ktoś się do Nas może przyłączy czy walczymy same?

Narazie same. Co masz na mysli zpielegnacją? Ja od rana wpieprzam jajka gotowane i ser bialy, zamierzam dukana potrenowac,ale marnie idzie, bo uwielbiam warzywka :(

Gość 098764wew
to zrob sb bo tam sa warzywka i bialko

Gość 098764wew
diete south beach

Cześć dziewczyny - dziś rano wchodząc na wagę stwierdziłam, że moje obżarstwo osiągnęło apogeum. Postanowiłam wziąć się za dietę czyli generalnie mniej żreć a jeżeli już żreć to dużo białka:) Dodatkowo rozglądam się za urzączeniem zwanym orbitrek. Hm... a jak tutaj zakłada się stopkę? Pozdrawiam i do dzieła. Ps. póki co żyję na 1 jabłku i 2 kawach i 1 herbacie tylko czy długo tak pociągnę?:) hehe zaprę się ale jak najbardziej przyda mi się po 1. Motywacja, po 2. Wasze wsparcie:)

Gość qkkqkkqqkq
przeciez masz stopke

patrycja19810907 ja bym raczej obstawiała np rano serek wiejski, kromka lub 2 chrupkiego chlebka do tego jakies warzywa ( ogórek, pomidor, sałata) 2 sniadanie np jakis owoc obiad np piers na parze z warzywami podwieczorej jakas lekka przekąska np mały jogurt kolacja np sałatka albo kanapki z warzywami i wędlinka.... Ja osobiście tak jadam i w 3mies mam 15kg mniej, jestem na diecie 1000kcl i działa :) i jestem najedzona nie rzucam sie jak świnia na jedzenie po 2ch dniach diety a tobie gwarantuje że jesli dzis wytrzymasz to jutro tak czy tak sie najesz... Za szybko ściełas to wszystko, nie wytrzymasz wiem że powinnam Cie wspierać ale staram ci sie pomóc :). Nie pisze tego złośliwie.:)

Dziewczyny - jakieś 5 lat temu w okresie ok 12 miesięcy zrzuciłam ok 15 kg i wiem, że najważniejsze na początku jest tzw. uderzenie i oczyszczenie organizmu - trzeba jedynie dużo pić i to bez znaczenia co:) Naprawdę 1-3 dni tzw. głodówka w zależności ile damy radę wytrzymać a potem racjonalne żywienie oparte na owocach, warzywach, i posiłkach bogatych w białko tym samym eliminacja wszystkiego w czym znajdują się zgudne dla nas węglowodany. Kiedyś to był mój sposób na dietę. I powiem szczerze, że taka 1-3 dniowa głodówka daje dużo na psychikę - wchodzisz na wagę i z radością patrzysz jak ubyło Ci w pierwszmym dniu 0,5 kg, w drugim - 1 kg:) I tym samym masz dalszą motywację - może spróbujcie:)

patrycja19810907 fakt ja tez tak czasem oczyszczam organizm ale robie jeden dzień albo jem sniadanie a potem nic :D ale jeśli robi ktos to na starcie a wczesniej jadł dośc sporo to prawda taka że na 10 osób 8 wparuje do lodówki i zje wszystko w zasięgu wzroku:D czyż nie?:)

czarnulka8563 - jeżeli chodzi o mnie, to zaczełam dzisiaj swoje zmagania z nadwagą. Wydaje mi się, że Ty założyłaś sobie zbyt duży spadek wagi i taki ciężar po prostu możesz psychicznie nie utrzymać. Wydaje mi się, że na początek powinnać założyć spadek wagi z 85kg do 80:) Po prostu małymi kroczkami powinnaś osiągać swój cel:) Wiadomo ja też chciłabym ważyć ok 50 kg, ale trzeba też racjolanie myśleć:) A potem zakładać sobie kolejny próg do osiągnięcia - tak będzie nam łatwiej:)