Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inseminacja 2014

Polecane posty

Gość puszek201
Dziewczyny co do Duphastenu i poronienia to proszę nie straszcie nie potrzebnie. Ja pytałam moją gin o to, i powiedziała żeby sie nie nakręcać, gdyż Duphasten podaje sie w różnym celu. W zależności od tego jak sie przyjmuje ma on dać odpowiedni efekt. Więc nie straszcie nie potrzebnie. Na wywołanie miesiączki podaje sie inaczej i na podtrzymanie ciąży inaczej.

puszek201 chyba nie zrozumiałaś... Chodziło o to, że jak bierzesz na podtrzymanie ewentualnej ciąży nie wiedząc czy w niej jesteś czy nie i przerwiesz bo w tym czasie powinnaś dostać okres to jest mega szansa na poronienie... Przecież tak to działa... robisz test jak jest negatywny odstawiasz dupka i dostajesz @. Tak mi tlumaczył gin...

Gość puszek201
kuliczekxx mi gin kazała brać tylko 10 dni, nie oznaczało to że jak przestane brać to poronię. Wiem jedno, powinno się lekarzem choć trochę zaufać i nie robić nic samemu bo możemy sobie tylko zaszkodzić.

Gość Kalina SZ
ja dostałam dupka na pozbycie się torbieli, więc każda z nas musi słuchać swojego lekarza

Gość Kalina SZ
aneczka jak beta? napisz już wreszcie i daj nam się w pełni cieszyć razem z Tobą :)

Gość Kalina SZ
majki nie panikuj, bądź cierpliwa a zostanie Ci to nagrodzone... jeszcze nic straconego, głowa do góry, pozytywne myślenie i uśmiech!

Gość daria275
Puszek201, w pełni się z Tobą zgadzam. Skoro wybraliśmy tego konkretnego lekarza to nie bez powodu, więc w pełni mu zaufajmy. Ja właśnie mam zamiar tak zrobić bez zastanawiania się nad różnymi opcjami. My zajmijmy się relaksem, wystarczający stres przechodzimy zastanawiajac się czy się udało czy nie. A stres dodatkowo utrudnia zajście. Także kochane, pełen spokój i relaks ;)

Gość aneczka2321
Dziewczyny dzięki za kciukasy, przydały się. Moja beta- 202, więc potwierdziła ciążę. Jutro idę do lekarza więc może dowiem się czegoś więcej :) majki111 Pamiętaj, że nie możesz się poddać.Jeżeli uważasz, że moze ci pomóc psycholog to oczywiście umów się na wizytę ale pamiętaj, że musisz walczyć.Dokładnie wiem co czujesz, przy każdej @ pojawiał się okropny żal i ogromne rozczarowanie, że znowu się nie udało ale musisz pamiętać, że w końcu i do ciebie uśmiechnie się szczęście. Myślami jestem z Tobą i z wszystkimi dziewczynami! Ogromnie trzymam kciuki za Was :)

Gość majki111
ogromnie dziękuje za słowa otuchy ;) plamienie mi przeszło także jest jeszcze nadzieja ;) Puszek my nie straszymy, tyko wymieniamy się opiniami, każda z nas ma swoje doświadczenia i czasem warto dmuchać na zimne. Ja napisałam jak miała moja przyjaciółka i ja też brałam parę miesięcy dhupaston i przed odstawieniem zawsze musiałam zrobić test. Niestety mi to nie pomogło ale za was dziewczyny trzymam kciuki ;)))) I walczę dalej z głową podniesioną do góry ;*

Gość Patusia1
aneczzka gratuluje spokojnych 9 miesiecy:)

Gość aneczka2321
Na TLC idzie program o niepłodności. Włączcie WARTO

Gość daria275
I przegapilam taki fajny program :( wie ktoś kiedy będzie powtorka? Aneczka2321, gratulacje. To teraz tylko 9 miesięcy i cud będzie z Wami ;)

Gość aneczka2321
Kiedy będzie powtórka tego odcinka to nie wiem ale za tydz. będzie następny więc warto sobie gdzies zapisać aby pamiętać bo naprawdę warto zobaczyć.

Gość pusze201
aneczka gratulacje !!! Dziewczyny poradzcie. Przygotowujer się do kolejnej IUI i tym razem mam brać CLO od 3-7 dnia. Lekarz gazał mi się stawić na wizytę ok 11 dc. niestety wypada to 20.04 - samiutkie święta. Jak myślicie lepiej iść wcześniej czyli w 9dc czy dopiero w 13dc? Wstępnie umówiłam się wcześniej. Uznałam, że najwyżej przyjedę 2 razy.

Gość daria275
Ja bym poszła wcześniej, później mogłoby być za późno, ale to zależy od długość cyklu. A mi z trzech zostalo sie jedno jaejczko ; ( Jest wielkości 20mm. Ok. 18 mam podac sobie zastrzyk (chyba poprosze siostrę o pomoc, jest pielegniarka). A jutto o 18.15 IUI. Tak sie tylko zastanawiam czy aby na pewno to jedno wystarczy... Ale poniewaz postanowiłam zaufać lekatzowi to sie juz powoli przygotowuje na jutrzejszy dzien

Gość pusze201
daria dziękuje za radę. jak ma się udać to i jedno starczy. U mnie lekarz na prawym jajniku nie widział pęcherzyka, a lewego jajnika wogóle nie widział ( od zawsze lewy jajnik był ciężki do wykrycia :) ale jest ) i i tak zrobil mi IUI bo że niby z jakiegos badania wychodziło że jestem w fazie owulacyjnej

Ja pierwszą IUI też miałam na jednym jajeczku także może i tak właśnie można. Dziś idę na wizytę ciekawe ile się udało wyhodować. Miałam 4 no jestem mega ciekawa...

Gość daria275
Kuliczekxxx, trzynam kciuki za Twoje jajeczka. Tak się zastanawiam, skoro przy CLO urósł tylko jeden to ile by ich było na cyklu naturalnym 0???

Gość Patusia1
daria trzymam kciuki, nie martw się ja też przy stymulacji miałam 1 jajeczko a mam wysokie AMH, co niby ułatwia stymulacje, ale 1 wystarczy... mam nadzieje:)

Gość daria275
Patusia1, dziekujey. Skoro Ty i mój lekarz mówicie, że to jak najbardziej wystarzy to ja już jestem spokojna.

ehhh i załamka... w 12 dc mam pęcherzyki wielkości 14mm 3sztuki... kolejne usg w poniedziałek ale po minie dr widziałam, że ten cykl należy do straconych... A pomyśleć że biorę już i tak silną dawkę Clo... Nie wiem co w kolejnym cyklu czy wogóle jest sens brać Clo. Może od razu trzeba gonatropiny...Wiem że raczej mój dr nie przepisuje ich swoim pacjentkom...

Gość aneczka2321
kuliczek Jeszcze nic straconego! Miejmy nadzieję, że przez wekend urosną i będziesz mogła działać dalej. Jeszcze jest szansa, że będzie dobrze :)

Gość Patusia1
kuuliczekxxx jeszcze nic straconego u mnie w 11 dc jeszcze nic nie było widać a w 16 pęcherzyk miał 20 mm. Będzie dobrze:)

Gość gość
Hejka jestem tu nowa. Dzisiaj jest ten dzień :-) druga inseminacja. Pierwsza w styczniu udana ale szczęście nie trwało dlugo. Dzisiaj druga i oby tym razem wszystko się udało nie tylko część. Proszę trzymajcie kciuki:-)

Gość daria275
Gość, trzymam kciuki za sukces drugiej IUI. Ja też będę mieć drugą za 3,5h. Wypilam melise i jestem spokojna ;)

Gość aneczka2321
gość i Daria mocno trzymam kciuki! Moja druga IUI okazała się udana mam nadzieję, że i u was tak będzie. Dziewczyny POWODZENIA!!!!!!

Gość daria275
Ja już jestem po. Okazało się, że mam dwa jajeczka. Jedno pekniete, a drugie w trakcie. Ale niespodzianka ; ) Aneczka2321, dziękuję. Życzę pomyslnych nastepnych 9 miesięcy

Gość aneczka2321
U mnie też były dwa jajeczka :) to kiedy testujesz, za 2tyg?

Gość gość
Byłam dzisiaj w Fertimedica , AMH 1.1. Czeka mnie inseminacja, może się uda. Jestem tym załamana.

Gość daria275
Aneczka2321, będę testować za 14 dni Chybs, że nie wytrzymam i zrobięę test wcześniej. Przez najbliższe 12 dni nie mogę uprawiać sportu, biegać i skakać. We wtorek kontrolne USG. Czekamy. Aneczka2321, a miałaś jeszcze dwa całe czy tak jak ja, jedno pekniete?