Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrześniowa mama 22

Bratowa chce dać na imię dziecku tak samo jak my była już sprzeczka boję się co

Polecane posty

Gość gość
albo Tymoteusz skrót Tymek, Tymon, Jaroław skrót Jarek, Tadeusz- Tadzio, Michał, Janusz-Janek, Filip, te imiona są o wiele ładniejsze i bardziej chłopięce niż Julian

Gość gość
Jacek, Robert, Norbert, Tomasz

Gość gość
Leon, Roch dla malca Rożek

Gość gość
To że dla was te imina są ładne, nie oznacza, że dla wszystkich. :o Julian zniewieściałe? No pewnie, lepiej dać przecież ''Rożek'' buahahahahahahahahahaha. :D

Gość gość
Rożek to skrót od mienia Roch

Gość gość
skąd wysraliście te imiona? :O

Gość gość
autorko czyzbys juz urodzila? Opowiadaj co u Ciebie? Jak daliscie na imię dziecku i czy faktycznie jak je zobaczylas od razu wiedzialas jak sie bedzie nazywało? Co z bratową? Macie z nią kontakt?

Gość gość
Z całym szacunkiem, ale Rożek to ewentualnie może być skrót od imienia Roger. Roch to imię pochodzenia germańskiego i jeśli już można zdrabniać Roszek. Ch nie wymienia się na ż.

Gość arsenicum
podoba mi się Roch ja swoim synom chciałam dać mocne, męskie imiona, wiedziałam, ze będą podobni do mojego męża, który jest 100% facetem bardzo podobały mi się takie imiona - Wilhelm, Gwidon, Anzelm, Bruno i kilka jeszcze innych "rycerskich" hihihi ale wiedziałam, że to będzie przegięcie i dałam inne imiona, też bardzo męskie i teraz świetnie do nich pasują.

Gość gość
Ona chce dac Polskiemu dziecku na imie Brajan a ktos ja uczy jak sie oryginalny pisze- pyszne! :)

Gość gość
Nie memejo - top podszyw chciał dac na imię Brajan autorka sto razy powtarzała jakie imię chce dać dziecku. Idioci. :o

Gość gość
gość wczoraj Tak, masz rację! :D Roch na Rożek ZABRONIONE :D Każdy będzie sobie zdrobniał jak będzie chciał, a zasady ortograficzne akurat nie maja się do imion ;)

Gość gość
23 lata temu byłam w ciąży moja bratowa też. Wtedy lekarze aż tak chętnie nie zdradzali płci dziecka więc nie wiedziałyśmy co nam się urodzi. Ja już od początku ciąży wiedziałam że będzie córka i dam jej na imię Angelika. Na całe szczęście moja bratowa ( wredna suka) urodziła pierwsza córkę właśnie szybciutko kazała mojemu bratu biec do USC i zapisać Angelika mało mnie szlak nie trafił. Miesiąc później ja urodziłam chłopca. Dziś po 23 latach dziękuję Bogu że nie urodziłam pierwsza i to córki takie brzydkie to imię okropne teraz nic a nic mi się nie podoba :D 23 lata temu to był hit ale teraz o matko ale bym skrzywdziła dziecko :( Dzisiaj 23 letnia Angelika mojej bratowej urodziła syna i dała mu na imię tak samo jak mój dziś 23 letni syn ma na imię.

Gość gość
Droga Autorko, tak bardzo uparłaś się na to imię Julian, że aż mi cię szkoda! Jest tyle pięknych imion, że na pewno znajdziecie coś dla siebie :) Na pocieszenie powiem ci, że moja ciotka (była nauczycielką polskiego) ma psa o imieniu Julian/Julek! :D Może adoptujecie jakiegoś kotka i dacie mu na imię "Julek" ?:D Taki prztyczek w nos :D

Gość gość
Pani z 15.19 Strasznie głupi argument tyle jest pięknych imion a ci jak autorka już jako 15 latka np. Zakochała się w tym imieniu i od zawsze wiedziała że w przyszłości jak syna mieć będzie tak da mu na imię?

Gość gość
Długo to prowo ciągną

Gość gość
Julian jest nie męskie, urobione od Julii, nie podoba mi się. natomiast rozważ może Wincenty Vincent, lub Wiktor. bratowej szczęka opadnie.

Gość gość
nie mogę sobie wyobrazić barczystego faceta o imieniu Julian. przed oczami tylko bladą blond ciotę, zniewiesciałego chlystka 160 wzrostu. wybierz imię męskie i śmiej się z bratowej. Karol, Adam, Jerzy!

Gość gość
z tym jurkiem świetny pomysł będzie Jurek i Julek. julek przy Jurki brzmi jakby seplenil, julek to Ci.pa Jurek facet z jajami:D to by się bratowa wkutzyla a dziecko w przyszłości podziękuje. do tego książę Jerzy podnosi prestiż.

Gość gość
nie jest ważne co wam się podoba tylko autorce i jej narzeczonemu :P

Gość gość
"Tak, masz rację! smiech.gif Roch na Rożek ZABRONIONE smiech.gif Każdy będzie sobie zdrobniał jak będzie chciał, a zasady ortograficzne akurat nie maja się do imion oczko.gif" Nie jest zabronione. Rocha możesz nazywać Rożek, Kociątko, Misiaczku, Różowa Landrynko a nawet Lancelocie i to nie jest zabronione, ale nie są to zdrobnienia od tego imienia. Juliana też możesz nazywać Rożek.

Gość gość
A jednak! Wg mnie to jest zdrobnienie. I nie tylko wg mnie, wyszukaj sobie Roch Rożek w internecie.

Gość gość
moj syn ma na imie Tomek po moim bracie i moj brat jest z tego dumny.jednak roznica wieku to 20 at, w przypadku miesiaca roznicy i mieszkania pod jednym dachem to bardzo utrudnia, daj dziecku na imie tobiasz skoro wam sie tez podoba, a na drugie julek.

Gość gość
daj na imie Żorżyk

Gość gość
Jurek i julek w jednym domu to zestawienie na korzyść Jurka,

Gość gośćs
Julian nie jest urobiony od Julii, jest odwrotnie. Julian jest spolszczonym Julianusem lub Juliuszem. Nie wiem po co te teksty, że to imię jest niemęskie. Każdy ma swoje odczucia co do imion. Imię ma głębsze znaczenie dla autorki i dlatego je chciała. W tym "prowo" nie chodzi o ocenę imienia. :) Eee tam Rożek, przecież innym zdrobnieniem od Rocha jest Ronek, Koledzy i tak będą wołać Rochu, a dla maluszka może być też Rochuś. Z tym Jerzym to faktycznie genialne he he. Tylko ja myślę, że Wrześniowa ma dosyć tych imiennych przepychanek z bratową i samej bratowej też. Coś fajnego autorka na pewno znajdzie, może nawet coś z stąd? Pozd.

Gość gość
julek to sepleniacy Jurek! dla mnie imię męskie musi zawierać zgloske twardą. nie lubię miękkich imiol męskich.

Gość gość
Droga autorko, jezeli Ci choc troche zmniejszy rozgorycznie po ''utracie'' imienia Julian to wiedz, ze Julian Tuwim byl prawdobodobnie pedofilem, kilkoro doroslych juz chlopcow wnioslo sprawe przeciko niemu ale wszystko ucichlo ze pewnych wzgledow Ja tam lubie imie Adam:-)