Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Ja dzisiaj też nie mam zgagi (ale ciii bo nie chcę zapeszać :)) zjadlam śniadanko, wypilam kawkę, leżę sobie i nic :P nic a nic :) ale brzuch mam nisko, więc może bardzo opadł :] nie wiem :) 12 dni zostało :)

Gość Mimi1987
U mnie 24 dni;) Brzucho jest nisko a zgagi nie mam na szczęście ;) Jakby nie patrzeć dziewczyny teraz to siedzimy na cykającej bombie ;) Mąż codziennie rozmawia z brzuszkiem zeby tak się nie spieszyl bo w sobotę mecz legii ehhh faceci ;)

Gość mamaMatyldy
Parę dni mnie nie było, ale nadrobiłam zaległości :D i przeczytałam wszystkie posty od a do z ... Super, że zaczął się czas rozpakowywania. Mega gratulacje!!! Czekam z niecierpliwością na kolejne informacje i oczywiście szczegóły porodu. We wtorek miałam wizytę u gina... Mała waży 2900 a to już 36 tydzień i 4 dni. Zapowiadała się, że bedzie duża, a teraz trochę przystopowała. Lekarz uważa, że osiągnie max 3500. Czkawka męczy ją przynajmniej 2 razy dziennie najczęściej po czymś słodkim. Ze zgagą rozprawiam się migdałami dla mnie super rozwiązanie no i smaczne... Z dnia na dzien czuje, że młoda jest coraz większa i ma coraz mniej miejsca na swoje ewolucje przy okazji jak na takie maleństwo ma olbrzymią siłę. Są dni kiedy rusza się tak mocno że cały brzuch mi się rusza i widać jak stopa wystaje po jednej stronie brzucha, jak łokieć lub rączka w szybkim tępie wędruje tu i ówdzie.... przekosmicznie to wygląda :) Termin mam na 18.10 z OM jednak nastąpiła mała zmiana planów bedzie cc ze względu na biodra które coraz bardziej mi dokuczają. Mam sie stawić na IP 8.10.2013 o 7.15 na czczo i tego samego dnia bedzie cc. Dziś z wrażenia całą noc śniło mi się żę rodzę....Zaczynam się stresować bo ten termin porodu zawsze był taki odległy a teraz jest tuż tuż ...

Julkowa- jeśli chodzi o ten mój ZNN, to miałam to też przez ciążą. Głównie jak byłam bardzo zmęczona kiedy pracowałam na nockach. Niesamowicie bolały mnie nogi, ale to nie był zwykły ból, tylko taki dyskomfort wewnątrz. Tak jakby buzowała mi krew, albo coca-cola pływala w kościach, Ten ból ustępował po poruszaniu nogami. Do tego stopnia, ze nie mogłam nawet na chwile utrzymać nóg bez poruszania (chodziłam, robiłam przysiady, masowałam nogi...). Póżniej jak przestałam miec w pracy nocki, to przeszło. A teraz w ciązy się nasililo. Jak sie kładę to masakra. nie mogę zasnąć, tylko cały czas wierzgam nogami, ruszam się i ogólnie cały czas się wierce... To podobno jakas choroba neurologiczna (brak żelaza, magnezu albo czegoś). Zobaczymy po konsultacji. x Dziewczyny, a jecie grzyby? Ja wczoraj zjadłam kanie i dzisiaj sie fatalnie czuje- chyba po niej, jest chyba ciężkostrawna. Grrr... ide sie połozyć! Pa

Ctr Alt Delete ja w tym roku zrezygnowałam z grzybów :) po 1 boję się jechać do lasu (mam wśród znajomych babkę która zachorowała na boreliozę), po 2 i tak się za bardzo nie poschylam :(, a kupnych boję się jeść, bo zawsze jest szansa pomyłki i wtedy klops :( a i na maila wrzuciłam foty pokoiku synka :) nie wytrzymalam :)

Gość mamaMatyldy
nie umiem dogrzebać się tego maila ze zdjęciami :( wyślijcie namiary agnikk@vp.pl :)

Gość Milka1988
Mój brat w tym roku był na grzybach - przyniósł cały koszyk - już w planach były bitki w pysznym sosie grzybowym ale niestety podczas oczyszczania grzybów okazało się, że są robaczywe i je wyrzuciliśmy - pozostają sosy z suszonych albo z pieczarek. Nie kupuję na bazarku czy od znajomych bo nie mam zaufania - tym bardziej w ciąży :) Dziewczyny - łóżeczko odebrane - mam wszystko :)

Gość Milka1988
2plus1 - wow! Jaki piękny pokój!!!!!!! Taki marynarski! Synek będzie w nim mega szczęśliwy! I widzę, że spakowane torby czekają - u mnie taki sam zestaw: duża + mała :) Suuuuper!

2plus1 pokoik prześliczny. Samo masz takie zdolności manualne czy miałaś fachowców?Ślicznie wszystko dobrane i dopasowane w najmniejszych detalach, Piotruś na pewno będzie zadowolony-;) A ja dziś pisałam że moja mała nie ma czkawki a tu niespodzianka przed chwileczką skończyła jej się;-) ale czułam dopiero 1 raz

Dziękuję :-) w sumie pomysły podkradałam z netu - ale suma sumarą wszystko robiłam sama :-) tylko chlopaki mi pokoik wymalowaly :) resztę sukcesywnie i powolutku ściubiłam :-) wyszło trochę cukierkowo i niebiesko bardzo :-) ale tak to jest jak się kupuje wszystko w necie bez możliwości przymierzenia :-) literki też sama malowałam - kupiłam na allegro bez ozdabiania :)

Gość Aam
hej Bylam dzis u swojego lekarza zbadał mnie razem z polozna i stwierdzili ze maly sie przekrecil:) glowka w dole 11.10 mam sie stawic w szpitalu 10 .10 zapisal mnie na wizyte moze jeszcze uda mi sie przyjsc a jak nie to trudno, wszystko jest ok wyniki ok, hbs ujemny, paciorkowcow nie mam.To mam rowno dwa tygodnie , no chyba ze cos tam wczesniej sie zacznie ale jak narazie jest jeszcze wysoko.Zadnych badan juz mam nie robic , tylko czekac spokojnie:) az sama nie wierze ze tak to zlecialo szybko...dopiero co byl pierwszy trymest...ehh

Gość Milka1988
Aaa teraz to z górki - ja w srode mam wizytę i liczę na jakieś wiadomości w stylu "szyjka sie skraca - juz niedługo". Ja niestety mam paciorkowca wiec czeka mnie antybiotyk podczas porodu. Trochę się boje co będzie jak odejdą mi najpierw wody - czy te bakterie nie zagroża wówczas dziecku. Mam sporo pytań do lekarza :) Mam nadzieje ze mnie uspokoi :)

Delicja ja kupilam na allegro (link mogę wysłać na naszą pocztę bo tu mi krzyczy że spam) są też w innych rozmiarach - nasze były 20 cm. Przy zakupie 10 szt 2 dostajesz gratis :-) Nie są to takie zwykłe naklejki, bo się nie błyszczą i można odkeljać i naklejać :P Wzorow też jest mnóstwo :)

przyszlamamanapazdz-fajny brzuchol !! :) no i pokoik 2plus1 przeuroczy ! Ja dzis wybralam sie do kina. Myslalam ze to bedzie relaks a to byla masakra. Nie moglam usiedziec. Mala kopala mnie po zebrach. Jakos doogladalam film do konca ale relaksem bym tego nie nazwala. Wy tez macie problemy z siedzeniem ? ja juz tylko w pozycji lezacej :( ech,,,,,stan blogoslawiony !

Gość Milka1988
Heh ja dzisiaj czytan książkę - i co chwila na boku jednym na drugim zaraz, siadam, kładę sie na płasko - nie mogę znaleźć pozycji :) Młody kopie albo układa sie pod zebrami i nie moge sie skupić :) Jak leze na plasko to mnie rece bola od trzynania książki :) Tulippana - tez bym tego relaksem nie nazwala :) Chyba pojde poprasować :)

Gość Aam
Aaaa i dziewczyny lekarz kazal mi duzo oddychac brzuchem czyli przez przepone to bardzo dotlenia dziecko i jest przygotowaniem do oddychania w czasie porodu...:)

Gość Milka1988
Ja chyba nie umiem przepona oddychać :))

Gość przyszla mama na pazdz 2013
hej bylam u lekarza bo mnie boli od rana brzuch i sie stawia non stop. Zaczal kolo 14 bol promieniowac od kregoslupa jakis. Wiedzialam ze moj gin przyjmuje dzis to pojechalismy godzine temu i mam 1,5 cm rozwarcia:) ale do szpitala nie jedziemy jeszcze. czekamy jak sie rozwinie akcja:p

Gość Milka1988
Przyszła mama - czekamy zatem na dobre wieści :) Trzymaj sie mocno!! :)

No ciekawe jak szybko akcja sie rozwinie. 1.5 cm to duzo i mało. Mi z takiego rozwarcia do dnia porodu zajęło kilka dni :)

Gość mamaMatyldy
Widzę że nikt nie czyta postów ode mnie bo czekam na maila i echo :(

Przyszla mamo ciekawa jestem co tym razem zadziałało. Znowu meza nagoniłas do roboty? ;) czy cos innego?

mamaMatyldy - wysłałam Ci maila :) Przeczytałam Wasze posty i idę się dalej położyć. Samopoczucie okropne. Jestem osłabiona , ból kręgosłupa dzisiaj mam dziwną wydzielinę z pochwy biała , serowata feeee;/ Jak się nie odezwie w któryś dzień to znaczy , że pojechałam do szpitala jak będę miała możliwość to się odezwie jak będzie po wszystkim.

Gość przyszla mama na pazdz 2013
hej zadzialal poranny seks chyba a potem wycieczka do miasta i duzo lazenia z rana, bylismy w urzedach po papiery do becikowego i po zakupy ostatnie dla nas i dla malej:)

Gość Milka1988
Jejjjjj - ale się szykuje rozpakowan! :) Bardzo Wam kibicuje! Juz niedługo będziecie po! Póki co "terminy jeszcze nie gonią" wiec zycze aby rozwiązania były chociaż jeden dzień przed terminem :) Koniecznie dawajcie znać jak sprawy sie mają! Dziewczyny po weekendzie zaczynamy oficjalnie październik - czekalysmy na niego całe miesiące! :) Czuje sie taka podekscytowana! No i troche obolała swoja droga. W ogóle przed chwila mialam mini zawał. Wstaje z łóżka a tu takie jakby strzelenie TAM i uczucie wklucia igly - pierwsze co to sie zlapalam czy nie mam mokro - od razu o wodach pomyslalam. Ale na szczęście wszystko ok. Ogólnie nie mam problemow z nietrzymaniem moczu ale dzisiaj podczas kichniecia poczułam ze wkladka jest mokra - tez myslalam ze to wody bo nic nie poczułam. Ale chyba to zwiększone uplawy albo delikatne popuszczenie bo po wymianie wkladki jest ok. Sory za takie malo przyjemne rzeczy o których pisze ale chyba nie ma miedzy nami narazie tabu - w końcu jedziemy na tym samym wózku :)

Byłam dzisiaj na IP, od wczorajszej nocy nie czułam ruchów małego i się przestraszyłam, bo zazwyczaj to mega buszuje. Na szczęście wszystko jest ok, podłączyli mnie do ktg, bylam badana ginekologicznie i jeszcze usg. Kuba waży już 3700, i ginekolog, która mnie badała mówi, że jeszcze trochę mi zostało do porodu, jak nie urodzę do 7 października to mam się zgłosić do szpitala, bo to już będzie 7 doba po terminie. I żeby się liczyć z tym, że 4 kg raczej na pewno będzie, nie wiem jak ja urodzę tego mojego wielkoludka. Cały czas myślałam, że do 30 to już na pewno będę po, teraz mam mętlik w głowie, ktg nie wykazało żadnych skurczy,no nic trzeba cierpliwie czekać.