Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .Lilith 666.

Dlaczego wierzycie w Boga, mimo iż on nie istnieje??

Polecane posty

Gość matrixxx
no dobra Ty wiesz swoje, ja swoje .Szkoda czasy na jałową dyskusję , skoro potrafisz tylko operować inwektywami. Wiesz co myślę ? Nie ważne jest dla Ciebie jaka jest prawda , chcesz tylko usprawiedliwić swoje lenistwo duchowe i tyle.

Gość matrixxx
taa zakonnik Ci powiedział że posiadanie 1 dziecka to grzech tak ? Weez ...idz te bajki opowiadać temu swoejmu dziecku ;)

Gość morhiba
wejdz na Fronde i przeczytaj ten wywiad -ciemnota totalna ale tak glosi Kk

Gość Immposible
Rzeczywiście czyste Wilkowyje , jaką niektórzy mają ''wiedzę"o kościele ;)

Gość morhiba
od zawsze czytam i slysze w Kk ze wielodzietnosc nawet w nedzy jest dobra

Gość morhiba
a wy co katolicy? frondy nie czytacie -poczytajcie wywiad z tym sredniowiecznym debilem

Gość morhiba
a biskup Nycz zgromił, ,którzy ulegna pokusie jednego dziecka, -wiec w Kk nie ma miejsca dla jednodzietnych -ale męza brutalnego Kk pochwala

Przepraszam , na Frondzie jest jakiś zakonnik który mówi że posiadanie jednego dziecka wyklucza Cię z KK ? Może miał na myśli to że nie oddajesz Bogu steru swego życia , że sama (z meżem ) chcesz nim "rządzić", że blokujesz wolę Boga stosując antykoncepcję -być może o to chodziło? To co pisałaś , że KK rzekomo jest antyfeministyczny i propaguje przemoc wobec kobiet, to nie jest prawdą . Jezus był pierwszym feministą w patriarchalnym świecie Judaizmu, a KK broni kobiet i ich godności . KK sprzeciwia się przemocy -zwłaszcza wobec kobiet i ,poczytaj dokumenty Jana Pawła, encykliki, ile tam pięknych słów o kobietach, KK je bardzo szanuje , jedna z nich jest najbardziej czczoną Osobą świata :) Mam na myśli spośród ludzi . Chyba że może masz coś innego na myśli pisząc feminizm-niż ja . Może chodzi o zabijanie ludzi ?(tych malych, nienarodzonych?) Zabijania KK nie popiera, ale też zabijanie nie jest feministyczne, tylko właśnie anty .

Gość morhiba
wejdz na Fronde i poczytaj ten wywiad -ciemnota totalna,ideał i nakaz Kk to jak najwiecej ddzieci w jak najwiekszej biedzie

Gość morhiba
ten debil powiedział ze -jesli po jednym dziecku małzonkowie nie chce miec wiecej dzieci - to dozywotni celibat-nawet metody naturalne sa tu zabronione- to trzeba przeczytac--moj e słowa nie oddadzą pełni tej ciemnoty tego medrca

Gość morhiba
ktos napisął z e Jezus był pierwszym i ostatnim przyjacielem kobiet w chrzescijanstwie a chrzescijanstwo od 2 tysiecy lat prowadzi kampanie oczerniania i ponizania kobiety- święte słowa-d

Ojoj..faktycznie morhiba dawno nie mialaś kontaktu z KK skoro uważasz że popiera on przemoc mężów wobec żon ,czy w ogóle mężczyzn wobec kobiet . Może zapytam inaczej-skąd masz te błędne informacje ? Kto tak Ci powiedział, napisał ? KK mówi jasno-jeśli mąz stosuje przemoc , kobieta ma za zadanie chronić siebie i dzieci, czyli separacja . Absolutnie nie nakazuje aby znosiła ona przemoc , alkocholizm, czy inne wybryki i zło. Przeciwnie .

Metody naturalne są promowane przez KK. Jeden zakonnik z Frondy to nie jest cały KK, ani Bóg...

Metody naturalne są promowane przez KK. Jeden zakonnik z Frondy to nie jest cały KK, ani Bóg...

Gość morhiba
chodzialam kiedys do koscoiola i na religie to rozn e rzeczy slyszalam -chrzescijanstwo jak wszystkie religie jest antyfeministyczne i nakazuje przmeoc wobec kobiet-przeczytalam wiele ksiazek o religiach -czytam katolickie ksiazki lub czasopisma,portale zeby sie posmiac

Gość morhiba
-przeczytalam z e malzonkowie powinni planowac liczbe dzieci w małzenstwie a nie przed slubem - bo jesli rozumuja- bedziemy , chcemy miec X dzieci , stosujac metody naturaln e- to maja grzech - to tzw mentalnosc antkoncepcyjna -czyli katolik powinien jak najczesciej przyjmowac kinderniespodzianke -nawet w biedzie -a zakonnik chyba głosi wytyczn e KK

powtarzasz się ... Powiedziałam Ci jak jest, Ty tego nie przyjmujesz do wiadomości, w porządku . Nie przytoczyłaś ani jednego rzeczowego argumentu, dowodu na potwierdzenie swojej opinii że KK rzekomo jest antyfem . Naprawdę , nie wiem po co Ty to wymyślasz ...

Gość morhiba
jest ksiązka wilfrieda wermtera -czystośc -twoje szczscie -no mocno sie usmiałam- kolejny sredniowiczny ciemniak- pisz e jasno -,, jesli nie mozesz miec dzieci , nie mozesz wspolzyc,, wg niego planowanie rodziny jest złe , nawet naturalne- bo hhaha -według tego ciemniaka organizm kobiety wspołzyjacej podczas dni niepłodnych cierpi z powodu niedokonania poczęcia - -no katolicyzm hardkorowy -hahhaha

Gość morhiba
a co głoszono w sredniowiczu sw tomasz,,kobieta to nieudany męzczyzna,, sw Jan chryzostom ,, sposrod wszsytkich dzikich bestiinjabardziej szkodliwa jest niewiasta,, ja slyszalam w kosciele i na a katechezie ze kobiety sa gorsze i głupsze od mezczyzn i nieczyste bo miesiaczkują

Ech, dużo trzeba mieć cierpliwości do ludków z Wilkowyj ;) Piszesz ,mówisz, nie dociera . Ale spoko, ja dziś akurat mam czas i dobry humor, to mogę powtórzyć z 30 razy :D = KK naucza iż NPR (czyli naturalne metody planowania rodziny ) są oki . :) KK wyznaje równość kobiety i mężczyzny . :) KK nie popiera przemocy w żadnej postaci . :) Ale..ja tu czegoś nie rozumiem..od wielu lat nie jesteś katoliczką, więc dlaczego się przejmujesz nauczaniem KK w tym zakresie, i dlaczego korespondujesz z jakims zakonnikiem na Frondzie ? Jeśli Cię KK nie interesuje ...NIe bardzo rozumiem .

Gość morhiba
w ksiazkach Teda Lipiena - wojtyła i kobiety i ksiazki Bez milosierdzia , Jana pawła Ii wojna z ludzmi-jest jasno opisany antyfemizm Kk i JPII- wyraznie słyszałam to w kosciele i na akatechezie

hahah, o błagam, skończ czytać pisma typu "Wrożka " lub portale Racjonalista, tam naprawdę nie znajdziesz niczego co pokrywałoby się z rzeczywistością .

Gość morhiba
j a nie koresponduje z zadnym zakonnikiem -wesżłam na Frond e- i tam był ten wywiad- wejs i se pocczytaj

Gość morhiba
czy ja mowie z eczytam wrozke i racjonaliste- cztam katolickie portale pras e i ksiazki pisan eprzez aktolikow-hhaha - wez s epoczytaj wilfried wermter -czystosc -twoje szczescie - ciemnota Kk

Gość morhiba
regularnie wchodze na fronde by sie posmiać z ortokatoli-

Gość morhiba
mozna wiedziec czy masz dzieci a jesli tak to ile/?

Gość morhiba
bo jesli tylko jedno to Kk cie potepia

Gość morhiba
a ty co moher?