Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślicznabuzia

Termin na luty 2014 :) Zapraszam świeżutkie ciężarówki

Polecane posty

No ja większoci komu pokazuje to widzą kreske tylko taka blada nie wiem... Robiona dzień po okresie chyba bo sama nie wiem jaki teraz cykl mialam czy 27 czy 29 bo ost mi sie przesunelo tez dwa dni.. wiec biorac od 27 to 3dni po.a biorac 29 to dzien po. W srode bede testowac .zobaczymy. Stresuje sie niemilosiernie.Mieisac temu mialam taka kreske ale w 28dc a na nast dzien okres dostalam. Teraz robilam w 30dc a dzis 31....

Juz poczekam do srody.co ma byc to bedzie. Kupie test jutro taki lepszy i zrobie w srode rano. Teraz mialam taki najtanszy test. Poza tym wieczorem duzo pilam polozylam się spać po 24 a o 4.30 robilam test.moze za wczesnie czy cos? Nie wiem.ale mąż i mama i przyjaciolka widzą kreske. Jestem dobrej mysli :):)

Gość majowa :)
Hej ja miałam taki sam wynik bardzo bladziutka druga krecha :) I robiłam go na dwa dni przed @. W dzień @ już krecha była konkretna :) Tak wiec trzeba być dobrej myśli i zrobić drugi test:) Ja własnie umówiłam się do lekarza wizyta w piątek:) Juz sie niecierpliwie. Pewnie lekarz będzie mi chciał dać L4 ze względu na wcześniejsze poronienie (zapowiadał mi to na ostatniej wizycie) ale sama nie wiem czy pójść. Wiadomo dzidzia jest najważniejsza teraz.

Gość Żabka37
Witajcie, u mnie 2 kreski, 5 dni temu test robiłam, okres sie spoznia ok 5 dni. Jutro idę do lekarza, bo pobolewa mnie dość mocno brzuch na dole, coś jak na okres. Przy pierwszej ciązy tak nie miałam. Piersi tez mnie bolą, tkliwe na maksa.

Gość julka86
Gratuluje wam wszystkim, moze i ja sie przylacze niedlugo testuje, @ spoznia sie 2 dni, 0 objawow

Gość mmmm86
Gratuluje wam wszystkim, moze i ja sie przylacze niedlugo testuje, @ spoznia sie 2 dni, 0 objawow, lekki bol piersi jak przed @

Gość mmmm86
Gratuluje wam wszystkim, moze i ja sie przylacze niedlugo testuje, @ spoznia sie 2 dni, 0 objawow, lekki bol piersi jak przed @

Gość mmmm86

U mnie sytuacja bez zmian. Sikam bez przerwy i ciągle ziewam. spaaaaaaaaaaaaać!! :) Podbrzusze czasem pobolewa ale nie mocno. Będzie ok :)

Wkoncusieuda, tez mam podobna kreskę, a na innym teście wyszła wyraźna. Myśle ze to test jest za słaby. Majowa, zabka37, dwiekreski gratuluje! Fajnie ze nas coraz wiecej. U mnie z objawow nadal bolace piersi, brak apetytu, wzdecia i przeogromna sennosc. W piątek idę do lekarza. A Wy kiedy planujecie pierwsza wizytę?

Gość Żabka37
Olapola ja wybieram się jutro, może szybko, ale pobolewa mnie brzuch.

Gość majka.86
dołączm kobietki do Was, @ spóźnia sie 2 dni, dziś robiony test i wyszla blada kreska, co myślicie ? i jak wstawic zdjecie owego testu ?

Hej, laski! Kreska to kreska, blada czy nie, najważniejsze, że widoczna :). Moja też na razie blada była, ale robiona przed terminem miesiączki. Najlepiej odczekać 2-3 dni i powtórzyć , co dwa dni poziom bety się podwaja czy jakoś tak, w każdym razie dużo więcej się robi. Albo olejcie testy i zróbcie sobie betę z krwi PO terminie spodziewanej miesiączki. Ja mam już skierowanie od gina, jak nie będzie @ do piątku, to w piątek albo sobotę rano dam się pokłuć :P Z pierwszym synkiem było tak, że ja już kilka dni po zapłodnieniu miałam silne wewnętrzne przekonanie, że jestem w ciąży, tak dziwnie kręciło mi się w głowie jak nigdy przedtem, itd. A testy nie wychodziły, trzeci ( 'test ostatniej szansy' ;) - stwierdziłam, że jeszcze raz muszę, a potem trudno, chyba jednak się pomyliłam, olewam ) był robiony rano dzień po imprezie, na kacu go robiłam - byłam w szoku, że widzę kreskę ha ha ha, jeszcze lekko pijana się czułam, nie byłam pewna, czy na pewno widzę to, co widzę. Ja też sikam i ziewam, dzisiaj w ciągu dnia położyłam się 'na chwilę' i tak mocno zasnęłam, że gdyby nie telefon od męża, to zaspałabym, a miałam dla synka umówioną wizytę u dentysty. Inna sprawa, że taka pogoda też sprzyja spaniu...

Z tą niską wagą urodzeniową chłopców to jakaś specyfika mojego organizmu - taka moja teoria na ten temat. Przy pierwszym porodzie położna zasugerowała, że mam dwurożną macicę, ale nikt później tego nie potwierdził, ani nie wykluczył. W każdym razie wedle tej teorii większe dzieciątko po prostu by się tam nie zmieściło, jak chłopcy osiągali tę wagę, to następował poród, 2-3 tygodnie wcześniej. Zresztą jak mój młodszy się urodził, to myślałam, że trzasnę lekarkę - pediatrę, która przyszła na obchód i pierwsze pytanie: czy ja paliłam w ciąży!!!! Fakt jest taki, że ja nigdy nie paliłam - ani w ciąży ani wcześniej. Ale jak można kobiecie tuż po porodzie takie durne pytania zadawać - myślała chyba, że takie proste wytłumaczenie tej niskiej wagi znajdzie, cwaniara...

Fajnie.ze robi się Nas coraz więcej. Gratuluje nowym dziewczynom z całego serca! Mam nadzieje.ze ja tu tez zostanę do konca :) Olapola-a ktory masz dzien cyklu?ile po spodziewanym okresie? i w ktorym dniu testowalas?i jakiej czulosci mialas test?? Podnioslas mnie na duchu.mysle pozytywnie. Kochane. a macie jakis sluz moze?? ja ciagle latam i zaglądam w majtki z przerazeniem czy okres nie nadeszla.tak sie tego obawiam matkooo. poprzednia trauma zrobila swoje. nie da sie teraz nie myslec.. jutro 32dc :) kupie test i jak dalej bedzie bez zmian w srode rano testuje ponownie :)

Gość Żabka37
U mnie piersi coraz większe, dzisiaj ubrałam większy stanik o numer. Bolą mnie bardzo. To na bank ciąza, ale teraz to juz sie boje na maksa, bo oczywiscie wzięlam w maju az 2 antybiotyki. Super i to na bank, kiedy juz bylam w ciazy. Jutro sprawdze co i jak i czekają mnie testy (po 35 roku zycia). Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. Ja znowu dostalam dziisaj niezłej biegunki.

Gość dwiekreskixoxox
wKoncuSieUda ja też zaglądam w majty. Brzuch mnie boli... Żabko37 a jak długo starasz się o dzidziusia? Ja mam PCO i o pierworodną starałam się 9 lat. Teraz udało się za 3cim razem

Hej Żabka - ja też brałam antybiotyk i steryd jednocześnie, skończyłam niedawno :(. Z tym, że antybiotyk to był augmentin i z tego, co się orientuję, to nawet kobietom w ciąży się go przepisuje, ja brałam go też tuż po porodzie, jak karmiłam... Więc może jest bezpieczny... A co do sterydu, to właśnie wyszperałam w necie, że czasem podaje się go kobietom przy nawracających poronieniach, tj w czasie ciąży, żeby poronienie nie nastąpiło, więc może i mojej fasolce to nie zaszkodziło ;).

Gość Żabka37
Dwie kreski - w zasadzie zbyt mocno sie nie staraliśmy, ale ok pol roku bez zabezpieczenia, ale na luzie. Śmiałam sie, ze maz moze ma leniwe plemniki i w tym miesiacu mial sie isc zbadac:) To taki spontan, mam juz w domu nastolatka;) Alalat ten jeden antybiotyk jest spoko, ale drugi Klacid jest w tzw. w grupie C, czyli nie wiadomo:( I jeszcze Pantoprazol brałam bo własnie leczyli mnie na ta bakterie Heliko (wyszlo z gastroskopii), zebym to ja wiedziała.......

Gość Żabka37
W życiu bym sie nie spodziewala ze w tym miesiacu to nastapi, jeszcze lekarz pytal czy nie jestem w ciazy, ja oczywiscie ze nie, no bo skąd, kochalismy sie z mezem tylko 2 razy tak wyszlo......

Gość Majka.86
U mnie sluzu w ogole, istna sahara, piersi lekko bola jak to zwykle przed @, i wiecznie jestem zmeczona, w nocy natomiast nie moge spac... W pierwszej ciazy dopiero w 6 tygodniu sie dowiedzialam, teraz jak licze to 4 tydz i 2 dni... Oby wszystko bylo dobrze, reszcie tez gratuluje, za kolejne trzymam kciuki

Witam wieczorna pora.:) Kolejny dzień w ciazy zlecial:) Witam kolejne dziewczyny.super że nas coraz wiecej.jeszcze troche i robimy tabelke. Wkoncusieuda ja nam duzo białego sluzu.spokojnie,myśl pozytywnie.ja wiem,że nie mile wspomnienia zostają w pamięci ale musisz wierzyć,że tym razem sie uda. Co do kreski to moja też wyszła bardzo blada.najpierw nic nie widzialam i wyrzucilam test.ale coś mnie tknelo żeby go wyjąć.a tu krecha słaba.i szok. Na następny dzień polecialam po drugi bo nie powinno sie odczytywać wyniku po czasie.i kupiłam jakiś lepszy juz krecha mocna. Alalat ja też czułam że sie udało.dlatego test robiłam jeszcze przed@.przy synku dopiero spozniajacy sue okres dał mi do myślenia.a i ból pleców. A co do objawów to strasznie mi piersi urosly.i mam napady glodu że az mi nie dobrze.a najbardziej smakuje mi chleb z masłem albo zielonym ogorkiem.a odrzuca mnie od slodyczy.a to akurat dobrze,bo w pierwszej ciąży to słodycze pochłanialam w bardzo dużych ilościach. No nic czas spać bo już mi sie oczy zamykają Dobranoc:)

Gość cytrynka963
pozwolcie,ze sie dolacze :) Dwa testy pozytywne.Do lekarza chce w nast.tyg,by wykryl ciaze.Piersi dotknac nie mozna,ale pomaga,jak posmaruje kremem ziaja dla ciezarnych.wtedy bol lagodzi.w dzien jestem zmeczona,spiaca,a na noc spac mi sie nie chce.pryszcze powyskakiwaly,ochota na soki warzywne,salatki,swieze soki z pomaranczy,cytryn i biale sery :) Pierwszy raz w ciazy

Gość Majka.86
Cytrynka, to masz tak samo jak ja, w dzien zmeczona, a w nocy bezsennosc.. Ja apetytu w ogole nie mam, ale i w pierwszej ciazy pamietam, ze rozne objawy i zachcianki zaczely mnie lapac od 6 tyg. Na wizyte do gin wybieram sie w srode, zeby wiedziec czy dzidzia na pewno w dobrym miejscu itd.. Gratulacje :)

Hej:) Cytryka gratulacje :)ja pamiętam ze w pierwszej ciąży miałam straszna ochotę na cytrusy.mandarynki pochłanialam kilogramami.i herbatę z cytryna. Ja póki co do lekarza nie idę,bo i tak nic nie zalatwie.spyta sie tylko czy chce to dziecko i czy biorę kwas foliowy.umowi wizytę do położonej za kilka tyg i tyle.więc do pierwszego usg w 12 tyg nie wiem co sie tam dzieje.straszne jest to czekanie.

Gość dwiekreskixoxox
Doska1111 mieszkasz w UK ?

Dwiekteski tak mieszkam w uk.a że jedną ciążę miałam już tu prowadzona to wiem jak to wygląda. Ja dzisiaj powinnam dostać @.i jakoś niespokojna byłam i kupiłam znowu test.hehe i 2 krechy jak nic :)