Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anecia0804

10kg do wiosny!!

Polecane posty

To wyżej to ja oczywiście haha gdzie ja mam głowę:) myślałam o Anecie i tak też w nicku wpisałam, głowę kiedyś zgubię:)

no tak wieczorem czuje wiekszy apetyt ale na szczescie umiem nad tym panowac:) z tym sniadaniem to rzadko mi sie zdarza... Angel nie martw sie nie ty jedna:)

zjadlam jeszcze kromeczke z serkiem jablko wafelka ryzowego i popijam kawke z mlekiem; wyszlo mi dzisiaj lacznie ok 750 kcl; wiem ze malo ale po wczorajszym nie czuje glodu; ja mam 27 lat; waze 72 kilo i mam 169 cm wzrostu; aneta ja bym nie dala rady tylko na chrupkim pieczywie; bardzo lubie chlebek; staram sie kupowac ciemny; a jak nie mam to zastepuje wafelkami ryzowyi; ale dlugo na nich i tak nie pociagne bez normalnego pieczywa; tak samo jak bez kawy :-( ciagnelo mnie troszke do slodkiego ale na szczescie kryzys minal :-) dziewczyny dzielnie sie trzymacie; postaram sie jesc prawidlowo tak jak wy; czytajac topik moja motywacja rosnie :-)

w biedronce tam gdzie pieczywo jest.nazywa just fit takie ciemno pieczywo ciężkie.ja wybieram z ziarnami i właśnie takie powinno sie jeść :)ale ja dużo jem chrupkiego jakos lubię na kolacje tradycyjnie serek wiejski i 3 kromki chrupkiego i jabłko,woda i ćwiczenia 20 minut :) kasiu to tak jak ja tylko ,że ja mam 167cm !:)) doobra ja mykam do łóżka.paaa do jutra :*

Gość fghbjn
MÓJ SPOSÓB NA MAŁY APETYT ! Jedyne, co odchudza to umiarkowane jedzenie i dużo ruchu ;) Wiem, żadne odkrycie;) Tabletki, żele, dziwaczne diety itp to tylko sposób na zarobienie na epidemii otyłości i chyba większość z nas jużo tym się przekonała. Jednak jeśli ktoś ma słabą wolę i uwielbia jeść, to zdrowe odżywianie może mu przychodzić z wielkim trudem i zniweczyć plany osiągnięcia wymarzonej, zdrowej sylwetki. Tu może pomóc Yerba Mate, która: -hamuje apetyt, -daje uczucie sytości w żołądku, -przyspiesza przemianę materii -oczyszcza z toksyn -ma mnóstwo witamin (włosy, cera, skóra i paznokcie bedą wdzięczne za taki zestaw;) -pobudza lepiej niż kawa (idealna do nauki!) -i wiele wiele innych ...(możecie o tym poczytać na blogu-link niżej) Pijąc Yerbę łatwiej wytrzymamy na diecie- ba, nawet nie zauważymy, że na niej jesteśmy, bo zwyczajnie nie będziemy głodni ;) do tego pobudza lepiej niż kawa, więc jest świetna do nauki ;) Energia, odchudzanie, koncentracja, mnóstwo witamin, magnez, żelazo, potas... Polecam ;) Z autopsji mogę potwierdzić, że faktycznie nie chce się jeść. Schudłam mimo woli, bo pijąc Yerbę, mój żołądek nie domaga się jedzenia zbyt często ;) A kawa już dawno poszła w odstawkę ;) Więcej info o Yerbie przeczytacie na tym blogu ( ma tyle właściwości, że nie dałabym rady tu wszystkiego napisać ;) ) :http://yerbomaniaczka.blog.pl/

Dziewczyny to super,że się trzymamy :) Właśnie schrupałam marchewkę i popiłam kefirem. Nie byłam nawet jakoś głodna, ale już tak mam, że po pracy lubię coś zjeść. Ok, zabieram się za hula hop. Kasia chyba jesteśmy z jednego rocznika '86 :)

Będę może w piątek biedronce to sobie kupię ten chlebek:) dzieki! Ojj i ja się muszę zabrać wkońcu do ćwiczeń. spokojnej nocki

Gość szczupla na wiosne
czesc dziewczyny czy moge sie przylaczyc?

Tak, u mnie niestety nadwaga czyli BMI ponad 25, ale to się wkrótce zmieni:). Dobrej nocy Trzymajcie się.

dziendoberek laseczki; cwiczonka zaliczone teraz pora na sniadanko; kawa z mlekiem; dwa wafelki ryzowe z dzemem niskoslodzonym i kromeczka ciemnego z szynka; troszke namieszane ale koncza mi sie zapasy i musze dzisiaj uzupelnic; :-) aneta to fajnie startujemy z tej samej wagi :-) paula tak rocznik 86. i gratuluje dziewczynki wytrwalosci; jak narazie zadnych wpadek; wszystko na dobrej drodze; na wiosne bedziemy piekne i zgrabne :-) ja teraz gonie do pracy po poludniu kochane odezwe sie :-) mam nadzieje ze bedzie do poczytania; na obiad nie mam pojecia; na ten posilek najciezej jest mi cos przygotowac; moglabym jesc to co rezsta rodziny ale jednak wole troszke wiecej a bardziej dietetycznie; zeby nie czuc pustek w zoladku :-) milego dietkowego dnia :-)

No u mnie też ponad 25 :( ale to nic, dziś kolejny dzień naszej walki! właśnie sobie piekę rybkę żebym mogła zjeść ją w pracy na obiad:) z ziołami. Miłego dnia

No widzę, że wszystkie ćwiczą tylko nie ja :) ale znalazłam już kompankę do ćwiczeń co by nudno nie było i już niedlugo startuję z siłownią :) Kasiu bez kawy to i ja żyć nie mogę :)

Gość Lewci171996
Hej dziewczyny ! Nowy dzionek a więc kolejna walka ze wszelkimi pokusami !!!! Ja wczoraj miałam ochote na coś słodkiego i wtedy wpadłam na pomysł a by upiec coś samemu coś takiego co bd miało bardzo mało kcal , a więc skorzystałam z przepisu na cisto jogurtowe dukana . Jest ono bardzo mało kaloryczne obliczyłam , że jak pokroiłam je na 9 kawałków taki na długość 10 cm a na szerokość 5 cm to jeden kawałek miał ok 50 kcal :):) Wczoraj zjadłam tylko jeden kawałek aby oszukać swoj mozg reszte zjadła moja mama i mój brat :) Ciesze się z tego powodu , iż bardzo lubie piec a przez diete nie mogę :P:P Dzisiaj na śniadanko wypiłam jogurt activia kiwi truskawka - 150 kcal i zjadłam wafla ryzowego 36 kcal :) Obiad:2 łyżki makaronu+7 pieczarek+2/3 papryki+cebula+kawalek serka feta . I to wszystko do formy keksówki i zapiekam :):):):):) Na kolacje jak zwykle ciemna bułeczka z szyneczką gotowaną z kurczaczka :):) W między czasie jabłuszko i jakaś kawka czy też herbatka z cytrynką :):) +Ćwiczenia na uda , brzuszki , 30 min rowerek stacjonarny (co 2 dzien ) .Pozdrawiam Ps: a co do BMI miałam obliczane we wrześniu bo ja licealistka i wtedy ważyłam 69 kg przy wzroscie 173 i już dokładnie nie pamietam coś pomiędzy 23 a 24 :P:P:)

Lewci ja też uwielbiam gotować i piec.. to trochę moje przekleństwo. Też zamierzam coś upiec niskokalorycznego w weekend. Jak na razie jadłam kawałek pizzy z wczoraj, kawa teraz garść orzechów, a na obiad duszone mięso z kaszą jaglaną i sałatką, nie wiem tylko co z kolacją zrobić, bo pracuję do 21 a nie powinnam jeść w nocy

Gość Lewci171996
a jakaś sałatka owocowa ?? Albo jakiś jogurt :):):)

I dobre to ciasto? Zaraz sobie poszukam przepisu może i ja coś zdziałam :) A ja zjadłam na śniadanie odrobinę musli z maślanką, teraz jedną mandarynkę :)

słuchajcie, weekendy zazwyczaj spędzam z ukochanym i w niedzielkę zawsze trzeba upichcić jakiś obiad.. Chciałam zrobić karkówkę marynowaną w musztardzie i miodzie, oczywiście pieczona. Myślicie, że mogę sobie na to pozwolić?? Dla mnie wersja raczej bez ziemniaków:)

Gość Lewci171996
Ciasto pychotka polecam :):)!!!Tylko trzeba mieć mąke kukurydzianą :):)

cześć dziewczyny :) u mnie sniadanie:chupkie pieczywo 3 kromki z serkiem mój ulubiony i kawa. a teraz piję drugą kawkę :0 jak narazie nie miałam czasu więc nie ćwiczyłam,ale wieczorem nadrobię,wczora dwa razy ćwiczyłam ;) Widzę,że fajnie Wam idzie.ja już się tak nastawiłam,że muszę schudnąć,że jak idę di lodówki,to nawet na nic innego nie patrzę :D

jestem i ja dziewczynki; dopiero wrocilam z pracy; obiadu nie mialam jak przygotowac to niestety tylko kanapeczki z wedlina i pomidorem no i kawa; jak narazie 850 kcl; lewi fajne dania komponujesz; ja niestety talentu kulinarnego nie mam : zadne pomysly mi do glowy nie przychodza; wiec jem najprostsze co pod reka; angel karkowka wydaje sie byc bardzo tlusta; bynajmniej tak mi sie ydaje; nie wiem bo nie jem ale z drugiej strony kawalek napewno nie zaszkodzi; raz na jakis czas mozna sobie pozwolic; to moje zdanie; jak naraze chodzi za mna czekolada ale dzielnie wybijam ja sobie z glowy :-)

Kasia, ja słyszałam,że nie jest bardzo tłusta:P ale może się nie znam. Znalazlam fajny przepis i dlatego chciałam zrobić :) ale to prawda raz na jakis czas mozna sobie na cos pozwolic, bo jak tego nie zrobimy to długo na diecie nie wytrzymamy :) Mnie jakoś do słodyczy nie ciągnie narazie. Ja też nie zawsze mam możliwość przygotowania obiadu dlatego wczoraj też jadłam kanapeczki. Dziś do końca dnia już tylko woda i zielona herbata

Dziewczyny zadam głupie pytanie, tylko nie śmiejcie sie - czy karczek i karkówka to to samo???? Bo znalazłam informacje że karczek pieczony ma 233,81 kcal a karkówka 419,00 kcal czyli wygląda na to że nie ?:)

angel nie mam pojecia ale jesli sa rozne wartosci kaloryczne to moze jest roznica; na kolacje zjadlam sereek waniliowy; i to wszystko na dzisiaj; znow dol mnie dopadl; chcialabym sie juz wyleczyc z tej bolesnej milosci; dobranoc kochane

Trochę wcześniej wróciłam z pracy, i zjadłam póżną kolację pomidora i 3 łyż. kaszy, wcześniej jabłko i jeszcze garść orzechów. Sporo, ale zdrowo :). Trochę doskwierał mi dziś głód i to dlatego. Jeszcze poćwiczę i spać. Śpijcie dobrze

Gość taka jedna gruba ehh
hej ja sie chce dołączyc. Zaczynam teraz urlop i wreszcie mam czas na zdrowe odżywianie i cwiczenia. W zeszłym roku przytyłam ok 10 kg. i pora wreszcie to zrzucic.

cześć:) a ja jestem po pierwszej porannej kawie, zaraz będę robić coś na śniadanie Kasia - to nie minie z dnia na dzień, niestety ale musisz się z tym liczyć. Zresztą będzie dobrze, nie ma innej opcji. Jeszcze zobaczy kogo stracił.