Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Andzia32

Program wzajemnej pomocy "DARCZYŃCY"

Polecane posty

Czy nikt z właścicieli tej strony na to nie patrzy ????????????? Co to ma znaczyć

Gość frum darczyńców 2
"Obcokrajowców ?. Ty tłusty knurze, ja mam przyjaciół z całego świata. Wszystkich ras i kolorów skóry." Niemożliwe, by taki podły człek miał tylu przyjaciół i to wszędzie. No chyba ze to takie same typy co A ja powiem tak we własnej osobie. Współczuję.

Przecież wczoraj były Święta Wielkiej Nocy - odnowy Ducha ..... ludzie, ..............???????

"wczoraj były Święta Wielkiej Nocy" Komu święta, a komu zwykły weekend. Świat nie składa się jedynie z katolików. Prawda?

Gość ssSami
często pada argument, że to nie jest piramida finansowa, bo nie wpłaca się pieniędzy twórcom systemu, którzy mają rozdzielać. Waszym zdaniem słynny łańcuszek, gdzie wpłacało się 5zł i było tam kilka numerów konta, swój dopisywało się na końcu i rozsyłało innym, to to nie była piramida finansowa? Tam też uczestnicy wpłacali od razu na konta innych uczestników.

No, właśnie! O to chodzi. Sposób przekazu kasy ma drugo, jak nie trzeciorzędne znaczenie. Ważne jest źródło pozyskania środków!

Gość forum darczyńców
Jeżeli sprawę piramidy rozpatrzyło tyle urzędow i prawników to co my tu mamy do roboty ? Na co to nasze rozgryzanie twardego orzecha. Znawcy widocznie wzięli pod uwagę więcej rzeczy pod uwagę w darczyncach a wy roztrząsacie - piramida czy nie.

Gość forum darczyńców
Źródłem pozyskania srodkow jest inna osoba. Otrzymać można od niej do 4900zł i nie trzeba za to płacić podatku. Można dostać taką kwotę od kilku rożnych osob i też nie zapłaci się podatku. W czym problem macie jesli urzędy i prawnicy problemu nie widzą?

do forum darczyńców Nie kumasz człowieku , że całe to rozpatrywanie to pic na wodę , teraz piramidy są dobrze ukrywane , patrz ACN , iWooWe , PFK , PPI, to tylko wyrywek , Darczyńcy wiedza o co chodzi , bo większość wtopiła we wspomniene głupstwa , teraz pieją aplauzy na webnairach , spotkałem ich tam. Ponadto Amber Gold działał trzy lata i był kryty ile się dało , ukradli prawie 700 milionów ale tylko Osioł sądzi , że Marcin to zabrał. Za piramidami stoją Służby Wywiadu i pozyskują kasę na tajne operacje i do kieszeni też. Pytanie : kto stoi za Darczyńcy.pl ? p. Rene de Makowsky to pionek tak samo jak Marcin w Amber Gold.

do forum darczyńców czy ty myślisz , że wyślesz jednemu obdarowanemu 4.900 , a tobie przyśle wielu po 4.900 ??? Jeśli tak to jesteś okazem marzyciela. co do Urzędów , nikt nie tworzy prewencyjnych zabezpieczeń , p. Rene&wspólnicyz WSI przedstawili wszystko zgodnie z prawem , smród zacznie ię za kilka , kilkanaście miesięcy jak to zacznie się walić , braknie w końcu Idiotów , a ci co wpłacili i zobaczyli G_ówno zamiast kasy zaczną wrzeszczeć , p. Rene zniknie itd. itp

Gość frum darczyńców
Nie mieszaj Amber Gold do Darczyńców. Nie ma porównania. Poza tym sa konkretne osoby odpowiedzialne za program, znane z imienia i nazwiska. Nie myślę, żeby do odpowiedzialności za program pociągano tysiące ludzi, którzy zresztą sobie krzywdy nie robią, jeśli sa konkretne osoby odpowiedzialne za program. W Amber Gold ludzie potracili swoje majatki a ktoś sie wzbogacił na ich krzywdzie. W Darczyńcach ludzie sobie nawzajem wpłacaja pieniadze wg systemu. Nie wpłacaja do jakiegoś banku, który za chwile zwinie manatki i da nogę.

Ten problem ma niestety 2 strony: 1. Z jednej strony mała kwota straty (65 zł) spowoduje że po upadku tej piramidy nie wiele pójdzie do prokuratora ze skargą. Bo to jakoś głupio z "takimi pierdołami poważnemu urzędnikowi dupę zawracać". Zdecydowana większość machnie na to ręką i odpuści. Najgorsza tu jest druga strona!!! 2. Po raz kolejny będzie to powód opłuwać i gnębić uczciwe firmy działające w MLM. W oczach opinii społecznej to będzie przedstawiono tak, że nie warto nic kombinować. Idź i ciężko pracuj!!! Płać podatki, by skarbówka i ZUS nadal miały pałacy ze złotymi klamkami i marmurami, a ich prezesi grube portfele. Najwyżej załóż działalność i znowu becaluj urzędasom na całego. KTO WIE, CZY NAWET NIE CHODZI TU O ZEBRANIE KASY, TYLKO JEST TO AKCJA PRZECIWKO BIZNESU TYPU MLM!!! Bo z tym płanem płacenia darowizn, to za dużo tych wejść i przelewów nie będzie. Zbyt niekorzystne warunki!!!

"CZY NAWET NIE CHODZI TU O ZEBRANIE KASY, TYLKO JEST TO AKCJA PRZECIWKO ..." Jakoś krzywo mi wyszło to zdanie!!! :-) Musi być tak - CZY NIE JEST TAK, ŻE CHODZI TU NIE O ZEBRANIE KASY, TYLKO JEST TO AKCJA PRZECIWKO ...

Gość frum darczyńców
Sapienti Sat, Ty chyba musisz działać w jakimś MLM i gadasz na swoja strone, boisz sie o własny biznes. Zdradź jaki.

Gość frum darczyńców
No, napisz. Pogadamy, zobaczymy, czy tam nie ma jakiś niedociągnięć, kto zarabia i na czym...

Sapient, ty masz naprawdę małą wyobrażnie .... Tu weszli również jedni z lepszych liderów MLM,jest ich mnóstwo, jak to wytłumaczysz? Weszli ,zeby sobie zaszkodzić? Teraz to juz bredzić zacząłeś. Darowizny nie rozpatrujesz w kwestii straty. Kupujesz za 35 zl dostęp do serwisu i to ZAKUP, a darowizna konkretnej osobie potrafi sprawiic większą przyjemnośc niż branie, widac nie wszyscy do tego dorośli. Jest u nas zwyczaj , ze po otrzymaniu pieniążków na konto wysylamy maile z podziękowaniem. Znamy tę osobę. To naprawdę potrafi byc przyjemne, bo masz poczucie ,ze wraz z innymi komus pomogles. Rozumiesz? Pewnie nie.... Piramida dziala w nieskonczoność, na jej szczycie stoi lider , który rzeczywiscie ma pod sobą stada jeleni i zarabia dopóki ich nie braknie. Tu jest to inaczej rozwiązne, nie dziala w nieskonczoność a jest dla 5 % społeczenstwa , ostatni dostają darowizny z kompatybilnych serwisów abonamentowych , gdzie abonament zamiast trafiac do firmy, trafia na ich konta. Firma też ma we własnym zakresie organizowac dla nich środki. Mniej i wolniej ale kazdy powinien wyjsc na dużym plusie a nie stracić . Przestan powtarzac bzdety a przemyśl to raz a dobrze. Nie trzęś sie o swój MLM , bo rozruszanie MLMów to równiez jeden z celów tej firmy, mądry zrozumie jak to możliwe, głupim nie chce mi sie już tłumaczyc. Moje posty znikają, jakieś głąby piszą z moich nicków, dziecinada, chamstwo i głupota na tym forum aż paruje a ty sie dziwisz mojemu twierdzenieu ,ze same prymitywy tu sie zebrały. Po owocach widac chyba ?

"Ty chyba musisz działać w jakimś MLM i gadasz na swoja strone, boisz sie o własny biznes." Tak, działam i tego nie ukrywam, bo nie mam powodu. Mam legalny i uczciwy biznes i chyba nic dziwnego, że dbam o niego. Ale twoje przypuszczenie że się boję o swój biznes mnie wręcz rozśmieszyło!!! :-D Przeżyliśmy bez strat już nie jedną piramidę i jeśli nawet ktoś ode mnie odszedł do nich, to było to wyłącznie pozytywne zdarzenie. Ja nie chcę robić biznes z kimś, kto skaczy z kwiatka na kwiatek i nigdzie nic porządnego nie dokonuje. Wg mnie, biznes tylko wtedy ma sens, kiedy jest stabilny w czasie i nie będzie wymagał ciągłego biegania za ludźmi i przekonywaniem ich do swoich racji. Ludzie jednak mnie pytają - co to za taka nowość, ta apolandia, więc musze im fachowo odpowiedzieć. Dlatego tak szczegółowo się dopytuję - co i jak?

"Tu weszli również jedni z lepszych liderów MLM,jest ich mnóstwo" Naprawdę? To, poproszę o nazwiska. Choćby kilka! :-D

Gość frum darczyńców
Sapienti, Ty sie nie dopytuj o nazwiska, tylko powiedz w jakim MLM działasz.

"ostatni dostają darowizny z kompatybilnych serwisów abonamentowych , gdzie abonament zamiast trafiac do firmy, trafia na ich konta. Firma też ma we własnym zakresie organizowac dla nich środki. Mniej i wolniej ale kazdy powinien wyjsc na dużym plusie a nie stracić " To wszystko brzmi jak gruszki na wierzbie!!! :-D Zapłacą albo i nie zapłacą tym ostatnim... Kiedy chodzi o kasę wszystko musi być jasne, przejżyste i powiedziane do końca!!!

"Sapienti, Ty sie nie dopytuj o nazwiska, tylko powiedz w jakim MLM działasz" A czemu boisz się podać te nazwiska? Może dlatego że ich niema? A ja działam, powiedzmy, w sieci związanej z artykułami dla zdrowia i urody. Co to ma do rzeczy w sprawie zasad działania apolandii?

Gość frum darczyńców
"A ja działam, powiedzmy, w sieci związanej z artykułami dla zdrowia i urody." Zbyt ogólnikowo. Konkretnie, co to za MLM? Namawiasz ludzi na kupowanie kosmetyków i masz z ich sprzedaży zarobek? A ci ludzie namawiaja następnych i jedni z drugich maja zarobek? Czy jeszcze coś innego? Konkretnie, żeby nie było domysłów. Jak to taki interes ok, to powiedz jaki.

" Namawiasz ludzi na kupowanie kosmetyków i masz z ich sprzedaży zarobek?" NIE, nie namawiam i nie wciskam i nie przekonuję i nic innego, co ty sobie możesz wykombinować. Informuję jedynie ludzi, że istnieją produkty, które mogą pomóc im w rozwiązaniu takich czy innych problemów. Jeśli są zainteresowani, to kieruję ich do firmy i jeśli coś kupują, to otrzymuję prowizje. To chyba normalne?!

Gość frum darczyńców
No, taki, ze dopatrujesz się w Apolandii niewłaściwości, a nie wiem dokładnie czym trudni sie Twój biznes MLM. Może tam sa niewłasciwosci, tylko to ukrywasz bo biznes musi sie kręcic. Co?

Nazwisk podawac nie zamierzam,(ochrona danych osobowych) natomiast na dzien dziesiejszy tysiące naszych uczestników są równicześnie w róznych MLMach. Choćby webinary prowadzą liderzy z innych firm MLMowych. Wystarczy? Pomyśl jakie głupoty smolisz...

Gość frum darczyńców
"Informuję jedynie ludzi, że istnieją produkty, które mogą pomóc im w rozwiązaniu takich czy innych problemów." No widzisz, zależy jakimi pojeciami operujemy. Ty mówisz, ze informujesz ludzi o produktach, które rzekomo maja im pomóc; inny powie, że namawiasz do kupna. W Darczyńcach też jest kłótnia o słowa. Jedni twierdzą np. że to żebractwo, inny powie, że daje darowizny i otrzymuje.

"A ci ludzie namawiaja następnych i jedni z drugich maja zarobek?" NIE, nie namawiają. Najwyżej, jeśli oczywiście zechcą, opowiadają innym o swoim doświadczeniu z tymi produktami. Jeśli ktoś z ich polecenia coś kupi w firmie, to dostają prowizje. To chyba też jest jak najbardziej normalne! Przy tym, ja też dostaję określone wynagrodzenie, bo pośrednio również przyczyniłem się do powstania obrotu towaru. I to również jest normalne! Druga sprawa, że celowo zapraszam ludzi do budowania biznesu w mojej grupie. Z takimi ludźmi uczymy się organizacji promocji towarów i usług przez sieć konsumencką, zasad zarządzania zespołem, stosunkom międzyludzkim i wszsytkiego, co normalnie wiąże się z sukxesywnym prowadzeniem przedsiębiorstwa handlowego. To też jest normalne, prawda? :-D

Gość a ja powiem tak...
ot kariera ruskiego "oligarchy" :D http://forum.gazeta.pl/forum/w,23,92901896,92901896,Przestrzegam_przed_piramida_finansowa_Intway_.html