Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gościana

sa tu jakies staraczki na 2015 :)???

Polecane posty

Magdalenka A co tobie lekarz mowil o tych twoich niedroznych jajowodach? Znasz moze przyczyne dlaczego sa niedrozne? Wiem ze sa naturalne metody np. ziola czy borowina zeby udroznic jajowody, moze nie w 100% ale zawsze cos i mniej inwazyjne;) zawsze warto sporobowac. Probowalas juz czegos takiego?

Ale mam szczescie:O zawsze trafiam na nowa stronke i czekam wiecznosc na nowe posty:(

Bajkanna nie wiem jak ty ale ja zaczynam powoli swirowac (juz chyba nawt nie powoli tylko na maksa:P ) Z tego co pamietam to jestesmy na podobnym etapie bo ja mam 12dc i czekam na owu. U mnie wczoraj pojawil sie pierwszy sluz plodny:) taki mega rozciagliwy:P i jestem z tego powodu chyba taka nakrecona bo od prawie roku nie widzialam u siebie zadnego sluzu zawsze byla sahara;) A i teraz juz wiem na 100% ze testy owulacyjne tak mnie nakrecaja i swiruje po nich:( Ale pociesza mnie to ze jeszcze tylko mam dwa do wykorzystania i wiecej nie kupuje bo stres z tymi wynikami tych testow to niczemu dobremu nie sluzy;)

Jussio ja też mam 12dc tez czekam na owu :) przytulanki były wczoraj i przedwczoraj, dziś robię przerwę i może jutro coś podzialam ;) a u Ciebie jak z przutulankami?

Jussio u mnie tez zawsze sahara, dlatego przyznam się szczerze, że jak mamy się bawić bez żelu, to obydwoje jesteśmy przerażeni... Ja w tym miesiącu nie świruje, nie nakręcam się. W sumie to nie mam czasu, długo pracuje, bo decydujący miesiąc w pracy i w domu już jestem taka zmęczona, że czasem nie mam siły siedzieć na kompie. U mnie 13 dc temp. 36.5 (choć w sumie już nie wiem jaka jest wyjściowa) więc ciężko mi coś powiedzieć. Jedna kreska na teście owu :P Mam jeszcze parę, haha :) i nie omieszkam użyć :) Damy radę jakoś, będzie co ma być :)

Lilly90 my zrobiliśmy tak samo, owu powinnam mieć jutro, wiec przytulanki były wczoraj i przedwczoraj, dziś przerwa i lecimy w środę :)

Lilly Ja sobie obiecalam ze w tym cyklu od skonczenia @ przytulanki codziennie:P a to z tego wzgledu ze moje cykle zawsze byly bardzo NIEregularne i jestem na etapie regulacji ich dufastonem i nigdy nie wiem kiedy moge sie spodziewac owulki;) A nie chce przegapic zadnej szansy;)

Cześć laski. Nic mi się dzisiaj nie chce. Jussio kiedy u Ciebie powinna wystąpić owulacja?

A nie czujecie trochę, że te przytulanki są czasem takie naciągane?> W sensie nie stresuje to was? Czy potraficie się do tego tak zgrabnie zabrać?

TakaJa Wg kalendarzyka internetowego to owu mam miec czwartek/piatek. Przedwczoraj robilam test owu i druga testowa byla ciut jasniejsza, wczoraj nie mialam jak zrobic testu bo praktycznie caly dzien poza domem ale dzis i jutro jeszcze sprawdze i zakoncze moja przygode z testami owulacyjnymi. Co do sluzu to juz dawno takiego nie mialam i musze sie przyznac ze jak go wczoraj odkrylam to chyba z 10 min sie nim bawilam:P i sprawdzalam czy na pewno sie rozciaga:D:D:D Mysle tez ze jednak te ziola cos dzialaja ze ten sluz mi sie pojawil i tak pocichu mysle ze owu tez bedzie:) No i jeszcze tez wiesiolka lykalam i sa efekty:) Bajakanna A ty probowalas cos lykac na poprawe sluzu? A co do tych prezerwatyw to ich nie uzywalismy wiec ci nie pomoge:(

Bajkanna ja sie tez tak wlasnie zastanawiam jak tu troche czulosci wniesc w te nasze dzialania:P Bo u mnie to i M sie nakrecil ze jak ja chce jeden dzien przerwy to On mowi NIE:P A wyglada to u nas mniej wiecej tak: -Rzucam haslo- TERAZ -On na to- To sie rozbieraj. PYK PYK PYK -On- Dobranoc- -Ja- Dobranoc- I po sprawie :) Normalnie jak musztra w wojsku:D:D:D Naprawde dzisiaj musze zadbac o troche romantyzmu;) Jakies swieczuszki czy cos;) Wiecie co tyle ostatnio gadalyscie o kosmetyczkach ze zal mi sie zrobilo i tez poszlam zrobic sobie mala przyjemnosc w postaci hybrydy na pazurkach:) Bo gmerania na twarzy nie lubie:P

Gość gośćInka
co do zgrabnego zabierania się do sprawy to jak już mam test owulacyjny pozytywny i wiem, że jestem w połowie cyklu to szaleję w sypialni na maksa, sama nie wiem, jak to się dzieje, że taki zwierz się we mnie budzi, potem to już mi tak mniej smakuje, my się przytulaliśmy 14,15,16,17 dzień cyklu, dziś jest dzień 20, czekamy co z tego będzie...

Gość elilu
czesc dziewczyny, ale sie wkurzylam wczoraj na mojego ufff jeszcze mnie trzyma,postanowilismy ze bedziemy sie starac o to dziecko w tym miesiacu intensywnie, wg kalendarza owu wychodzi mi na jutro ale wiadomo ze nigdy nic nie wiadomo i mam obawy podejrzewac ze owu byla wczoraj no i mowie wieczorem do mojego ze przed praca ( bo szedł na nocke) musimy sie pokochac (pal licho moje hemoroidy) :) a on na to ze przeciez dwa "strzały " w zeszlym tyg powinny ci wystarczyc , no to mu tlumacze ze w zeszlym tyg nie bylo tych dni i ze plemniki moga ale nie musza jeszcze żyć we mnie czekając na owulacje no to stwierdził ze on nie bedzie na moje zawołanie bo ja tak chce , nosz wkurzylam sie strasznie wrócił rano i mówi ze całą noc w pracy wyobrażał sobie juz mnie z brzuszkiem a ja mu na to - nie ma seksu nie ma brzuszka - a on no jak to przecież kochaliśmy sie w zeszłym tygodniu - normalnie rozwala mnie czy wszyscy faceci tacy ciemni w tym temacie czy tylko on jest taki głupi :/

Gość gośćInka
elilu czekaj przyjdzie koza do woza i to pewnie jeszcze dziś, facet dłużej" trawi", mój po 4 dniach w okresie płodnym ma teraz dość i też spoczął na laurach...

Moj to czasami ma na odwrot i mysli ze przed sama @ tez nam sie uda, a ja mu zawsze powtarzam ...nie ma jajeczka nie ma dzidziusia:( Ale jakos nie moze tego pojac ze z ta owulka to taki krotki czas:(

Gość gośćInka
jak tu nie zwariować...? jeszcze 8 dni...

Gość gośćInka
dziewczyny czy któraś z Was używała żelu conceive plus? czytałam,że nawilża i nie niszczy struktury plemników tylko je odżywia, mi jak teraz wyszedł test owulacyjny pozytywny to obiegłam wszystkie apteki(mała miejscowość) i niestety nie mogłam go nigdzie kupić tylko na zamówienie, a mnie trzeba było go na już, więc była owulka ale było za sucho, teraz tak myślę, że może jednak trzeba go zamówić albo kupić na allegro, żeby mieć na następną okazję, co Wy o tym żelu sądzicie?może jest inny żel o podobnym działaniu a tańszy?

Gość elilu
gośćinka ja używam feminum i jestem zadowolona, kurcze dzisiaj tez mnie brzuch boli okropnie nigdy tak nie było, może te plemniki jednak przeżyły :)

haha Jussio u mnie tez wszystko mechanicznie działa. Przytulanko pod Owu a nie ochote:D. Ja mam 14dc ale owu będe mieć około 20dc. Od czwartku działam z testami owu. U mnie różnie ze śluzem, aczkolwiek może nie zwracałam uwagi?! ale miałam sytuacje że tez śluz płodny ciek mi po nogach jak byłam w piżamce:D, ale nie zawsze mam takie intensywne:D

Lily90 u mnie było dokładnie to samo!! wydawało mi się ze na testach już pojawiła się II kreska a to dopiero początek jej wyłaniania się i też byłam zła jak mój mąż w dzień owulacji mi odmówił....grrr....

Gość gośćInka
elilu a którego używałaś w niebieskim czy czerwonym opakowaniu?bo nie wiem czy się czymś różnią ale znalazłam w necie różne

Gość gośćInka
dziewczyny jak to jest z tą temperaturą bo ja to mam tak różnie, rano teraz od owulacji mam zawsze wyższą(wczoraj 36,7 dziś 36,8 a potem jak wracam z pracy i zmierzę to normalną 36,5

Gość elilu
w niebieskim, pani w aptece mi polecila mówiła ze jest najmniej uczulający a mi o taki chodzilo bo mam skłonności do tego , np po podpaskach siatkowych, zapachowych prezerwatywach czy żelach np z durexu mam uczulenie a po feminum nic mi sie nie dzieje

Gość elilu
a poza tym wiele żeli szybko wysychało i trzeba bylo nakładac czasem kilka razy a po feminum nie ma takiej potrzeby długo jest "poślizg":)

GoscInka tempke mierzy sie tylko raz dziennie rano po przebudzeniu o tej samej godzinie jeszcze przed wstaniem z lozka ( nawet na siku) i tylko taki pomiar jest wiarygodny bo to co wychodzi w ciagu dnia to jest niewazne. Ja wogole nie mierze w ciagu dnia, tylko rano i koniec. Zeby cos z tempki wywnioskowac to musisz mierzyc regularnie codziennie:)

Dziewczyny odkąd zaczęliśmy się starać to ja też przed owu miałam większą ochotę wręcz na zawołanie robiłam się bardziej mokra hehe co nam się w głowie robi! Wariatki jesteśmy ! Faceci są naprawdę"ciemni" jeżeli chodzi o owulacje zapłodnienie itp. Mój to myślał, że trzy dni po okresie jak się kochaliśmy to na pewno już zaszłam w ciążę i to na drugi dzień!

gośćInka temperature mierzy sie raz dziennie o tej samej porze, rano zaraz po przebudzeniu, po co najmniej 3 h ciągłego snu:-):D

Gość gośćInka
o ja też nie mogę używać tych siateczkowych podpasek, kupuję tylko soft, a i po niektórych żelach mam swędzawkę