Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska23421

pomozcie mi w moim dramacie jakas rada

Polecane posty

Matka oberwała od syna za całokształt. Nie wiem dokładnie, ale miał stresy w pracy i życiu i musiał dać upust emocjom, akurat workiem treningowym okazała się być matka. Dodam jeszcze, że facet jest nerwowy. Nie ponadprzeciętnie i nie robi awantur ale to taka jęcząca nerwowa dupa nie facet, (pomińmy:D)

Gość gość
bella90 Matka oberwała od syna za całokształt. Nie wiem dokładnie, ale miał stresy w pracy i życiu i musiał dać upust emocjom, akurat workiem treningowym okazała się być matka. Dodam jeszcze, że facet jest nerwowy. Nie ponadprzeciętnie i nie robi awantur ale to taka jęcząca nerwowa d**a nie facet, (pomińmysmiech.gif ) xxx Tragedia. Omijać takiego szeroooookim łukiem a nie się wiązać

Jeszcze do osób w takiej sytuacji jak autorka - czasami lepiej usłyszeć od ojca "A nie mówiłem, że to s******l" niż tkwić w takim maksymalnie chorym układzie całymi latami i krzywdzić siebie i dzieci.... Lepiej wrócić z podkulonym ogonem.. Stracić oszczędności.. Zostawić mu wspólnie urządzony dom Niż tak dawac się terroryzowac i podporządkować

Gość lala51
bella-nie dorabiaj filozofii ..uczepilas się tego jednego slowka" niedojrzali', jakby to miało jakiekolwiek znaczenie . Mogę napisac dużymi literami GLUPOTA..I CZY COS TO ZMIENI? "Zahukana"? ona jest glupia i niedojrzala, a nie zahukana. Gdyby była sama, bez wsparcia, bez rodzicow, na utrzymaniu swojego meza, pozbawiona srodkow do zycia - wspolczulabym jej i starala zastosować terapie wstrzasowa. Autorka siedzi sobie spokojnie przed kompem, opowiada na forum , ze jej maz się w*il na dzicko, stara się wzbudzić w was wspolczucie ( i jej się to udało!!!). Wierzycie w to, ze mieszkając pod wspólnym dachem , ani ojciec ani matka nie spostrzegliby przemocy w rodzinie??? Chyba , ze to cala taka poj*na familia, wiec szkoda czasu na odpowiadanie w tym temacie.

gość bella90 Matka oberwała od syna za całokształt. Nie wiem dokładnie, ale miał stresy w pracy i życiu i musiał dać upust emocjom, akurat workiem treningowym okazała się być matka. Dodam jeszcze, że facet jest nerwowy. Nie ponadprzeciętnie i nie robi awantur ale to taka jęcząca nerwowa d**a nie facet, (pomińmysmiech.gif ) xxx Tragedia. Omijać takiego szeroooookim łukiem a nie się wiązać x x Dodam, jeszcze że matka nie wywiązywała się ze swojego zadania zbyt dobrze, była lekkich obyczajów chyba i piła... Ogólnie dużo było między nimi nieporozumień, ale to nie zmienia faktu, że od takiej rodzicielki trzeba się odciąć a nie ją bić:( Też tak sądzę, że uciekać

lala51 Ja już wcześniej poruszyłam tą kwestię rodziców . Pod jednym dachem się nic nie ukryje . I napisałam autorce że na pewno coś podejrzewają .

Zapomniałam dodać że mi coś nie pasuje autorka napisała że ma ślady po jego akcjach na szyi . To czyli ona w golfie teraz chodzi żeby rodzice nic nie widzieli jestem bardzo ciekawa jak się wytłumaczy autorka tematu .

bella-nie dorabiaj filozofii ..uczepilas się tego jednego slowka" niedojrzali', jakby to miało jakiekolwiek znaczenie . Mogę napisac dużymi literami GLUPOTA..I CZY COS TO ZMIENI? "Zahukana"? ona jest glupia i niedojrzala, a nie zahukana. Gdyby była sama, bez wsparcia, bez rodzicow, na utrzymaniu swojego meza, pozbawiona srodkow do zycia - wspolczulabym jej i starala zastosować terapie wstrzasowa. Autorka siedzi sobie spokojnie przed kompem, opowiada na forum , ze jej maz się w*il na dzicko, stara się wzbudzić w was wspolczucie ( i jej się to udało!!!). Wierzycie w to, ze mieszkając pod wspólnym dachem , ani ojciec ani matka nie spostrzegliby przemocy w rodzinie??? Chyba , ze to cala taka poj*na familia, wiec szkoda czasu na odpowiadanie w tym temacie. x x Jest zahukana , jest w potrzasku tego związku, relacji chorej, chciałaby mieć pełną rodzinę i na siłę chce ją utrzymać - kosztem dziecka Wiele mogłabym pisać i o niedojrzałości do podejmowania decyzji o sobie i dziecku ale to naprawdę jest zapychacz tematu, Dziewczyna się ucieszy, że ktoś ja jakoś tam usprawiedliwia ... Bo jest moda i niedojrzała. Ma prawo do błędów ..G***O prawda! Dorosła kobieta z dzieckiem i chorym mężem, który ma napady agresji, nie ma miejsca na niedojrzałość. Musi byc działanie i prewencja i zapobieganie większych nieszczęść niż nerwowość rocznego dziecka. Jeszcze w ślady ojca pójdzie i dalej będzie się schemat powielał:( Z chorobami psychicznymi to nie jest tak, że sie je dziedziczy, wywołują ją skłonności, te same chore sytuacje powielane przez pokolenia, taka sama atmosfera itd Można uniknąć zachorowania uleczając środowisko i unikając chorych schematów! Dlatego mówię, ojciec głuchy, matka głupia , siebie warci:D Nie wiem ,autorka na połowę pytań nie odpowiada ...

No właśnie, z tymi rodzicami dziwne jest baaardzo. Ogólnie: 1. zmusić do leczenia, tak jak pisałam, albo razem do psychiatry albo wywalić z domu i sądownie ograniczyć prawa i badania psychiatryczne A nie pierdzielić, że trzeba sobie dowodów nazbierać, razem zamieszkać, kilka razy w mordę dostać, albo dziecko zlinczować;( To są ROZWIĄZANIA. Sam sobie ze sobą nie poradzi bo to głęboko zakorzeniony w psychice stan !!! No i wsparcie rodziców. Skoro ojciec ma dobre podejście chociaż, to jest nadzieja. Bo jakby tacy rodzice stwierdzili "zostań z nim ,zmieni się" to faktycznie kanał. Tylko, że i ta sytuacja ma wyjścia i nie wymaga życia z oprawcą!!! Co najwyżej z niezadowolonymi z decyzji rodzicami na początek!

Gość lala51
Nie bella, to Ty ja wlasnie usprawiedliwiasz tym, ze jest zahukana( niby!!!). Gdyby była dojrzala, madra kobieta, nie pozwolilaby sobie na takie traktowanie w swoim własnym domu. Autorka nie odpowiada, bo nie ma CO pisać:-D to nie jest może czysta prowokacja, ale wypociny dziewuchy , która sobie znalazła rozrywke przed kompem, a wy dalyscie się wkrecic w temat. Jeszcze raz powtorze: zahukana to może być dziewczyna biedna, pozostawiona sobie, bez wsparcia , z reguly z patologicznej rodziny, bo takie wlasnie powielają zycie swoich rodzicow. A autorka klika sobie w necie z braku innych rozrywek.

Mam nadzieję, że pisze do mnie maila :) Nie mniej, to co piszesz jest bardzo prawdopodobne, ALE jest wiele kobiet w podobnej sytuacji i staram się pisać uniwersalnie, nie pod ten konkretny przypadek, bo mi autorka na pytania nie odpowiada i nie moge pomóc, za dużo niedomówień. Myślę, że zakrawa temat prowokacją , i mam nadzieję że tak jest bo trudno byłoby mi zaakceptować(i nie tylko mi) że można być tak nieczułym wobec własnego dziecka:(

Własnie o wsparciu rodziców mamy małe dane, bo autorka nie odpowiada, Jest zahukana bo nie myśli racjonalnie jak matka!! Zresztą, Ty to nazywasz niedojrzałością ja zahukaniem, chodzi nam o to samo, pokój ;-)

Gość lala51
Oczywiście, - NIESTETY- jest wiele kobiet bezradnych, potrzebujących wsparcia, które się wstydzą nawet mowic o swoich problemach...ale sadze , ze takie dziewczyny nawet nie szukają pomocy w necie, tylko mecza się same ze swoim problemem. tutaj padlo tak wiele sprzecznych informacji, ze trudno mi w to wszystko uwierzyć. I najgorsze jest to, ze wlasnie w chwili , kiedy ktoś naprawdę będzie potrzebowal pomocy, czesc ludzi się odwroci plecami, bo pomyśli, ze to kolejna sciema.

Niestety.. Nawet na początku z wiekiem narodzin dziecka była jakaś sprzeczna informacja, zwróciłam uwagę, ale nie chciało mi się wracać już do tego Ja jakiś czas temu chciałam wynając część swojego domu, pokój z aneksem, sypialnia łazienka, oddzielnym wejściem za 500 zł gdzie w moim rejonie lekko podwarszawskim mozna znaleźć lekko pracę za 2000 chciałam komuś pomóc, ale właśnie na same prowokacje trafiałam. Odpuściłam wynajem i taka pomoc. Bo mieszkanie warte więcej - w końcu mieszkam dalej sama. Na początku jak mieszkałam tu, czułam się samotnie, pomyślałam, może chociaż pokój podnajmę jakiejś młodej dziewczynie, która chce zacząć wszystko od nowa...zapomnij:D Wiecej bym problemów miała niż pożytku, oczekiwania duże, ciężko na kogoś fajnego trafić, ... teraz gdybym poznałą osobiście fajną potrzebująca osobę to bym może i się zgodziła- zaryzykowała, nie mniej ciężko o takie osoby i ryzyko duże. Także, słowem pomagam i obywam się bez kasy z najmu:)

Gość lala51
bella- ja nie jestem mlodziutka osoba, wiec napisze Ci z doświadczenia, ze z ta pomocą to roznie bywa:-) Wiesz o czym pisze? Starasz się kogos wesprzeć, pomagasz mu, jesteś dyspozycyjna, otwarta i ufna, a dostajesz za to ...po glowie!!! Swojej corce wbijałam do glowy : "nigdy nie rob nic zlego drugiemu człowiekowi , ale zanim zrobisz dobrze, zastanow się"... W powracajaca karme już przestalam wierzyc- chyba, ze mnie to spotka w kolejnym wcieleniu:-D

Wiem, bo sama się z niewdzięcznością spotkałam niestety, dlatego no way ;-) Wspieram całym sercem ale portfel trzymam przy sobie:D

Gość lala51
Coz..czasem mniej boli strata paru groszy, niż emocjonalne zaangażowanie. Chociaz z drugiej strony- jest to dobra lekcja na przyszlosc.

Gość goska5263
nie jest to prowokacja. Faktem jest ze zmieniłam kilka nieznaczących w temacie danych , zeby ktos znajomy przypadkiem nie wpadł na to że ja to ja... lub zeby przynajmniej nie bylo to tak oczywiste .

Gość goska5263
I fakt ze chyba nieumiejętnie przekrecam te dane:) ale historia prawdziwa:( wiek prawdziwy,a imię poniekąd - na drugie

To wrócił ten mąż, wróci? Co z rodzicami? Nawet jeśli ktoś ze znajomych wpadnie na to, że to Ty, to przecież nic złego nie robisz Naprawdę chcesz sam na sam z nim zamieszkać?

Gość Gosc13
Bella, moja odpowiedz brzmi, jak uderzyl jedna kobiete uderzy i drugo, gonic takiego ! Lala z ta pomoca innym to masz racje, niektorzy tak sie do pomocy przyzwyczajaja ze uwazaja ze to sie im zwycAjnie nalezy, zero wdziecznosci. A co do tego ze w jednym domu nie da sie nic ukryc, to po wiem ze mozna, ja kryla. Meza przez 8 lat a wydalo sie jak szwagierka nakryla mnie na strychu zaplakana, bo tam sie chowalam zeby nikt nic nie widzial. Tak wiec roznie z tym jest, dlatego wierze ze rodzice autorki moga nie miec pojecia jak to naprawde wyglada.

Gość Gosc13
Bella, moja odpowiedz brzmi, jak uderzyl jedna kobiete uderzy i drugo, gonic takiego ! Lala z ta pomoca innym to masz racje, niektorzy tak sie do pomocy przyzwyczajaja ze uwazaja ze to sie im zwycAjnie nalezy, zero wdziecznosci. A co do tego ze w jednym domu nie da sie nic ukryc, to po wiem ze mozna, ja kryla. Meza przez 8 lat a wydalo sie jak szwagierka nakryla mnie na strychu zaplakana, bo tam sie chowalam zeby nikt nic nie widzial. Tak wiec roznie z tym jest, dlatego wierze ze rodzice autorki moga nie miec pojecia jak to naprawde wyglada.

Dla autorki ,która w jakimś stopniu jest uzależniona od męża i nie wżne jak się to nazywa nie jest łatwo wyrwać się i zmienić o 100% myślę ,że potrzebuje czasu i rozmowy z psychologiem ,ważne że dostrzega problem a przy naszej pomocy powinna zrozumieć więcej .Dla nas łatwo jest powiedzieć zrób tak i tak ale autorka nie koniecznie ma siłę na walkę ,której nie uniknie ,musi przełamać strach i wstyd ,nie szukać winy w sobie a szukać rozwiązania najlepszego dla dziecka takie jest moje zdanie ,życzę sił i powodzenia.

Gość goska5263
Maz wrócił... Około 12. Zapytał jakj mija dzien i jakie kolory farb chciałabym :\ pobawil się z dzieckiem ... Normalnie znów normalny facet - tych dni też juz nie lubię. Powiedziałam ze musimy pogadać o czymś ważniejszym jak farby ... O jego napadach furii ktore przeciez były tabu. Umówiliśmy się ze jak dziecko zacznie go denerwować albo wogole poziom stresu zacznie mu się pogodzić to wyjdzie z domu albo pojdzie pod prysznic i zamknie się w innym pokoju. A jak sam sobie nie poradzi pojdzie do specjalisty. Połowa mnie chciałaby w to wierzyć , a polowa nie wierzy stanowczo.. Powiedzial też ze mam ograniczyć kontakt z rodzicami bo rozpieszczają dziecko , ze moge raz w tygodniu się w nimi widywać na troche :| vediemy mieszkać ba drugiej stronie ulicy...

Gość Gosc13
Co Ty dziewczyno chcesz zrobic najlepszego? On. Ci zabrania kontaktow z rodzicami a Ty nic? Tu jestes u siebie, nie musisz przystawac na zadne jego chore warunki. I co to ma byc ze on pojdzie do lazienki czy innego pokoju? Chodzi o to ze on ma to leczyc! Robisz najwieksza glupote w zyciu z ta wyprowadzka. Rozumie. Ze juz z rodzicami rozmawiac nie bedziesz, bo maz Ci znowu naobiecywal? Rece opadaja.

Gość goska5263
Maz wrócił... Około 12. Zapytał jakj mija dzien i jakie kolory farb chciałabym :\ pobawil się z dzieckiem ... Normalnie znów normalny facet - tych dni też juz nie lubię. Powiedziałam ze musimy pogadać o czymś ważniejszym jak farby ... O jego napadach furii ktore przeciez były tabu. Umówiliśmy się ze jak dziecko zacznie go denerwować albo wogole poziom stresu zacznie mu się pogodzić to wyjdzie z domu albo pojdzie pod prysznic i zamknie się w innym pokoju. A jak sam sobie nie poradzi pojdzie do specjalisty. Połowa mnie chciałaby w to wierzyć , a polowa nie wierzy stanowczo.. Powiedzial też ze mam ograniczyć kontakt z rodzicami bo rozpieszczają dziecko , ze moge raz w tygodniu się w nimi widywać na troche :| vediemy mieszkać ba drugiej stronie ulicy...

Ja nawet tego nie skomentuję.. Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz :-) Miłego dnia , nie dajmy się zdenerwować ;-)

Gość goska5263
To może być reakcja ba to jak bardzo ma dodc mieszkania z Teściami i moze się boi ze dziennie bede u nich przesiadywać ale kurcze. kurczę o go obchodzi co ja robię jak jego niema jeśli nie robię nic zlego a w domu wszystko bedzie ogarnięte? A on mi wręcz zabronił chodzić do nich.

Gość Gosc13
Bella, masz racje, zajmijmy sie soba, bo nic tu po nas. To co maz-kat zdecydowal najwazniejsze. Ona nie rozumie ze on jej teraz wszystko obieca zeby odseparowac od rodzicow i nie miec swiadkow w dalszych napadach furii.