Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcia08

Dieta DUKAN start 20 marzec 2014 !!

Polecane posty

Gość agatkaa190
Po to tu piszemy żeby się wspierać:) nie poddawaj się jutro jest Nowy dzien:) O matko ja na tyle godzin to bralabym trzy albo cztery posiłki ze sobą! Tak przykladowo Szybkie śniadanie przed wyjściem A do pracy kanapke otrębową ( na P z wedlina musztarda ogórkiem konserwowy, na PW z warzywami innymi), tortille bez otrębów z kurczakiem (przepis wcześniej podawalam), serek wiejski i ewentualnie coś na słodko wodę i colę zero oczywiscie:) Po powrocie do domu jeszcze cos bialkowego

Gość agatkaa190
Gość zapraszamy, dziel się swoimi sukcesami i wątpliwościami::) Anutkanutka ty masz 22 lata czy córka?, bo nie wiadomo hehe Ja mam 26 lat, mieszkam w PL pracuje i kończe studia, pisze magistra właśnie ehh:P oj, jak mi sie nie chce...:) Zajmuję się też trochę wizażem, makijażami okazjonalnymi, ale jeszcze nie w pełni profesjonalnie;) Mam narzeczonego od walentynek hehe za rok w czerwcu ślub, czyli masa przygotowań przede mną no i dobry okres czasu żeby zadbać maksymalnie o siebie i pięknie wyglądać, ale co najważniejsze dobrze czuć się w tym dniu razem z ukochanym i mieć zadowolonych gości:)

Gość anutkanutka
ja jutro koncze 46 lat ;( to corka ma 22 lata. napisze jutro dzis jade po pracy pozegnac pewnego profesorka ,przyjaciela zjezdza na rok do polski . jakos jesc mi sie odechcialao pod koniec dnia .fajnie ,ze twoj narzeczony agatko rokujacy .musisz sie teraz skupic na nauce to wazne . moja corka rowniez studiuje w irlandii biznes i turystyke ale magistra chce robic z innej dziedziny tj. dziennikarstwo lub zarzadzanie .spadam pomalutku bo koniec roboty u mnie godzina 18.31 u was 19.31 . napisze dopiero w srode jak jutro dalam rade z jedzonkiem ,poniewaz jutro mamy liczenie w pracy i bedzie sie dzialao . buziaki

Gość mmmm74
Hej ja dopiero w domu -cały dzień na wariackich papierach dzis pierwszy dzień pw i cos czuje ,że przesadziałam a warzywami.bo brzuch mam jak balon poczytam co tam u Was i do jutra laseczki

Gość agatkaa190
Hej mmmm74! Oj ja też dziś się Bojadła hehe Waga jutro może się podniesie od tylu węgla Ale tluszczyk będzie spadał więc nie ma co się załamywać psmietaj:) Ja dziś cały dzień na nogach chyba sobie zrobię jakieś domowe spa:) Anutkanutka co to za smutną minka przy wieku? Napewno z Ciebie laska A po diecie to już pewnie calkiem:) I tak już dużo schudlas Z tego co piszesz to dbasz o siebie Rano stajesz A ogarniasz się włosy make up Nie każda w natłoku spraw i obowiązków potrafi się zorganizować i w ogóle mieć jakieś chęci :) Ja tez staram się to wszystko pogodzić

Gość agatkaa190
Jeszcze raz hehe Hej mmmm74! Oj ja też dziś pojadłam hehe Waga jutro może się podniesie od tylu węglowodanów z warzyw Ale tłuszczyk będzie spadał więc nie ma co się załamywać pamiętaj:)

Gość mmmm74
Hej witam Was z rana- waga bez zmian ale po wczorajszym szaleństwie dobrze ,że nie do góry. Wybrałam pw 1/1 tak ,że dzis same proteiny -bułka otrebowa , szynka z indyka, ogorek konserwowy -serek wiejski- -pierś z kurczaka grilowana -jogurt naturalny -2 jajka na miekko Anutka Ty chceż powiedzieć ,że tyle godzin w pracy i nic nie jesz- nieładnie. Ja mam zawsze pod reką kefir litrowy i popijam kiedy czuje burczenie w brzuchu a jak jestem w domu to co 2-3 godz coś wrzucam na ruszt. Ale dzis upał uffffff

Gość agatkaa190
Hej wszystkim! Odzywam się dopiero teraz bo miałam kocioł w pracy a zaraz po klientke na próbny makijaż ślubny U mnie waga stoi też ale w centymetrach mniej;) Dzisiaj znowu na warzywach Właśnie robię gołąbki :)) Ale zastanawiam się czy nie przejdę na 1\1 bo nie wiem czy wytrzymam teraz 5 dni bez warzyw po tym obzarstwie hehe szczególnie ze wypadnie mi na weekend jeść same proteiny Nie podoba mi sie to:))

Gość mmmm74
Ja w tym tyg spróbuje 1/1 i zobacze jak bedzie spadac waga- jak co to zmienie n 3/3. Kurcze żałuje ,że nie zaczęłam ze 2 tyg. wczesniej, ale nie będe marudzić

Gość agatkaa190
Już jesteś poniżej 70 więc będzie coraz lepiej Jeszcze ci zleci do wesela :)

Gość agatkaa190
Objadłam się tymi gołąbkami:) uhh... jutro chyba przechodzę na P, ale zobaczymy jak waga będzie rano. Gołąbków zostało dla mojego chłopa;) ciekawe czy sie pozna ze to dukanowe:) Zaraz biorę sie za ćwiczenia, trzeba trochę o mięsnie zadbać;)

Gość gość
czesc, podaj przepis na golabki:) dziekuje

Gość agatkaa190
Hej jak tam dziewczyny?? U mnie waga bez zmian ale walczymy dalej po białkowych spadnie :) Przepis podam jak będę miała dłuższą chwilkę; ) piszcie jak idzie Gość pochwal się jak tam pierwsze dni

Gość mmmm74
Hej u mnie tez waga bez zmian..........

Gość agatkaa190
Spokojnie poleci Ile ja miałam zastojow w tamtym roku uhuu...; ) a jednak 11 kg spadło :) Na początku leci szybko bo się oczyszczaniu niestety tłuszczy w kilka dni tak szybko nie zleci trzeba dac mu czas:)

Gość elka19
agatka długo jestes na tej diecie?

Gość anutkanutka
66.300 po wczorajszych urodzino-inieninach w pracy . dzis bialkowka i nabralam jedzenia za namowa agatki .

Gość agatkaa190
Hej elka19! Musiałabys się cofnąć wcześniej od 6 strony, tam opisywałam jak to było Ale w skrócie W tamtym roku na tej diecie schudłam 11 kg z 76 na 65 Do tej pory utrzymywała wagę Ale teraz zamarzyło mi sie zejsc ponizej 60; ) Zaczelam od wtorku 19 lipca z waga 66 i coś. Anutkanutka dziś już będzie bez wpadek obiecujesz?; )

Gość efka0
Czesc dziewczyny. Jak czytam wasze wagi to mysle, po co one sie odchudzaja :P Walcze na dukanie od 1 czerwca, zgubilam 11,3kg. Najgorsze, ze w czerwcu 7,7 a w lipcu tylko 3,6. Na dodatek jak mam te dni to widze ze waga stoi nawet tydzien po. Mam duzo jeszcze do walki,az 20kg. Czytalam ile jecie, moze moj blad to zbyt male posilki, no i jem gora 3 razy dziennie- wlasciwie to 2 razy mi styka.

Gość elka19
agatka na pewno zajrze tam , jak wroce ze spaceru z psem i zakupow:) gratuluj***ardzo

Gość mmmm74
efka0 ,bo baby takie są -zawsze im mało hahhha a Tobie super idzie dukan zawsze mi sie kojarzył -im wiecej białka jesz tym szybciej chudniesz- nie wiem ile w tym prawdy ale ja jem nawet 6 posiłków dziennie dziś na przykład tak -bułka otrębowa z sałatą i pomidorem -jogurt naturalny -pierś z kurczaka z cukinia z grila -serek wiejski z papryka czerwona -makrela wędzona mam PW to sa warzywka Nie wyobrażam sobie jeśc 2 posiłków dziennie

Gość agatkaa190
Nie no znowu muszę to tłumaczyć!; ) Nie ma ze jemy jak najmniej tylko jak najwięcej! Jedząc mało może i na wadze leci w dół czasem Ale to raczej kosztem mięśni A nie tłuszczu Żeby zachować jędrność skóry i mięśnie trzeba jeść przynajmniej 70 -80 gram białka dziennie Dużo posiłków też chroni nas przed atakami głodu Ja naprawdę jem dużo i kiedy tylko mam ochotę i czuje sie swietnie Waga moze i teraz stoi bo najadlam sie warzyw Ale tluszczyk tam napewno się rusza powoli; ) Także elka19 musisz zadbać o to żeby jeść! Gratuluję sukcesów tak w ogole:) A waga spadła wolniej w drugim miesiącu bo to już nie woda tylko tłuszcz A w miesiąc go nie nabralalysmy to i w miesiąc nie zgubimy; ))

Gość agatkaa190
Sorki to nie do elki19 tylko do efki0! Efka0 post wyżej do ciebie:p

Gość efka0
Pisalam, pisalam i chyba nie wskoczylo, pisze drugi raz :) agatko masz racje z ta woda, pod koniec maja z racji wagi bylam bardzo opuchnieta, to bylo widac. Bede tu zagladac teraz, bo czuje ze zmobilizujecie mnie do jedzenia. Jest 12.00 a ja dopiero sniadanie otrebowe bede jesc. Własciwie to zawsze malo jadlam, nadrabialam slodyczami i roslam ;) (slodyczami i niedobrymi weglami, kilogramy owocow itd) A przeliczacie białko? Wiem ze sa tabele takie.

Gość mmmm74
Właśnie z ciekawości policzyłam i wyszło mi ok 120gr - chyba za dużo ja wpisałam w gogle wartosci odzywcze poduktów i potem wpisywałam co mnie interesowało a np. jogurtu czy serka wziełam z opakowania

Gość agatkaa190
Efka0 ja nie przeliczam dokładnie bo wiem mniej wiecej ile musze zjeśc żeby zachowac odpowiednią lość białka. No wiesz ten rok utrzymywania wagi to było zdrowe odżywianie tak jak mi się zawsze marzyło;) oczywiście z wpadkami czy imprezami, bo trzeba życ normalnie;) Także ja oreirntacyjnie licze sobie poprostu w pamięci, mam takie swoje określone ilości białka w każdym produkcie, mniej więcej oczywiście, nie jest to jakies dokładne idealnie, ale liczę tak: Moj serek wiejski 200 g ma aż 22 gramy białka, zjem dwa już jest 44, plus mięso (piers z kurczaka np. 20g białka/100 gram) plus jajka ( ok. 7g w jednym) twaróg (25g/ 100g) i już wiem, że mam odpowiednią ilość.

Gość agatkaa190
mmmm74 niemożliwe żeby z twojego jadłospisu tyle wyszlo mi sie wydaje, zależy ile jesz tego kurczaka?

Gość efka0
Nigdy tego nie sprawdzalam. Z ciekawosci teraz policzylam bialko w dzisiejszym menu: - jogo z otrebami (10dkg jogo - 5bialka) - 2 jaja na twardo - (20 bialka) - 30 dkg upieczonego udzca indyka - (60 bialka) Czyli 85 bialka hm. No to powinnam jesc ze 120 bialka. Nie wiem czy dobrze policzylam to bialko w moim dzisiejszym jedzeniu.

Gość agatkaa190
Efka0 ugotowane jajo ma około 6-7 g białka czyli powiedzmy 12 z dwóch, udziec z indyka, jezeli liczyłaś wage upieczonego już to ok. 15 g białka czyli 45 g razem Wiec zjadłas około, podkreślam około 60 gram białka;)

Gość mmmm74
no tak jajko i ser do bułki- 15 jogurt- 15 150gr piersi 30 200gr serek 35 makrela 25 razem 120 inaczej nie chce byc hahhha