Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość nomadic
Fajne te przystawki a skoro jesteśmy przy temacie to macie pomysły na jakies szybkie i ciekawe obiady, ktoś tu niedawno podawał na pulpeciki (poproszę jeszcze raz:). ) bo ja juz nie mam pomysłów tym bardziej co serwować gościom. A wiecie, ze ja nadal nie jem ogórków? Boje się, ze małemu coś będzie, po smażonym też mi marudzi.

Gość asik bez log
świezy ogór :D nomadic to ja od pulpetow hehe a pomysly na obiady pozniej napisze bo teraz nie mam jak

Gość 33ona
asik-dzięx nomadic-ja jem dużo ogórków od mamy:) czasami po 5 szt.

Gość gość_M
Asik dzieki za info, czyli bardziej polecasz te skojarzone? Tych tradycyjnych nawet nie brać pod uwagę? Myślę też żeby dokupić rotawirusy i pneumokoki, bo nawet jak dziecko złapie rotawirusa to pewnie przejdzie go łagodniej.

Gość gość
Hej pisalam tutaj w zeszły poniedzialek. Moj maly robil kupki z krwią . Odpisala mi asik. A wiec wybralismy sie tydzień temu do pediatry. Od raxu skierowanie na oddział . Krew w stolcu poważna spraeay. Uswiadonili mi to lekarza. Dzisiaj 6 doba w szpitalu. Caly czas badania. Jutro wyniki czy wyhoowali jakąś bakterie. Jak bedzie ok to wyjdziemy. Kupki sa juz ok pomogly antybiotyki w zastrzyku. Malutki biedny wycierpial sie strasznie. Zmiana wenflonu to prawdziwy koszmar. A dzis mial pobierana krewke z główki biedny. Dziewczyny obserwujcie te kupki u nas nie wygladalo to az tak zźle. A wirus sie przyplatal Nie wwiadomo kiedy :(

Gość jolka kolka bez logowania
ja jem wszystko,nawet bigos i mała nie ma kolek.Moze dlatego,ze mało pije mleka,po 60-80 ml.

Gość gość flavia
i znowu strona nie przeskakuje. tak jest za kazdym razem:O my własnie wrócilismy ze spaceru

Byłam na mieście kupiłam spodnie i bluzkę na chrzciny. I jestem zalamana wyglądem,najgorsze że nie jem źle ani dużo i ćwiczą a wyglądam jak wieloryb te zakupy mnie dobily ... Kupiłam ubranko dla małej na chrzest wygląda jak laleczka :-) Co do aparatów zna się ma tym moja przyszła bratowa,ją się nie znam. U nas w końcu burza i jest czym oddychać. Robię szwagierce włosy:-)

Gość asik bez log
gosciu dobrze ze nic powazniejszego moja kolezanke chcieli polozyc ale bylo zap opon wiec zrezygnowasli bo to gorsze moze to tez byl wirus w kazdym badz razie przeszlo samo a diagnoza - przejsciowa reakcja na alergen, przejsciowa nietolerancja :) a kupa to byla tragedia sama krew ta alergolog jak zobaczyla to mowila ze takiej nigdy nie wdziaia Ja poleca,m skojarzone sams tez tak bede szczepic , co do zalecanych nie bede prev i meningo po roczku a rota nie :) ale to wolny wybor :)

Gość nomadic
Ja szczepie tradycyjnie plus pneumokoki. Może meningo po roczku. 33ona to szalejesz z ogórkami a ja sobie odmawiam:) Jolka u mnie po kapuście okropne płacze byly. Asik to jak bedziesz miała chwile to napisz chętnie poczytam:) sałatki juz sobie spisalam:)

Gość 33ona
gość-ja byłam 12dni w szpitalu po urodzeniu z małym, wenflon miał w kilku miejscach, bo aż rączki siniały....mały uderzał wenflonem o wszystko,znam ten ból, mój mały też się nacierpiał.życzę szybkiego powrotu do domu.

Gość nomadic
I galaretki aaaj też fajne:)

Gość gość flavia
wysłałam na pocztę zdjęcie Krystianka jak podnosi główkę. pozdrawiam

Gość esmi90
My bierzemy tradycyjne :) Mam pytanie bo ja zauważyłam, że moj nie chętnie do mleka idzie, ze na początku muszę mu wcisnąć butle. Bo była sytuacja, że zmieniliśmy mleko i jednak stwierdzieliśmy, że lepsze NAN niż bebiko i od tamtej pory niechętnie i nie wiem czy to wina butli czy mleka hmmmmmm może coś doradzicie ?

Gość asik bez log
moja czasami jak jes zla jak czeka na jedzenie to z tej zlosci butli nie moze chwycic to daje jej smoczek rozsmoczy sie troche i wtedy juz butle w spokoju lapie :D ja daje bebiko kasia rotaworusy u mnie za dawke juz z marżą 310 i sa dwie dotyczy do szczepionki rotarix bo rotateq sa 3dawki cenowo wychodzi jeden grzyb ja jutro ide na szczpienie ... boje sie jej placzu.. Nomadic musze zebrac sie w sobie i pomyslec i wtedy napisze hehe

Gość ewinkaa
Asik wielkie dzięki za przepisy! Przydadzą się jak znalazł na chrzciny:-) podziwiam mamy,które wytrzymują te trzy kłucia na szczepieniu,u nas mój m myslal brać urlop bo ja nie bylabym w stanie sama tego znieść,przytrzymać dziecka.na szczęście jakoś przeżyliśmy te dwa wkłucia a nastepnym razem tylko jedno,gdyby były trzy to bym zeszła tam chyba. chustę kupiliśmy,firmy nati.mielismy tylko wypożyczyć,ale jak m zobaczyl,ze stasiek usnął w niej w pół minuty to stwierdził,że nie ma co sie bawić z wypożyczeniem i od razu braliśmy. Juz dawno żaden zakup tak bardzo mnie nie cieszył!

Ewinkaa też bym nie zniosła trzeciego wkłucia, już swa były ponad moje nerwy.. Muszę kupić chustę, przydałyby się wolne ręce. Tylko nie wiem czy będę wiedziała co z nią robić :) Polecam Wam sałatkę, którą właśnie jem :) Sałata lodowa cebula czerwona papryka pomidory koktajlowe pierś z kurczaka podsmażona z przyprawą kebab gyros i do tego sos czosnkowy: 3 ząbki czosnku, 3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu i sól do smaku pycha :) Obiady robię raczej tradycyjne, na mam garnek gołąbków.

A co do przystawek zrobię galaretki ( bardzo je lubię) i sałatkę Asik z salami i ogórem :)

Ewinka do kiedy sie malucha nosi w chuscie? Trudne sa te wiązania? Moja dzis znowu miała kiepski dzień strasznie marudna była i brzuch chyba ja bolał :( zasnęła o 20 i śpi twardo nie wiem czy ją budzic na kąpanie...

Gość nomadic
Ale u nas zamiast trzech tez były dwa wklocia ale za tydzień kolejne dwa:( Ilonek cebuli tym bardziej surowej jeszcze bym nie zjadła, nie wiem czy to przypadek czy małemu faktycznie nie służą niektóre rzeczy które jem. Ewinka a ile kosztowała? Na allegro patrzyłam to strasznie się bija nawet o używane. A ile kosztuje wypożyczenie?

Gość mamakubusia09
Ilonek wow jaka ty sprytna jesteś ja przy moich chłopakach to nie wiele mogę zrobić a impreze dla 12 osob chyba bym musiała na nocnej zmianie szykować:-) Flavia bardzo ładnie Krystian trzyma główke mój leń to tak trzyma jak coś fajnego widzi jak sroka:-) Asik chyba ty głodna byłaś pisząc tyle przepisów. Dziewczyny ja musze poskromić swój apetyt bo masakra mogłabym jeść i jeść i to jem byle co musze to zmienić od jutra zmiana:-), trzymajcie kciuki. Jolka super że udało się takie pieniążki zebrać u mnie w rodziie nie ma takiej tradycji ja się czaje od kogo krzesełko do karmienia sobie zażyczyć ale chyba wyjdzie na to ze sami kupimy. Esmi nie martw się waga dobrze wyglądasz masz synka i to jakiego uroczego:-) Ja dziś miałam fajny dzień rano zawiezlismy Kubusia do babci i pojechaliśmy do fryzjera m z małym spacerował potem pojechaliśmy załatwić ten pierścionek jeszcze nigdy nie zrobiłam sobie takiego prezentu:-), jejku nie mogę się doczekać będzie za tydzień:-) nie kosztowało mnie to nic bo miałam ten złoty zegarek jeszcze dołożyłam pierścionek taki malutki stary i będę miała super pamiątke. J nie nosze biżuterii taki delikatny jest ten pierścionek ale jest taki jak dla mnie babka była super wiedziała co szukam i wybrała mi taki ze jak założyłam stwierdziłam ze to mój:-). Na koniec przedłużyłam umowę i wymieniłam telefon, teraz mam taki z dzisiejszych czasów bo mój był jak z epoki lodowcowej:-) Co do spacerówki moje marzenie żeby jeździł już w niej michałek bo jeździ bidul w tym fotelu samochodowym no co zrobie nie chce w gondoli to nie:-) Dziewczyny zamówiłam pajacyki i coś mnie koleś w jajo zrobił jeszcze nie wysłał mi zaraz mu takiego @ walne bo już straciłam cierpliwość.

Gość gość asik
brzuchatka chyba nie ja zrobilam zainstaluj i juz ;p kja z koleji unikam salatek z porem .. szkodzi mi ale dobra jestr tez pieczarki groszek jajko por i duzo pieprzu , tyle ze ja jem bez pora ja tez robie szybkie obiady ale gołąbkow nigdy w zyciu nie robilam szczerze mnowiac ja to lubie makarony ogolnbie takie dania heh nie wiem jak ja przezyje te szczepienie zaczynam rozumiec rodzicow stojac teraz z drugiej strony

Gość asik bez log
mamokubusia haha ja ciagle gloda ale te przepisy to tak szybko w glowie bo ja wczoraj chrzciny robilam na 12 osob wlasnie ;p

Gość jolka kolka bez logowania
mamoKubusia,ja dla 20 osób przygotowywałam chrzest wraz z moją mamą a mam 4 dzieci.Dałam rade.Dzieci biegali po podwórku,oglądali bajki,więc nie przeszkadzali.Mąż ich pilnował.Teściowie pomogli przy malowaniu domu i jakoś poszło.Jedzenia było dużo,jak na weselu.Co niektórzy zaskoczeni,ze alkoholu nie ma.Ale mój mąż abstynent podjął taką decyzję,ponieważ sierpień wg.kościoła jest miesiącem bez alkoholu i pod koniec lipca ksiądz mówił żeby w sierpniu powstrzymać sie od spożywania alkoholu.Ja chciałam zeby chociaz piwo było,przeciez moj maz nie moze decydowac o tym czy ktos ma pic czy nie.Ale nie przekonałam go.Poza tym powiedzial,ze jak jest dziewczynka to nie wypada stawiac alkoholu.Tak to sobie wymyślił i juz.

Gość 33ona
hej jolka- u mnie nie ma szans żeby mocnego alkoholu niebyło na chrzcinach, na weselach i chrzcinach, imieninach,świetach- jest.Sory.Taki mamy klimat.... :)