Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona5

Odchudzanie z dużej nadwagi start 2 01 2013

Polecane posty

no ja tez wlasnie zjadlam sniadanko bulke razowa z serkiem ligt i ogorkiem :) na 2 sniadanie 4 wafle co maja po 19kacl, na obiad kurczak pieczony z surowka z salaty lodowej, pomidora z jogurtem naturalnym, na podwieczorek: serek naturalny. a na kolacje brak pomyslow, macie jakies?

Ja kupiłam w kauflandzie już gotowe kiełki w pudełeczku. Więc nie wiem gdzie można dostać nasiona :-/

Ola może jakaś pasta rybna....;-) a o to przepis na pastę z tuńczyka: -1cebula -1jajko -150g tuńczyka w sosie własnym -łyżka jogurtu naturalnego -łyżeczka musztardy -pieprz można trochę soli(ja akurat nie daję) - majeranek,bazylię i oregano do smaku. Cebulę posiekać drobniutko,jajko ugotować na twardo pokroić drobno,tuńczyka odsączyć. Składniki zmiksować na masę,doprawić ziołami i wymieszać.Można zjeść z grahamką.Możesz zrobic też z makreli.Ewentualnie jakis owoc np.kiwi polac jogurtem naturalnym...;-)możesz dołożyć pomarańczę...pomysłów jest trochę...tylko zalezy to od Twoich upodobań;-)

Dzięki Rencik;-)też kupię,bo poczytałam,że to super bomba witaminowa,a ja mam niedobór żelaza,więc mi sie przydadzą..;-)

A to napewno :-) w kaufie są jeszcze kiełki brokuła (podobno pikantne) rzeżuchy, soi,pszenicy i mixy.

Obiadek zjadłam ale nie pojadłam....same ości w tym karpiu hehe. Za godzine ide na spacerek :-D

Ja tez już swój owaliłam...i nawet zaliczyłam 25 min rowerka;-)pózniej będzie ostrzej....to była rozgrzewka;-)Rencik ja nie mam z kim iść na ten spacerek....zabierz mnie ze sobą....pliss...;-)jak ja Ci zazdroszczę;-)ale jutro to odrobię;-)

Green tea93 zapraszamy koniecznie;-)a wiecie,że dzisiaj dostałam takiego powera jak nigdy....;-)wysprzątałam mieszkanko;-)na błłyyskk..;-)Ciekwe na jak długo ta energia we mnie zostanie?;-)mówią,że znowu idzie zima....aj precz zimo od nas....;-)bo znowu łapnę doła....;-)

Dziewczyny wpiszę pare przepisów z książki "zdrowa kuchnia domowa" może się przydadzą gdy zabraknie pomysłów na posiłki. JAJKA NADZIEWANE WARZYWAMI na 4 porcje (porcja 100g zawiera 123 kcal) 4 jajka, cebulka dymka, średniej wielkości ogórek zielony, 1/2 pęczka rzodkiewk, łyżka majonezu, 2łyżki drobno posiekanej rzeżuchy, liście sałaty, sól, pieprz Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić wzdłuż na połowę, usunąć żółtko. Ogórek i cebulke obrać i wraz z rzodkiewką drobno pokroić, dodać rozgniecione widelcem żółtka oraz majonez. Doprawić solą pieprzem i dobrze wymieszać. Masą wypełnić białka z wierzchu posypać rzeżuchą. Ułożyć na półmisku na liściach sałaty. Podawać z pieczywem na śniadaniem lub kolację.

Jasne dawaj,właśnie chciałam pytac moze jakie ciekawe propozycje...bo mnie taka monotonia to troszku nudzi;-)

PASTA Z ŻÓŁTEGO SERA I RYBY na 4 porcje(1 porcja 100g zawiera 166 ,39 kcal) 15 dag żółtego sera, 15 dag wędzonego dorsza, 3 łyżki jogurtu, 2 łyżki posiekanego szczpiorku, sól Ser zetrzeć na tarce. Z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, rozdrobnić, połączyć z serem. Dodać śmietane, utrzeć na jednolitą masę wymieszać ze szczypiorkiem doprawić.

Twaróg z papryką i szczypiorkiem: 4 łyżki serka wiejskiego 1/2 małej papryki czerwonej (lub mały pomidor albo 10 rzodkiewek) • 2 łyżki posiekanego szczypiorku (ewentualnie łyżka natki pietruszki lub koperku) dowolne przyprawy 2 kromki pieczywa chrupkiego (lub 2 cienkie wafle ryżowe albo 1/2 kromki pieczywa pełnoziarnistego) Serek wiejski wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem lub inną zieleniną, dodaj drobno pokrojoną paprykę. Przypraw do smaku.

Podam potem przepis na kapuśniak ze słodkiej kapusty. W jednej porcji 450g jest tylko 185, 47 kcal.

Pasta do kanapek twarogowo-jajeczna;-)SKŁADNIKI: biały ser - 200 gramów sól-szczypta cebula - 0.5 sztuki pieprz-szczypta jajko - 1 sztuka zioła prowansalskie-odrobina jogurt naturalny - 0.5 szklanki.... Przygotowanie:1.) Jajko ugotuj na twardo. 2.) Ser i jajko zetrzyj na tarce. 3. )Cebulę drobno posiekaj. 4.)Składniki dodaj do jogurtu. Dopraw przyprawami.

a co myslicie o razowym makaronie z 2 jajkami i 2 plastry sera zoltego podsmazone na lyzeczce masla bo mam taka straszna ochote na to

KAPUŚNIAK ZE SŁODKIEJ KAPUSTY (4 porcje) Porcja 450g ma 185,57 kcal 1,5 l wody, 30 dag chudej wieprzowiny, 25 dag włoszczyzny, 50 dag białej kapusty, 20 dag pomidorów, 4 średnie ziemniaki, cebula, liść laurowy, s9l, pieprz, łyżka posiekanej natki pietruszki lub koperku Ja osobiście ziemniaki osobno będe gotować i gdy odłoże swoją porcje dodam je do zupy. Mięso zalać wodą, gotować. Włoszczyzne pokroić w paseczki lub kostkę. Kapustę pokroić w dużą kostkę. Dodać warzywa do gotujacego się mięsa, posolić. Kilka minut gotować bez przykrycia. Ziemniaki umyć, obrać pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, dodać pozostałe przyprawy. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki, dodać do zupy, gdy wszystko będzie miękkie i gotować jeszcze przez 5 min. Wyjąć mięso i pokroić w kostkę, wrzucić do zupy. Doprawić solą dodać posiekana zielenine.

Ola to chcesz na kolacje? Na śniadanie lub obiad to jeszcze chodź wydaje się kaloryczne.... potem trochę ruchu hehe ;-)

Hej dziewczyny co tam u Was? Ja dziś byłam na mini imprezce i jestem z siebie dumna :-) nie piłam piwa tylko herbatę bez cukru oczywiście :-) i nie uległam pokusie choć korciły mnie chipsy . Na kolacje zjadłam 2 kromeczki z krakowską i kiełkami. Chleb jadam na śniadanie ale nie chciało mi się robic surówki.

O widzisz Rencik jaki z Ciebie zuch;-)a dziewczyny pewnie tak intensywnie dietkują,że zajrzą do nas już w nowej odsłonie...hehe...;-)Ja już na dzisiaj tez chyba będę się szykować luli,bo nudy i nie mam co robić....spokojnej nocki;-)

Ja z tych nudów napisze jeszcze jeden przepis. HAMBURBER Z KURCZAKIEM mała pierś z kurczaka Sałata 2 plastry pomidora Krążek czerwonej cebuli Bułka pełnoziarnista Sos na jogurcie 0% (czosnkowy, musztardowy, z chili) Pierś doprawić i upiec w piekarniku w 200ºC przez 25 min. Bułkę przekroić posmarować sosem jogurtowym. Ułożyć wg kolejności.

a ja wlasnie 10 kieliszkow wodki wypilam bo jestem na imprezie ale wiecej nie wypije bo bd kolorowa tecza wiecie malo jedzenia

Ciekawostka 1 kieliszek czystej wódki 25g ma 55kcal :-D