Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matko matko co robić

Rozkopałam w ogrodzie gniazdo z jakimiś malutkimi zierzątkami, co robić??!!!

Polecane posty

Gość gość
a ja tego nie rozumiem, bo np. mam duzo myszy i one sie gryza miedzy soba (trzymam w 2 klatkah i potem samce i samice chca sie gryzc wiec ich nie łącze) ale na moj palec nie reagują agresją, wiec chyba zwierzęta lubią zapach człowieka

Szmatką to karmiłam tak, że róg gazika zwijałam, maczałam w mleku i podstawiałam pod pyszczek. najpierw oczywiście się szarpią, wierzgają na wszystkie strony, że ciężko je ujarzmić (małe to takie a szybkie jak cholera :D ), ale po chwili się uspokajają,łapią za ten nasiąknięty róg i tak ssą. Teraz próbowałam strzykawką z naciągniętą gumową rękawicą, ale w ogóle nie skumały o co chodzi. Samą strzykawką kropelki wyciskałam im koło pyszczków to sobie zlizywały.Zjadają tego odrobinkę, kilka kropelek, ale jak tylkoje odłożę to wtulają się w siebie i zaraz zasypiają, to chyba się najadają, nie? A wymasowanie brzuszków to dosłownie graniczy z cudem. Nie wiem,zagrożenie chyba wtedy jakieś czują,bo ze wszystkich sił starają się uciec. A małe to takie,między palcami przelatuje.Ale stolec oddają :D

No do ogrodu ich już nie wypuszczę, ale jak daj Bóg uda mi się je wykarmić to już ja im domek stworzę taki, że nawet za mamą tęsknić nie będą :D

Gość gość
Ale to słodkie. Zazdroszczę Ci ;)

Gość gość
co w tym slodkiego? Lesne myszy probujesz oswoic. Pewnie matka za nimi piszczy.

gość przeczytaj sobie cały temat, przeciez ona nie specjalnie je zabrała. super dobra robota :) tylko wiesz jak one urosną to ci sie mogą rozmnożyć a potem myszy które nie były rodzicami pewnie zjedzą małe będziesz musiała uważać/porozdzielać ;) dalej 4ka?

Gość gość
Autorko daj jakieś aktualne zdjecie tych malenstw! :D i powodzenia

Gość gość
czytalam od poczatku. Nie powinna ich stamtad brac. Trzeba bylo je zostawic (oczywiscie odpowiednio zabezpieczyc tak jak to zrobilas wczesniej, a potem wrocilas po nie). Mysle, ze matka by je znalazla w nocy, a teraz to nie ma szans na nic.

Gość gość
bedziecie mieli "malenstwa" jak sie rozejda po calym domu i rozmnoza.

Tak Rudzielec, nadal 4 :) Znalazłam już na nie sposób i czy chcą czy nie chcą to muszą jeść :D Wiem już jak złapać, jak trzymać, jak wkraplać. Jeszcze kilka karmień i dojdę do mega wprawy.

Gość gość
Takie myszy roznosza szereg zarazkow. Dziwne, ze nie patrzysz na to, majac w domu male dziecko.

Taaak, bo w swiecie mojego malego dziecka: w piaskownicy, na trawie, na ulicy, w kaluzach, na psiej siersci, na podlodze, na kamykach, patykach ktore bierze do buzi itp jest tak malo wszelkich zarazkow, ze takie myszki na pewno robia ogromna roznice. Myszek kolejny dzien. Nakarmione spia :)

Gość gość
jestes super koieta, podrawiam ale co planuejsz z tymi myszkami? beda u Was mieszkac cale zycie?

Adoptowałam kolejne dziecko :) Mąż sprzątał samicy w klatce i w kupach znalazł jednego maleńkiego wychudzonego króliczka. jak leżał na boku to dosłownie jedna ściana brzuszka tak się zapadała, że chyba dotykała od wewnątrz tej drugiej ścianki. trzypozostale króliczki takie fajne,tłuściutkie,próbowałam samicy podsuwać dokarmienia, tamte karmi normalnie, ale jak tylko tegojej podsuwałam i on zaczynał jej w sierści brodawki szukać (a widać było, żebył meeego glodny, tak się rzucił) to szybko się zrywała i uciekała wdrugi kąt klatki. Ewidentnie widać,że go po prostu nie chce. No więc co,mleko dla kociąt już mam, osprzęt też, to co się będziemy długo zastanawiać - bierzemy! :) W tej chwili jest już pokarmieniu, wcinął aż mu się uszy trzęsły, dosłownie, chyba stąd to przysłowie :) A pojedzeniu zwinął się w kłebuszek i zasnął. Myślałam, że położę go do tego samego pudełka co myszki, niestety myszki chyba matkę w nim sobie przypomniały, bo przyssały się do niego i ewidentnie szukały sutków. Więc rozdzieliłam towarzystwo :P

Gość gość
Jestes super kobietka, myszki bardzo szybko rosna,bedzie ok

Gość gość
jesteś wspaniała. Trzymam kciuki zeby sie udało Ci je wychować, Pozdrawiam

Gość gość
Jestes absolutnie za.je.bis.ta kobieta. Szacun.

Gość Kubota zxccxz
A wogole to zastanawiam sie czy gdzies tej sprawy nie zglosic. O maltretowanie xzikich zwierzat.Jaycs animalsi albo inna policja dla zwierzat

Gość Kubota zxccxz
Gdy byłem mały to moja matka brała klapka i j** j** j** j** mnie po łbie gdy nie chciałem ssać jej pieroga:(

Gość gość
na pewno matka szukala ich wtedy. Krolik? Ok, tez bym przygarnela, ale myszy to juz przesada.

Nie wiem,czy szukala myszek mama, nie mam pewności. Nigdy bym sobie nie darowała, jakbym przyszla rano, a myszki byłby martwe. zresztą,to już nieważne. Opiekuję się nimi jak mogę najlepiej, chyba mają się dobrze. Jedzą, non stop śpią, robią kupę. I nadal są 4 :) Teraz i one i króliczek są po karmieniu.Mój siostrzeniec królika nazwał Bogdan :D

No i po problemie, królik je zeżarł :(

Gość gość
Autorko życzę powodzenia! Mam nadzieję że uda ci się odchować całe towarzystwo :-) Czekamy na dalsze relacje.Wklej jutro fotki myszek i Bogdana ;-)

Z tym królikiem to podszyw, ale myszki niestety nie żyją, zdechły w doniczce :(

Podszywie, myszki się przeprowadziły, mieszkają w wiaderku i mają się świetnie :P

Foki myszek jutro, bo już śpią w sianku zakopane :)

up

mam tylko jedno zdjęcie jak myszki mieszkały jeszcze w doniczce myszki tnij,org/mojemyszki PRZECINEK ZASTĄPCIE KROPKĄ, BO UZNAJE JAKO SPAM

Kobitki pomocy !!! Chcialam zajrzec do tych kroliczkow i patrze a tm Bogdan sie do nich dobiera !! Ale sie przestraszylam wyrzucilam bogdana ale glupi krolik z niego