Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izoterma30

kto zaczyna starania metoda in vitro

Polecane posty

ania0983 a kiedy znów sprawdzacie? ja w sobotę, ale prawdopodobnie styumulacja będzie ciągnięta dalej do pon-wtorku

Gość izoterma30
Dziewczyny pamietajcie, każda z Was ma inny organizm i u jednej bóle bedą oznaką czegoś dobrego u drugiej nie. Tak samo z ilością jajeczek, ilość nie idzie w parze z jakością, ale to też w cale nie oznacza, że jak któraś ma duzo to jest źle. Ja wszystko po każdej wizycie sprawdzała, czytałam o każdym bólu i powiem Wam ile organizmów tyle opini. Niektóre czyta sie miło, bo dają nadzieję, inne odwrotnie, ale i tak czas pokarze efekt.... rozmawiamy tu i dzielimy sie doswiadczeniami bo to nam pomaga, ale i tak mósimy brać poprawke na nasza indywidualność.

Gość Aggie79
Ja już po punkcji , sam zabieg przeszedł bezprolemowo, było 15 komórek z czego 10 dojrzałych, 5 poszło do zapłodnienia icsi a 5 do naturalnego ivf, jutro dowiem sie ile sie zaplodnilo- oby wszystkie :) Po zabiegu pól dnia przespałam a teraz ogromnie boli mnie podbrzusze, jejku ile my musimy wycierpiec... X Lil kochana kiedy testujesz? Jak sie czujesz? X Trzymam mocno kciuki za wasze stymulacje

aggie to fajny wynik. trzymam kciuki:) A u ciebie jaki jest problem? Jeśli mogę zapytać.... Ja chyba zrobię test jutro rano, takiego sikańca zobaczymy.... Trzymajcie kciuki!!!! Jutro 10 dpt, zalecają 14 dpt ale spróbuje.....

Gość izoterma30
Aggie no to super:)!!! LIl nie proponuje sikańca, bywają bardzo mylne, zależy jakie leki brałaś, ale niekture działają nawet do 14 dni od ostatniej dawki. Rozumiem, że nie mozesz sie doczekać, ale bardziej wiarygodna bedzie beta hcg. Ja pierwsza juz robiłam chyba w 9 dpt.

Gość Aggie79
Lil u nas nie ma przyczyny- nieplodnosc idiopatyczna , wszystko podrecznikowo a ciąży od 7 lat brak :( Lil trzymam kciuki za pozytyw i 2 kreski jutro, 10dpt to powinno już wyjść, na forach czytałam ze dziewczyny miały już ciazową bete w 6 dpt-ale to były wyniki z krwi Denerwujesz sie? masz jakieś przeczucie, objawy?

Aggie bardzo się denerwuje bardzo bardzo, nie wiem jak dam radę jak nie wyjdzie. Nie wiem czy będę miała siłę dalej walczyć... Jeśli pytasz o to czy jestem senna mam mdłości jakiś specyficzny śluz wskazujący na ciążę to nie, miałam tylko bóle jak na @ w 3, 4 i 8 dpt.... Boże spraw żeby to oznaczało TO:)

Aggie79 trzymam kciuki żeby wszystkie komóreczki się zapłodniły. lil24 daj znac jak tylko będziesz coś wiedziała! też trzymamkciuki!!! i przesłam same dobre i pozytywne myśli!

Gość izoterma30
lil trzymam tak mocno kciuki jak tylko sie da:)

Dzięki dziewczyny nie wiem czy jutro dam radę zrobić test ale jak nie jutro to na pewno w poniedziałek. Dam znać. :*

Illuminanti ja dopiero w poniedziałek sprawdzam bo amy ponad 200km wiec wizyty sa rozłożone ale w poniedzialek sprawdzamy i czekamy do punkcji:) lil24 trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Aggie79
Jutro dam znać jak wyszedł sex na szkle i ile sie zaplodnilo ;) Lil koniecznie napisz jutro co i jak jeśli będziesz testować Ania trzymam kciuki za rozwój pecherzyków, a gdzie sie leczysz bo nie pamietam?

Gość illluminanti
ratunku robi mi się "zimno" na ustach!!! można heiran łyknąć?

Gość illluminanti
*heviran

Gość Aggie79
Tzn zovirax możesz :)

Gość Aggie79
Tzn zovirax możesz :)

Gość illluminanti
ok lecę do apteki !! dzięki śliczne!

Gość Aggie79
Właśnie dzwonilam do kliniki i zaplodnilo sie... 15 komorek, nawet te 5 które były uznane za niedojrzale sie zaplodnily choć sa gorszej jakości i , jak to powiedziała pani embriolog, brązowe?!? Jeżeli bedą sie ładnie dzielić to czekamy do 5 doby czyli do wtorku Jedyne na czym muszę sie teraz skupić to picie wody i zapobieganie hiperstymulacji X Lil jak test, robiłaś sikanca? X Illuminanti mi zawsze pomagała aspiryna na opryszczke ale chyba ze wzg na możliwość krwawienia nie można jej brać przed punkcja

Aggie79 - ja leczę się w Gdańsku, klinika Invicta. Pięknie buszowały te Twoje komóreczki na szkiełku, super!!! Niech dzielą się dalej i przyniosą sukces we wtorek!!! lil24 halooo daj znać bo się martwię!!!

hej dziewczyny nie zrobiłam testu za bardzo się boję, że będzie jedna I.... Ale dziś zauważyłam śluz płodny i często chodzę siku normalnie co pół godz. i trochę boli mnie brzuch jak na @, Boże czy miałabym takie szczęście że może się udało.. nie ale to na pewno ból na @ i pewnie do tego przeziębiłam się.... tchórz ze mnie.... zrobie test w poniedziałek połudzę się nadzieją jeszcze weekend....

lil24 czy się udało czy nie pamietaj że nie możesz się dołować- też mnie to czeka i zaczynam się cholernie bać, no bo jak może mi się udać skoro przez tyle lat sie nie udało, prawda? Jednak staram się odganiać te czarne mysli jak najdalej i próbuję być wesoła, nawet tato powiedział mi dzisiaj rano że nie mogę się denerwować tylko mam się cieszyć z byle powodu.... Ma rację. No i tak będę się starać... Naprawdę wierzę że Ci się uda - jeśli rozpoczniesz wiosnę na naszym forum to już u wszystkich polecą same pozytywne bety:)

dzięki aniu za wsparcie, staram się nie nastawiać, że wyszło, wtedy łatwiej jest mi znieść te okropne chwile... jeśli nie wyjdzie tak jak zakładam to nie wiem czy będę miała siłę iść dalej....

Gość Aggie79
Lil takie nastawienie to system obronny - każdy tak robi zeby sie nie rozczarowac Podchodząc do iui głośniej mówiłam ze sie nie uda choć głęboko w duchu miałam nadzieje ze sie udało.. Niestety zawsze boli tak samo bez względu na to jak sie nastawiony Lil ale Tobie sie uda.UDA SIE I KROPKA Nie zakładaj ze sie nie uda, myśl pozytywnie albo zajmij sie czymś innym- polecam komedie albo pichcenie jakiś smakolykow Jesteś silna i dasz radę bez względu na wszystko!!!!

dziękuje kochana aggie:) wiem ach te mechanizmy obronne :-/ wiesz, mam co robić właśnie jestem w trakcie pisania pracy mgr. A jutro mam zjazd. A więc nie mam czasu mysleć. Zrobię test w poniedziałek i napiszę. Nie chcę ale mszę zrobić w poniedzałek, bo jeśli nic z tego to muszę odstawić leki, a biorę tonę tak jak każda z Was. Nastepne podejście wypada akurat w majówkę a chcieliśmy wyjechać, trochę odpocząć, a z drugiej str szkoda mi bo może udałoby się, a tak miesiąc przerwy....

Aggie wielkie gratulacje!!! lil24 - ja coś mam nosa, że Ci się udało :) ja dziś byłam jeszcze u genetyka. robiłam badania na krzepliwość krwi - na szczęście wszystko w porządku więc nie to bylo powodem poronień. jutro kolejne podglądanie. zobaczymy co i jak. humor dopisuje więc trzeba mieć nadzieję :)

MUSI SIĘ UDAĆ !!!!!!!!!!!!!!Kurcze przecież my tutaj musimy być pełne radości i optymizmu!!!! lil24 UDA SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Aggie79
Illuminanti jutro pewnie sie już dowiesz kiedy punkcja, pisz koniecznie po wizycie co i jak :) Jak nawadniam sie jak nigdy dotąd, właśnie leci 4 litr wody + dodatkowo jakieś herbatki- oby pomogło i hiperka sie nie rozhulała