Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaa214341

nieudana koloryzacja

Polecane posty

Gość załamanaaa214341
One wyglądają inaczej przez reflesy. Kolor włosów jest dokładnie biorąc na dzień dzisiejszy: czubek - jasny blond-rudawy (minimalnie) odrost po rozjaśniaczu z żółtym refleksem, a dół ciemny wypłukany blond z żółtym refleksem. Po zafarbowaniu cece nr 7.0 pojawił się brzydki ciemny kolor (nawet 6.0 to nie jest) na którym wyszedł czerwony refleks (po wcześniejszej złotej farbie).

Cholera ta 7.0 wyglada jak 6.5(mamie taki zawsze robilam) a to przez to, ze wychodza te farby nakladane wczesniej. Tylko teraz tak jak nalozysz 8.0 to moze wyjsc rudy( a tego chyba nie chcemy :(

Gość roladinia
kitka masz rację ale farbami które można kupić w sklepach nie zrobisz koloru po tylu farbowaniach,

Dlatego teraz na Twoim miejscu skarbie nalozylabym ten 7.0 i poczekalabym jakies 2 tygodnie i poszla zrobic pasemka(duzo i cienkie). Mysle gdzie jest dobry fryzjer w Katowicach hmm...

Gość załamanaaa214341
Nie wiem co robić, nie mogę się tak pokazać juro wśród ludzi. Na bal to się nawet już nie wybieram.Pracy to chyba nie dostanę. Załamałam się zupełnie, ryczę jak głupia ;/ Może jednak da radę zwykłą sklepową farbą to przykryć? Jakimś Lorealem czy Avonem (podobno ładnie rozjaśniają). Rozjaśnić mogę trochę z rudego ten czub, bo mam rozjaśniacz, tylko wtedy on będzie jaśniejszy od reszty, ale może wtedy przestanie wystawać spod reszty?

Gość załamanaaa214341
6.5... to trochę zmienia postać rzeczy, pracy nie dostanę, ale chociaż będę mogła z domu wyjść ;/ To mówisz przeżyć to, że ten rudy będzie prześwitywać? A potem mi nie wyjdzie rudy na pasemkach?

To sprobuj lorealem ale castingiem(dobrze oblepia wlos) tylko musialabys nalozyc nr 600(700 jest b. jasny) tylko jak roZjasnisz odrost z rudego do zolci to po nalozeniu farby(700/800) wyjdzie Ci rudy. Pierwszy raz sie z takim czyms spotykam jak Boga kocham :(

Gość roladinia
ja próbowałam nawet cif-em zmyć badziejstwo , ale siostra mi doradziła gdy już gorzej być nie może , palette C10 i ile dobrze pamiętam (platynowy lub gołębi blond) trzymałam długo , kolor może nie ten ale można było się pokazać na ulicy i od tamtego czasu robię kolor tylko u mojej fryzjerki

No na Twoim miejscu nalozylabym ten 7.0 i poczekala te dwa tygodnie, zeby soie jeszcze wiekszej krzywdy nie zrobic.

Gość zgol sie na łyso
weszłam na twoj topik znowu 7 stron przeżywania koloru wlosów i widze, ze nadal walisz te chemie na łeb jak opętana co wiecej...kolorek ci nie wychodzi :D przezywasz kombinujesz..dziekuj bogu ze zielonych wlosow nie masz albo ze nie wypadly zamiast isc do fryzjera jak ci to wiele osob radzilo ty uparta jak osiol grzebiesz z wlosami sama a teraz placz, ze nie pojdziesz na bal, ze pracy nie dostaniesz, ze sie nie pokazesz wsrod ludzi naprawde powinny ci te wlosy zielone sie zrobic, mialabys nauczke na przyszlosc ...a moze nie :O

Jak fryzjerka uzyje dobrej wody 9/12% to nie wyjdzie i rozjasni bez problemu. Ok naloz ta 7.0 bo im wiecej bedziemy kombinowac tym bedzie gorzej.

Gość załamanaaa214341
To ja już nie wiem... Szkoda eksperymentować, skoro i tak nie wiadomo co z tym zrobić. Na dzień dzisiejszy i tak mi nic nie pomoże. Wszystko się odnosi do tego, że nałożyły mi farbę 6.0 tylko na czubek i stąd nierówność. Tylko znowu Casting to szamponetka, a Loreal u mnie średnio łapie, więc nadzieja w avonie, oglądałam sporo zdjęć lasek przed i po i ładnie kryje, tylko znowu problem w tym, że czub jest inny od długości, bo po rozjaśnianiu. Ale chyba szkoda na włosach dalej eksperymentować, jak nałożę te cece 7.0 to stanę przed faktem dokonanym, tak będzie lepiej dla mojej nerwicy ;/

zgol sie na łyso- kolor nie wychodzi przez wczesniejsze farby(cholernie mocne musialy byc)

załamanaaa214341- tak jak pisalam naloz ta 7.0 ona sie wyplucze po jakims czasie i ewentualnie zrob za jakis czas pasemka. I spokojnie pociesze Cie, ze sama mam pochodnie na glowie :(

Gość załamanaaa214341
zgol sie na lyso tyle w obie zlości i jadu, niektórzy ludzie wręcz muszą się dowartościować na innych, bo w końcu w rzeczywistości się postawić nie potrafią. Wisi mi to co piszesz, sama sobie tego nie zrobiłam. Nawet nie czytałam postu do końca i żadnego którego dopiszesz czytać nie będę.

I nie ma co ogladac zdjec jak komus wyszlo. Kazdy ma inny wlos, ktory roznie reaguje na farby-zobacz jak to wyszlo u Ciebie.

Gość załamanaaa214341
Po tej 7.0 ile czasu, żeby się sprało i dało nałożyć coś jaśniejszego?

Gość roladinia
włosy -włosom nie równe czegoś chyba już się nauczyłaś ..

roladinia-dlatego poradzilam dziewczynie zeby kupila farbe w sklepie fryzjerskim i teraz takie cuda wyszly :(

To zalezy od wlosow tu Ci nie moge powiedziec ile trzeba czekac-jednej sie spierze po kilku dniach drugiej po tygodniu. I nie nakladaj na to czegos jasniejszego tylko idz pasemka zrob

Gość załamanaaa214341
Pójdę, pójdę. Tylko nie wiem czemu się dziwicie. Zwykłe włosy pofarbowane na dwa kolory, nakładamy farbę i wychodzą refleksy po wcześniejszej. Gdyby kolor nie wychodziło to ok, są dziwne, ale przecież to tylko refleks. Wiem, że tego nie widzicie, dlatego ja widzą swoje, a Wy swoje, ale mówicie mi, że włosy są akie i siakie, a one po prostu mają problem z refleksem, którego nie wiem jak się pozbyć i zaznaczyłam to w pierwszym poście. Tylko o to mi chodziło.

Pytasz po jakim czasie spierze sie ten blond to odpisuje ze nie moge Ci konkretnie powiedziec po jakim czasie sie zmyje, bo sa rozne wlosy i roznie reaguja. Tak samo jest z farbowaniem. A nie powiem Ci, zebys nalozyla na ta czerwien zielonego tonera(wybija czerwien) bo sobie wlosy zielone zrobisz!

A dziwie sie, bo masz widocznie bardzo ciezkie wlosy do farbowania+bardzo mocne farby nalozone wczesniej(tak jak pallety nie sciagniesz praktycznie niczym-zawiera opilki metalu)

Gość załamanaaa214341
Rozumiem to i szanuję to co mówicie. A teraz wiem, że mnie zjecie, będziecie wyklinać, ale wybaczcie mi. Jako, że miałam nakładać to 7.0, ale znalazłam jakieś tam pudełeczko farby, którą kiedyś zakupiłam i stwierdziłam, że co mi szkodzi, można spróbować. Nałożyłam ją TYLKO na malutki kawałek odrostu i wyszedł mi kolor zbliżony do długości, na który mogłabym nałożyć już jakąś ładną farbkę. Wiem, że macie inne zdanie, ale swoje włosy znam, trochę już przeszłam, widziałam i myślę, że to dobry znak dla mnie. Skoro mi się udało to może jednak spróbować na to samo pasmo nałożyć jutro ten avon, a potem ewentualnie decydować co dalej? No bo w końcu do stracenia nic nie mam, skoro i tak jedynym wyjściem jest 6.5. Mam w planach AVON 7.0

Ok naloz zobaczymy co wyjdzie, oby wszystko bylo ok. Tylko prosze nie mecz juz wiecej tych wlosow :)

Gość załamanaaa214341
Jutro lecę po farbę i spróbuję :) Jeszcze teraz jedna próba i spokój na dziś. Jak mi wyjdzie tak jak wcześniejsze to jutro ostatnie farbowanie i daję im spokój.

Gość natka1358
Ja bym proponowała ci zrobić na całej długości jasny blond pasemka ale cieniutkie i dużo, chyba że chcesz mieć jednolity kolor to przy czubku nałóż rozjaśniacz i zobacz co Ci wyjdzie, potem jak na to położysz jeden kolor to powinny być równe, sama tak kiedyś robiłam :) http://stylowi.pl - Dziel się swoim światem i stylem!

Gość załamanaaa214341
http://kallineczka.blogspot.com/2011/11/avon-farba-do-wosow-70-ciemny-blond.html Mi powinno wyjść podobnie lub troszkę ciemniej, ale w końcu to coś ponad 7, a nie 6-5. Ostatnio moja koleżanka była u fryzjera ze swoim ciemnym blondem, chciała przyciemnić minimalnie i odświeżyć kolor i jej rudy zrobił :( A była u takiego o 'dobrej opinii'. W Katowicach są jacyś fryzjerzy godni polecenia?

Gość roladinia
oby:)