Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdybym mogla cofnac czas

Nie chce tego dziecka Bardzo powazny temat

Polecane posty

Gość gość
Pamiętaj, że ciebie też ktoś mógł usunąć i nie byłabyś teraz tą "szczęśliwą" podróżniczką zakochaną w sobie, tylko skrzekiem spuszczonym w toalecie.

Gość gość
Sterylizacja może nie, ale jest przecież wazektomia - zabieg męski, w pełni odwracalny, bez skutków ubocznych. Wystarczy trochę poczytać i ogarnąć temat. Wiadomo nie od dziś, że inne formy antykoncepcji zawodzą.

pani od pamiętnika - cieszę sie ,ze moja myśl wydała ci sie godna uwagi :)

gdybym sie nie urodzila to by mnie nie bylo. Proste i logiczne. Oczywiscie, ze nie jestesmy w stanie przewidziec konsekwencji swoich decyzji. Ja wyjezdzajac gdziekolwiek tez nie wiem co mnie czeka i nie wiem jakie konsekwencje poniesie za soba taka decyzja. Jestem juz do tego przyzwyczajona.

Gość gość
pokażcie mi faceta, który podda się wazektomii :D

podróżowanie a rozpatrywanie i dokonanie aborcji to jednak zdecydowanie inny ciężar gatunkowy . zdecydowanie .

Gość gość
A zastanawiałaś się nad jakąś pokutą dla siebie? No bo, bądź co bądź rozważasz morderstwo. Czy po prostu zabijesz, spakujesz manatki i hej, przygodo?! :O

Gość wifigdańsk
no wlasnie sa bardziej skuteczne sposoby jak wazektomia albo jesli chodzi o kobietę to np mozna uzywac i gumke i spirale i jeszcze tabletki,wtedy watpię czy zajdzie się w ciaze no ale po co lepiej usunac***problem z głowy a nawet jak i potem się zdarzy to tez mozna usunąc nawet i 100 razy co tam. jak ci sąsiad nie podpasuje to tez go usuniesz? powodzenia.

nie wiem po co nas pytasz, ty w sercu wiesz tyle, że masz formę wyrzutów sumienia i dlatego pytasz

tak na koniec tylko zapytam - a co z moralnością ? twoja moralność , twoje sumienie - nie maja nic przeciwko temu ? Czy jesteś wyznawczynią moralności relatywnej , która jest dobra - o ile mi służy ?

Gość gość
allium dlaczego nie rozumiecie ,ze uprawianie seksu wiaże sie z dziećmi ? rozumiemy... sex uprawiają wszyscy nawet księża ale środki antykoncepcyjne nie dają 100% pewności i dlatego jest jeszcze aborcja

Gość gość
no własnie, seks uprawiają NIESTETY wszyscy. A powinni wyłącznie ludzie świadomi i gotowi poniesienia ewentualnych konsekwencji w postac***otomstwa.

Gość gość
dajcie jej spokój. Jak chcecie wychowywać dzieci z wpadki - wasza sprawa. Ona nie chce

Gość gość
tylko czemu te konsekwencje ponosi nienarodzone dziecko?

Gość Brunet196cmC
witam Cie autorko mam nadzieje ze przeczytasz moja wypowiedzieć aborcja w 7 tygodniu to juz dla mnie nie jest moralne normalne zabójstwo dziecko ma juz raczki widac 1 obajwy rozwoju :) uważam ze lepiej urodzić jak mozesz myslec o unicestwieniu tego dziecka

Gość Brunet196cmC
lepiej urodzic niz sobie szkodzic skrobanka to normalna ingerencja w twoje cialo a co moze sie nie powiesc i wtedy mozesz miec problem z narzadami rodnymi a potem z sexem :) a tak przy rozwarciu dorby chirórg zszyje ci c**ke i bedzie jak kiedys nie przesadzaj nie rodz czasem po cesarsku no chyba ze bedziesz musiala

Gość gość
Takie jak ty powinni obligatoryjnie sterylizować. Tyle kobiet pragnie dziecka, tyle kobiet poroniło i nie może się otrząsnąć po stracie. A ty otrzymałaś taki dar i nim wzgardzasz? Kim jesteś by decydować o życiu i śmierci tego dziecka?

Gość Brunet196cmC
jestes dorosla ponosisz odpowiedzialnosc za swoje czyny :) takze i za to dziecko teraz : nie ty dajesz zycie i nie masz prawa go odbierac

Gość gość
łatwo tak decydować o życiu autorki?

Gość gość
jej zycie, jej sprawa. my mówimy o życiu dziecka. wychować je może kto inny. niech chociaż będzie na tyle kobietą by je urodzić a nie mordować.

Gość gość
ma urodzić? żeby ją społeczeństwo napiętnowało i nazwało "wyrodną matką"?

Gość gość
Dokladnie tak. W 7 tyg serduszko juz bije i dzieciatko zaczyna nabierac kształtow. Sama mam dwoje dzieci i nie wyobrazam sobie jak mozna zrobic takie cos. W glowie mi sie to nie miesci jestes samolubna suka myslaca tylko i wylacznie o wlasnej d***e. Nie chcesz,to oddaj sa tacy ludzie ktorzy marza o dziecku lecz nie moga miec. A ty najlepiej zrobisz jak poddasz sie sterylizacji i bedziesz miala ,,spokuj,, nie krzywdzac bezbronnych,niczemu niewinnych istot.

moja moralnosc? hmm... ciezko mi odpowiedziec na to pytanie, ale nie uwazam aborcji we wczesnym stadium za morderstwo. Nie dlatego, ze teraz mi tak wygodnie, po prostu zawsze uwazalam, ze do 12 tygodnia aborcja powinna byc legalna. Takie byly i sa moje poglady i moze dlatego tematu moralnosci nie poruszalam tutaj.

ale j ka dokona aborcji to społeczeństwo jej nie napiętnuje ? czemu ? bo nic nie bedize wiedziało ? Czyli nie chodzi o sposób rozwiązania tylko to czy ludzie sie dowiedzą ? I tyle jest warte życie dziecka ?

Gość gość
a co tu ma społeczeństwo do rzeczy? chodzi o życie dziecka. życie, o którym ona nie ma prawa decydować .

Gość gość
czyli odda czy usunie to będzie zła :D wow co za wybór

Gość gość
Dziewczyno, tobie brak ludzkich odruchów :O To się nazywa socjopatia.

rozumiem - czyli relatywizm moralny w całej krasie . Ty uważasz ..........więc wszystko jest moralne i dopuszczalne .