Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elizabetka51

Nigdy nie jest za późno

Polecane posty

Wzielam zosie za. Taka jedna...sorki mysle ze mi wybaczycie:)taka witaj i pisz ,najlepiej zaczernic sobie nick bo grasuja podszywy:)

Gość anetttu31
ja nie moge zaczernic,bo z komorki i nawet tematu nie moge zalozyc...mam nadziejet ze mnie poznacie:)co do pure z marchewki slyszalam ze ma wysoki indeks glikometryczny/tylko gotowana/a sama jem z groszkiem,zastanawiam sie nad sokiem z surowej ale ponoc szkodzh na watrobe w nadmiarze a ja mam z nia problemy bo lubie piwko...straszne pomyslec ze nie tak dlugo zacznie sie sezom grilowy.no i zwazylam sie na wadze dziesietnej i jest 67,6:(przeczytalam stare dzienniki odchudzania i tez bylo 67 17 lutego a juz 10kwietnia 58,co mnie pociesza:)bo zamierzam w kwietniu kupic nowe spodnie.dzis w diecie nic szczegolnego,jutro robie lopatke na parze/chudziutka wychodzi/na obiad i na kanapki.kupilam warzywa mrozone i nie wiem bo dopatrzylam sie ze sa tam podsmazane kartofle/malo/ i nie wiem zaszkodzi czy nie?zal wyrzucic,reszta warz. Ok.trzymajcie sie szczuplo!a i jem grejfruty bo ponoc dobre

Anetttu 31masz rację gotowana marchew ma wysoki indeks, surowa ma o wiele mniej, ale ja za bardzo nie mogę jeść surowych warzyw i dlatego gotuje. Ziemniakami w twojej. zupie się nie przejmuj napewno są to śladowe ilości i nie dajmy się zwariowac :)

Gość Taka jedna walcząca z otyłości
ja zaraz założę sobie nick, nie obiecuję, że pod tym samym nickiem co teraz bo średnio mi się on podoba :) jestem mężatką, mam dwie córki, obecnie nie pracuję także przez tą wagę, która utrudnia mi funkcjonowanie - zaniża samoocenę i sprawia, że zwyczajnie wstydzę się wychodzić, a co dopiero rozmawiać i myśleć o zatrudnieniu, życzę sobie aby tyn razem się udało i abym dała radę pozbyć się tego balastru, od dziś będę pisać co danego dnia zjadłam i jaka była moja aktywność fizyczna, ponadto witam wszystkie z samego rana i dziękuję za miłe przyjęcie :)

Witajcie w ten piękny środowy poranek;-)Jedna taka....witaj kochana;-)głowa do góry nie dołuj się;-)Twoja waga jest ważna dla Twego zdrowia,a nie dla innych...mówię Ci...masz swoją wartość jako kobieta,jako człowiek,a to,że masz troszkę więcej kilogramów to bprzecież nie tragedia;-).Ja do swego czasu też tak myślałam...ale teraz mam to wszystko w d....e,wzięłam sie za siebie,narazie początki,ale wierzę,że dam radę i będę kiedyś mogła udowodnic tym suchym laskom,że nie płaski brzuszek i zgrabne nogi są najważniejsze;-)Jesteśmy z Tobą będziemy walczyć razem...Skąd jesteś i jak Ci na imię?;-)Pozdrawiam dietujące koleżanki;-)Wiola

Taka jedna walcząca z otyłości witaj z ranka :) .Musisz uwierzyć w siebie waga to nie wszystko ważne co masz w środku :),ja tez obecnie nie pracuję cały czas szukam i nic.... nieraz mam wrażenie że najlepiej by zatrudniali super laski młode nie ważne czy mają chęci do pracy . Taka jedna.... wiem że dasz radę pomyśl ,że już kiedyś schudłaś :) anetttu31 ja tez często piszę z komórki u mnie można zaczernić nick na samej górze pisze zarezerwuj nick czy coś podobnego :) Trzymajcie się i bez grzeszków proszę :)pa

lilaa77777 witaj :) chyba razem pisałyśmy ,podpisuje się pod tym co napisałaś :).Dziewczyny duże też jest piękne uwierzcie w to a odchudzamy się dla siebie :)

Tak Witaj Elizabetka51;-)nie wiedziałam,że to TY...ale po wiadomości sądzę,że coś jest nie tak.....Elu,czym się tak zrażasz?Kochana głowa do góry....

Kurcze....sorry Elu,żle przeczyłam myśłałam,że z tego drugiego nicka to też Ty....plasiam bardzo;-)

lilaa77777 niczym się nie zrażam :) szukam pracy i to mnie denerwuje że jej nie mam .Dla mnie najważniejsze jest zdrowie chłopa mam ciągle tego samego od 32 lat :) dwoje dorosłych dzieci ,czworo wnucząt ,wiec tylko mi potrzeba pracy i zdrowia:)

lilaa77777 hahah ja jestem zaczerniona piszę z tego samego nicka :) wczoraj też pomyliłam zosię z taką jedną .....jest ok spoko:)

Moje menu na dzisiaj;-)I śniadanko-2 kromeczki razowe z sałatą,szynką i ogórkiem II śniadanie-jogurt naturalny i 2 mandarynki Obiadek-mięsko do tego surówka z kiszonej kapuchy Podwieczorek-miseczka kremu z kalafiora Kolacja-rybka makrela,została mi z wczoraj a zrobiłam więcej więc wpałaszuję ją jeszcze dziś...Dziewczyny co myślicie o duszonym mięski wieprzowym z warzywkami np...czy mogę zjeść coś takiego na obiadek?;-)

Życzę Ci kochana,żebyś wreszcie znalazła pracę,no i zdrówka też rzecz jasna...ja sama go nie mam ,wiec wiem co znaczy o nie walczyć.A my właśnie tutaj walczymy o nasze zdrówko....prawda laski;-)

lilaa77777 menu dobre ,mięsko możesz ale jak masz wybór lepiej wybierać kurczaka albo indyka :)ja tez nie raz jem świnię jak mąż gotuje a mi się nie chce nic upitrasić

Bo wiesz Elu już kurczak to jakoś mi się zaczyna przejadać...a indyka nie lubię....;-)A schabik mam taki od swojej świnki;-)znaczy ze wsi....ehhh...;-)Dziś kurczę,a jutro zobaczymy....coś podpatrzę na innych forach;-)

Ile wody dziennie jesteście w stanie w siebie wlać dziewczyny?;-)Bo mi już nie chce wchodzić....herbata zielona też jakoś nie bardzo....co ja bidna zrobię;-):-)

Nie wiem ile piję staram się dużo ,różne herbatki latem nie ma problemu z piciem teraz jest gorzej :) kupiłam sobie muszyniankę z magnezem i też ją pociągam ,czasem jestem taka pełna od tego picia że mam wrażenie że zaraz pęknę :)

to tak jak ja...ale musimy dawac rade...Elu a jakie cwiczenia robisz?pytam,bo wiesz bardzo dużo na temat odchudzania...więc jesteś dla mnie jak taki konsultant....;-)

Ja też różnie z tą wodą w okresie zimowym nie bardzo mi podchodzi :( czasem się zmuszam aby wypić trochę więcej, ale piję różne ziółka miętę, mam też taką herbatkę pobudzającą i regulującą trawienie zupełnie o niej zapomniałam ale zrobiłam zapasy jest do kupienia w Kauflandzie po 2 zł za 30 torebek i zawsze jak się odchudzałam pomagała mi tyle, że wypijałam jej 0,5 litra dziennie - napar z dwóch torebek i chcę do tego wrócić - nazywa się vita tea - herbal tea - dobre trawienie firma belin; w składzie ziele tymianku, mięta, arcydzięgiel, kolendra, majeranek, melisa, mniszek - tak, że skład bardzo bogaty, poza tym trzeba się wspomagać herbatkami owocowymi dobre są z sagi - wiśniowa oraz truskawkowa z pigwą, polecam także herbatę żurawinową no i coś specjalnego ostatnio zamiast cukru polecono mi wyciąg z rośliny nazywanej stewia, można go kupić w proszku, a można w postaci słodzika - jest to zdrowa forma słodzenia i nie ma wcale kalorii, ponoć stewia to jakaś roślina i właśnie ma zerowy bilans kaloryczny - ujemne jest to , że nie jest taka tania jak słodzik, z tym że ja słodzę nią tylko kawę a piję zwykle jedną lub dwie w ciągu dnia

O widzisz....o tej herbatce nie słyszałam,bardzo rzadko zaglądam do kauflandu...ale musze się wybrac i kupić...;-)Taka jedna....a możesz zdradzić ile masz lat?Tak tylko z ciekawości zapytuję;;;;-)

dobra jest też pewna mikstura którą gdy się odchudzałam piłam i chyba do niej też wrócę, miesza się pół litra wody z łyżką płaską miodu nie sztucznego do tego wyciska sok z połówki cytryny i dodaje odrobinę pieprzu cayenn - zimą dobrze gdy napar jest ciepły a latem chłodny orzeźwiający - w wersji stosowanej przez gwiazdy zamiast miodu jest syrop klonowy, gwiazdy gdy się odchudzają piją przez 10-14 dni tylko tą miksturę i nie spożywają wcale posiłków, a ja gdy ją stosowałam jadłam 3 posiłki dziennie i kiedy dopadała mnie chęć na przekąski zwykle niezdrowe wlewałam w siebie tą miksturę :)

z tego co wiem woda muszynianka czy muszyna jest bardzo zdrowa ale niestety pobudza apetyt choć na szczęście nie u każdego ale przypatrz się czy w okresie kiedy ją pijesz nie czujesz częstszego ssania w żołądku .. mam 32 lata, jestem z okolic Krakowa, imię wolę póki co nie wyjawiać, mam nadzieję, że to uszanujecie :)

Spoko,ja to szanuję...Mówisz taka mikstura ....no można spróbować,ja to muszę uważać bo mam chorą wątrobę,wiec pieprzu nie powinnam używać;-)ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi...;-)...ja to piję ustroniankę albo cisowiankę ona mi najlepiej smakuje;-)

to ja taka jedna - zarejestrowana :) dziś mój plan dzienny co do posiłków ŚNIADANIE - miseczka płatków kukurydzianych z mlekiem OBIAD - gulasz wieprzowy z kaszą gryczaną oraz surówka z pomidora i cebuli KOLACJA - dwa jajka na miękko i kromka ciemnego pieczywa w chwilach małego i dużego głodu :) herbatki owocowe, ziółka i mikstura z miodu i cytryny, gdy będzie mnie bardzo ssało surowa marchewka

Gość Polka01
Przeczytałam wszystko i chciałam się do Was dołączyć. Jestem po 50-siątce ,waga 70kg wzrost 160. Z kilogramami walczę cały czas , od lutego już na serio. Dobrze się czuję z wagą 65 kg , a najlepiej 63. Może nie dużo mam do zbicia , ale mam bardzo słabą wolę, to jest największy mój problem. Mam nadzieję ,że przy Was się zmobilizuję.

Gość gość
Polka01 my też mamy taką nadzieję....i witamy wsród nas;-)Co ja bym dała,żeby tyle ważyć....ale jeszcze pieć lat temu też miałam taką wagę...;-)może jeszcze kiedyś wróci..;-)

Gość anetttu31
u mnie tez jest napis zarezerwuj nick,ale nietda rady bo telefon wyswietla przez goole i zeby nawet wam odp musze na dole wylaczyc formatowanie na kom. I wyswietlic bezposrednio.jak na komorke to nie ma miejsc i na nick i odp. A tak choc odpowiadam to trwa ok.20 minut,a jak chce zalozyc temat to mowi ze format strony za duzy...moze wieczorem spr. Na drugiej komorce. Jak chodzi o stewie to zamowilam sobie roslinke a raczej nasiono 9,90szt. Wysylkowo.mozna ja sadzic w doniczce albo ogrodzie.na razie uzywam slodzika/wiem ze niezdrowy/ale na poprzedniej diecie po msc. Tak mi bylo teskno do slodkiej herbaty ze uratowal mi zycie.i cos sie nie moge zebrac do tych cwiczen...ale zawsze tak mam kilka pierwszych dni.zycze straty jak najwiekszej ilosci kg!:)

Gość Polka01
U mnie kiepsko z ruchem,praca siedząca,póżniej samochód, tyle co w domu rano poćwiczę . Dopadł mnie tzw łokieć tenisisty /od klawiatury nie od tenisa/ jak przejdzie zapisuję się na aqva aerobik w zeszłym roku chodziłam i wszystkim polecam.