Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość judytka223

gdzie w Warszawie kupić mieszkanie

Polecane posty

Gość gość
My wybraliśmy Grochów, mieszkanie od dewelopera inwestplan, który pomógł nam nawet w uzyskaniu kredytu

Gość Famka
Teraz to już w sumie się zaczyna wyścig o mieszkania a jest to związane głó1)nie z większym wkładem własnym od 1 stycznia. To dopiero masakra będzie ….. Dobrze, że ja kupiłam już – na Osiedlu Ostródzka na Białołece. Jest niedrogo :) i przytulnie.

Gość gość
Akacjowa Aleja to dobry przykład, ale o wszystkim decydują budżety. Musicie szukać czegoś, co odpowiada pod Wasze oczekiwania. Nie ma co ukrywać, że im dalej od miasta tym te warunki powinny być lepsze. Stolica była fajna, ale kiedyś. Teraz to już żadna atrakcja...

Gość gość
Czytałam ostatnio artykuł o nowej inwestycji w Markach, weszli do programu MDM na 2018r. Warto zainteresować sie kupnem mieszkania.

Gość iiriis
W Markach to chodzi Ci o Metropolitan Park? Też nam wpadł w oko, nawet byliśmy już u developera i okazuje się, że dla pierwszych chyba 20 osób mają promocję i dodają zabudowę kuchenną za 1 zł.

Gość kamila781
Na Bemowie jest ciekawa propozycja. Tutaj http://www.bliskiebemowo.com/pl można sobie poczytać o ofercie. Jest tam bardzo duży wybór mieszkań. Poza tym lokalizacja jest świetna. Niedaleko znajdują się liczne punkty handlowo-usługowe oraz obiekty gastronomiczne.

Gość gość
Sporo osób szuka mieszkań z dobrym połączeniem do centrum, a jednocześnie blisko natury, z dala od hałasu i najlepiej blisko lasu. U styku ulic Bysławskiej i Poezji powstaje właśnie nowe osiedle "Miasteczko Wawer", nowoczesne, przestronne mieszkania blisko lasu. Ceny i metraże mieszkań mozna sprawdzić tutaj http://www.miasteczkowawer.pl/mieszkania Niektóre są już zarezerwowane,

Gość gość
Praga Południe staje się chyba powoli nowym Mokotowem – wszyscy chcą tutaj mieszkać :) No ale nie ma co się dziwić, bo dzielnica jest naprawdę bezpieczna i dużo oferuje swoim mieszkańcom. Ja sama jestem już na ostatniej prostej, żeby kupić własne mieszkanie przy Sulejkowskiej 21 :)

Gość gość
Ale to Grochów nie Praga :P

Gość gość
A ja polecam poza warszawą ;) Tzn Marki, rzut beretem od stolicy, ale spokój, zielono, puszcza słupecka pod nosem i w cenach mieszkań jest kosmiczna różnica.

Gość gość
Zdecydowanie większe możliwości dają miejscowości pod miastem. O wszystkim decyduje to, ile chcecie wydać - szukajcie na takich zasadach. Ogólnie sytuacja wygląda jak wygląda. Można genialnie trafić i to w wielu miejscach - ale już stolica to atrakcja tylko dla bogatych.

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej zamieszkać tuz pod Warszawą. W obecnych czasach dojazd do pracy to nie problem a czasem spod Warszawy szybciej się dojedzie do centrum niż z dalekiego rejonu Warszawy. A powietrze inne, opłaty inne. My planujemy zamieszkać w Brwinowie http://ekobud.com/oferta/trwajace-inwestycje Fajna inwestycja, jest tam park ze starodrzewem i stawem, cisza, spokój i 15 minut piechotą od stacji PKP i WKD.

Gość Miasteczko Wawer
Na razie największa inwestycją mieszkaniową w Warszawie jest chyba nowe osiedle Miasteczko Wawer, piękne mieszkania z widokiem na las, idealne miejsce do mieszkania. Poza tym plus lasu jest taki, że masz gwarancję, że nie wybudują Ci nagle kolejnego budynku zaraz przy Twoich oknach.

Gość gość
Tak to już będzie wyglądało. Ludzie chcą lepszego otoczenia i niższych kosztów życia, ale to przecież normalne. W Warszawie zakup mieszkania oznacza tak naprawdę wysoką ratę - bez porządnych dochodów trudno temu podołać. A jednak pod miastem mamy do dyspozycji piękne osiedla...

Gość viizka
Zgadzam się, za cenę kawalerki w Warszawie mogę mieć 3-4 pokoje w Markach. Dla mnie wybór jest oczywisty, nie będę się z rodziną kisić na 25 metrach.

Gość gość
+ dla Marek, sam się przeprowadziłem dwa lata temu i nie żałuję. To była szansa, żeby zamieszkać z rodziną na dużym metrażu bez pogrążenia się finansowego, a okazało się bardzo korzystne ogólnie - zielona, spokojna okolica, wszystko co potrzeba jest w zasięgu ręki a dojazd do wawy też spoko.

Gość skarsta
A będzie jeszcze lepszy. Obwodnica w tym roku czy w przyszłym zostanie ukończona? To dojazd ile zajmie? 15-20 minut?

Gość MałaGosia88
Osobiście uważam, że o ile chodzi o Warszawę, możliwości mamy naprawdę sporo. Sama najchętniej postawiłabym na taką opcję jak Bliski Tarchomin http://www.bliskitarchomin.com/ z oferty firmy Grupo Lar. Mieszkania te są dostępne w ramach dopłaty MdM, wobec czego na pewno dla młodych ludzi są świetną okazją, do nabycia własnego M. Co więcej w pobliżu znajdują się ośrodki sportowe, Zalew Zegrzyński, do tego cenowo oferta także wypada bardzo zachęcająco.

Gość gość
tylko nie kupowac na osiedlach ciapackich, Szczęśliwice są na pierwszym miejscu, tam jest już niebezpiecznie przez czarnych, żółtych i muzułmanów z pobliskiego meczetu.

Gość gość
Ciapacki??? Po jakiemu to?

Gość kortos
Tutaj świetny przykład macie - http://www.akacjowaaleja.pl/5-etap-inwestycji.html Akacjowa Aleja - im dalej od miasta tym lepiej. Nie ma co ukrywać, że przez lata mocno się wszystko zmieniło. Dla normalnych ludzi życie w stolicy po prostu zrobiło się zdecydowanie zbyt kosztowne. 1

Gość gość
Ja kupowałem mieszkanie przy pomocy biura www.millennium.nieruchomosci.pl . Znaleźli mi w świetnej lokalizacji i za dobre pieniądze.

Gość gość
W moim przypadku, a nikt o nim nie wspomniał, sprawdziło się to biuro www.nieruchomosci-mikrol.pl mają naprawdę w porządku oferty, duży wybór i ceny korzystne:) Dwa lata temu udało mi się dzięki nim zdobyć własne mieszkanie:)

Gość klaudia711
Sprawdzaliście już inwestycję Radnych 2 w Józefosławie pod Warszawą. Tutaj http://www.radnych2.pl są szczegóły. Są to dwupiętrowe budynki w typie „willi miejskiej” z układem klatkowym. Osiedle jest ogrodzone, monitorowane oraz wyposażone w elementy systemu inteligentny dom, który umożliwia zdalne sterowanie wybranymi funkcjami elektronicznej ochrony osiedla i mieszkań.

Gość Mirka34
Od kilkunastu lat już mieszkam w Warszawie i miałam okazję sprawdzić już większość dzielnic pod względem mieszkania i zdecydowanie na pierwszym miejscu stawiam Śródmieście i nawet mogę Ci poleci fajnie mieszkanie w tej lokalizacji http://dom.gratka.pl/tresc/397-72054787-mazowieckie-warszawa-srodmiescie-krzysztofa-kamila-baczynskiego.html?dg . Dobra cena, fajny metraż, naprawdę weź je pod uwagę, bo warto.

Gość gość
Ale ja też popieram ucieczki do takich miejsc jak Radzymin. Lata temu władowaliśmy się w kredyt, jeszcze 2 lata i uciekamy pod miasto. Powinno się udać zamienić stare dwa pokoje na nowe trzy. Nie wiem co nami wtedy kierowało, ale nie podejmujcie pochopnie decyzji o miejscu zamieszkania. W stolicy koszty życia to masakra.

Gość gość
W Wawrze powstaja nowe pieknie mieszkania z widokiem na las, świetna lokalizacja, ceny od 6000zl z tego co widzialem na stronie. Metraże są różne, od 36m2 do 90m2 i piekne duze tarasy, najwiekszy ma 100m2