Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozstania i powroty:):)

Gwałt. Czy zawsze z winy faceta?

Polecane posty

Popadając w relatywistyczny bełkot, wszystkich mozna by tumaczyć- gwałcicieli, pedofilów, morderców, rabusiów. Nie zgadzam się na to!:)

Już powiedziałem na pewno bym nie zgwałcił tylko puścił jej wiązankę odpowiednią do jej zachowania potem ewentualnie wylał kufel piwa na jej palący się łeb

Gość napalona ona ona
nie,nie wolno nam wszystkiego, nie wolno nam na przyklad gwalcic i powszechnie stosujemy sie do tego zakazu a ty chcesz nas za to karac szukajac odpowiednika gwaltu wsrod kobiet-znecanie psychiczne! problem wtym,ze taki odpowiednik juz jest i jest to wlasnie nic innego jak GWALT znecanie psychiczne rowniez praktykowane jest przez mezczyzn,co z tego ze proporcje obu czynow sa rozne wsrod obu plci to swiadczy tylko i wylacznie na wasza niekorzysc,a ty jeszcze szukasz wymowek dla gwalcicieli,smiechu warte! taki przyklad-czy jesli czarnoskorzy sa odpowiedzialni za wiekszosc morderstw,nalezy znalezc odpowiednik tego przestepstwa wsrod bialych(np hakerstwo) i karac ich za to tak samo jak za gwalt?bo inaczej bedzie niesprawiedliwie dla czarnych! (statystyki biore z sufitu;))

a co z nią? Ona sobie może iść i dreczyc dalej, tak? :D

Gość napalona ona ona
*tak samo jak za morderstwo

Gość napalona ona ona
nei nei- a jaka kare proponujesz?

Gość Pawjan
Gwaltu jaki by nie byl, nie mozna usprawiedliwiac ale mozna sprobowac wytlumaczyc dlaczego do niego doszlo, mozna (ku przestrodze) wskazac co sie do niego doprowadzilo i w takim przypadku jedna z przyczyn moze byc np. prowokacyjne zachowanie kobiety.

Konkretnie jak dręczyc, Nei? Bo to kluczowa sprawa! Na pewno nie chciałabym żyć w świecie ,,gdzie srać na brązowo'' nie wolno, ani w takim, gdzie usprawiedliwia się przestępców.:)

Gość Pawjan
Pasem na goly tylek!!!

Gość napalona ona ona
trzeba dorosnac i pogodzic sie z tym,ze nie kazdy jest milutki,ze mozesz pojsc do klubu i zostac przez kogos ponizonym. najwazniejsze to nauczyc sie wyjsc z tego z twarza, inteligenty facet tak to rozegra,ze dziewczyna sie spali ze wstydu ponizenie kogos to jeszcze nie przestepstwo, nie zyjemy w pustelni i jestemy narazeni na rozne interakcje spoleczne

Gość smmootttthhh criminal
zbole zwyrole

Oczywiscie. Gdyby kazdego mieli zamykać za takie ,,przestępstwa'', wszyscy by siedzieli i nie byłoby komu robić.:D

Aneta, no ręce opadają... Napisałam kilka postów wyżej jak. Tak samo jak tego pierwszego. Znając życie z każdym następnym rozkrecajac się bardziej.

W ogóle co to za pomysł, że jak ktoś jest skończonym prymitywem, to należy go zgwałcić za karę?!::O:D:D

Nei, to mnie ręce opadaja i już mi się nawet nie chcę dyskutować z tym:P Jak pani w warzywniaku jakos Cię obrazi, to masz prawo ją za to pobić?:P

ponizenie kogos to jeszcze nie przestepstwo, nie zyjemy w pustelni" i jestemy narazeni na rozne interakcje spoleczne trzeba dorosnac i pogodzic sie z tym,ze nie kazdy jest milutki,ze mozesz pojsc do klubu i zostac przez kogos ponizonym. najwazniejsze to nauczyc sie wyjsc z tego z twarza, inteligenty facet tak to rozegra,ze dziewczyna sie spali ze wstydu" Ależ oczywiście, ze publiczne poniżanie kogoś jest przestępstwem. Dlaczego naruszanie godności miałoby być czymś mniej ważnym niż naruszanie nietykalności cielesnej?

Gość Pawjan
A najciekawsze w tym wszystki (w temacie gwaltu), ze ogromna role gra tutaj kwestia kto gwalci bo niejednemu bogatemu i przystojnemu gwalcicielowi sie upieklo. W tym przypadku tez istnieje relatiwizm co do oceny doznanej krzywdy. Czy nigdy kobiety nie marza aby je taki czarnooki, czarnowlosy ksiaze wzial....?

To jak jest przestępstwem, wystarczy zgłosić, a nie odpowiadać gwałtem!:O:D

To, że ktos zachowuje sie w stosunku do nas ponixej wszelkiej krytyki, nie oznacza, ze mamy się zniżać do jego poziomu. Jesteśmy dorosłymi ludźmi, nie bandą dzieciaków!:P

Nei, to m Jak pani w warzywniaku jakos Cię obrazi, to masz prawo ją za to pobić? nie ręce opadaja i już mi się nawet nie chcę dyskutować z tym Annetta28" Ą gdzie ja napisałam, ze ma ja prawo ja pobić? Napisałam, ze uważam, ze jest to dla faceta czynnik lagodzacy wymiar kary. Slyszalas kiedyś o zbrodni w afekcie? Zdajesz sobie sprawę, ze pod wpływem silnego stresu (strach, upokorzenie, gniew) człowiek chwilowo może stracić rozroznienia tego co właściwe od tego co złe? Według ciebie afeekt nie jest czynnikiem lagodzacym?

Gość napalona ona ona
jesli marze o czarnookim ksieciu i sikam w majtki na mysl ze moglby mnie "zgwalcic" to raczej nie bedzie gwalt kiedy w koncu sie takiemu delikwentowi oddam! naruszenie godnosci raczej nie skutkuje niechciana ciaza, chorobami przenoszonymi droga plciowa,obrazeniami ciala i trauma na cale zycie jesli wysmianie kogos w barze to przestepstwo to prosze bardzo-wniesc sprawe do sadu

,,Według ciebie afeekt nie jest czynnikiem lagodzacym?'' Na pewno nie w podanym przez Ciebie przypadku.:)

Rozstania i powroty:):) Ofiarami są głównie kobiety które emanują na hektar sexsem. Jakim trzeba byc jebnietym zeby wypisywac takie glupoty...

Mhm. Czyli np gdyby chłopak publicznie wyśmial i upokorzyl swoją dziewczynę, zrobił z niej idiotke przed znajomymi, zniewazyl a ona pod wpływem emocji popełniłaby samobójstwo to facet byłby całkowicie bez winy, tak?

Gość napalona ona ona
a facet z poprzedniego przykladu popelnil samobojstwo czy zgwalcil kobiete? wyszukujesz ciagle jakies analogie,zeby potwierdzic swoja teze hehhe

Nie, probuje udowodnić, ze pod wpływem silnych emocji człowiek jest w stanie zrobić rzeczy, których w innym momencie nie byłby w stanie zrobić. Jeden będzie miał skłonności do agresji i zaatakuje napastnika, inny będzie miał skłonności do autoagresji i zaatakuje siebie.

Gość napalona ona ona
nie odpowiadamy za postepowanie niezrownowazonych psychicznie osob jesli facet grozi mi,ze sie zabije jak go rzuce,a ja mimo wszystko odchodze,to czy ponosze odpowiedzialnosc jesli on sie powiesi? wiekszosc ludzi radzi sobie z emocjami w taki czy inny sposob. zachowania destrukcyjne to juz patologia nadajaca sie do leczenia. narazie,musze spadac,pozniej zajrze:)

nie podałam przykładu szantażu emocjonalnego, tylko publicznego znieważenia i upokorzenia.

Gość mr. uper
up:)