Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monbiaa

Styczeń 2014 :)) NOWE FORUM zapraszam świeże ciężarne :)

Polecane posty

ewdz u nas jest tak samo z małym. Potrafi się tak udrzec, że ja jestem cała mokra z nerwów. W ciągu dnia nie płącze w ogóle, ale czasami odstawia taki szał po kąpieli, którą tez uwielbia. Fakt, że jak poje to usypia natychmiast bez smoka i śpi cudownie, bo do 2-3 w nocy codziennie. Kąpiemy go ok. 19.30 i zastanawiam się czy nie robic tego wcześniej. Też tak myślę, że to zmęczenie, bo najczęściej jest super. Ma takie wstawki raz-dwa razy w tygodniu.

hej my jak zwykle wyspani:) dziewczyny chyba mam dziecko- aniolka:):) mam nadzieje ze tak mu pozostanie z tym spaniem:) my zawsze kąpiemy małego około 20. Wiadomo czesanie włosków pięlęgnacja ciałka itp. potem dostaje butelke. Następnie kłade go do łóżeczka i puszczam mu kołysanki abby:) dostał to w prezencie od znajomych i wiecie co? to bardzo na niego działa. na początku troszke się wierci ale w pewnym momencie wycisza się i tak fajnie sobie słucha. a potem to już śpi do 3 albo 4 rano:) super sprawa z tymi kołysankami:)

mama Anusi faktycznie wybierz sie do lekarza bo moze tabletki zostały źle dobrane.Czasami tak sie zdarza ja teraz tez biore tabletki inne niz wczesniej miałam i troszke dziwnie sie po nich czuje ale jeszcze wyczekam do końca opakowania

Witam Dziewczyny czy wasze dzieciaczki wyginają się ? Mój mały od kilku dni strasznie się wygina jak jest na rękach.

witam! ewdz moja córeczka tak miała przez parę dni a teraz jjuż chce, żeby ją nosić na prosto, nawet już sztywno w miarę główkę trzyma ale nadal jej podtrzymuje bo się boję --- dziewczyny czy któraś z Was próbowała już nosić dzieciątko w nosidełku takim zakładanym na siebie?

Mój Przemek też się wygina, a dzisiaj jeszcze zaczął głową kręcić strasznie jak go trzymam na rękach. I robi coś na kształt przeciągania, widać, że lubi, bo się strasznie uśmiecha, ostatnio a coraz częściej się tak przeciąga śmiesznie. Nadal jednak nie podnosi głowy jak się go trzyma za rączki, za to coraz wyżej jak leży na brzuchu :) --- Jaka u Was pogoda? U nas wczoraj tak okropnie, że nawet na spacer nie poszliśmy, dzisiaj już byliśmy, ale i tak pogoda jest taka, że najchętniej bym spała. A co do spania, to mam pytanie: jak usypiają Wasze maluchy? Bo Przemek tylko na rękach, mogę siedzieć, leżeć albo stepować, ważne, aby na rękach. Martwię się tym, bo teraz ma 6 kg, a przecież za niedługo będzie miał 7,8,9... Wiem oczywiście, że to ja go przyzwyczaiłam, po prostu mam głęboką potrzebę przytulania go, głaskania, miziania i przez to on się przyzwyczaił. Ale musimy przecież kiedyś zacząć go uczyć, by zasypiał sam i szukam inspiracji - jak to robicie?

LisaPanda mój Julek zasypia sam w łóżeczku. Od początku go tak w sumie uczyłam...a spowodowane to było tez tym ze po cesarce strasznie wszystko mnie bolało..ciągnęło i nie miałam siły go tak non stop nosic. Teściowa pomagała 3 dni a potem musiała wrócic do domu. Mąż musiał od razu wrócic do pracy a potem wyjechał na poligon wiec tak naprawde byłam zdana sama na siebie. A teraz to w zasadzie jestem zadowolona bo nie musze tak stac nad nim jak zasypia:)

Liza Panda mój Antek zasypia w łóżeczku sam od początku. Było parę dni kryzysu jak był ten skok rozwojowy potem jak trochę mniej miałam pokarmu, ale tak spi nawet w dzień. Przytulony do pieska zasypia pięknie. Wyginanie i kręcenie główką już przerabiałam, mały jest z 28 grudnia, to ciekawość świata.Teraz sztywno trzyma główkę i strasznie się dźwiga jak leży na naszych rękach. Jak leży na brzuszku to w szybkim tempie przewala się na plecy. Mycha to kawał kobiety z Ciebie. Ja wystroiłam się na chrzest w sukienkę, którą musiałam przebierać szybko, bo jak karmić z zamkiem na plecach? Strój pewnie będzie zależał od pogody. Pogoda u nas paskudna, dwa dni bez spaceru to już się nudzę w domu. Teraz mały od 11.30 śpi w najlepsze. Pozdrawiam

Witam Dzięki za pocieszenie ze tak macie z tym wyginaniem się :) Mój już zaczyna podnosić główkę trzymany za ręce gdy leży na plecach. Co do usypiania to zasypia teraz w wózku trochę muszę go powozić i zasypia. Lubi mieć pieluchę do której się przytula. Pogoda od kilku dni paskudna u nas śnieg z deszczem wiec spaceru dziś nie było niestety. Ja już powoli zaczynam się stresować ilością pracy przed chrzcinami. Pójdę w spodniach i w tunice . Mam nadzieje ze będzie ładna pogoda

hej dziewczyny:) Julek dzisiaj spał od 9 do 5 rano! Boże aż się przestraszyłam ale położna mówiła ze jedna dłuższa przerwa w jedzeniu mu nie zaszkodzi. Poza tym dobrze przybiera na wadze wiec chyba ok:) a pytałam o to jak się ubieracie bo sama nie wiem co założyć. najlepiej chyba sprawdzi sie sukienka...ale jeszcze się zastanowię:) w sumie jest okazja do tego żeby kupić sobie coś nowego:) dzisiaj pogoda w miarę tylko ja jestem troszkę przeziębiona i nie mam siły zeby wychodzćc. boje się żeby małego nie zarazić:(

Witam Mycha251988 co zrobiłaś ze mały tyle przespał :) My w tych godzinach mieliśmy 3 pobudki My już mamy matę i mały lubi na niej leżeć i się bawić

mata przyszła:) narazie Juliankowi się podoba:) a co zrobiłam ze mały tyle spi?:) tak jak wczesniej pisałam...kąpiel, balsamowanie, czesanie jedzenie kołysanki abby i śpi:) w ogole zauważyłam że jak myje mu twarzyczke wacikami nasączonymi wodą to tak mu sie to podoba że az tak fajne minki robi:) oto moj przepis na długie spanie:)

Smiki, Pałąk gimnastyczny kupiony w Smyku. Jest super! Mają też fajną matę do łóżeczka.

hej:) mam nadzieje że tutaj dlatego taka cisza bo weekend:( mata super się sprawdza Juliankowi się podoba tylko narazie ja wiecej musze machac grzechotkami:( narazie on jak przyłoży w coś to raczej nieświadomie:) ale cieszy sie i widac ze mu sie podoba. dziewczyny które mają chrzciny w święta -pewnie duzo przygotowan macie dlatego juz tu nie zaglądacie:)

hej dziewczyny! jak tam minął weekend? u nas powoli kompletowaliśmy ubranko na chrzest;) tylko problem mam ze sobą, bo wszystkie sukienki teraz w sklepach są pod szyje i nie ma jak karmić a ja chodzę praktycznie tylko w sukienkach;/ buuu..... a Wy jak rozwiązałyście temat stroju dla siebie? i co kupiłyście maluszkom? takie rzeczy na raz czy żeby można było też później skorzystać?

Hej my nadal mamy problem z noskiem ,trochę mu coś w nim zalega i dlatego zastanawiam się czy ponownie przenieść szczepienie (jestem zapisana na jutro, ale sama nie wiem). -- Jeśli chodzi o chrzest to my mamy 27 kwietnia i ja sobie kupiłam sukienkę z suwakiem z przodu w mohito. Mam pytanie czy dzieciaczka podczas chrztu (mszy) bedziecie trzymać tylko na rękach czy bierzecie ze sobą wózek lub nosidełko a i co z torbą tą od wózka bierzecie do kościoła?

Jeśli chodzi o małego to kupiłam zestaw sztruksowe beżowe spodnie, biała koszula, beżowa muszka i czapka i kremowy sweterek do tego dokupiłam kurtkę beżową. Mam też jeszcze białe skaraptki i rajstopki a także body (w zależności od pogody).

Domisia1 kurczę byłam w mohito i nic nie widziałam rozpinanego;/ chyba muszę jeszcze raz się wybrać a czasu maoło bo u nas chrzest 26.04. Ja do kościoła zabieram wózek bo jak malutka by chciała spać to po co ją mordować. Co do torby to tylko jakąś pieluszkę do wytarcia wezmę a nie całą torbę bo nie mam w planach jej przewijać na mszy;) chociaż kto wie...;)))

hej my chrzciny mamy na sam koniec czerwca wiec jeszcze troszke czasu i tez sie zastanawiam czy małego zabrac do nosidełka czy w wózku. Pewnie w wózku wygodniej tylko że jak stoję 5 minut to maly sie budzi i sie denerwuje...a po kosciele tak chodzic cały czas to troszke głupio. ja tez nie długo zaczynam szukac jakies kreacji dla siebie:) o tyle mam dobrze ze nie karmie piersia wiec wybór mam wiekszy. a małego ubiore w koszule, sweterek taki żebym mogła później wykorzystac, muche, spodenki dżinsowe ,buciki. a pewnie torbe od wózka zabiore bo będe musiała miec tez ze soba picie jakby małemu się zachciało. Może tez i mleczko na wszelki wypadek.

My chrzciny mamy 03.05 :) Ubrania nie mam żadnego, a chciałam mieć coś, by było i ładnie, i wygodnie, więc łatwo nie będzie :) No i musi być rozpinane, żeby w każdej chwili cyca wystawić szybko można było ;) Dominisia, mam wrażenie, że kupiłyśmy ten sam zestaw, bo nasz idealnie się zgadza z Twoim opisem, tylko my w szarościach będziemy występować :P Co do kościoła, to zabieramy Młodego tak, jak zawsze na Mszę, to znaczy w wózek normalnie, z przyczepioną torbą. Będzie sobie spał w gondoli, odzwyczajam go od rąk uparcie, więc nie zgodzę się, by przez 1,5 h ktoś mi go międolił, bo potem znowu będzie, a ja nie mam siły 6 kg trzymać tyle . Mycha, mój Przemek też musi jeździć, by spać w wózku, wczoraj w niedzielę palmową było stresująco, bo kupa ludzi i się budził, więc całą Mszę jeździłam wózkiem jak ta głupia, ale zadziałało. Oczywiście nie chodziłam wkoło ołtarza, tylko stojąc ruszałam w przód, tył i na boki. I wystarczyło. Ja się tak nie stresuję Mszą, bo chodzimy z Nim prawie od początku i się trochę przyzwyczaił to tych pieśni, dzwonków i wykrzyknień co jakiś czas ;) Wczoraj Przemek miał swoje pierwsze imieninki i mieliśmy kupę gości i w ogóle atrakcje :) --- Czy któraś z Was ma wózek Jedo?

przepraszam ze sie wtrącam w sprawie chrztu, my chrzcimy 11 maja i przy zapisie w kosciele ksiadz nam dał karteczke z pouczeniem co i jak należy zrobic zeby sie przygotowac do chrztu i jak wylada sam chrzest i na tej kartce jest napisane : "cała msze dziecko trzyma na rekach ojcec!!" mam zamiar dyskutowac z ksiedzem na naukach przed chrztem czy to tak musi byc, Tomek nie przepada jak sie go nosi, do tego w kosciele zawsze spi sobie w wozku nic mu nie przeszkadza, nawet jak ksiadz do niego zaglada i go czasem poglaska. co do stroju to dla Tomka jeszcze nie mam mam zamiar kupic w tym tygodniu, a dla siebie kupilam, kremowe spodnie i biała bluzke rozpinana i biała marynarke. chyba najlatwiej mi bedzie karmic. zwazywszy ze chrzest mamy o 10, a to pora drugiego siadania mojego synka wiec w zachrystii nie mam zamiaru sie rozbierac z sukienki. Mam zamiar wziac wozek bo pozniej jedziemy do restauracji na obiad wiec torba bedzie potrzebna z rzeczami i pieluchami do ewentualnego przebrania.

Ja miałam chrzest 2 marca. Trochę wcześnie, ale ze względów logistycznych tak musiało być. Antos wcześniej nakarmiony w domu cycem przespał całą uroczystość w kościele i obudził się w domu 2 godziny po chrzcie. Spał na koronkowej poduszce, specjalnie zrobionej na tę uroczystość. Też się bałam, że się obudzi, ale było cudnie. U nas mają dzieci w fotelikach, nosidełkach i innych. Nic ksiądz nie mówił, że dziecko ma trzymać ojciec.