Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ten temat bedzie smutny

Kazdego dnia zaluje ze zostalam mama

Polecane posty

za granice nie wyjedziemy, bo po pierwsze on sie nie zgadza a po drugie ja tez nie bede na poczatku tyle zarabiac by utrzymywac jedna dorosla osobe i dziecko. A mam dosc wlasnie tego kim jestem, codziennosci, gotowania tanich obiadow, zakupow, prania, wszytsko wyglada tak samo. A caly czas mowilam, ze nie chce byc kura domowa, nie chce dzieci, bycia kucharka, sprzataczka. A tym wlasnie jestem. Mam dosc po prostu. Ja wyjade, a on moze sobie dalej tkwic w tej beznadziejnosci.

Gość gość
piszecie o pracy, zlobkach, p*****lach. a autorka wyraznie napisala ze nie zywi do tego dziecka zadnych uczuc to po co na sile uszczesliwiac? po co ma sie wychowywac z taka matka skoro moze ma jeszcze szanse na kochajaca rodzine? przeciez nawet jej nie bedzie pamietac, ma poltora roku.

Gość gość
To jakaś psycholka :) Idź na terapię autorko, bo wszędzie widzisz przeszkody. Nawet jutro poszukaj żłobka i szukaj pracy byle jakiej.

co z tego, ze dziecko dalabym zlobka jak nie mialby kto pomoc w opiece i odebraniu go podczas gdy ja bylabym w pracy? kto by mi dal na dojazdy, na nawet ubranie do pracy? To sie tak tylko mowi, ze moglam dac dziecko do zlobka, a pieniadze na pierwza oplate skad bym wziela?

ale ja nie chce byle jakiej pracy. Nie rozumiesz, ze chce pracowac w zawodzie, ze po to sie wlasnie uczylam? Byle jaka praca jeszcze bardziej by mnie zdolowala

Gość gość
a te dalej swoje. ona nie chce tego dziecka, po co wymyslacie cuda kretynki, przeciez to tylko tragedia dla tego dziecka bedzie.

Gość gość
ten temat bedzie smutny -- nie kochasz dziecka ? bijesz je ?

Gość Ewe1234
To wyjedz zostaw dziecko i męża w p**du i nie oglądają sie za siebie. To tylko dziecko na szczęście nie będzie cię jeszcze w takim wieku pamiętalo a ojcu dziecka rodzina pomoże więc spoko masz czyste sumienie. P*****l wszystko i swoją rodzine i jedz przynajmniej ty jedna będziesz happy.

Gość gość
stażyski u mnie w pracy dostają z UE po 800zł, czyli chyba więcej niż opłata za żłobek, póxniej po stażu często dostają pracę, więc nie wiem co się nad sobą tak użalasz. Rusz tyłek i do roboty.

Gość gość
Autorko zostaw to dziecko i wyjedź . Tobie nic nie pasuje . Juz widzę jak ty reagujesz jak ono płacze :(

Gość gość
Autorko a powiedz mi kto zajmie się dzieckiem gdy wyjedziesz? Na ile masz zamiar wyjechać? Dziecko na tym u cierpi strasznie... Kuzynka moja miala ambicje wielkie jak Ty... Zostawila dziecko z ojcem na dwa miesiące. Dziecko mialo 18 miesięcy, codziennie plakalo za mama, nic nie jadlo, nie spalo prawie, wylądowalo w szpitalu, kroplowka itd. Jak matka wrócila to dziecko nie odstepowalo ja na krok... Nawet do WC i w nocy budzi o się ciągle żeby sprawdzić czy mama jest.. Dziecko ma traumę do dziś a ma juz 3 lata. To nie dobry wiek żeby zostawić dziecko... Dziecko w tym wieku boi się opuszczenia, poczytaj sobie na ten temat autorko.

Myślę, że nie zasługujesz na miano "matki".. Wyjedź, temu dziecku będzie lepiej bez Ciebie!

Gość gość
ale czy z toba jest cos nie tak? W Polsce są 1000 ludzi którzy chcieliby pracować w zawodzie, skończyli studia i staże i pracy nie mają. Co z tego że ty też tak chcesz. To nie dziecko jest problemem tylko ty. Jak większosc studentów myślisz że po cieżkich studiach należy ci się praca. Masz pecha, niestety idzie się do jakiejkolwiek roboty a jak będziesz miałą dużo szczęsci to kiedys moze zacznesz prace w zawodzie, a moze nigdy i co i tak całe życie będziesz lamentować? Ogarnij się. Żlobki są czynne do 17 zdazysz odebrac dziecko.

Gość gość
CO wy pieprzycie ...lepiej jak dziecko ma kochanego ojca ,babcie niz matkę która go wręcz nienawidzi i obwinia za cale zlo swiata .

Gość det
wiesz co autorko a ja bym na twoim miejscu wyjechała ale najpierw bym zadbała o dziecko zeby nie zostalo samo albo żeby jakaś siksa się do mojego faceta nie przyczepila. |Popracowałabym trochę ustawiła sie a potem koniecznie wzieła dziecko do siebie, myśle że sie da. A co do zostawiania dzieci to mam przypadek w rodzinie , matka zostawila 9 miesieczne dziecko z ojcem i pojechala za granice, smutek i płacz, dziecko babcia wychowala a ojciec sie rozpil. Nie mozna tak paprac zycie niewinnej osobie. jesli widzisz taki sposob na zycie dla siebie to jedz ale absolutnie nie zostawiaj dziecka ojcu na wychowanie, nie zasluzylo na to.

Gość gość
a co zrobisz z dzieckiem jak wyjedziesz?

Gość gość
a co zrobisz z dzieckiem jak wyjedziesz?

Gość gość
"esli widzisz taki sposob na zycie dla siebie to jedz ale absolutnie nie zostawiaj dziecka ojcu na wychowanie, nie zasluzylo na to." Ojciec moze byc 1000 razy lepszym rodzicem niz matka .

Gość Ewe1234
Hahahahahahahahaha co znaczy nie zostawiaj ojcu na wychowanie? Kto daje c**prawo myśleć ze ojcowie sa gorsi od matek? Do gościa powyżej chyba nie doczytales ze tu sie mamusia wypowiada ze dziecka nie kocha!!! Kłopoty ze wzrokiem?

Gość gość
to ze ty chcesz pracowac w zawodzie nie znaczy ze kiedykolwiek u nas w kraju będziesz. Wiesz ilu absolwentow z takim mysleniem jest bezrobotnych?! Mnie śmieszy juz nawet jak przychodza szukac pracy i maja takie wygorowane oczekiwania ze glowa boli a nie potrafia nic. Nigdy wczesniej nie pracowali nawet gdziekolwiek zeby nabrac jakiegokolwiek doswiadczenia.

Gość gość
Autorka ucieka? Provo????

co za glupie pytanie czy bije dziecko. Nie, nie bije i nie wyrzadzam mu zadnej krzywdy fizycznej. Nie obchodzi mnie ile osob chcialoby pracowac w zawodzie a nie moze, bo wiem, ze ja moglam i moglabym tylko ogranicza mnie macierzynstwo, brak pomocy i mozliwosci finansowe. Dlatego wyjezdzam by sie spelnic zawodowo, by wreszcie pomyslec o sobie. I wiecie co? Za pierwsza wyplate z przyjemnoscia kupie sobie jakies ladne ubranie i kosmetyki, bo na dzien dzisiejszy nawet tego nie mam. I brakuje mi tego, nie jestem i nie chce byc tylko matka. Chce tez byc kobieta jak dawniej. I mam zamiar do tego dazyc.

Gość gość
wydaje mi się że dla ciebie jedynym wyjściem jest ten wyjazd.Dziecko C**przeszkadza,nie pokochałaś go przez 1.5 roku.Gdyby było inaczej nawet przez yśl by Ci nie przeszło zostawić takie maleństwo potrzebujące Twojej opieki,wolałabyś jeść chleb ze smalcem..Więc może lepiej wyjedz,obcy ludzie będą lepsi dla dziecka niż wyrodna matka myśląca tylko o sobie..:-(

dziecko zostanie z ojcem, w koncu on jest taki szczesliwy i kocha je wiec niech je wychowuje takze. Pisalam wyraznie, ze mam gdzies tych co po studiach nie moga pracowac w zawodzie, ja moglam i to sie dla mnie liczy, a co najwazniejsze wciaz moge i to za granica. Nie bede wiec tego marnowac i zamieniac na byle jaka prace.

ale jacy obcy ludzie? Chyba ojciec i dziadkowie to nie tacy obcy

Gość Ewe1234
I uznajmy temat za zakonczony bo nie sadze aby ktoś miał jeszcze coś do dodania. Autorka tez przy swoim obstaje. Powodzenia.

Gość gość
Ojciec dziecka pracuje wiec w jaki sposób się nim zajmie? Wrocisz po dziecko? Kochasz to dziecko? Dbasz o nie? Calujesz?

Gość gość
no ewidentnie cos jest z toba nie tak, zostaw to dziecko ojcu i wyjedz. kiedys tego pozałujesz, ale taka egoistka nie moze miec dziecka, bo go tylko krzywdzi. ja piernicze znam taka jedna ktora zostawila dziecko i meza bo sie dusila. Po2 latach kleczala pod drzwiami męza zeby ja wpuscil do mieszkania i pozwolil spotkac sie z synem.

Gość gość
Ty lepiej dziewczyno idz do psychiatry, albo psychologa. Nie wiem, ile masz lat, ale zachowujesz sie jak pusta nastolatka. Jestem tez matka, zarabiam najnizsza krajowa, maz niewiele lepiej. Dziecko bylo nieplanowane. Ale radzimy sobie jakos. I nie obwinam dziecko ze zyjemy na takim, a nie innym poziome. 90% absolwentow w tym kraju nie pracuje w swoim zawodzie. Prawda jest taka, ze idziesz do takiej pracy, jaka akurat jest. Czasami amibicje i dume trzeba schowac w kieszen. I skooncz z yum zalosnym stazem. Gdybys chciala zmienic swoja sytuacje, znalazlabys normalna prace, a nie czekala za skonczeniem stazu. Nie jest on obowiazkiem. Wyjdz do ludzi, gdyby to nawet miala byc praca w biedronce. od czegos trzebva zaczac. i pomysl co powie o tobie twoje dziecko jak dorosnie... i tylko nie mow ze zrozumie, ze zapewnisz mu lepszy byt dziecko potrzebuje twojej milosco, uczucia, bliskosci jak wracam po pracy, to moj syn zachowuje sie jakby nie widzial mnie wieki, a ma 2 lata. zastanow sie jeszcze dobrze nad swoim wyborem

Gość gość
A w jakim zawodzie chcesz pracować?