Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8cykl

PAŹDZIERNIK 2014

Polecane posty

Gość anula_8907
I dzisiaj od rana powtórka z rozrywki, bo znowu boli co kilka minut-zaczęłam sprawdzać na zegarku. Zaboli, kilka sekund i odpuszcza. Nie wiem sama co o tym myśleć. Boli tylko w dole brzucha

Gość olusw21
Anula to skurcze. ;) co ile minut masz? W szpitalu czy w domu jestes?

Gość anula_8907
Rano jak sprawdzałam to te bóle były co 8 minut, ale nie trwają długo, zaboli i odpuszcza, a teraz zjadłam śniadanie i trochę pochodziłam to przestałam sprawdzać, żeby się nie nakręcać.

Gość anula_8907
W domu jestem, nie myślałam jeszcze o szpitalu.

Gość ba_sza
Anula ja tak miałam skurcze nie długie nie aż tak bolesne ale regularne i poszłam do szpitala nie chciałam ryzykowac, każdy ma inny próg bólu dla mnie to było mniej bolesne aniżeli na okres jak podpięli mi KTG wychodziła skala skurczu 100 i regularnie do 4 potem 3 min, miałam przy tym rozwarcie na 2 palce , no ale z racji planowanej cc nie mogło mi się to za bardzo rozchulac i trzeba było działac. Dla mnie najgorsze to jedna położna , która sprawdzała rozwarcie myślałam,że kopne ją w tyłek, potem nadeszła nowa zmiana i tamta już delikatna i miła, wszystko zależy na kogo się trafi.

Gość olusw21
A jak teraz te skurcze? Ja w pierwszej ciazy mialam takie delikatne skurcze i okazalo sie, ze juz rodze. Ale u mnie byla tendencja do czestrzych skurczy, co 20,15,10,8 minut itd. :)

Gość anula_8907
Teraz skurcze co 5-6 minut i wydaje mi się, że robią się bardziej bolesne. Jadę do szpitala, zobaczymy co powiedzą.

Gość olusw21
Anula to szybkiego porodu. ;-) daj znac po wszystkim. :)

Gość anula_8907
Anastazja urodzona 3.10.2014, o godz. 1.40, nie całe 2500 g szczęścia :D

Gość gość Anja
Anula gratuluje ;-) dużo zdrówka dla Was.

Gość olusw21
:) gratulacje. :) jak dojdziesz do siebie daj znac jak przebiegl porod. :) i napisz w ktorym tyg urodzilas, bo chyba jeszcze nie skonczylas 37tc?

Gość anula_8907
U mnie dopiero zaczął się 37 tydzień, mała waży dokładnie 2430 g i mierzy 51 cm :)

Gość anula_8907
Trafiłam na bardzo miłą położną, która chciała mi pomóc urodzić. O 22.30 podczas sprawdzania rozwarcie pękł mi pęcherz i wzięto mnie na porodówkę.

Gość anula_8907
W międzyczasie dostałam zastrzyk na szyjke, bo nie chciała współpracować odpowiednio podczas porodu i kroplówkę z oksytocyny, bo skurcze słabe i nieregularne miałam.

Gość anula_8907
Po 24 już zaczęły się bardziej regularne skurcze i 1:40 moja córeczka była na świecie. Cieszę się, że nie musiałam się długo męczyć. Prawie nic mnie nie boli- tylko jeden szew ciągnie, ale da się wytrzymać.

Gość anula_8907
Szczerze mówiąc, to byłam przygotowana na nie wiadomo jak bolesny poród, a wcale nie było tak strasznie :D Mąż oszalał na punkcie kruszynki razem z moją mamą- jej pierwsza wnuczka ;)

Gość anula_8907
Żeby było ciekawiej to swoją sale mam naprzeciwko porodówki i dzisiejszej nocy już 3 poród się szykuje :|

Gość gość
Zapraszam serdecznie Panie w ciąży na badania prowadzone przeze mnie w ramach pracy magisterskiej. Jestem studentką V roku psychologii na Uniwersytecie Warszawskim i zbieram dane dotyczące doświadczeń kobiet na temat swojego dziecka w czasie ciąży. Badanie jest całkowicie dobrowolne i anonimowe. Odbywa się w całości przez internet. Polega na wypełnieniu dwóch wysłanych przeze mnie krótkich kwestionariuszy i odesłanie ich z powrotem na adres e-mail lub wysłanie na adres Wydziału. Więcej informacji na ten temat pod adresem: dorotakowalczyk-mgr@wp.pl Drogą mailową będzie również możliwość udostępnienia chętnym osobom końcowych wyników ogólnych z mojego badania. Opis i wszystkie informacje będą zawarte w mailu, które wyśle po zgłoszeniu. Zainteresowane Panie proszę o zgłoszenie się na adres mailowy: dorotakowalczyk-mgr@wp.pl (w temacie wiadomości proszę wpisać zgłoszenie) Z góry dziękuję za zgłoszenia i poświęcony mi czas. Dorota Kowalczyk

Gość ba_sza
Anula gratulacje :* :)

Gość PannaMałaMi
Hej dziewczyny! Do planowanego terminu dwa dni i doczekać się nie mogę. Coś pobolewał, ale jeszcze żadnych rewelacji. To moja pierwsza ciąża i boję się, że nie będę wiedziała, że to już, że już się zaczęło. A jak tam u Was? Jak się czujecie? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :-) :-)

Gość gość ewa
ja mam termin na niedzielę i też nie mam żadnych oznak. mimo ze to moje drugie dziecko zaczynam się niepokoic. pierwsze urodzilam w 38t i 3dni. wtedy odeszly mi wody plodowe, a skurcze towarzyszyly od 5 m-ca. ta ciaza jest zupelnie inna. zadnych skurczy i innych dolegliwosci tylko juz ciezko szczegolnie w nocy.nie mam sily przekrecic sie z boku na bok.

Gość gość
Kto jeszcze nie urodził zapraszam po koszule do porodu i karmienia w cenie od 19,99 PLN na www.sklep.brzuchatki.pl Natomiast dl tych co już się rozpakowały polecam bieliznę poporodową od www.sklep.brzuchatki.pl Zestaw ratunkowy dla brzuszka po porodzie: - wyszczuplający pas poporodowy w cenie 21,99 PLN - wyszczuplające majtki poporodowe cenie 16,90 PLN Poporodowa bielizna korygująca daje poczucie atrakcyjności tuż po urodzeniu dziecka, a także zmniejsza ryzyko pojawienia się rozstępów po porodzie. Pomaga również w powrocie do dawnej figury, ściągnąć mięśnie ABS, zmniejsza bóle pleców oraz utrzymuje odpowiednią postawę ciała podczas karmienia piersią.

Gość PannaMałaMi
Ewa- to mam nadzieję, że wszystko w porządku. U mnie podobnie. Ciężkie te ostanie noce. Dziś przez cały dzień coś mnie bolało, ale małej chyba jeszcze się nie spieszy. A powiedz mi jak wrażenia po pierwszym porodzie?

Gość gość ewa
U mnie wciąż bez zmian,czekam i czekam.W pon idę do lekarza i dostanę już zaświadczenie na urlop macierzyński.Tez jestem tym niepocieszona bo szkoda mi go teraz wykorzystywać. Spróbuję jeszcze u internisty zapytać. Co do pierwszego porodu to poszło jak z płatka.Gorzej było później. O godz. 1 w nocy odeszły mi wody płodowe, więc pojechaliśmy do szpitala. Do 7 rano leżałam pod ktg bez żadnych skurczy i akcji porodowej.Potem podano mi kroplówkę z oksytocyną, ale też nie reagowałam więc zaczęli mi ja podkręcac coraz bardziej. O 11 zaczęły się bóle parte, a o 11.30 mój syn był już na moim brzuchu. Więc ból porodowy u mnie to tak naprawdę trwał pół godz. Ale jak wcześniej wspomniałam po porodzie juz okazalo się ze nie chce mi sie obkurczać macica i dostałam krwotoku. Byłam bardzo słaba i miałam przetaczaną krew (której przez pierwsze dwie doby nie mogli dla mnie zdobyć). Nie miałąm wtedy dziecka przy sobie bo nie byłam w stanie funkcjonować. Co też wiązało się ze sztucznym karmieniem dziecka. W konsekwencji doprowadziło to do tego ze juz nie udało mi się go karmić piersią. No ale jak podali mi krew to momentalnie odżyłam i juz w 4 dobie wyszliśmy do domu. Pozdrawiam

Gość gość
TYLKO TERAZ W RAMACH PROJEKTU “PIEKNO NARODZIN / NARODZINY ŻYCIA”TWOJA SESJA NOWORODKOWA LUB REPORTAŻ PORODU ZA DARMO! Witam, Jeśli Twoje dziecko lub dziecko Twoich przyjaciół przyjdzie na świat w niedługim czasie , zapraszam na zupełnie darmową sesje noworodkową lub reportaż z porodu. Poszukuję zatem świeżo upieczonych rodziców, którzy marzą o tym by tak piękne chwile jak pierwsze dni życia lub chwile przyjścia maleństwa na świat - uwiecznić - w niesamowity sposób. Najlepszy wiek na sesje noworodkową to od 7 dnia życia aż do 3 tygodnia. Dlaczego tak wcześnie? Maluszek wtedy dużo śpi głebokim i spokojnym snem, co więcej on sam układa się w pozycjach w jakich był w łonie matki. Cała sesja jest bezpieczna a rodzice sa cały czas z maleństwem. Dlaczego zatem sesja za darmo? ze względu na chęć rozbudowania mojego portfolio w zakresie fotografii noworodkowej. Do tej pory pracowałam jako fotograf w dużej Paryskiej firmie i pod jej skrzydłami a takze i szyldem sie rozwijałam. Działam na terenie woj. Śląskiego, Opolskiego oraz Małopolski. Zapraszam Maleństwo nie może być starsze w dniu sesji niż 21 dni. Zainteresowanych rodziców proszę o wiadomość: fotocudnarodzin@gmail.com I ciut o mnie... Mam na imię Ania, Prywatnie jestem mama dwóch cudownych chłopców, Z wykształcenia Pedagog Zawodowo Fotograf od 9 lat. ZAPRASZAM

Gość PannaMałaMi
Ewa- kurde, to faktycznie nie ciekawie. Grunt, że dzidziuś zdrowy i, że Ty doszłaś do siebie. Mam nadzieję, że i tym razem będzie dobrze. No u mnie był termin na dziś (tj. 10.10). Na KTG nic... Jeśli samo się nie rozkręci to kolejna wizyta w poniedziałek. Coś tam boli, ale to zdecydowanie za mało. Wolę być nastawiona na najgorsze, niż potem mieć przykrą niespodziankę ;-) Trzymam kciuki! I też pozdrawiam.

Gość anula_8907
Mamuśki jak tam Wasze maleństwa?

Gość PannaMałaMi
Ja już dwa dni po terminie i nadal nic. Coś się małej nie chce wyjść. Poczekamy- zobaczymy :-) Ewa jak tam?

Gość gość ewa
PannaMałaMi termin mam na dziś i wciąż bez zmian.Jutro idę do lekarza,ale chociaż załatwiłam sobie L4.Urlop macierzyński jest dla mnie i dziecka! i basta! Też trzymam kciuki za Ciebie.Koniecznie daj znać jak urodzisz!