Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaa214341

nieudana koloryzacja

Polecane posty

Gość załamanaaa214341
Już nie stresuj mnie proszę tym 'oby'. Bądźmy dobrej myśli, uda się. Nie wiem jakie oxy ma ten avon, postaram się doszukać tego :)

A wiec licze na to, ze wszystko bedzie ok. Lepiej? ;)

Gość załamanaaa214341
A gdybym jutro nie dostała tej farbki 7.0 z avonu to czym ją mogę zamienić? Bo musi być natura, żeby zjadła trochę to złoto, a loreal takiej natury nie ma ;/ Ma tylko z domieszkami.

Gość załamanaaa214341
Lepiej mi :) Te drugie pasemko też wyszło, jutro tylko farbę zdobyć i czuję, że będzie ok :) Wybaczcie mi moją nerwicę, dorobiłam się tego świństwa z tikami nerwowymi ;/ Ale teraz jestem dobrej myśli, kto by pomyślał, że takie głupie rozwiązanie się okaże takie skuteczne :) Tamte pasemko po farbie cece też kąpielą rozjaśniającą potraktować przed farbowaniem?

Taj zrob kapiela rozjasniajaca :) spokojnie zawsze jest jakies wyjscie

Gość załamanaaa214341
Tak szukam i szukam, profesjonalne farby u mnie się średnio sprawdzają, więc chyba jednak przy sklepowej zostanę, jak nie wyjdzie to pojadę po profesjonalną. Zastanawiam się między avon 7.0, a loreal excellence 7.0.

Gdybym tylko wiedziala, ze masz ciezkie wlosy do farbowania :(

Gość załamanaaa214341
Waham się, ale Loreal wychodzi dużo ciemniejszy, a odcień 7.0 się spiera na rudo.

Gość załamanaaa214341
Nie są ciężkie do farbowania, ładnie poddają się farbie, tylko ta fryzjerska im nie przypadła do gustu :) Ja jestem jak najbardziej wdzięczna za pomoc, świetnie potrafisz doradzić, a to, że włosy tego nie przyjęły to już inna sprawa. Wiadomo, że nie mogłaś ich obejrzeć, dotknąć, ocenić i to też jest składową, ale miejmy nadzieję, że jutro to wszysko ladnie wyjdzie i już się skończy ten koszmar.

No chyba ze masz juz ten avon wyorobowany to naloz avon

Gość załamanaaa214341
Nie są ciężkie do farbowania, ładnie poddają się farbie, tylko ta fryzjerska im nie przypadła do gustu :) Ja jestem jak najbardziej wdzięczna za pomoc, świetnie potrafisz doradzić, a to, że włosy tego nie przyjęły to już inna sprawa. Wiadomo, że nie mogłaś ich obejrzeć, dotknąć, ocenić i to też jest składową, ale miejmy nadzieję, że jutro to wszysko ladnie wyjdzie i już się skończy ten koszmar. A to może być kwestia ego, że farby się gryzą? Tamta fryzjerska to yellow.

Gość załamanaaa214341
Avonu nie próbowałam, ale myślę, że skoro zebrał tyle opinii o coś w tym jest. A Loreal u mnie się średnio sprawdzał, więc obawiam się, że może mi wyskoczyć ciemność i rudy w kolejnym etapie. Jak nie kupię jutro w punkcie avonu to loreal.

Moze byc nie wszystkie farby sie pokrywaja, nigdy nie pracowalam na yellow i nie wiem jak reaguja z cece(nigdzie nie moglam tego znalezc :( ) ewentualnie gdyby nie bylo avonu sprobuj wella tu masz link do palety kolorow http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://fryzhurt.eu/allegro/kerastase%2520kosmetyki/KOLESTON%25201.jpg&imgrefurl=http://allegro.pl/wella-koleston-farba-cala-paleta-60-ml-sklep-i2921745115.html&usg=__IKzwHTcwntZDyjUWEiGUah9TVj0=&h=496&w=581&sz=87&hl=pl&start=6&sig2=xQ-9qvqO3Hzl9MxoEGHQYw&zoom=1&tbnid=FliR71eQ-XsoXM:&tbnh=114&tbnw=134&ei=Q0YOUcvRA4bJswbs9IDoAg&prev=/images%3Fq%3Dwella%2Bfarby%26hl%3Dpl%26safe%3Doff%26client%3Dtablet-unknown%26sa%3DX%26tbm%3Disch&itbs=1

Gość załamanaaa214341
Ja się dowiedziałam, że na en mój refleks trzeba naturę (bo zielonkowa) żeby zatuszować ten pomarańczowy refleks. Zresztą głupio by było nałożyć na złoto popiel, bo wtedy miałabym tęczę... Welli nigdy nie próbowałam, zaraz się trochę o niej dowiem :)

Wella/wellaton sama kiedys stosowalam(na sobie) nakladalam jasny blond i jakis wielkich problemow nie mialam

Gość załamanaaa214341
A teraz chodzi Ci o welle profesjonalną czy tą sklepową? :)

Ja uzywalam sklepowej, skoro fryzjerskie Ci nie pasuja :)

Gość załamanaaa214341
Średnio ona jest oceniana, wychodzi niby dużo dużo ciemniej. Chyba zostanę przy tej avonowej, a jak nie to excellence. Z Excellenca farbowałam 9 z czymś, kolorek wychodził w miarę podobny do opakowania, ale szybko się robił żółtawy, a tego rudego to się boję jak ognia, bo w końcu do rudego najłatwiej wpaść, a najtrudniej wyjść :)

Gość roladinia
ależ kobietki jesteście wytrwałe ! ja już po obiedzie

Gość ej dziewczyny
jak robicie akapity w tekście? te przerwy

To naloz ten loreal.. skarbie zmykam bede wieczorem:)

Gość załamanaaa214341
Właśnie trzymam pasemka w kąpieli rozjaśniającej. Przed chwilką nałożona, zaraz będę zmywać. Potem wyrównam czubek farbką, żeby była baza pod jutrzejsze farbowanie. A jutro się zbiorę po tą moją farbkę i obym ją dostała...

Gość załamanaaa214341
Kolor pasma wyszedł rudy, ale nałożyłam na niego wcześniejszą farbę i jest ok. Mam nadzieję, że w miarę równomiernie złapie ta jutrzejsza farba, żeby ujednolicić wszystko po paru farbowaniach. Póki co rokowania są dobre, w miarę dobry podkład pod farbę, prawie równy, tylko jeszcze ten czubek moją farbką, ale nie mam światła teraz do tego, więc się waham ;/

Gość załamanaaa214341
Jednak ufarbowaliśmy jeszcze ten czubek i w sztucznym świetle wygląda na niemalże identyczny do długości :) Trochę jeszcze widać tego pomarańczu, ale może wybiorę się do jakiegoś salonu usunąć refleks. Teraz tylko nie wiem , czy nakładać jeszcze jedną taką samą farbkę, ale już na całość, a na to już tą ostateczną, czy tylko ostateczną. Bo może ta pomiędzy byłaby dobrym rozwiązaniem, żeby wszystko było bezkonfliktowe. Zobaczę rano, sklep od 10-11, przed 13 muszę podskoczyć coś podpisać, a potem ufarbuję w zależności od tego co będzie w świetle dnia, ale czekam na komentarz i Twoje zdanie, Kitko :)

Gość lola_1981
IDZ DO SALONU NAJWIEKSZA GŁUPOTA JEST ROBIC ŁOSY NA WŁASNA REKE ZAWSZE SIE SIE COS SPIEPRZY

lola_1981- no wlasnie w salonie dziewczynie takie cuda zrobili.

załamanaaa214341- slonce a prosilam nie rob takich rzeczy wieczorem? :) a wiec zobacz jaki masz kolor rano i nie kupuj jasniejszej farby(musisz pokryc ten rudy) i najlepiej idz usunac refleks(powinni nalozyc Ci niebieski toner- jezeli beda kombinowac z czyms innym to uciekaj)