Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dostaliście od rodziców na start w dorosłosc

Polecane posty

Gość gość
Myślałam , ze tylko u mnie taka patologia a jednak jest nas wiecej . Ja tez nic nie dostałam jedynie wyzwiska ze i tak do niczego nie dojdę. Ale doszłam i to sama o własnych siłach i mam ich gdzieś ( cała P********.na rodzinkę )

Gość gość
od rodzicow dostalam dylemat,albo zrzekne sie spadku albo bede splacac ich dlugi do usranej smierci:)super,co?

Gość gość
Ja dostałem jednego symbolicznego dolara i po 25 latach mamo w ramce jak szłem na swoje a na pomoc mogę liczyć do dziś chociaż sam mam już prawie dorosłe dzieci .

Gość gość
do gory

Gość gość
Oplacili mi zycie na studiach, zorganizowali wesele, oplacili aplikacje radcowska oraz zatrudnili we wspolnie prowadzonej kancelarii. Obecnie, bedac juz radca prawnym, jestem wspolwlascicielka kancelarii :)

Gość gość
A ja gowno i kopa na droge.

Gość gość
Z tego wynika ze wiele osób nic nie dostało na nowa drogę życia , wręcz przeciwnie bo mi tez nic nie dali a jeszcze kłody pod nogi rzucali i gadaliśmy na mnie do znajomych :(

Gość gość
dobre wykształcenie

Gość gość
Nawet dobrego słowa nie dostałam, chętnie sie mnie pozbyła z domu i nawet nie zainteresowali sie co ze mną . Ja teraz dzwonię co tydzień , ale nie mam serca wiem ze to wszystko ta jej milosc to jest na pokaz bo jest juz stara . A kiedy była młodsza to wyzwiska i bicie . Teraz jestem ukochana córunia bo mam kase i mieszkam zagranica i mam zaradnego meza.

Gość gość
materialnie - nic, ale nie mam za złe ;)

Gość nomasz
Utrzymanie od gówniarza do końca studiów - to mało? Nie wiem, czemu niektórzy oczekują od swoich rodziców niewiadomo czego, Bóg wie jak długo. Rodzice wychowali mnie i wykształcili, teraz sama pracuję i się utrzymuję, nie wyobrażam sobie prosić ich o cokolwiek — nie dlatego, że by mi nie dali, tylko po prostu uważam, że im też się coś z życia należy. Dzieci odchowane i samodzielne, więc teraz mogą cieszyć się życiem, wyjazdami, spotkaniami ze znajomymi i na serio nie mam najmniejszej chęci wiercić im dziury w brzuchu o mieszkanie czy inny „start”.

Gość gość
To ja napiszę jako matka wykształcenie naukę języków samochód mieszkanie 2 skutery (drugi dla męża) wesele na 95 osób( kasa z wesela dla nich) wyprawka dla dziecka( wózek. łózeczko, nosidełka, ciuchy itd.) 2 x wakacje zagraniczne opiekę w prywatnej porodówce i milion innych rzeczy.....i ciągle mało :(

Gość gość
Mozliwosc ksztalcenia. A na drogé- instrument muzyczny, koldrę i sukienké. To ogromnie duzo...

Gość gość
18:18 Do gościa: Trochę miłości i zrozumienia by wystarczyło , kase sama umiałam zarobić . O jakich studiach pier...sz skoro mając 18 lat musiałam iść z domu i złotówki mi nie dali. Weź sie ogarnij , nie wszyscy maja kochających i kulturalnych rodziców

Gość nomasz
Pytanie było „Co dostaliście od rodziców na start w dorosłość”, więc odpowiadam. W swoim własnym osobistym imieniu, nie w imieniu wszystkich ludzi we wszystkich internetach ;). „Pierdolę” o swoich studiach, nie o Twoich czy kogokolwiek innego, a to, że Twoi rodzice nie dali Ci takiegi wsparcia, jakie byś sobie życzyłą, to już inna sprawa.

Gość gość
"Utrzymanie od gówniarza do końca studiów - to mało? "Nie wiem, czemu niektórzy oczekują od swoich rodziców niewiadomo czego, Bóg wie jak długo. " Nawet nie wiesz co piszesz i ty masz studia buhahahahahaha :D

Gość nomasz
Sam(a) spróbuj - może Ci się spodoba ;)

Gość gość
Ja to mam cudnych rodzicow , jak mialam 18 lat zaplacili za prawko , jak zdalam dostalam autko hmm pozniej mieszkanie caly remont , meble do kuchni , wyposazenie lazienki pozostale dwa pokoje urzadzilismy juz sami aha i jeszcze 10 tys na wesele . Bardzo ich kocham , szanuje i dziekuje Bogu ze ich mam .

Gość gość
Rentę rodzinną, dwa samochody i piętro w domu jednorodzinnym. Mimo wszystko wolałabym tego nie mieć a "dostać" ich z powrotem.

Gość gość
Ja od ojca dostalam 5000 zl na start jak wyjezdzalam z Polski za granice. Od mamy nie dostalam nic, do tej pory to ja jej pomagam finansowo i to w znacznej mierze. Mam do niej troche zal, ze nie dosc ze mi nie pomogla/pomaga to jeszcze ja musze ja utrzymywac (nigdy jej tego nie wypomnialam), a ona nieraz do mnie na skype dzwoni podpita... Wiem ze jest nieszczesliwa, ale po kilku dniach dzwoni znow podpita i mowi jak to na nic pieniedzy nie ma... ale na to piwsko ma. Z moich pieniedzy oczywiscie :( Moj narzeczony dostal na prawo jazdy i tyle. To ja nam oplacilam start za granica i pierwsze kroki w doroslym zyciu za pieniadze mojego taty. Jestem z narzeczonego ogromnie dumna bo od 17 r.z. sam sie utrzymywal. Oprocz tego prawka to rodzice nie dali mu na nic.

Gość gość
Ja dostałam możliwość ukończenia najlepszej uczelni w kraju i jestem mamie za to bardzo wdzięczna, bo wiem, że łatwo jej nie było.

Gość Miśś
Pomagaja mi finansowo na studiach.