Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewiemjaksienazywam

czy niskie dziewczyny są mniej sexy?

Polecane posty

Gość gość
to najgłupszy komentarz jaki dzisiaj przeczytałam na forum 0.o

Gość gość
to prawda,że niskie dziewczyny wyglądają właśnie koszmarnie w wysokich szpilkach!dziewczyny nie noście 10cm szpilek,jak macie 150cm wzrostu,zaburzacie wtedy proporcje!macie za krótkie nogi i tymi szpilkami same się szpecicie! wysokie szpilki dla wysokich długonogich dam! p.s. też jestem fanem długich,zgrabnych nóg ;-)

Gość gość
nie kręcą mnie kurduple.tyle w temacie.

Gość Agallla
buahahaha jestem zbyt młoda na ślub więc nie muszę się pobierać by udowodnić, że mój partner zamierza ze mną być zawsze :) kiedy się kocha takie rozmowy jak ta nie mają miejsca :) ludzie którzy potrafią prawdziwie kochać - bo dla większość słowo miłość nie znaczy nic :)

Gość gość
" to wysocy najczesciej wola niskie"ja zauważyłam na tym wątku,że zdecydowana większość panów tu się deklaruje jako wysocy(ok.180,190cm) i wolą wysokie. z resztą wśród znajomych dostrzegam to samo. Nie znam wysokiego,który by był z 150cm dziewczyną na dłużej(w sensie ożenił się).x x x deklarowac to sie moga, jakich nikt nie widzi, swoja droga wiekszosc facetów nie ma nawet 180 cm, wiec skad nagle na tym topiku sami pod 190... ja mam 152 cm i mój maż ma 182 cm- to juz masz jeden przykład, było tu wiele wopików o wroscie i masa ludzi zauwaza, ze własnie najczesciej na te niskie leca wysocy

Gość jkljkl
Chłopaki a czy 177cm to głupio ? Jakbyście mieli 183cm to czy chcielibyście się z taką umawiać ?

Gość gość
Mój ideał do 178, więc jak dla mnie mogłabyś być o cm wyższa :D

Gość gość
ja mam 161cm i mam mega kompleksy ,że jestem niska :( także autorko rozumiem Cię,nie wyobrażam sobie mieć jeszcze 10cm mniej :(

Ileż razy mam powtarzać, że niskie dziewczyny nie są mniej sexy, byście to zrozumiały?:)

Gość gość
"wiekszosc facetów nie ma nawet 180 cm, wiec skad nagle na tym topiku sami pod 190... ja mam 152 cm i mój maż ma 182 cm" twój mąz ma 182cm?a podobno większość facetów nie ma nawet 180cm /brunet 184cm autentyczne!

Gość jkljkl
Fajnie, ale ile Ty masz wzrostu ? :)

Gość gość
pytanie nie brzmiało z kim się hajtają wysocy :D ani czy wysocy wolą niskie,tylko czy niskie dziewczyny są mniej sexy? tak są mniej sexy! bo nie mają długich nóg!koniec .kropeczka.

Do gościa z 22: 31 wszystko kwestia gustu tym bardziej, że w przypadku kobiet niski wzrost nie wpływa aż tak negatywnie na ocenę wyglądu.

Gość gość
ja bym polemizowała z tym mniej sexy, bo taki wzrost ale jedynie pod warunkiem, ze jest sie szczupłym, tzn tak w sam raz, nie za bardzo, bo wtedy sie zaczyna wyglądac jak dziecko, to mozna wygladac naprawde krucho, co jest kobiece... wielu lubi wlasnie z tego powodu niskie kobiety, bo sa takie kruszynki z nich, czesto tez maja b ładne twarze, sa lekkie , mozna je nosic na rekach bez problemu, i poczuc sie b meskim przez te róznice... nawet udowodniono naukowo ze nizsze kobiety łatwiej znajduja facetów, niz te wyzsze, ale tu niekonieczni e chodzi o skrajnosci

Gość gość
a 150cm to już skrajność. Ludzie lubią równowagę, więc średni wzrost ma największe "branie"

Gość gość
Zgadzam się z przedmówcą. Skrajności są najgorsze, dlatego ja lubię dziewczyny srednie -165-168. 150 to masakra...

Niby to co piszesz, jest oczywistą oczywistością, ale niestety niektórzy chyba lubią szukać sobie powodów do kompleksów na siłę i wynajdują takie teorie jak 'niskie kobiety są mniej sexy':)

Gość gość
Liczy sie całokształt a nie wzrost. Co wysokiej po długich nogach jak ma szerokie bary i brzydka twarz. Albo jest gruba. I co, wtedy tez każda niższa jest mniej sexy? :D a nie każdy ma parcie na małżeństwo, ja nigdy nie chce ślubu, papier nie sprawia ze sie kogoś kocha mocniej. A i wolałabym niższego faceta niz takiego co pisze na kobiecym forum i próbuje sie dowartościować :D pozdrawiam i niskie i wysokie i te średnie! :)

Gość gość
Dobra, przejrzałem cały temat i jeden post zapadł mi w pamięć ( nie chce mi się cofać i szukać z której godziny) Chodzi mi o ten opisujący wysokie dziewczyny jako majestatyczne. To jest dokładnie to słowo, które idealnie do nich pasuje. Niskie dziewczyny mogą być urocze. Jeśli założą szpilkę, to otrą się o bycie seksownymi, ale dla mnie tylko wysoka może być prawdziwą pięknością. Spoko, jeśli postawicie obok siebie niską, śliczną i wysoką, poniżej przeciętnej, to każdy wybierze niską. Jednak między niską atrakcyjną i wysoką atrakcyjną, zawsze wybrałbym wysoką. Na wysokiej ciuchy lepiej leżą, jest bardziej proporcjonalna, obcas też ją lepiej komplementuje. Jeszcze zależy kto uważa jaki wzrost za niski. Dla mnie dziewczyna poniżej 162 jest niska, a 150 to już trochę przerażająco niski wzrost.

Gość gość
Dlaczego konkursy piękności są dla wysokich?

Gość gość
Bo wszystkie małe są śliczne, wśrod wysokich kobyłek ciężej takie znaleźć;)

Gość gość
jako kobieta nie uważam, żeby niski wzrost powodował, że kobieta jest mniej seksowna. oczywiście jednym się podobają wysokie a innym niskie, ale sexy to coś więcej niż wzrost :) sama mam 169, nie wiem czy to dużo czy mało, dla mnie w sam raz (mąż 183)

Gość gość
Wiadomo, że wysokie i smukłe nokautują prezencją te małe, nawet jeśli są one równie ładne z twarzy.

Gość gość
jak niska dziewczyna przytyje np.5 kg to już się robi kula a na wysokiej to się może pięknie porozkładać

Gość gość
Bo to nie konkurs dla dzieci :)

Gość gość
ja mam 154 cm wzrostu i lubię facetów o wzroście 175 - 180 uważam że facet o wzroście powyżej 180 jest dla mnie za wysoki ale nie chciałabym mieć też niskiego faceta

>>>no właśnie "byłeś" ale nie jesteś a dlaczego?<<< Bo okazało się, że to ZŁA KOBIETA BYŁA :( :( :(.

Gość Huuri
Bycie wysokim jest poniekąd zabawne. Mam 182 cm wzrostu i całą podstawówkę byłam kompletnie wyalienowana i określana mianem żyrafy... W gimnazjum zdarzyło się też parę nieprzyjemnych sytuacji, ale zaraz po wkroczeniu do liceum i zaczęłam dbać o swoje ciało, malować się, ostrożnie dobierać ubrania... Musiałam też nauczyć się chodzić pewnym krokiem (haha, piszę poważnie! :D ). Obecnie, zawsze ktoś mnie zaczepia gdy idę ulicą. Niekiedy, gdy idę z koleżankami są zazdrosne, że cała uwaga się skupia na mnie... A teraz do czego zmierzam. :) Wzrost nie klasyfikuje nas do sfery mniej czy bardziej atrakcyjnych. Liczy się całokształt. Odpowiedni gust, jeżeli chodzi o ubrania, dobrze dobrany makijaż, uśmiech na twarzy, i co najważniejsze - widoczna pewność siebie (nawet jeśli ma być udawana!) Żadną tajemnicą nie jest, że każdy jest kowalem własnego losu... :)

Gość gość
No proszę was!niskie(150cm!)nie jest sexy! może być urocze,ale nie sexy! bo wlasnie wzrost jest tutaj czynnikiem ,który ma na to wplyw. To dlaczego kobiety wolą wysokich mężczyzn? jakoś przystojniak(ładna buzia,dobrze zbudowany) a mający 155cm wzbudzałby litość,a nie "ze jest mega sexy!"bo facet-musi być facetem.a taka kobieta 150cm to nawet jak ma dlugie ,ładne włosy do pasa to głupio wygląda.i jak już wspominał przytyje 5kg ,lub ciąza i jak ona wtedy wyglada? p.s. dlaczego ,aby być modelką,czy startować w konkursie jest minimum 170cm wzrostu?bo to jest też wyznacznik piękności! tak samo jak dla facetów.

Gość prawictwo pospolite 143
jasne ze niska może byc sexi .. Kyle minogue czy Shakira maja ponizej 160 cm wzrostu . Obie są seksowniejsze od kazdej z naszych siatkarek.. Takze wzrost nie gra roli . Poza tym wedlug niektórych niski wzrost oddaje uroku kobiecie , bo ona wydaje sie jakby taka bardziej jak kruszynka. Ale to nie oznacza ze wole niskie .. Mi sie podobaja rozne kobiety zarowno niskie jak i wysokie.. Nie mam sprecyzowanego stanowiska w tej materii