Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafał39ba1

zakonczenie obowiązku alimentacyjnego

Polecane posty

Gość DARIA_xD
,,DARIA_xD czemu swojemu ojcu nie opisałaś ? Może chciał się z tobą spotkać cię poznać. Jak wizę dużo wiesz o ojcu. Moja córka jeśli już to tylko z opowieści jej matki." 1 Żle zrozumiałeś. To on nie odpisał. Wiem, bo mieszkamy w tym samym mieście - w odległości ok 7 km. Rodzice się rozwiedli, ale wspólni znajomi zostali. Moja mama nigdy źle mi o nim nie mówiła. Zawsze twierdziła, że nie potrafili się dogadać i dlatego się rozstali.

Gość rafał39ba1
DARIA_xD a to sorry co mi radzisz zrobić ?

Gość DARIA_xD
Rafał. Wiesz bardzo dużo, tylko rusz głową. 1. W wyroku masz jej imię i nazwisko. 2. Kobieta, która ją urodziła była twoją żoną, więc nazwisko jej też znasz.

Gość rafał39ba1
DARIA_xD kobieta która ją urodziła nie jest moją była żona ona sie ze mna rozstala bo zdradziłem zone

Gość emotolineczka
Tu ciągle pisał że przez córkę ma zmarnowane życie że jej nienawidzi i nie potrzebuje że kochałby ją gdyby była dzieckiem jego i żony. A późnej tekst że bidny tatus nic nie wie o niej i kartki na święta wysłać nie może... żal ja nie wierzę w dobre intencje tego Rafała.

Gość DARIA_xD
Ona wie, że Rafał X jest jej ojcem, bo np do szkolnych dokumentów podaje się dane biologicznego ojca, dowód tymczasowy też pewnie wyrabiała i też dane ojca się wpisuje.... Ja już ci napisałam, że masz ją odszukać. To jest twoje dziecko, czy tego chcesz , czy nie. Będzie matką twoich wnuków i ustawowym spadkobiercą.

Gość emotolineczka
Ja bym decyzję o ewentualny spotkaniu pozostawiła córce, zresztą jak by sama chciała to by Cię znalazła. Widocznie ona też Cię nie potrzebuje.

Gość DARIA_xD
A teraz rozumiem...jest córką twoją i kochanki. Ale to niczego nie zmienia. Dane ich masz w wyroku.

Gość DARIA_xD
Poza tym komu kasę wysyłasz? Komornikowi?

Gość rafał39ba1
DARIA_xD gdyby córkę urodziła wtedy moja żona to był bym najszczęśliwszym człowiekiem na świecie pisałem przecież że moja była żona jest teraz z innym facetem i nie mogę sobie tego darować że ojcem jej dwóch córek jest jakiś inny facet a nie ja. emotolineczka bo częściowo mam zmarnowane życie ale i tak już tego nie zmienię. Ja nie chce jej nic robić. Zastraszać nie mam zamiaru. Jak żyję to niech już żyję. Ma takie same prawo do życia co każdy człwoiek. Nigdzie nie napisałem że mam dobre intencję ale też nie napisałem że mam złe po prostu mam neutralne i tyle

Gość rafał39ba1
DARIA_xD kase wysyłam jej matce na konto i jest to automatyczny przelew bo tak sobie ustawiłem już że ja już nic tam nie naciskam nic nie robię pieniądze same co miesiąc automatycznie są płącone.

Gość niebieska owieczka 2323020339
oooo, mam takiego Tatusia jakim jesteś Ty :D

Gość emotolineczka
Neutralne? A co byś jej powiedział na takim spotkaniu?

i teraz posłuchaj mnie koleś. ja mam 22 lata i per Tatuś dalej płaci i płacić MUSI bo się uczę. I wiesz co, przykro mi ale to wystarczy, że pójdzie do jakiejkolwiek szkoły nie koniecznie studia, zwykłe studium czy cos i płacić musisz . Tchórz i gnojek.

Dziecko nie jest niczemu winne, że ktoś taki jak Ty nie potrafił się zabiezpieczyc wiesz? A nie zdajesz sobie sprawy jak to boli, jak jest się zwykłą małą dziewczyną i są takie rzeczy jak pierwsza komunia św, urodziny, zakończenie szkół i wiele innych, matka dwoi się i troi ale pustka po ojcu zawsze będzie, a dziecko nic nie winne...

Gość DARIA_xD
Ona ci życia nie zmarnowała. Zrobiłeś to sam, z chwilą gdy przespałeś się z jej matką. Nie wiedziałeś czym może się skończyć ta chwila przyjemności? No to masz dane jej konta bankowego. Poszukaj na FC, NK

Gość rafał39ba1
emotolineczka Chyba nic bo jak znam dzieci rodziców którzy się nie interesowali dzieckiem to nie dała by mi dojść do słowa bo ona by tylko do mnie wtedy mówiła. ZAstraszac jej nie mam zamiaru. Niby po co miałbym to robić. Nie mam w tym celu żadnego

Gość rafał39ba1
DARIA_xD powiem ci tylko tyle powina mieć taki sam kolor oczu co ja czyli Niebieski. Ten kolor oczu to rzadkość a ma się tylko dzieziczny.

normalnie aż sie we mnie zagotowalo.! Człowieku, 400 zł NA NIC? Jakbym Cię spotkała to z liścia na miejscu, pozwól że cię oświecę. Książki do szkoły kosztują ok.300 zł a dziecko przez miesiac musi jesc, miec dach nad głową, przybory szkolne, miec w co się ubrać itp. dziecko to połowa matki i połowa ojca, dlaczego kobieta ma tyrać i wydawac na dziecko wszystko co ma, a szanowy tatus płacze ze az biedaczek 400zł ?

Gość DARIA_xD
,,Chyba nic bo jak znam dzieci rodziców którzy się nie interesowali dzieckiem to nie dała by mi dojść do słowa bo ona by tylko do mnie wtedy mówiła." Bo to się próbuje do skutku, a nie poddaje przy pierwszym spotkaniu.

wątpie, że by tylko mówiła. Ty się zwyczajnie boisz. A podejrzewam, że córka Twoja jest wściekła i pewnie Cię nienawidzi ale jest młoda i zbuntowana i jak zaczał bys choć troszeczkę się starać to za parę lat możesz miec dobry kontakt z córką i wnukami...

Gość rafał39ba1
niebieska owieczka 2323020339 Płacę tyle na ile pozwalają mi moje zarobki. Wtedy zarabiałem jakieś 1800zł więc tyle alimentów miałem zasądzonych. Teraz zarabiam 2 razy więcej, ale nikt nie wnosił o podwyżkę alimentów więc płace tylle ile muszę

Gość DARIA_xD
niebieska owieczka 2323020339 Jakie 300 zł książki. Do pierwszej liceum z 800 zapłaciłam.Sam angielski 100zł kosztował...Wyprawka wyszła ponad 1500zł. Zbierałam paragony do podwyższenia alimentów.

Gość emotolineczka
Jak nie masz celu to na co te poszukiwania?

Gość DARIA_xD
Zgadzam się z niebieską owieczką. Zwyczajnie się boisz zrobić pierwszy krok. Też myślę , że jak się nie poddasz to możesz odbudować relacje.

Gość rafał39ba1
emotolineczka Napisałem chce tylko wiezieć na kogo idzie część moich zarobków. Chce wiedzieć kto dzięki mnie żyje. Nic więcej. Niby jaki cel bym miał gdybym zaczął ją zastraszać ? Po co żeby sobie kłopotów na robić ? O to chozi że ja już mam kłopotów dosyć

Gość rafał39ba1
DARIA_xD Ty się dobrze czujesz ? Po 16-stu latach ? Sama piszesz że opjca nie chcesz znać i chcesz wyciągnąć od niego jak najwięcej kaski i nie pójdziesz mu ani trochę na rękę.

no dobrze to zależy od szkoły czy książki nowe czy używane itp, to prawda ja mam zasądzone 350 a na same książki jednego roku posżło 600 (SAME KSIĄZKI...) autorze zarabiasz teraz więcej to nie mógłbyś przelać jej ze 200zł więcej chociaż RAZ i napisac że to w prezencie na swięta które były, żeby coś sobie kupiła? Wiesz jak zrobi się jej cholernie miło? Dowiedz się kiedy ma urodziny i wyślij jej prezent , możesz stopniowo robić takie podchody... Ja pamiętam jak miałam 12 lat, to któregoś poranka popłakałam się i tak wkurzyłam że napisalam list do ojca, o dziwo odpisał, zaczał pisać, potem składac mi zyczenia na urodziny (moja mama mu powiedziała kiedy mam oczywiscie ze nie pamietał), potem czasami na dzień dziecka (!!!) czy jakies swięto przelał z 50zł wiecej, po kolejnym roku np. zaczał pisać sms ze mną , aż zaczał mnie zapraszać. Mineło 10 lat od kąd napisałam mu ten list, i jeszcze nie skorzystałam z zaproszenia by do niego jechać. Ale pisze z nim normalnie smsy, przesyła mi zdjęcia... jest nawet troszke normalnie...

Gość rafał39ba1
niebieska owieczka 2323020339 Ona mnie nie zna jak pisałem nie mam pojęcia jak się nazywa jak wygląda gdzie mieszka. Równie dobrze mogłem ją ze 200 razy już nieświadomie spotkać na ulicy na przystanku w autobusie mogła ze mną nawet usiąść mogłem być w tym samym czasie co ona w kinie w resturacji. Po prostu jak widzę nastoletnią dziewczynę z niebieskimi oczami to mam wielką ochotę ja się zapytać parę rzeczy ale tego nie robię bo wiem że to głupie.

Gość DARIA_xD
,,DARIA_xD Ty się dobrze czujesz ? Po 16-stu latach ? Sama piszesz że opjca nie chcesz znać i chcesz wyciągnąć od niego jak najwięcej kaski i nie pójdziesz mu ani trochę na rękę." Chciałam go znać. Napisałam do niego na NK, a on mnie olał. Nie odpisał i usunął konto. On mnie olał , nie ja jego. Czytaj ze zrozumieniem. A skoro tak...to niestety nie zamierzam się litować, bo niby czemu? Zmieni swoje postępowanie to ja swoje też przemyślę.