Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

goralka_78

Perfumeria martex

Polecane posty

Gość prawdziwy gość
a tu dalej jedno i to samo... w poprzednim wątku ciągle powtarzały się te same posty: - wpłaciłem, nie mam towaru - załóżmy pozew zbiorowy - iść/nie iść na policję itd. nie dziwię się, że administracja usunęła tamten temat, bo bajzel był straszny... tutaj zaczyna robić się podobnie. Pragnę tylko przypomnieć, że zgodnie z polskim prawem nazywanie kogoś "oszustem", jeśli osoba ta nie jest skazana prawomocnym wyrokiem za takie przestępstwo stanowi wykroczenie i może być ścigane na wniosek poszkodowanego. Rozumiem Wasze rozgoryczenie, ale daliście się zrobić w konia jak małe dzieci. Sam zauważyłem ofertę na gruponie i byłem zainteresowany kupnem. Ale zanim to zrobiłem, to najpierw wszedłem na stronę perfumerii i sprawdziłem podane tam dane adresowe. Siedziba w Łodzi i Pabianicach, a wysyłki z magazynu w Poznaniu. Myślę sobie "duza ta perfumeria, skoro mają tyle biur i magazynów. Na pewno są więc jakieś opinie o nich". No i co? Na googlach linki tylko do grupona i innych tego typu serwisów no i do strony martexu. A co oznacza brak opinii w necie? Najpewnij to, że kilka dni wcześniej dopiero rozpoczęli działalność, a to nie wróży dobrze, a na pewno jest wystarczającym sygnałem, żeby powstrzymać sie od wpłaty większych sum. To tak jakby kupić coś na Allegro, nie przeczytać wcześniej komentarzy Sprzedającego, a później dziwić się, że dostaliśmy w paczce ziemniaki zamiast telefonu komórkowego. No i na koniec kilka informacji, bo widzę, że większość osób dalej nie radzi sobie z tą sytuacją: - sprawę zgłaszamy na Policji - mają obowiązek przyjąć każde zgłoszenie, więc nie dawajcie się zbyć, albo poproście o zaświadczenie na piśmie o odmowie przyjęcia zgłoszenia i powodu takiego postępowania - do zgłoszenia potrzebne będą wydrukowane maile z korespondencji z martexem, wraz z nagłówkami (podane są tam nr IP serwerów z których wysyłana była poczta, oraz kilka innych danych), wydrukowane potrwierdzenie wykonania przelewu, a także może być wydruk z grupona czy tam innego grupera z ich ofertą - wysokość kwoty jaką wpłaciliście nie ma znaczenia (w przypadku oszustwa nie ma zastosowania stwierdzenie "niska szkodliwość czynu") To tyle ode mnie. Nie odpuszczajcie i nie liczcie, ze ktoś za was i wasze pieniądze będzie się bawił w chodzenie po sądach (pozew zbiorowy). Niech każdy idzie indywidualnie na Policję, a jak bedą mieli wystarczająco dużo zgłoszeń, to sprawa sama się rozkręci.

Gość gość
Lepiej być uczciwym nie oszustem-chyba 77 jest z "grupy trzymającej władzę"

Gość madzia2340
ja tez jutro jadę na policję , przykre.......... ale nie popuszczę

Gość gość
Jak się wpisuje w google "najtańsze perfumy" to rzeczywiście nie wiadomo komu wierzyć :D

Gość madzia2340
oni sami do mnie napisali, mieli mojego maila nie wiadomo skad, podali kod rabatowy no i gotowe, nabrałam się :(

Gość gość
To całe szczęście, że nigeryjski książę przypadkiem do ciebie też nie pisał w sprawie spadku.

Gość gość 77
Pewnie ze lepiej być uczciwym skoro daliście się złowić na 50% rabaty,to znaczy ze paserstwo nie jest Wam obce,minus 50% od ceny rynkowej jakiegokolwiek towaru to jest Wał albo towar jest kradziony. Simply is that

Gość gość
Martex nie wysłała, ani jednej przesyłki pocztą polską ani we Wrocławiu ani w Pabianicach, w usuniętym wątku ktoś pisał,że kex nie miał ich w swojej bazie, więc wydaje się, że nie ma ani jednej osoby która otrzymałaby perfumy.

Gość Britanic
Góralka 2 pisał już ktoś na popzrednim wątku że pod jednym adresem w Łodzi jest park a pod drugim jakaś przychodnia

Gość gość
najlepiej jest osądzac kogoś i krytykować

Gość gość
"najlepiej jest osądzac kogoś i krytykować" x Najlepiej to jest zasięgnąć informacji w sieci gdy planujesz wydać kilkaset złociszy w tamtejszym sklepie, ażeby potem przez własną pazerność nie zawracać d**y policji.

Gość milwoki
ja np. nie zapłaciłem za perfum 50% jego wartości a 330 jak w sklepie 400 więc skończ pieprzyć. Zawsze wszystko dokładnie sprawdzam i dopiero teraz dałem się zrobić w wała bo tak naprawdę wszystko było zrobione perfekcyjnie. Napisałem na początku do nich e-maila dzwoniłem chyba z 5 razy, zawsze jestem ostrożny. Jak ja się dałem zrobić w wała to co mówić o pospolitym Kowalskim

Gość gość
a czy policja nie jest od tego żeby łapać złodziei którzy okradają uczciwych ludzi?

Gość gość
Zobaczycie, że ich złapią. Sprawa zaszła za daleko. Jeszcze będziemy mieli okazję zobaczyć ich twarze.

Gość gość
przypomnijecie jak miała na imię gogolewska która zrobiła kilka przelewów?

Gość elika35
Ja też jestem bardzo ostrożna w kupowaniu w sieci.Zawsze sprawdzam wszystko i dokładnie.I to nie tak,że człowiek jest pazerny .Ceny były całkiem normalne,po przeliczeniu niewiele tańsze od sklepowych,ale zawsze to coś przy świątecznych wydatkach.Proszę więc nikogo nie obrażać .Po prostu oszuści byli sprytniejsi a kupujący dali się wywieść w pole.Ja też straciłam sporo kasy ,jutro idę na Policję z kompletem dok.i zobaczymy.Pozdrawiam.

Gość gość
"ja np. nie zapłaciłem za perfum 50% jego wartości a 330 jak w sklepie 400 więc skończ pieprzyć. " x I wybrałaś akurat ten o którym nie było ani jednego pozytywnego komentarza? Jak ja zamawiałem perfumy (akurat dziś przyszła do mnie nie dalej jak przed godziną kolejna przesyłka za 300 złotych i patrząc wg. cen w Douglasie to mam jeden flakon gratis) to poszperałem na specjalistycznych forach jak chociażby perfuforum. x "Napisałem na początku do nich e-maila dzwoniłem chyba z 5 razy, zawsze jestem ostrożny (...) wszystko było zrobione perfekcyjnie." x Taki perfekcjonista a cię w trąbę zrobili :D Oszuści zapewnili cię, że są uczciwa firmą? Nawet telefon i maila mieli? Ojej chyba kłamali :D To musi być mafia :D To, że nie było o nich żadnej pozytywnej opinii to przecież nie warty uwagi szczegół albo celowe działanie konkurencji :D Niektórzy nigdy się nie nauczą. x "a czy policja nie jest od tego żeby łapać złodziei którzy okradają uczciwych ludzi?" x Jest. Szkoda, że uczciwy nie zawsze oznaczą inteligentny.

Gość gość
"Proszę więc nikogo nie obrażać .Po prostu oszuści byli sprytniejsi a kupujący dali się wywieść w pole." x Zamawiałem do tej pory z trzech perfumerii i za każdym razem było w porządku a o tej waszej nawet nie słyszałem więc od razu widać jakimi kryteriami się kierowaliście przy wyborze :D

Gość elika35
"Szkoda, że uczciwy nie zawsze oznaczą inteligentny." Dobrze już wszyscy wiemy że jesteś inteligentny .Wiedz że ja robię 90 % swoich zakupów w necie i też do tej pory myślałam,że nie dam się oszukać.A jednak,więc nie bądź taki dumny z siebie ,bo i Tobie może się w końcu trafić takie zgniłe jajo.

Gość gość
Ja wcale nie mam się za orła intelektu ale po coś to wszystko jest: fora, opinie już nie mówiąc o porównywarkach jak Ceneo. A naciąłem się tylko raz w życiu i nie w sklepie a na Alledrogo i nie na luksusowym asortymencie tylko na ... książce za 29 złotych :D

Gość elika35
Po prostu mniej straciłeś i tyle.A oszustwo to oszustwo ,nie ważne ile tracisz.Dla kogoś 5 zł to majątek dla innego 10000 zł -drobnostka.Mi jednak szkoda jednych i drugich.

Gość gość
Czy można już zakończyć te dyskusje, nie ma sensu z kimś dyskutować kto ma takie hobby. Czy ktoś wie dlaczego kafeteria usuneła wszystkie poprzednie wpisy?

Gość gość
na policji zgłaszałam ze one są, i że z portalu dowiedziałam się o wszystkim a tak nie ma historii:(

Gość gość
jasne jest chyba to ze skoro tu pisze to tez zrobiłem się w trąbę. chciałem tylko zapytać czy osoby które zgłosiły sie na policję czekały te 14 dni czy zrobiły to wczesniej?? od mojego złożenia zamówienia minął dopiero tydzien ale przeciez juz wiadomo ze nic z tego nie bedzie.

Gość gość
nie musimy czekać 14 dni, i tak wszystko potrwa około 30 dni w policji, jak już ktoś pisał

Gość gość
ja zamówienie składałam 11-go, potwierdzenie otrzymałam 12-go no i niestety dałam się zrobić.Zgłosiłam to dzisiaj, przyjeli.Powołałam się na wczorajsze wpisy że sprawa jest w prokuraturze w Pabianicach.Przyjeli zgłoszeni, zostałam pouczona, hi, hi no i cóż, czekam.różnie bywa, może namierzą kobietę, jak już tyle przekrętów zrobiła

Gość artlis
Do Tych, co nasmiewaja sie z poszkodowanych Po pierwsze... rabat 50% to nie paserstwo, tylko calkiem mozliwe ze sprzedaz chociazby w cenie zakupu. To nie luksusowa perfumeria w galerii handlowej, Po drugie... reklame dostalem na poczte interi, jako rozsylana z ramienia interia.pl. jeszcze chyba do wtorku 17.12.2013 byla reklama na glownej stronie interia.pl nieco ponizej lewego gornego rogu. Wiec taka usluga nie byla tania. To powinno sie odbic czkawka dla portalu interia.pl. Jak dla mnie administatorzy portalu powinni dolaczyc do sprawy. Jak dla mnie ich wiarygodnosc zostala narazona na spory szwank. Ja zlikwiduje konto pocztowe. Po trzecie... felerna perfumeria posiadala profesionalny program do sklepu internetowego Po czwarte... nie smiej sie dziadku...

Gość Aneta M
Ciekawe czemu zostały skasowane wszystkie poprzednie posty na tym forum. Niestety ja również dałam się nabrać i jutro też wybieram się na Policję :( Mam nadzieję że Pani Sylwia będzie w kontakcie z osobami które zostały oszukane i uda się zorganizować ten pozew zbiorowy

Gość artlis
Nas oszukali na 150 zeta, ale w tamtym tygodniu zamowilem za 380,00 i nie zaplacilem bo nie doszedl mi przelew, za to dzis 19.12.2013 o 2.00 w nocy przyszlo mi na maila ponaglenie zaplaty. Czy ktos z Lodzi sie pofatygowal pod ten adres? Ja jestem z poludnia Polski. Jutro ide zlozyc zawiadomienie na policje.