Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goralka_78

Perfumeria martex

Polecane posty

Gość Aneta M
Ja dzisiaj byłam na Policji, zgłosiłam oszustwo i Policjant powiedział że znalezienie jej nie będzie takie trudne, gorzej z odzyskaniem pieniędzy, więc może faktycznie skoro jest tylu ludzi to zebranie pieniędzy na prawnika, albo odpowiednią firmę windykacyjną nie będzie drogo kosztowało. Sama już nie wiem co robić....

Gość gość
Zgłaszajcie się tutaj: oszukaniprzezmartex@wp.pl Im nas więcej tym lepiej ,ja podałam policji ten adres ,tu się zbierają osoby poszkodowane przez firmę . Możemy też złożyć pozew zbiorowy ponoć to zwiększa nasze szanse.

Gość natusseqq
Witam ;) ja dzisiaj byłam na policji i zgłosiłam oszustwo przez ową perfumerię.

Gość natusseqq
PROPONUJĘ TEN E-MAIL KTÓRY JEST PODANY W KOMENTARZACH CZYLI oszukaniprzezmartex@wp.pl, tylko jakie jest hasło do tej poczty. Niech wszyscy idą i zgłoszą na policję, jest szansa że znajdzie się oszust.

Gość gość
bo wam znowu topik usune !

Gość wrocławianki
My również "odwiedziłyśmy" Komisariat Policji. ZACHĘCAM WSZYSTKICH OSZUKANYCH DO ZŁOŻENIA ZEZNAŃ. Na pewno każde kolejne zeznanie pomoże w złapaniu oszustów!!!!!

Gość kaja804
a jak tam odpisywac..?trzeba sie najpierw zalogowac? A czemu niby chcą nas stad usunąc ..?

Gość gość
Ktoś wcześniej usunął 35 stron dyskusji na ten temat

Gość gość
A i usuwaj powstanie następny i tak nas nikt nie uciszy. Może i kasy nie odzyskam ale zrobię wszystko aby winni zostali ukarani.

Gość gość
I z nie wiadomo jakiego powodu...

Gość kaja804
czy ktos jest z Łodzi i podejdzie z policją na te adresy ?

Gość natusseqq
Nie jestem pewna, ale mam chyba zerejestrowane rozmowy telefoniczne z Panią z cudownej perdumerii

Gość gość S
Jeśli jest to prawda to proszę się skontaktować ze mną na e-maila oszukaniprzezmartex@wp.pl w sprawie rejestracji rozmów, powołując sie na swój nick w tytule. Pozdrawiam

Gość Michał1984
Proszę o kontakt firmy. oraz instytucje, które miały kontakt z firmą Martex. Jest nas już kilka firm, chcemy zacząć działać. Chodzi mi o np. dostawców, reklamodawców tej firmy, "grupony" itp. anusia74@buziaczek.pl

Gość gość
grupon umywa rece;(

Gość TuDu
To dołączam do Was, "radośnie" podekscytowana atmosferą świąteczną :) Dzisiaj zgłaszam sprawę Policji. Ale na wiele nie liczmy, jak namierzą s******** to i tak będzie dobrze. W co wątpię, bo akcja pewnie była dobrze zaplanowana. Jak należy pisać w innym wątku, napiszcie. Jestem tu 1. raz. Bądźmy dobrej myśli, ostatnio w sprawie 3czekolady, 3cukierki, 3 pierniki interweniowały media, sprawa nagłośniona. Jak możecie piszcie w tej sprawie do programów interwencyjnych: uwaga, sprawa dla reportera, rmfu i innych.

Gość gość monozd
Ja już napisałam do TVN ale czy zajmą się tym tematem? Takich oszustów jest więcej. Za chwilę idę na komisariat.

Gość aleks_
popieram propozycje pociagniecia do odpowiedzialnosci grupera. rzeczywiscie na ich stronie jest podana informacja o bezpieczenstwie zakupach: "Przed przystąpieniem do współpracy staramy się uzyskać maksymalną ilość informacji o potencjalnym partnerze: 1. Sprawdzenie wiarygodności usługodawcy (informacje o działalności) na podstawie ogólnodostępnych źródeł: data wpisu do ewidencji, informacje o zakazie prowadzenia działalności, data upływu gwarancji ubezpieczeniowej, KRS itd. 2. Weryfikacja opinii (komentarzy) na temat partnera, jakości świadczonych przez niego usług np. na forach internetowych. 3. Weryfikacja cen proponowanych usług bądź produktów (zgodnośc**proponowanej ceny z cenami dostępnymi na stronie www partnera, porównanie aktualnej propozycji do podobnych ofert konkurencyjnych firm). 4. Weryfikacja partnera na zasadzie mystery shopping i badania satysfakcji klienta przed i po emisji danej oferty." Slabo widze to ze gruper sprawdzil wszystkie punkty w przypadku martex. zdecydowanie nalezy zglosic to do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów

Gość Bartek85
Witajcie, A kto z Was otrzymal oferte za posrednictwem Onet Poczty? Mysle, ze Grupa Onet SA tez powinna weryfikowac firmy, ktore reklamuja sie za posrednictwem list mailinowych wysylanych przez Onet. Zglosilem sprawe do Onetu na adres abuse@portal.onet.pl. Jezeli ktos z Was tez otrzymal promocyjną ofertę Gwiazdkowa za posrednictwem tej poczty mysle, ze tez powinien zglosic to do Onetu, tak aby w przyszlosci weryfikacja tego typu przypadkow tez byla skuteczniejsza. pozdrawiam i wszystkim poszkodowanym zycze mimo wszystko Spokojnych i Milych Swiat :)

Gość oszukana szczecin
Ja skorzystałam z oferty z e-maila -50%, inni kupowali bony, jeszcze inni zamawiali bezpośrednio ze strony do kogo miec teraz pretensje i roszczenia ???Czarno to widze i nie moge uwieżyć ze nie mozna nic z tym zrobić bo jeśli sprawca całego zajscia nie poniesie konsekwencji i nie zostaną zwrócone pieniadze poszkodowanym bo chyba tez sie skusze na zalozenie takiego slepu przed nastepnymi swietami, bo widac ze to niezły interes który uchodzi na sucho skoro wszyscy rozkladaja ręce...

Gość evida
Ja również otrzymałam za pośrednictwem skrzynki na onecie z 50% rabatem, zgłaszam w tej chwili skargę.Szczecin

Gość prawdziwy gość
Niech zgadnę - większość z oszukanych ma nie więcej niż 25 lat. Czy Wy na prawdę nie umiecie czytać ze zrozumieniem? Chyba jeszcze mało znacie realia w takich sprawach. Zatrudnianie firmy windykacyjnej niczego nie załatwi, bo nie ma od kogo ściągnąć pieniędzy. Czy Wy na prawdę myślicie, że w dzisiejszych czasach ktoś rejestruje firmę na siebie, żeby oszukać kilka tysięcy ludzi? Firma zajerestrowana zapewne na "słupy" (bezdomni, albo jacyś menele spod budki z piwem) albo na kradzione dokumenty. Możecie również pisać do UOKiK, że gruper jest wspólwinny, a jedyną odpowiedź jaką otrzymacie, to taka, że gruper odpowiada do kwoty jaką mu zapłaciliście czyli 19zł. Jak ktoś nie wierzy niech napisze pismo i wrzuci tutaj odpowiedź jaką otrzyma :)

Gość Więcej niż 25letnia
Do prawdziwego gościa: Mi już w zasadzie chodzi o to, żeby ktoś położył im łapę na koncie. To jest do zrobienia. W zwrot kasy nie wierzę, bo jak przygotowywali akcję tak drobiazgowo to i du*ochrony mają większe niż mogę sobie wyobrazić. Ale moooże gdzieś popełnili błąd Jeden, malutki ale jakże miły dla nas :) Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam. Ponieważ nadzieja jest moją matką jak się okazało (co wynika z faktu, że skorzystałam z oferty reklamowanej przez pocztę onetu i straciłam) to zabrnę dalej i powiem już bez straty: mam nadzieję, ze dobiorą się im d*psk chciwych i sowicie, świątecznie wynagrodzą.

Gość Harisson
Tak się zastanawiam, skoro ktoś kupił bon na Grupon i teraz w swojej naiwności chce od Nich całą kasę odzyskać, za bon i za kasę którą na własną rękę wpłacił do sklepu, to chyba się nieco z rzeczywistością pomylił. Równie dobrze, ludzie którzy w mailingu od Onet.pl otrzymali ofertę tej firmy, winni też Onet skarżyć na takich samych zasadach. Jak już, Grupon odda wam tyle ile wpłaciliście, bo z jakiej racji, mają wam oddawać więcej? Nie dość, że jesteście jak dzieci we mgle, nie znając realiów życia, to wasze działania porównywalne są ze strzelaniem na oślep, bo prawdziwego celu ubić się nie da.. WASZEJ GŁUPOTY.

Gość izolanka
a ja myślę,że ludzie którzy mają zamiar tylko zdołować i tak już zdołowanych oszukanych przez martex powinni opuścić to forum i darować sobie wygłaszanie zbędnych opinii. Oby wam się nigdy nic nie przytrafiło - ciekawe,że oszukanych potraficie zmieszać z błotem a oszustów po prostu oszczędzić .. największym błędem oszukanych wydaje się być pragnienie kupienia bliskim fajnych prezentów - więc za co tu ich winić ?! no ale fakt nie ma to jak sobie poużywać na kimś ... dziękujemy za wsparcie

Gość gość
Do prawdziwego gościa: będąc na Policji poinformowano mnie że znalezienie tej osoby nie powinno być trudne, ale gorzej z odzyskaniem pieniędzy więc może jednak jest jakiś sens w zatrudnieniu kogoś kto pomoże odzyskać chociaż część utraconych pieniędzy

Gość Więcej niż 25letnia
Harisson Do nie do końca, tak, ze dzieci we mgle. Ja dostałam ofertę na maila. Sprawdziłam NIP, zapis w ewidencji. Dzwoniłam dwa razy. pytałam, dlaczego taka oferta (panie udzieliła info, że sklep jest młody, bodajże od lipca). Ceny akurat mojego produktu były akurat realne, porównywalne z All. Ale sklep jest lepszy... (akurat). Były zapewnienia o wysyłce itp., sklep śmigał. Tylko otem dwa dni po fakcie - coś mnie tknęło - już powinna być przesyłka. Ale już było za późno, internet grzmiał. Moja głupota to to, że nie pokusiłam się o sprawdzenie firmy na forach (już wcześniej na all było zablokowane, pewnie coś bym znalazła). A onet i inne serwisy - co one mają więcej sprawdzić? W moim mniemaniu (choć na onet jestem wściekła) mogli sprawdzić tyle co ja. Nic od nich nie chcę. I nie kop leżących - rację masz, ale mną nawet nie kierowały święta i myśli o prezentach - tylko taka sobie realna, przystępna oferta. Tyle, że w sklepie. Amen :)

Gość gość
dużo tutaj cwaniaków którzy najeżdżają na ofiary przekrętu. jakbyście głębiej weszli w temat to dowiedzielibyście się że firma jeszcze niedawno uczestniczyła w programie i posiadała certyfikat RZETELNEJ FIRMY! Była zarejestrowana tak jak każda normalna firma, można o niej znaleźć dane w GUS itp. Dodatkowo reklamowały ich budzące zaufanie portale takiej jak onet, interia, gruper, itp. Te fakty oraz okres kupowania prezentów na święta były główną przyczyną takiego zainteresowania ofertą.