Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a co mi tam to

Koleżanka poszła pracować do biedronki a ja wolę siedzieć w domciu

Polecane posty

Gość gość
a co oznacza ten PEŁEN PAKIET SOCJALNY w biedronce bo to mnie zaintrygowało...

Gość gość
No właśnie ludzie narzkają bo nie wiedzą jak tam jest obecnie w biedronce można zarobić więcej niż w tych wszystkich marketach czy dyskontach kiedyś kilka lat temu pamiętam te afery te złe rzeczy, które się działly w biedronce ale widocznie ktoś przejrzał na oczy i sytuacja się poprawiła diametralnie teraz mozna tam zarobić

Gość gość
ale koleżanka w biedrze się narobi a Ty w tym biurze pierdzisz w stołek, siedzisz na facebooku i pijesz kawę więc te 1400 to dla takiej biurwy za dużo:O

Gość gość
Ciekawe kiedy małżonek znajdzie sobie mniej leniwą i bardziej rozgarnięta (jeśli jeszcze tego nie zrobił). A potem będzie płacz i pytanie dlaczego...

Gość gość
tylko, ze ciągle pracowanie w biedronce jest takim...hmmm, obciachem trochę. nawet w żartach się mówi, ze trzeba się starać w życiu żeby nie skończyć w biedronce na kasie. dzieci się straszy tą biedronką ;) ucz się ucz bo skończysz w biedronce...nie jest tak? nie udało Ci się znaleźć dobrej pracy to skończyłeś tam

Gość temat to kiepskie prowo
zwłaszcza czytając to, co autorka napisała duza czcionką:D xxxxxx co do tematu... kto nie musi isc do pracy, bo np. maz dobrze zarabia, sa oszczednosci ( w razie czego do podzialu) to po co ma sile isc do pracy? ja od 3 lat siedze w domu(mam 35, dziecko w gimnazjum) i nie szukam zadnej pracy, maz ma firme, pomagam mu ja nie mam nic innego do roboty, do pracy mnie nie wygania, ale i nie zabrania jakbym chciała, ale ja byle gdzie nie pojde, mam skończone dobre studia(8 lat pracowałam w zawodzie), w moim miescie nie ma szans na dobra prace(czytaj w państwowym urzędzie) chyba,ze jak doatne jakiś cynk o zapotrzebowaniu na pracownika to się przyinteresuje,, nawet kosztem dania w lape, żadne Biedronki, sklepy odzieżowe, hurtownie mnie nie interesują xxxx ale my zyjemy na bardzo wysokim poziomie, a nie tylko aby było na chleb i spodnie:D mam swoje prywtne konto z ladna sumka, nie martwię się o przyszlosc, bo spokojnie bym kupiłam mieszkanie...

Gość a co mi tam to
Pakiet socjalny znaczy różnie,w zależności od pracy,koleżanka ma chyba: paczki(święta,mikołajki i inne),dofinansowanie na kolonie dla dziecka,bony które może wykorzystać kupując coś w biedronce,i dalej nie wiem. Dla mnie to nic takiego,co w tym fajnego? Buty za 20 zł to nie są takie złe,są też i po 40 zł to też kupię jak są fajne. Łatwo można je znaleźć w marketach na stoiskach jakby ktoś chciał kupić.

Gość a co mi tam to
to według was powinnam pracować? Zresztą ja do pracy na sklep się nie nadaję. Lenia mam.

Gość gość
Obciachem to jest siedzenie na utrzymaniu męża i nawet nie szukanie pracy bo tak wygodnie bo mąż zarobi, ja nikomu źle nie życzę ale jeśli męzowi się znudzi żona ,która pracy nie szuka i odejdzie albo coś mu się stanie to zostaniesz z niczym i na starość płacz i zgrzytanie zębów

Gość temat to kiepskie prowo
już pisałam o tym, to glupia opcja jak nie ma sie zaplecza finansowego, ja takowe mam + kasa za wynajmowanie mieszkania po babci

Gość a co mi tam to
mi się nie chce,wolę pospać dłużej

Gość a co mi tam to
chceta to pracujcie

Gość gość
Co wy macie do tek pracy w biedronce? praca jak praca Swoja droga to chyba tylko w Polsce ludzie wyśmiewają się z osob ktore pracują w handlu.

Gość gość
to na bank provo, nie mozliwe ze ktos moze byc tak tępy i płytki jak autorka. a wy sie tu klocicie i scieracie a ktos sobie jaja robi. ja nie wierze ze sa tacy ułomni ludzie naprawde, nie ma opcji..

Gość gość
ale własnie nie chodzi o wyśmiewanie osób które pracują w handlu...chodzi konkretnie o biedronke czy inne tesco- praca tam jest synonimem obciachu (takie głupi, ze tylko tam się nadaje bo na lepszą prace i tak go nie stać). przecież nikt nie wyśmiewa człowieka , który pracuje w castoramie albo w zarze czy innym orsayu- chodzi konkretnie o dyskonty i markery (głównie biedronka jest na widelcu), one stały się synonimem obciachu i porażki.

Gość gość
pracuje w biedrze na kasie-bez tego mamy 4000 tys Z moja pensja 5.500 :) Jest roznica? moja pensja idzie na wakacje,ciuchy,wypady Mysl co chcesz autorko...do tego nie prosze sie meza jak chce kupic sobie sweterek czy isc na pizze z dzieckiem czy kolezanka ..:)

Gość gość
otoz to. miec 1500 na roz*****ie to jest duzo, mozna sobie pozwolic na przyjemnosci a nie wegetowac. autorka kupi buty w tesco za 20zl a inne dzieci maja adidasa i juz siara, dziecku psychike wypaczą... dzieci sa okrutne naprawde:) a ta cola to tez chyba taka orzenosnia tylko byla, nie zalapala...

Gość gość
Ja tez pracuje w biedronce i zarabiam 1750 zł netto . Mogę tam pracować do emerytury bo mam fajna szefowa i zgrany zespól. Raz tylko jakiś facet wyzwał mnie przy kasie od głupiej idiotki która do niczego innego się nie nadaje. Przykre ale co zrobic . Kolega z ochrony wyprowadzil go na zewnątrz.

Gość gość
ja tez wole siedziec w domu niz pracowac w biedronce od pracy to mam meza

Gość gość
"ale własnie nie chodzi o wyśmiewanie osób które pracują w handlu...chodzi konkretnie o biedronke czy inne tesco- praca tam jest synonimem obciachu" Symbolem obciachu według kogo? bo ja pierwsze słyszę zeby praca w biedronce była symbolem wstydu. Wstyd to dawać d**y za pieniądze a nie uczciwe pracować.

Gość gość
ja tego nie popieram, ale prawda jest taka ze większość osób tak o tym myśli i tyle.

Gość gość
Jak ktoś jest dobrze wychowany to SZANUJE każdy zawód. i każdego człowieka .

Gość gość
autorko.to masz dobrego meza ze nie wygania Cie do pracy.Ja mam 3 dzieci,mąz dobrze zarabia,mieszkamy z babcią,więc emerytura tez jeru.A mimo tego mąz kaze mi po wychowawczym wracac do pracy na kase w markecie bo dzięki temu będziemy mieć jeszcze więcej pieniędzy,a dzieci popilnuje mama i teściowa.Troche mi smutno ze wygania mnie do roboty.

Gość gość
A JA SŁYSZAŁAM,ZE DO BIEDRONKI CIĘŻKO jest sie dostac do pracy,bo tam są dobre płace.Co kilka miesięcy są podwyżki.

Gość a co mi tam to
wstyd że musicie pracować aby mieć adidasy nike

Gość niebieskakarolcia
alez siedz sobie w domu, tylko jak osiagniesz z mezem wiel emerytalny to ciezko bedzie, oj ciezko....a jeszcze jak maz sie wybierze na tamten swiat (tak, tak w tej chwili jest zdrowy, ale zapieprzajac na cala rodzinke, szybko to sie moze zmienic), to bedziesz sciany jadla....

Gość a co mi tam to
Wierzysz w emerytury w Polsce? nie bądź śmieszna.

Gość gość
Cos w tym jest, ze wielu ludzi traktuje osoby pracujace w marketach, sklepach spozywczych jako kogos gorszej kategorii. Ja tez w taki sposob zarabiam i wiele razy jakis klient probowal traktowac mnie z gory, pokazywac swa "wyzszosc" i szukac powodow do awantury. Na poczatku bardzo sie przejmowalam, potrafilam przez takiego buca miec zepsuty caly dzien, Ale teraz juz nie-jestem kulturalna, grzeczna, nie daje sie wciagac w dyskusje i w wiekszosci przypadkow to dziala-nie dawac pozywki trolowi. Nie uwazam sie jako gorsza, bo pracuje jako sprzedawca. Ktos w koncu musi pracowac w sklepach-kto w przeciwnym razie podalby takiej paniusi czy panu bulki, wedline? Ale moze to sie bierze stad, ze trafiaja sie infantylne sprzedawczynie-u mnie na osiedlu jest sklepik, gdzie pracuja mlode panienki-tipsy, solara, wlosy w kolorach teczy, dziki blond lub czarne-i ona inteligencja nie grzesza (choc znaja sie na cenach, kodach)-ile razy bylam swiadkiem glupich tekstow do innej sprzedawczzyni, flirtowania z dostawcami-az niemilo sie na to patrzy z boku, bo przeciez sa w pracy i powinny sie zachowywac profesjonalnie. Dlatego wszystkie ekspedientki, patrzac na taki obrazek takich panienek-sa wkladane do jednego wora-ze na pewno glupia i niedouczona, skoro sprzedaje w sklepie.

Gość gość
A dlaczego pracuje? Bo z jednej wyplaty byloby ciezko, penie skonczylibysmy na kupie z tesciowa :D Do tego siedzenie w domu jest nudne na dluzsza mete. A tak wychodze z domu do ludzi, przynosze kase do domu, jestem lepiej zorganizowana niz jak siedzialam w domu i mialam opor czasu wiec i lenia czasami. Mamy z mezem rowny podzial obowiazkow, do tego chodzimy na dwie rozne zmiany, widzimy sie zadko a to wzmaga tesknote, szacunek i chec bycia razem, spedzania ze soba kazdej wolnej chwili. Dodam tez, ze rozne w zyciu sa sytuacje, maz teraz jest, ale nie wiadomo co nas czeka. I pracujaca kobieta pracuje na swa przyszlosc w razie jakiejs tragedii (wypadek, smierc meza), czy zdrady malzonka, czy po prostu by na starosc nie gnic przy jednej marnej emeryturce.

Gość a co mi tam to
tak sobie tłumacz pracusiu