Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mutantex

Co ja wchodze , czyli pogaduchy mutancie...

Polecane posty

"oczywiście nie wiem ,co masz na myśli" ᠋᠋᠋᠋ To się już tłumaczę : ᠋᠋᠋᠋ Neta domowego masz prawdopodobnie z gniazdka telefonicznego/telewizji kablowej. Kabelek od tego gniazdka wchodzi do czarnej skrzyneczki(białej , niebieskiej, różowej...itp.) na której to skrzyneczce jest pełno światełek. ᠋᠋᠋᠋ Jeśli jest tak , to punkt a. Jeśli to taki mała wtyczka tylko , to punkt b. ᠋᠋

a - od modemu wychodzi do kompa taki kabelek. Tym kabelkiem płynie już zdekodowany internet. i teraz możesz kupić : ᠋᠋᠋᠋-switch - kosztuje w granicach 50 zł , wygląd sama w goglach znajdziesz , bo mnie ten syf nie przepuszcza ciągle... :-P ᠋᠋᠋᠋Dzięki niemu jeden kabelek wchodzi , a wiele może wyjść z niego...;-) Wada taka , że kabelki się plątać pod nogami mogą.

b - modem ze swithem lub router Wi-Fi. Wygląda podobnie jak swith , router Wi-Fi ma tą zaletę , że do lapka sieć idzie bezprzewodowo. Do komputera też może , jeśli dokupisz mu kartę Wi-Fi w cenie 20 zł. Cena routera w granicach 100-200 zł.

Ze switchem wiąże się też taki problem , że należało by mieć przydzielone 2 adresy I.P. Ale w każdym razie jest to możliwe. :-) ᠋ Narka Mleko :-)

Gość gość
Muti dawno mnie nie przytulales mozesz dzis?

Gość gość
to bez łaski zly]

Gość gość
A wy jeszcze nie spijta ?Ojojojoj.............

Gość gość
poprawka 😠 😠 i teraz odczekaj min 😠

"dawno mnie nie przytulales mozesz dzis?" ᠋ Ja przytulam tylko literkę Y , o czym wszyscy wiedzą...:classic_cool:

🖐️ "... taki problem , że należało by mieć przydzielone 2 adresy I.P. Ale w każdym razie jest to możliwe. usmiech.gif" //////// Problem jest taki,że ja mam już przydzielone 3 adresy IP:P a ten byłby czwarty:P i to by mnie nawet nie przerażało;)ale do tego właśnie jest mi potrzebny mój dostawca internetu,żeby dołożył kolejny kabelek:O.Stanęło na tym,że za tydzień przyjedzie zainstalować router(czy jak to się tam pisze...)

"Problem jest taki,że ja mam już przydzielone 3 adresy IP a ten byłby czwarty" ᠋ A przez jaki serwer są przydzielane ? ;-):-D:-D:-D Nie mędrkuj , nie mędrkuj... :-D:-D:-D ᠋ "ale do tego właśnie jest mi potrzebny mój dostawca internetu,żeby dołożył kolejny kabelek" ᠋ Do dołożenia kabelka nie jest Ci dostawca potrzebny. Kabelki kosztują grosze i jedynie co należy zrobić to wpiąć je w gniazdo routera i urządzenia. ;-) ᠋ "Stanęło na tym,że za tydzień przyjedzie zainstalować router(czy jak to się tam pisze...)" ᠋ Router Wi-Fi niech Ci podłączy , bo zwykłe też są. I skonfiguruje DMZ , żeby ograniczeń nie było na głównym kompie , a Wi-Fi niech ma losowe hasło na WPA-PSK2. I niech to hasło Ci da , oczywiście i lapka od razu skonfiguruje. To mu przekaż , będzie wiedział o co biega. :-) ᠋ A na lapku sobie antywira zainstaluj. Z darmowych najlepszy jest Avast : ᠋ http://x2t.com/avast

🖐️ "...Do dołożenia kabelka nie jest Ci dostawca potrzebny. Kabelki kosztują grosze i jedynie co należy zrobić to wpiąć je w gniazdo routera i urządzenia. oczko.gif" \\\\\ Taaaa....nooooooo:O:O:ONie wiem o czym rozmawiamy....:;):D:D:Dale do tej pory,za każdym razem kiedy pojawiał się moim domu nowy sprzęt,to dostawca internetu we własnej osobie, pojawiał się i dokładał jakieś kabelki ,wtyczki itp....itd... A co do tego: "Router Wi-Fi niech Ci podłączy , bo zwykłe też są. I skonfiguruje DMZ , żeby ograniczeń nie było na głównym kompie , a Wi-Fi niech ma losowe hasło na WPA-PSK2. I niech to hasło Ci da , oczywiście i lapka od razu skonfiguruje. To mu przekaż , będzie wiedział o co biega. " \\\\ To na samą myśl,brzuch mnie rozbolał:(chodzi o to ,że ja strasznie źle się czuję w obecności tego człowieka;najchętniej wyszłabym z domu kiedy on się pojawia,a zważywszy na zakres zadań jaki mu wyznaczyłeś;)jego wizyta będzie dość długa.Facet roztacza wokół siebie taką dziwną aurę,która sprawia że mam ochotę uciekać;przez lata całe nie wiedziałam o co chodzi a teraz już chyba wiem:(

"zważywszy na zakres zadań jaki mu wyznaczyłeś jego wizyta będzie dość długa." ᠋ Około 30 minut. ;-) ᠋ "Facet roztacza wokół siebie taką dziwną aurę,która sprawia że mam ochotę uciekać" ᠋ "Obok siebie w autobusie stoją dwie osoby : Ona i On. Ona spojrzała na niego, on na nią. - Informatyk (pomyślała studentka). - Studentka (pomyślał bezdomny)...":-D:-D:-D

🖐️ Rety!Jaka ulewa była w nocy,to świat nie widział;a przynajmniej na przestrzeni 41 minionych lat u nas takiej nie było.91,7 mm!!!!!!!!!!!!!Najdziwniejsze w tej historii jet to,że po wyjściu z domu wcale tego nie zauważyłam:Pu nas "ziemia licha,piachy niebywałe..."( ;) )więc wszystko co z nieba spadło,szybciutko się w ziemię schowało:P

I jeszcze to : "Około 30 minut. oczko.gif" \\\ 30 min. w towarzystwie "przemocowca",który po prostu w jakiś sposób emanuje złą energią ,to dla mnie straszne 30 min:(ale nie mam innego wyjścia i muszę(tak,tak -nic nie muszę;wiem...)to przetrwać:OPo prostu,przygotuję się jakoś do tego spotkania.

"30 min. w towarzystwie "przemocowca",który po prostu w jakiś sposób emanuje złą energią ,to dla mnie straszne 30 min" ᠋ No to masz dwa wyjścia - albo go owiń ołowianą blachą , żeby nie emitował Ci po domu za bardzo , albo zajmij się czymś w innym pokoju , żeby go nie oglądać. ;-) ᠋ Innych informatyków nie macie w okolicy ?

🖐️ " albo go owiń ołowianą blachą ," \\\ A czy zamiast tego ,może być płyta nagrobna? "Innych informatyków nie macie w okolicy ?' \\\\ Nawet gdyby grasowały u nas bandy informatyków,to co mi po tym?Ten gość jest jedynym właścicielem/instalatorem/podłączaczem:P/blablabla....TEGO internetu. A co do tego: "Innych informatyków..." \\\\ To wiesz....on nie jest informatykiem,tylko producentem nagrobków:P