Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goralka_78

Perfumeria martex

Polecane posty

Gość Harisson
Głupota jest porównywalna z waszym lenistwem i chciwością. Chcecie oryginalne perfumy, idziecie do sklepu, chcecie podróby z niską ceną, idziecie na jakiś bazar, targ.. ew. wybieracie stronę internetową sprawdzonego sklepu, istniejącego na rynku od lat. Ale po co, lepiej wchodzić jak osioł w ciemną dziurę i potem się dziwić, że się w ciemności nogę złamie. Tak, kopię leżącego! może w końcu zrozumiecie, że dziś nic nie a za darmo i trzeba M Y Ś L E C

Gość gość
Widzę, że na forum tak jak ktos juz zauwazyl pojawiaja sie glosy krytykujace kupujacych i "wybielajacy" firme martex twierdzac, ze takie jest zycie. Niezgadzam sie z tym i mysle, ze na policji warto wspomniec o numerach IP z ktorych sa wysylane tego typu komentarze. Wszak sprawca, czesto lubi wracac w miejsce swojej zbrodni. Tyle z mojej strony.

Gość Więcej niż 25letnia
Haisson. Niepotrzebnie się unosisz :) Sprawa Cię nie dotyczy. Podaruj sobie odrobinę spokoju. Niczego nie wnosisz do dyskusji, więc ją opuść dla komfortu. Racji masz trochę, ale nie całkowitą.

Gość Harisson
HAHAHAHAHAHAHA tak sprawdźcie mój adres IP, w którym miejscu wybielam firmę MARTEX?????? Jak czytam takie komenty jak Twój, to dochodzę do wniosku, że osłów jest w Polsce dostatek i tylko robić takie oszukańcze firmy i Was nabierać.... bo żniwa robić tu można z łatwością...

Gość gość
Też tak myślę że kobieta która wszystkich oszukała na pewno czyta sobie te wszystkie wypowiedzi, ale niech czyta, oby los się jej za to odwdzięczył z nawiązką

Gość gość
napisałem maila do UWAGA TVN, czytałem że jeszcze co najmniej dwie osoby to zrobiły. gdyby powstał o tym materiał byłbym niesamowicie usatysfakcjonowany, bardzo chciałbym wiedzieć kto za tym na prawdę stoi :) zachęcam do pisania do nich w tej sprawie, biorąc pod uwagę skalę oszustwa to na prawdę dobry materiał do tego programu

Gość gość
Ja też uważam, że jesteście trochę sami sobie winni. Sama dostałam ofertę na maila i weszłam na stronę sklepu. Ale od razu nabrałam podejrzeń. Zniżki były za duże, płatność tylko przelewem, zero opinii w necie. Jestem starym wyjadaczem w materii zakupów internetowych i generalnie zasady są dwie: - jeśli pierwszy raz kupujesz w sklepie o nieustalonej jeszcze reputacji wybierasz opcję za pobranie. Jeśli jej nie ma - nie kupujesz. Jasne? Jasne. - dwa, sprawdzasz opinie o sklepie i jeśli takich nie ma albo jest sporo negatywnych (tylko proszę nie na opineo, bo tam sklepy manipulują opiniami), nie kupujesz. Proste? Proste. Po prostu nie ogarniam, jak można wysłać 7 stówek nieznanemu sklepowi bez żadnych opinii, który w dodatku oferuje podejrzane zniżki.

Gość Więcej niż 25letnia
Czy jest założony wątek na kafeterii tyczący tego tematu? Czy ten należy uznać za docelowy? Fajnie by było, jakbyśmy byli w jednym miejscu, innym nie zaśmiecali forum i nikt tego tematu nie usunął. Jak ktoś wie więcej niż od Policji, z kimś się kontaktował (telewizja, radio), niech da info na forum. Będzie nas więcej. Piszcie do kogo jeszcze uderzyć, żeby Martex pachniał wszystkim na lata --> przekrętem?

Gość gość
forum dla pokrzywdzonych oszukanimartex.pun.pl

Gość Więcej niż 25letnia
Dziękuję.

Gość bzyku1024
Gość wystawiał najpierw na allegro i okazał się oszustem. Ilość negatywnych komentarzy przemówiła mi do rozsądku finalnie wstrzymując płatność za zamówienie na niespełna 750zł. Chciałem dokonać zakupu celem dalszej odsprzedaży. Tylko uprzednia inwigilacja konkurencji w zakończonych aukcjach serwisu allegro uratowała mój budżet.

do Harisson: człowieku czego Ty od nas chcesz ? To, że Ty wolisz latać po Douglasa i Sephory po perfumy i zostawiać im 130% marży to, to jest dopiero debilstwo z Twojej strony. Jak jesteś taki mądry to może zacznij jeździć po paliwo do Niemiec, bo przecież w Polsce nigdy nie wiadomo na co się trafi. Co Ty na to ? Wskazać Panu, Panie Harisson jakieś docelowe stacje benzynowe za naszą zachodnią granicą ? Jak Ci się już znudziło trzepanie gruchy przed ekranem i zacząłeś czepiać się innych, to zacznij to robić cwaniaczku na portalu, gdzie nie będziesz anonimowy - ciekawe czy wtedy byłbyś taki cwany ?

Gość gość
Witamy Przypominamy, że w dniu 2013-12-18 09:04:57 zostało złożone zamówienie nr 2683 Do tej pory nie otrzymaliśmy płatności na kwotę: 210,00 zł Oczekujemy na wpłatę Jeśli otrzymaliście Państwo tę wiadomość po dokonaniu płatnośc**prosimy o przesłanie potwierdzenia wpłaty na adres perfumeria@perfumeriamartex.pl właśnie dostałem tego maila szczyt beszczelności.

Gość Sylwiaaaaaa
Jestem kolejna! Minął już termin realizacji zamówienia. Pisałam do tej Pani w poniedziałek, powiedziała, że najpóźniej w czwaretk perfumy wyjdą (termin upływał w piątek), później storna już nie działała. Jutro idę na policję!

Gość Wspierająca duchem oszukanych
Wpisy osób, które oskarżają i śmieją się z klientów Martexu są żenujące. Darujcie sobie te mądrości, życzę Wam abyście tacy mądrzy byli w swoim życiu, chociaż dziadek się śmiał........ Współczuję wszystkim pokrzywdzonym i nie dziwię się że wiele osób skorzystało z "super okazji', coraz więcej jest obniżek, sama ostatnio kupiłam markowe buty na pewno oryginalne, tylko tyle że sprzed 2 sezonów z obiżką 80%, więc okazję się zdarzają. Przerażający jest fakt, iż można w Polsce zarejestrować firmę na adres którego nie ma, w ewidencji działalności gospodarczej dla zwykłego zjadacza chleba, który chce sprawdzić czy firma istnieje brak jest informacji iż wobec Pani Pawłowskiej toczy się od dawna postępowanie w prokuraturze o oszustwo, wcześniej oszukała około 100 osób. Portale jak Onet, Interia, grupony są współwinne w takich akcjach. Firmy wobec których toczy się postępowanie o oszustwa gospodarcze winny być w ewidencji opatrzone jakąś informacją. Dlaczego mamy znaki - zaufane opinie itd., warto rownież wprowadzić np. oszust.Usuwa się kafeterię na ten temat, wyłącza stronę fałszywej perfumerii, a może pozostawić np. przekreśloną na czerwono po to aby Pani Pawłowska za 2 lata nie założyła podobnego "interesu".

Gość gość
ja mogę ,,podziekować'' portalowi Interia za dokonanie zamówienia i przelewu na konto oszustów. W tym okresie kierowany chęcia zakupienia prezentów dla najblizszych dałem sie tak głupio oszukać, pomimo tego, że na codzień jestem bardzo ostrożny w tego typu czynnościach. Coż pierwszy i mam nadzieję ostatni raz. Pozdrawiam oszukanych.

Gość eLPe
Niestety i ja zaczynam mieć pewność, że padłem ofiarą oszusta. Cóż, 310 zł 'wyrzuciłem w błoto' a miało być tak "pachnaco"... Po świętach zgłaszam na policję.

Gość gość
mnie także zwiodło ogłoszenie na portalu interia, uznałem że jeżeli coś jest na interia, tzn że jest sprawdzone

Gość Pawloo do prawdziwego gościa
Panie mądralo czytający ze zrozumieniem "prawdziwy gościu". Otóż wszyscy, każdy z nas, przeczytał zakładkę dotyczącą bezpieczeństwa na stronie grupera, stąd dowodziliśmy, że firma martex była przez nich zweryfikowana i nikt takiej weryfikacji nie dokonywał. Niestety firma Gruper wprowadziła nas w błąd, przez co straciliśmy pieniądze. I postaram się aby dochodzić odszkodowania od grupera.

Gość Simonnn
Nie sprawdzać opinii o sklepie, zawierzać tylko reklamie, przelać 500zł na konto z góry ( SIC !!!!!!) nieznanej nikomu firmie... i się jeszcze dziwicie, że was oszukano. Sklep bez opcji za pobraniem, bez odbioru osobistego... TAK SZCZERZE, czy Wy wszyscy macie rozum.Teraz sobie skarżcie, szukajcie, burzcie się... może w końcu czegoś się nauczycie.

Gość Simonnn
Pawloo do prawdziwego gościa: Chyba Ci się coś pomyliło. Czy ktoś Cię zmusił do przesłania danej kwoty na konto Martexu. Człowieku, ogarnij się w końcu, a od Grupixa dostaniesz tylko to co im wpłaciłeś, bo tylko tyle Ci się od nich należy. Ale, śmiało mierz, a jak Ci się uda.. i coś zyskasz, pochwal się na forum, podaj swój adres konta, a przeleje Cię drugie tle tej kwoty :).

Gość gość
a co w wypadku gdy płaciłem kartą kredytową? z tego co wiem, jeżeli np zapłaciłem za wakacje kartą i one nie doszły do skutku to bank jest gwarantem zwrotu pieniędzy, czy w tym wypadku nie ma tak samo? chodzi jedynie o karty kredytowe, a nie płatnicze.

Gość gość
ale ta perfumeria nie oferowała płatności kartą wieć po co wprowadzać zamęt i zamieszanie

Gość mesh
Pewnego dnia całkiem niedawno temu dostałam maila (sygnowanego przez Onet btw) o wielkich przecenach w perfumerii Martex. Kochani, na pierwszy rzut oka było widać, że to jedna wielka ściema. Perfumy warte 300zł za 100? No bez jaj. Ale uwaga, zadzwoniłam tam, żeby się zapytać czy podane ceny są przed zniżką, czy po zniżce. Odebrała jakaś pani i powiedziała, że przed. Do tego dążyłam: odebrała. Z tego co czytam, nikomu nie udało się dodzwonić... Dziwna sprawa

Gość gość
witam również należę do tych co nadal nie otrzymali przesyłki. nie zgodzę się co do tego że na pierwszy rzut było widać że to lipa bo ceny zbyt niskie. Sprawdźcie sobie na innych perfumeriach internetowych że można właśnie kupić w tak niskich cenach nawet tych po rabacie ponieważ prawie każda perfumeria dawała przed świętami bardzo duże rabaty. sama z jednej korzystam od 2 lat ceny są atrakcyjne perfumeria wiarygodna a perfumy oryginalne. Także mnie ceny w Martexie nie zdziwiły. Pomimo że mam swoją sprawdzona perfumerię dałam się wciągną w ta promocję. i dodam że z pracownikami Martexu rozmawiałam kilkakrotnie nie było żadnego problemu. Bez problemu również odpowiadali na moje maile. Ostatnią rozmowę przeprowadziłam 16 grudnia w poniedziałek otrzymałam informacje że paczki będą sukcesywnie wysyłane, we wtorek status mojej przesyłki się zmienił na wysłane a od środy brak jakiegokolwiek kontaktu a od czwartku strona nie istnieje. Jedyne do czego miałam wątpliwość to brak możliwości wysyłki za pobraniem i odbioru osobistego. Odgoniłam ta myśl i cóż nadal nie mam swoich perfum :(

Gość gość
Dzisiaj dostałem trzeciego maila z przypomnieniem zapłaty za zakupione perfumy .

Gość gość
a nie wydaje wam się,że gruper powinien posiadać ubezpieczenie od tego typu sytuacji i z ubezpieczenia wszystkim nam oddać kasę?

Gość maliszjusta
Ha w poniedziałek, wtorek i w środę dostałam przypomnienie o braku wpłaty. Jak to możliwe jak strona nadal nie działa? Już lecę im wpłacić :D

Gość gość
odpowiedź jest banalna :,z automatu