Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

TO FACET KOCHA A KOBIETA WYMAGA

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
utku

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 s艂absza genetycznie
Ja nie b臋d臋 pr贸bowa艂a na si艂臋 z wady uczyni膰 atutu, bo w naszym kraju to si臋 po prostu nie przyjmie. U nas jest podej艣cie takie, 偶e jak dziewczyna ma grubsze nogi, to ma je chowa膰 i koniec. U nas takich proporcji jak moje si臋 totalnie nie ceni. Doceniane s膮 n贸偶ki jak u sarenki. Du偶y ty艂ek u kobiety niby obiektywnie rzecz bior膮c jest atutem, ale i tu mam wra偶enie 偶e Polakom si臋 jako艣 szczeg贸lnie nie podoba. Typowy Polak doceni obfite cyce, a obfite po艣lady to ju偶 tak niekoniecznie. Moja figura uchodzi za wadliw膮, a wadliwego towaru si臋 nie eksponuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
Do pewnego stopnia sami decydujemy o tym, jak jeste艣my postrzegani. Gdybym po tamtej dziewczynie widzia艂a kompleksy, pr贸by jakiegokolwiek kamuflowania si臋/swojej figury, to nigdy nie powiedzia艂abym, 偶e jest seksowna. Ale jej spos贸b bycia, poruszania, ubierania, u艣miech, to wszystko sprawia, 偶e twierdzenie "jeste艣my odbierani tak, jak sami si臋 czujemy" ma tu g艂臋bokie uzasadnienie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂absza genetycznie
A mo偶e ja chcia艂abym mie膰 proporcje cia艂a, kt贸re uchodz膮 za seksowne, ot tak, po prostu. A wiem, 偶e nigdy nie b臋d臋 takich mia艂a i to jest dla mnie przykre, jak bardzo bym tego nie tuszowa艂a sztucznie pompowan膮 pewno艣ci膮 siebie. Po prostu zamiast by膰 zakompleksion膮 dziewczyn膮 z grubymi nogami by艂abym niezakompleksiona dziewczyn膮 z grubymi nogami. Od pewno艣ci siebie kszta艂t cia艂a mi si臋 nie zmieni. A szkoda, bo by艂aby w tym jaka艣 sprawiedliwo艣膰, gdyby mo偶na by艂o sobie samemu wypracowa膰 proporcje cia艂a. A nie, 偶e jeden dostanie od losu harmonijne 艂adne cia艂o, a drugi pokraczn膮 sylwetk臋 a la dzwonnnik z Notre Dame i nie idzie z tym prawie nic zrobi膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
no to w takim razie wyb贸r nale偶y do ciebie: by膰 zakompleksion膮 dziewczyn膮 z grubymi nogami albo by膰 niezakompleksion膮 dziewczyn膮 z grubymi nogami nie dostaniesz drugiego 偶ycia z figur膮 gazeli

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂absza genetycznie
Jak to m贸j kolega m膮drze powiedzia艂: ,,Ze s艂onia 偶yrafy nie zrobisz". Niezale偶nie od tego ile pot贸w bym z siebie wyla艂a na si艂owniach czy w fitness clubach i ilu diet nie zastosowa艂a z Dukanem na czele, to nie mam wp艂ywu na to sk膮d spalana jest tkanka t艂uszczowa. Ci臋偶ko nie mie膰 kompleks贸w widz膮c, 偶e nie jest w stanie si臋 sprosta膰 pewnym wymogom, kt贸re s膮 zewsz膮d narzucane. To nieco frustruje, nawet jak cz艂owkek pr贸buje si臋 od tego odci膮膰 i mie膰 na to ca艂kowicie wywalone. A ja pr贸buj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
narzucanym wymogom? 偶eby co? dosta膰 prac臋? dosta膰 si臋 na studia? wyj艣膰 z domu? wyj艣膰 za m膮偶? och prosz臋.. kto ci ka偶e wygl膮da膰 jak Gisele Bundchen? Ale jak pr贸bujesz to dobrze. Ja kiedy艣 bardzo si臋 przejmowa艂am ma艂ym biustem, wstydzi艂am si臋 kupowa膰 bielizn臋, nie lubi艂am jak nadchodzi艂o lato, bo trzeba by艂o zrzuci膰 grube puchowe os艂ony. A teraz mam to gdzie艣, nawet wyjmuj臋 ze stanik贸w poduszki, mam ma艂e cycki i niech b臋dzie wida膰, 偶e mam ma艂e cycki, i niech mi kto艣 skoczy, jak si臋 komu艣 nie podoba to niech zwiewa do pierwszej lepszej z wi臋kszymi ;P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Musze powiedziec, ze z***biscie podoba mi sie to starcie realizmu z idealizmem. Nauczcie sie czegos jedna od drugiej i otrzymamy dwa zbalansowne indywidua. Czy przy tym podniecajace i nadajace sie na zony? Nie mam pojecia, zapewne tak. Co do tych twoich nieszczesnych nog - podobaly mi sie w zyciu jakies 4 kobiety. Nie pamietam nog ani jednej z nich:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Buhahah

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Jeszcze jedno - tralalilalila, jak ty u diabla zachowalas idealistyczne podejscie pomimo tylu wiosen na karku?! W czasie jak to czytasz zginelo jakies 20 dzieci, do tego niezliczone przypadki rasismu i bigoterii, na pewno jakies inne dziecko stracilo rodzica/ow. Ale spoko, mozemy pocieszyc kogos, ze nie ma grubych ud, zawsze cos:) Dobra, niby mozna sie skupic na tym co mozemy naprawic, a na reszte zamknac oczy i udawac, ze nie widzimy. Works for me. I zeby nie bylo, bardzo lubie idealistow, przypominaja dzieci swoja niewinnoscia. Niemniej, powiedz jakim cudem system nie naprawil tego u ciebie?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
Nie bardzo rozumiem. Jaki system I Jakie umierajace dzieci. Nie rozumiem. Mam do wyboru albo przez Cale zycie sie martwic ze zycie jest ciezkie niesprawiedliwe I tyle zla na swiecie albo cieszyc sie cala jego druga jasna strona. Ze wzgledu na to ze mam jedno zycie ktorego czas ulatuje w kazdej chwili, wybieram opcje druga. Czemu mam patrzec na negatywy skoro za rogiem jest type piekna? I wiek nie ma tu nic do rzeczy a wrecz przeciwnie Im mniej Nam zostaje , tym bardziej to cenimy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Po prostu predzej badz pozniej popelnisz jakas totalna glupote, ktorej bedziesz sie wstydzic do konca zycia, jesli nie zaczniesz zyc w tej samej rzeczywistosci co wszyscy ludzie. Nawet sobie nie wyobrazasz jak latwo zmanipulowac takie osoby jak ty. Troche wiecej krytycznego myslenia, a nie tecze, kroliczki i tego typu bzdury.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
Bardzo zabawne. Niby co takiego? Zabije kogos ? Swoje wizjonerstwo zostaw DLA siebie , kolejny co mi probuje cos wmowic a to wy powinniscie zmienic postawe bo zycie jest zbyt piekne by tracic je na kompleksy. Moze kiedys zrozumiecie, Oby nie za pozno.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak ktos sie czyms wyroznia, to sciagamy w dol , taka Polska przypadlosc :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
natenczas nudz臋 si臋 wi臋c mog臋 napisa膰 wi臋cej :P My艣l臋 偶e zrobi艂am co艣 bardzo g艂upiego w tym roku, i mia艂am ogromnie du偶o szcz臋艣cia, 偶e nic mi si臋 nie sta艂o.A mo偶e to moja intuicja powiedzia艂a mi, 偶e ten ch艂opak nie b臋dzie dla mnie niebezpieczny. Ca艂e dzieci艅stwo i wiek nastoletni 偶y艂am w l臋ku zaszczepionym przez lekarzy i niepewno艣ci, jak d艂ugo jeszcze b臋d臋 mog艂a normalnie 偶y膰 (przez moj膮 chorob臋) i nie przypuszcza艂am, 偶e w wieku 27 lat nadal b臋d臋 "zdrowa", i do tego atrakcyjna. To, 偶e tak jest, to dla mnie jaki艣 kosmos. Jak pomy艣l臋, 偶e przede mn膮 jeszcze mo偶e by膰 kilkadziesi膮t lat 偶ycia, to dla mnie jest niewyobra偶alne szcz臋艣cie i napawa mnie g艂臋bokim spokojem. Co mo偶e by膰 wa偶niejszego? Kole偶anka pisze o niesprawiedliwo艣ci genetycznej i o tym, 偶e chcia艂aby mie膰 "standardow膮 figur臋". Ja bardzo bym chcia艂a mie膰 jeden tydzie艅 bez k艂ucia palc贸w, chocia偶 jeden dzie艅 w 偶yciu bez ani jednego zastrzyku, m贸c je艣膰 co chc臋 i kiedy chc臋, bez 偶adnego liczenia i kombinowania. No i co? Nigdy nie b臋d臋 tego mia艂a, nigdy si臋 od tego nie uwolni臋. W ka偶dej szkole mieli to wszyscy, opr贸cz mnie. Na ka偶de 1000 os贸b wszyscy, tylko nie ja. Mia艂am ju偶 oko艂o 50000 zastrzyk贸w w 偶yciu, tak, w to moje atrakcyjne cia艂o. A czy grubsze nogi te偶 codziennie utrudniaj膮 偶ycie, czy z grubszymi nogami te偶 trzeba regularnie chodzi膰 do szpitala? Wed艂ug bada艅 psychologicznych i medycznych, jestem w grupie os贸b w kt贸rej z bardzo du偶ym prawdopodobie艅stwem mo偶e wyst膮pi膰 depresja, ale jak id臋 do ludzi, to wydaje mi si臋, jakbym by艂a najrado艣niejsz膮 i najbardziej kochaj膮c膮 偶ycie osob膮, zw艂aszcza w tym kraju, gdzie wr臋cz nie wypada by膰 szcz臋艣liwym, i gdzie ludzie s膮 pierwsi do tego, by ci udowadnia膰, 偶e nie masz 偶adnego powodu, by by膰 szcz臋艣liwym. Zwi膮zek dwojga ludzi to nie jest lans i zabawa, tylko ci臋偶ka droga pod strom膮 g贸r臋, jak膮 jest 偶ycie, zw艂aszcza z chorob膮 swoj膮/partnerki. Moja uroda i spos贸b bycia kojarz膮 si臋 ludziom raczej z zabaw膮. Nikt nie by艂 gotowy i艣膰 ze mn膮 pod g贸r臋. Trudno, id臋 sama. Mog臋 偶y膰 i to jest dla mnie kosmos. Rzeczywisty, autentyczny cud. Amen.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
i teraz jak mi piszesz o jakich艣 systemach, umieraj膮cych dzieciach, wszystkim, na co i tak jako jednostki nie mamy najmniejszego wp艂ywu, to totalnie ciebie nie rozumiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Tu mnie masz, wezme zdrowie nad wyglad any day of the goddamn week. I, mozna powiedziec, mam co chce. Nigdy nie bylem powaznie chory, nigdy nie bylem w szpitalu, choruje raz w roku przez max tydzien bez zadnych lekow. W zamian wygladam....niezachwycajaco, nazwijmy to. Nie zabraniam ci cieszyc sie zyciem, przeciwnie. Po prostu porady, ktorych udzielasz prawdopodobnie nie zadzialaja dla wiekszosci ludzi. Wymagasz wiary w cos, pomimo braku dowodow. Twoim zdaniem, skad osoba ma brac pewnosc siebie, jesli nie wyglada ladnie i co gorsza, zdaje sobie sprawe, ze nie wyglada ladnie i nikt sie nia nie interesowal do tej pory? Pewnie, mozna wsadzic palce w uszy, zaslonic oczy i krzyczec "Lalalala!", pytanie tylko jak dlugo jestes w stanie to robic? Do tego przyznalas sie do samolubstwa, ze swiat jest tam gdzie ty:) Lubie szczerosc, +1 punkt dla ciebie. Slabsza genetycznie dostaje +10 za bycie cool kobieta i za krytyczne myslenie. Jestem pewien, ze w realu jest sympatyczna osoba, a tutaj po prostu korzysta z anonimowosci, zeby sobie pomarudzic. Co ja tez poniekad teraz robie, I guess.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralalilalila
czy to samolubstwo, a mo偶e to jest po prostu realizm? Bo wiem, ze nie naprawi臋 艣wiata, i wiem, 偶e mam w 偶yciu mn贸stwo szcz臋艣cia i moj膮 misj膮 jest dzieli膰 si臋 z innymi moj膮 pogod膮 ducha, za co ludzie bardzo mnie lubi膮. Nie zgodz臋 si臋 ze stwierdzeniem 偶e ka偶dy defekt wygl膮du uniemo偶liwia bycie osob膮 pewn膮 siebie. By艂am w Stanach i widzia艂am tysi膮ce grubych ludzi, nawet nastolatek, pewnych siebie i ciesz膮cych si臋 偶yciem. U nas - sp贸jrz cho膰by na Dorot臋 Wellman. Jest atrakcyjna? Zgodnie z kanonem pi臋kna, zdecydowanie nie, ale jak si臋 na ni膮 patrzy, to wg mnie jest mega atrakcyjn膮 kobiet膮, z kt贸r膮 chce si臋 przebywa膰. Ma m臋偶a, o tym nie wspomn臋 nawet. To nasz wewn臋trzna si艂a pokonuje wi臋cej barier, ni偶 jeste艣my w stanie uwierzy膰. Je艣li kto艣 chce, by grube nogi zepsu艂y mu rado艣膰 偶ycia, to tylko jego wyb贸r.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
trala kim ty jeste艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dave982
a jak ja mog臋 znale藕膰 dziewczyn臋 ? mam zainteresowania od nie dawna ta艅cem si臋 interesuj臋, chodz臋 na kurs , troch臋 biegam , studiuje , co艣 pr贸buje robi膰 ze swoim 偶yciem , psychologi膮 si臋 interesuje , ale jestem raczej nie艣mia艂y i mam problemy z nawi膮zywaniem kontakt贸w itp. kiedy艣 pr贸bowa艂em zagadywa膰 , ale mi to nie wychodzi艂o , albo nie wiedzia艂em o czym gada膰 , albo mnie zlewa艂y , albo wymagania jak st膮d w kosmos (ja nie boje si臋 przegranej tylko nie widz臋 celu robi膰 to w ko艅cu nic nie wychodzi brak motywacji nic mi nie wysz艂o w praktyce , wi臋c strata czasu ) , poza tym jestem raczej spokojny , a jakbym by艂 dziewczyn膮 to nie mia艂bym problem贸w bo faceci sami by si臋 o mnie starali , wi臋c obalam wszystkie teksty tutejszych dziewczyn. Wygl膮d m贸j nie jest jaki艣 tragiczny , z twarzy wygl膮dam raczej 艂adnie , wad膮 moja jest , 偶e za chudy jestem , ale oceni艂bym siebie , 偶e wygl膮dam tak normalnie. co zrobi膰 by dziewczyny same do mnie zgadywa艂y itp. bo ja nie umiem do tego jestem nie艣mia艂y spokojny ch臋tnie si臋 dowiem ? w ko艅cu podobno dziewczyny tak si臋 staraj膮 czekam na jakie艣 konstruktywne odp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂absza genetycznie
Dave982 wydaje mi si臋, 偶e same nie zagadaj膮. No chyba 偶e jeste艣 bardzo przystojny. A jakby艣 by艂, to raczej by艣 ju偶 o tym wiedzia艂. Taka prawda, niestety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Ding ding ding, we have a winner! Bedziesz, niestety, musial wszystko zoorganizowac, ale szczerze mowiac to widze twoje szanse dosc mizernie. Masz dostep do praktycznie calej wiedzy ludzkosci, inaczej zwana internetem i nie byles w stanie samemu znalezc rozwiazania - to nie do konca napawa optymizmem. Haters gonna hate, a ksiezniczki beda ksiezniczkowac, takze baw sie dobrze, wszystko na twojej glowie. Jednym i w zasadzie jedynym plusem tego jest fakt, ze jako "agresor" to ty wybierasz swoja "ofiare". Takze nie jest AZ tak zle. Nawet jak ci sie nie uda podniesiesz jakiejs zakompleksionej dziewczynie samoocene, a kim bysmy byli jakbysmy nie chcieli sobie pomagac, co? Ale ja jestem p**********y, niech mnie ktos zastrzeli...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralcia
ej ty masz co艣 serio nie tak pod czach膮 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annoyer
Yeah, no s**t. Jedna nieudana proba samobojcza + 3 sytuacje zagrozenia zycia + absolutnie z d**y wziety charakter = ja. Wyglada na to, ze nie tak latwo zabic takiego s*******a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralcia
o kurcze! dzi艣 jest jaki艣 dzie艅 coming outu! S艂absza za艂o偶y艂a topik na kt贸rym wysz艂o, 偶e ma powa偶ny problem ze sob膮, Ty 偶e masz na swoim koncie pr贸b臋 samob贸jcz膮... Naj艣mieszniejsze 偶e obydwoje robili艣cie za moich "psycholog贸w", zw艂aszcza kole偶anka... A ja si臋 dziwi艂am 偶e jak wchodz臋 na kafe, to czuj臋 si臋 jakbym wesz艂a do psychiatryka gdzie wszyscy pacjenci mi m贸wi膮, 偶e mam powa偶n膮 chorob臋 :P wiele si臋 nie myli艂am :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂absza genetycznie
Jaki znowu problem? 呕e mi z jednej strony jako艣 tak mi艂o, a z drugiej przykro jak mam cho膰by chwilow膮 styczno艣膰 z poci膮gaj膮cym dla mnie facetem? A co, mam udawa膰, 偶e kto艣 mi si臋 nie podoba, jak organizm sam wysy艂a wyra藕ne sygna艂y co i jak?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralcia
nie , nie masz nic udawa膰, ale 偶eby to by艂o tak膮 frustracj膮, 偶eby si臋 wy偶ala膰 na kafe, w tym szambie ? ja te偶 jak wchodz臋 do cukierni, to mi mi艂o jak patrz臋 na wszystkie torty, ale nie zak艂adam topiku "patrz臋 na tort i wiem, 偶e nie mog臋 go zje艣膰" :D 偶ycie jest pe艂ne rozmaitych bol膮czek i to nie tylko u os贸b brzydkich, i to nie tylko z powod贸w seksualnych!! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 s艂absza genetycznie
Wiem, o tym. Troch臋 mi g艂upio. W sumie to troche takie infantylne. Wiadomo, 偶e 偶ycie to nie nieustanne swawole i natychmiastowe spe艂nianie zachcianek (a szkoda :P ). Mo偶e mi to nie wychodzi, ale d膮偶臋 do tego by przekaza膰, 偶e moim marzeniem nie s膮 jednorazowe przygody z ob艂臋dnie przystojnymi m臋偶czyznami, a po prostu zwi膮zek z kim艣 kto mi i ja jemu odpowiadam pod r贸偶nymi wzgl臋dami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tralcia
wydaje mi si臋 偶e zasadnicza r贸偶nica mi臋dzy nami polega na tym, 偶e Ty widzisz, jaki jest 艣wiat (mam na my艣li og贸lny system my艣lenia i warto艣ci, media itp) i chcesz si臋 w niego "wpisa膰", sprosta膰 mu. Ja widz臋, jaki jest 艣wiat , widz臋 偶e nie jest ok, wi臋c id臋 obok swoj膮 艣cie偶k膮. Ale u 藕r贸d艂a tego wszystkiego jest akceptacja siebie i pokochanie siebie. Ja Ci tego bardzo 偶ycz臋, ale pami臋taj 偶e to nie jest jak tabletka do po艂kni臋cia, tylko praca.

Udost臋pnij ten post